Kruidenpreparaten

 | 

Propolis Producten


Het belangrijkste enkelvoudige ingrediënt van Propolis (iets meer dan de helft) is hars, gewonnen uit planten en bomen (voornamelijk de populier). De andere helft bestaat uit was (30%), etherische oliën (10%) en pollen (5%). 
In Propolis vindt u ook een grote verscheidenheid aanvullende bestanddelen waaronder organische- en aminozuren, vitaminen, mineralen en zeer belangrijk: bioflavonoiden, tegenwoordig beschouwd als het werkzame bestanddeel bij het genezingsproces. 

Al deze ingrediënten zijn bewerkt en gemengd door de bij. Zo ontstaat wat we noemen Kithars ofwel Propolis. Propolis is een kleverige substantie die de bijen gebruiken om de korf of kast te dichten, om het zo te beschermen tegen invloeden van buiten. De bijen bedekken ook de hele oppervlakte aan de binnenkant van de behuizing met een laag Propolis en poetsen het op deze wijze tot één van de meest steriele omgevingen die de natuur kent. 
Naast het vervullen van een puur functionele rol van het dichten en het versterken van de korf, vervult Propolis ook de rol van auto-immuunsysteem voor het bijenvolk als een gecombineerde anti­biotische, antivirale en desinfecterende substantie. 

Propolis is een natuurlijk antibiotica.