Kaarsen & Huisparfum

<< Vorige - Volgende >>


Affirmatiekaars Gabriël met een uniek regenboogeffect


Affirmatiekaars Gabriël met een uniek regenboogeffect
Tekst:
I bestow onto you clarity, freedom and hope.
Feel the lightness of your soul and the eternity of the divine love.

Een kaars opsteken is in vele verschillende tradities een heilige handeling. Het betekent meer dan woorden kunnen uiten. Het is een eeuwenoud gebruik dat mensen kaarsen aansteken in gewijde plaatsen. Je zou je dag kunnen beginnen of eindigen met het heilige ritueel van het opsteken van een kaars, voor een vriend, een overleden persoon, als meditatie of gebed, of voor vrede in het algemeen. Een eenvoudige wegwijzer is alles wat je nodig hebt: kom tot rust en doe het met volle aandacht. 

Gabriël is de engel van incarnatie, de menswording, van de conceptie en geboorte, en ook van dromen. De aartsengel Gabriël is de verheven boodschapper van het Opperwezen, wiens naam 'Kracht van God' betekent. Vanwege zijn verheven positie worden zijn kaarsen gebruikt bij spirituele gelegenheden, waarbij men het beeld van Gabriël voor zich houdt als punt van aandacht tijdens de gebeden en rituelen. Er wordt gezegd dat degenen die een noveenkaars opsteekt voor aartsengel Gabriël het nieuws krijgen waarop al zo lang gewacht werd. 'O Gabriël, schenk mij wat ik zo innig wens en nederig vraag met dit gebed, voor meerdere eer en glorie en de vervulling van mijn ziel. Amen'.
In schilderijen of Byzantijnse iconen van de 'Annunciatie' (aankondiging aan Maria van haar aanstaande maagdelijke zwangerschap, en de geboorte van Jezus, 'die de Zoon van de Allerhoogste zal worden genoemd') heeft de engel Gabriël in zijn hand vaak witte lelies of een trompet, als symbool van de maagdelijkheid van Maria. Daarom is het gebruikelijk, wanneer een heilige je wens vervult, om een dankoffer te brengen in de vorm van witte bloemen of door het spelen van mooie muziek voor het altaar.

Brandduur per kaars: 62 uur. 
100% Paraffine.
Met windvanger en barcode.
Geschikt voor binnen en buiten.
€ 3.50

Aantal