Cursussen

 | 

Kruiden

Volgende >>


Cursus Kruiden


Cursus Kruiden
Schriftelijke cursus kruiden

Als u het startpakket samen besteld met de cursus, ontvangt u 15% korting op de cursus.

aantal pagina's : 118
aantal lessen: 10

Kruidenkunde is de oudste vorm van genezen die we kennen en word al vele eeuwen gebruikt om ziekten te voorkomen en te genezen en om het uiterlijk positief te beïnvloeden.
Onderstussen is er een enorme hoeveelheid aan kennis ter beschikking zodat wij ook kunnen leren werken met kruiden.

Veel kruidenrecepten voor je gezondheid, huid en/of haar zijn gemakkelijk zelf te bereiden. Maar je moet wel weten hoe je het moet doen en welke kruiden je mag gebruiken.

Het verkeerd bereiden van bepaalde kruidenrecepten kan ernstige gevolgen hebben, want sommige kruiden kunnen giftig zijn, bloeddrukverhogend werken ...
Daarom is het belangrijk dat je een goede cursus volgt.


Wat mag je van deze cursus verwachten?
1) Een leuke en heldere cursus over de positieve werking van kruiden op je gezondheid, huid en haar.
2) De kruiden die besproken worden zijn oa: brandnetel, paardebloem, st janskruid, rozemarijn, lavendel, pepermunt, goudbloem, salie, aloë vera, peterselie, weegbree, citroenmelisse, duizendblad, kamille, tijm, basilicum, valkruid, engelwortel, rode zonnehoed & madeliefje.
3) Je leert hoe je een kompres, zalf, crème, afkooksel,… moet maken en maceraten, hydrolaten, tincturen, ... worden ook besproken.
Het is écht een boeiende materie waar je écht mee aan de slag kan! Leuk om te bestuderen en om te doen!
En een persoonlijke begleiding van een ervaren kruidenspecialiste.

Al deze cursussen zijn geschreven door mezelf (Valérie). Deze cursussen zijn dan ook het resultaat van al mijn kennis, ervaring en studie die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan. Alle onderwerpen die aan bod komen heb ik zelf zéér uitvoerig getest en bestudeerd.
Kortom, je mag er dus gerust van zijn dat de informatie die je krijgt via de cursussen juist, helder en zéér interessant zal zijn!

Bij elk lesdeel heb je de mogelijkheid om al je vragen en bedenkingen (via e-mail) te stellen, dit zorgt ervoor dat je een goede studieondersteuning en dus een goede studiehulp krijgt gedurende de volledige cursus.
Op het einde van de cursus ontvang je dan een schriftelijk examen dat je ook thuis kan afleggen. Dit examen is zo opgesteld dat je antwoorden een duidelijk beeld geven of je het lesmateriaal begrepen hebt.

Het is namelijk zo dat de onderwerpen die je hier kan studeren geen exacte wetenwschap zijn. Je eigen interpretatie en je eigen inzichten zijn daarom zéér belangrijk. Als je bij elk lesdeel vragen (huiswerk) zou krijgen, dan zou je jezelf (onbewust) enkel openstellen voor de informatie die relevant is voor het beantworoden van deze vragen. Ik heb er dus zéér bewust voor gekozen om je te ondersteunen via vragen die jij mij kan stellen over het studiemateriaal en pas examenvragen door te sturen op het einde van de cursus. Zo zal je geest veel meer opnemen en je zal zelf sneller verbanden en inzichten hebben over de materie. Wat ten slotte heel belangrijk is voor dit soort studiemateriaal.

Via deze manier krijg je wel een goede basis én een belangrijke studieondersteuning zonder jezelf te beperken.


Dit is een schriftelijke cursus: werkwijze:

Via e-mail:
emailJe krijgt elke week een lesdeel toegestuurd (via e-mail). Het aantal hangt af van welke cursus je kiest. Voor elk lesdeel mag je mij een e-mail sturen met vragen, die zal ik heel zorgvuldig en uitgebreid beantwoorden.
Het is dus belangrijk dat je het lesmateriaal aandachtig doorneemt voor je de e-mail stuurt, zo ben je zeker dat je AL je vragen in deze e-mail hebt opgenomen!
Op het einde van de cursus stuur ik je de examenvragen door. Hier krijg je 3 weken tijd voor om deze te beantwoorden en terug te sturen. Na het volgen van een cursus, ontvang je steeds een certificaat.

Uiteraard kan je zelf het tempo van de toezending van het lesmateriaal veranderen!


Je kennis wordt door middel van een examen getest en als je vragen hebt dan kun je die, per toegezonden lesdeel, meteen stellen.


Het doel van deze cursus:

Zelfstandig en met de juiste praktische kennis kunnen werken met kruiden.

Inhoud van de cursus:

Les 1: uitleg van 2 kruiden + hoe kruiden kweken, oogsten, drogen, plukken en kopen.  
Les 2: uitleg van 2 kruiden + hoe moet je een kompres, zalf, afkooksel,… maken
Les 3: uitleg van 2 kruiden + hoe moet je maceraten, hydrolaten, tincturen, …maken
Les 4: uitleg van 2 kruiden + kruidenthee + vele recepten
Les 5: uitleg van 2 kruiden + natuurlijke haarverzorging
Les 6: uitleg van 2 kruiden + natuurlijke huidverzorging
Les 7: uitleg van 2 kruiden + kruidenapotheek
Les 8: uitleg van 2 kruiden + kruidenapotheek deel 2
Les 9: uitleg van 2 kruiden + recepten
Les 10: uitleg van 2 kruiden + recepten

aantal lesdelen :10
aantal pagina's: 118

Disclaimer cursus kruiden: 
De informatie over de werking van deze kruiden is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de kruidentherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. 
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
€ 100.00

Aantal