T

 

Nieuwe artikelenOp deze pagina vind u een overzicht van onze nieuwe producten.

Omdat het voor mij zéér belangrijk is producten aan te bieden waar ik zelf ervaring mee heb of de goede werking van het product kan garanderen, worden alle producten en/of therapieën zeer grondig getest en onderzocht. Ik (Valérie) heb ondertussen al vele jaren ervaring met alle artikelen, therapieën en producten die op deze website te vinden zijn.
Uiteraard hebben deze nieuwe producten ook deze testen ondergaan.

Ik ben zéér enthousiast over deze producten, boeken en therapievormen en nodig u uit om deze producten ook eens te proberen, u zal aangenaam verrast zijn!

AuraSomaauraspray

Aura Soma Aura-Soma is een kleurentherapie, een holistische methode om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen.
Het woord "Aura" staat voor de kleuren van het elektromagnetisch veld die het lichaam omringen en het woord "Soma" is het Griekse woord voor lichaam.
Kleuren zijn van groot belang in ons leven, werken met kleuren heeft dan ook een zeer groot effect op onze geest, psyche en lichaam.

In totaal acht prachtige nieuwe geurfrequenties van mengsels van 100% natuurzuivere, essentiële oliën voor hooggevoelige mensen.
De aspecten waar ondersteuning bij wordt geboden varieert van Liefdevol naar jezelf, naar de wereld en naar de mensheid kijken
(HSP Self Love) tot Spreek! Vertel over wat je bezig houdt en laat het niet tot een ontploffing komen (HSP Speak).


aura-somaPomanders  
De pomanders zijn gemaakt voor bescherming en herstel van de aura. Ze zijn specifiek werkzaam op en versterken het elektromagnetische veld dat zich dicht om ons fysieke lichaam bevindt.
Onze Aura kan, zoals ons lichaam, op vele manieren worden beschadigd. Een pomander gebruiken in het energetisch veld, om ons lichaam, kan beschadigingen repareren.


aura-somaQuintessences

De krachtige, heilzame pastelkleurige quintessence lichtstralen, zijn er om je geest te verlichten. Deze quintessences bieden je de mogelijkheid je meer bewust te worden en meer duidelijkheid te krijgen over specifieke kwaliteiten en thema’s die je in je leven en in jezelf tegen komt. Ze bieden de mogelijkheid met andere dimensies te communiceren.

De quintessences zijn er speciaal voor je wanneer je in je leven meer hulp nodig hebt, bvb wanneer je met grote trauma's of problemen worstelt. Maar ook wanneer je grote veranderingen in je leven meemaakt. Ze werken met elk aspect van je wezen, op de meest subtiele niveaus.


aura-soma Equilibrium Balans oliën

De equilibrium flessen zijn balansoliën. Die de energieën van verschillende planten, kruiden, kristallen en edelstenen die steeds voor de prachtige kleuren zorgen, in een mengsel van water en olie.
De kleuren die bestaan uit een water en een olie deel, blijven zo gescheiden.
In het olie deel zowel als in het water deel zitten steeds een unieke mengeling van kruiden, mineralen, essentiële oliën en bloem extracten.
Elk van deze mengelingen zijn hierdoor zeer energetisch krachtig.
Deze pagina is nog in opbouw.


aura-somaPocket rescue

Bij de Equilibrium balansoliën worden bepaalde flessen aangeduid als rescue fles, ze zijn dus van toepassing in tijden waar er onmiddellijke behoefte is aan het brengen van balans. Hierin zitten B1, B3, B4,B11, B20, B26, B87, B89, B100,

Pocket Rescue flesjes zijn dus de Eerste-hulp-flessen uit de equilibrium flessen maar op zakformaat. Het betreft de 9 Aura-Soma Rescues en zijn qua inhoud identiek aan de Equilibrium Rescue flessen. Het verschil is dat ze verpakt zitten in een stevig plastic flesje (25ml). Ideaal om altijd bij je te dragen.

De flessen kunnen gemakkelijk in uw zak meegenomen worden en kunnen dus altijd gebruikt worden in noodsituaties. In tegenstelling met de Equilibriums in de glazen flessen, kunnen ze ook gebruikt worden met andere mensen.

De flessen gebruik je hetzelfde als de Balansoliën. Ze worden geschud en rechtstreeks op het lichaam aangebracht en ingemasseerd.


aura-somaAirconditioners

De airconditioners van Aura-Soma zijn ontworpen om de atmosfeer te energetiseren en te verfrissen. Ze bieden de mogelijkheid de omgevingsenergieën te transformeren.

Deze sprays bieden de mogelijkheid een nieuwe energie te scheppen in een ruimte waarin het proces van bewustwording zich kan ontwikkelen.
Ze zijn bestemt om het proces dat de pomanders, quintessences, ... brengen, te ondersteunen op energetisch niveau. Ze dragen de potentiële energieën van de pomanders & quintessences en worden versterkt door gebruik in de omgeving.

Ze kunnen gebruikt en geïnhaleerd worden in vertrouwen en het weten dat ze unieke componenten bevatten en natuurlijke, biologische en biodynamische ingrediënten en dus geen enkel synthetische stof bevatten die kan irriteren. Hun specifieke kwaliteit is dezelfde als die van de pomanders & quintessences.

Er zijn ook airconditioners van de aartsengelen.Aurasprays & Geurfrequentiesauraspray

Aurasprays & geurfrequensties
Gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.

Geurfrequenties werken diep in op het energetische systeem van de mens. Ze zorgen er voor dat disbalans in het energie systeem, dat klachten veroorzaakt, weer in balans worden gebracht.

Marianne van De Groene Linde heeft een nieuwe HSP-lijn voor Hoog gevoeligen.
Zowel volwassenen als kinderen. De frequentie van deze lijn is zeer bijzonder.

In totaal acht prachtige nieuwe geurfrequenties van mengsels van 100% natuurzuivere, essentiële oliën voor hooggevoelige mensen.
De aspecten waar ondersteuning bij wordt geboden varieert van Liefdevol naar jezelf, naar de wereld en naar de mensheid kijken
(HSP Self Love) tot Spreek! Vertel over wat je bezig houdt en laat het niet tot een ontploffing komen (HSP Speak).Go4Balance Kruiden druppels: gebaseerd op de 4 elementenleer.

go4balance

Ontdek de kracht van kruiden. 

Terug in balans met deze kruidendruppels!

go4balance Trust, Enjoy, Empower en Focus druppels vormen samen GO4BALANCE,
een productengamma in de fytotherapie gebaseerd op
de vier elementenleer.


Deze druppels helpen om evenwicht te vinden op emotioneel, mentaal en lichamelijk vlak.
Elk flesje is een krachtige synergie van verschillende kruiden die snel en effectief inwerken, ze zijn voor orale inname bestemd en zijn aanwendbaar voor het hele gezin (kinderen vanaf 6 jaar, volwassenen en ouderen).

Trust Mild kruidendruppels: Brengt stabiliteit, veiligheid en zelfvertrouwen.
Aangewezen bij: angsten, zenuwachtigheid, irritaties en frustraties. Mentale onrust , ADHD ,obsessie- en dwanggedachten.

Trust kruidendruppels: Brengt rust & een goede nachtruscht. Heeft een rustgevende & kalmerende werking.
Aangewezen bij: slaapproblemen, stress, mentale onrust, depressie, zenuwachtigheid.

Enjoy kruidendruppels: Verhoogt jouw stressbestendigheid en wakkert de levensvreugde aan.
Aangewezen bij: overgevoeligheid en of hooggevoeligheid, humeurschommelingen, depressieve stemmingen, twijfels & onzekerheid, acute & chronische stress.

Enjoy45+ kruidendruppels: Stralend door de menopauze.
Aangewezen bij: stress, stemmingswisselingen, ... en andere ongemakken ten gevolge van de menopauze.

Empower kruidendruppels: Zet aan tot actie en brengt de stofwisseling in beweging.
Aangewezen bij: vermoeidheid, energieverlies, bevordert herstel na operatie en burnout. Zet aan tot daadkracht en het flexibel omgaan met veranderingen.

Focus kruidendruppels: Ondersteunt het geestelijk uithoudingsvermogen.
Aangewezen bij: geheugen en concentratieproblemen(ADD). Periode met hoge concentratie vereisten (examenperiode).Meer uitleg over de Go4Balance kruidendruppels: klik hier

Aurasprays & Geurfrequentiesauraspray

Aurasprays & geurfrequensties
Gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.

Geurfrequenties werken diep in op het energetische systeem van de mens. Ze zorgen er voor dat disbalans in het energie systeem, dat klachten veroorzaakt, weer in balans worden gebracht.

Aurasprays met geurfrequenties helpen om blokkades en ongewenste energieën op te ruimen, geven ondersteuning bij hooggevoeligheid van kinderen & volwassenen en kunnen helpen om beter bij jezelf te blijven.

Deze aurasprays zijn makkelijk in gebruik en een snelle manier om je te omgeven met de energie van de geurfrequentie die jou kan helpen bij een bepaald onderwerp of klacht.
Je kan ze het best gebruiken door je ogen te sluiten en naar je gevoel te gaan... Dan spuit je enkele malen boven je hoofd en laat de nevel even over je hoofd neerdalen. Wees je bewust wat er met je gebeurt.
Je kunt de auraspray’s meerder keren en naar behoefte gebruiken.

Er zijn veel verschillende soorten: Energetische Bescherming, Clean Energy voor reiniging aura en huis, ... Deze Aurasprays zijn gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.


Nieuw extra merk etheriche oliën: Pranarompranarom

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme, een onderzoeker en aromatherapeut bekend om zijn innovatieve werk in chemotype onderzoek.
pranarom
Dominique Baudoux manageert dit Belgisch bedrijf sinds 1991. Hij is een apotheker van opleiding met een passie voor essentiële oliën, en hij heeft Pranarôm haar internationale vooruitzichten met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek gegeven. Dankzij mensen met een passie voor essentiële oilën, heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met al de wetenschappelijke nauwkeurigheid dat de discipline verdient.

Als gevolg van de strenge werkmethode gevolgd door zijn team, heeft Pranarôm International een plaats bereikt als leider op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe lot van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemotypeerde essentiële oliën.

Kwaliteitsgarantie: Alle essentiële oliën zijn CGEO geëtiketteerd, uw garantie voor veiligheid en effectiviteit.
De gedistilleerde plant is botanisch gedefinieerd. Het gedistilleerde plantdeel is opgegeven (bv.: bladen, bloem, wortel ...). Het chemotype (biochemisch profiel) is gedefinieerd. Water- stoomdistillatie is de aanbevolen procedure.
Plantencapsules Purasana:Vele planten & kruiden in capsule-vorm. De Purasana plantencapsules zijn puur & zuiver en op basis van biologische planten extracten.


Alle planten, plantaardige extracten, natuurlijke oliën en voedingsstoffen die ze voor deze producten selecteren, worden aan een strenge analyse en controle onderworpen in het kader van een sluitend kwaliteitsplan.


  • Gebruiksvriendelijk
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Er wordt gebruik gemaakt van de HACCP normen bij het productieproces. Dit is een preventief controlesysteem dat de voedselveiligheid, de gezondheid van de consument en de constante kwaliteit van het product garandeert.

Planten & kruiden tinctuur ladrôme:Vele planten & kruiden tincturen. De ladrôme tincturen zijn puur & zuiver en op basis van biologische planten extracten.
Een tinctuur is een traditionele manier om de beste stoffen uit planten te halen met alcohol en water. Daardoor krijg je een vloeibaar extract met een hoog gehalte aan actieve bestanddelen.


BIO-kwaliteit: alle planten afkomstig uit biologische teelt (zover dit mogelijk is) of uit wildpluk van onbezoedelde, beschermde gebieden.


  • Handige flesjes met druppelteller
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Kwaliteitsgarantie van de Europese Pharmacopée
Lichtwesen scheppingsstralen:


De 12 Scheppingsstralen bevatten de goddelijke principes van het hoogste trillingsniveau tot in het stoffelijke bereik. In hen werken alle ordenende krachten van de Schepping: de Elohim, de Aartsengelen en Engelen, de opgestegen Meesters en Natuurwezens en de krachten van planten en edelstenen.

De Scheppingsstralen werken als kleurstralen, 12 goddelijke principes weerspiegelen zich in 12 kleuren. 

De Scheppingsstralen ondersteunen je ontwikkeling, je ontplooiing, je heling én de innerlijke stabiliteit. Dit komt omdat zij de impulsen van alle krachten uit het scheppingsproces bevatten, werkt dit op alle niveau's van het lichamelijk energiesysteem.

Hun speciale kracht is alle niveau's met elkaar te verbinden en de harmonie van lichaam, geest en ziel in de nieuwe ordening te stabiliseren.

Visualisatie & meditatie CD's:De Oasis serie is zeer geliefd, wellicht mede door de bijzondere zorg die eraan besteed is en de uitgekiende combinatie van de aangename stem, die door vrijwel iedereen wordt gewaardeerd, en de speciale neurosonische klanken en natuurgeluiden, en bij de meeste ook een subliminale programmering.

Maar vooral door de effectieve werkzaamheid, die de luisteraars rapporteren - er gebeuren letterlijk wonderen door het beluisteren van deze opnamen.


CD's met ontspanningsmuziek, visualisaties en meditaties van Dick de Ruiter.


Spirituele muziek CD's & CD geschenkkaarten:Laat je betoveren door de muziek van de engelen, elfjes, feeën, sjamanen, ... Deze CD's en CD-kaarten bevatten prachtige muziek van Paradise Music.
Beroemde artiesten hebben hun composities gedeeld met de New Age music producent Llwewllyn. De muziek is te vinden op een normale cd maar natuurlijk kun je de engelen, elfjes, feeën ... melodiën ook op een cdkaart terug vinden.

Prachtige muziek die ontspanning & healing brengt. Ga rustig liggen en laat gedachten voor wat ze zijn, sluit je ogen en sta open voor de genezende kracht van muziek, klanken en melodieën.

TIP: Je kan de CD's & CD-kaarten beluisteren.

Gezondheidsproducten, vitamines & kruidenpreparaten:Vele voedingssupplementen, vitamines, mineralen & kruidenpreparaten voor vele kwalen.Een oplossing voor stress, slaapklachten, spijsverteringsklachten, afslanken, welzijn, detox, en nog heel veel meer klachten.
Ook vitamines & mineralen kan je hier terugvinden!Kruidenthee, biokruideninfusies & kruiden in zakjes:Heerlijke & gezonde kruidenthee & biokruideninfusies voor vele kwalen.


Een heerlijk kopje thee kan al wonderen verrichten bij stress & slaapklachten, spijsverteringsklachten, afslanken en nog heel veel meer klachten.
Een kopje thee is dus een ideaal middel om je lichaam op een natuurlijke manier gezond te houden of te maken. 

Kruidenthee heeft een heleboel voordelen, oa een positieve & weldadige werking op de spijsvertering, een kalmerende werking op je zenuwstelsel  of een zwachte hulp voor een vlotte stoelgang.

Ook kruiden in zakjes kan je hier terugvinden!ladrôme geurmengsels:Verstuivingsmixen van 100 % BIO Essentiële Oliën.Adem de natuur in!  Een gevarieerd gamma van 7 originele geuren...
Deze geurmengsels zijn 100% zuiver & natuurlijk.  
De details & uitleg van deze geurmangsels kan je onderaan op deze pagina terugvinden.Beschermingshangers of Mandala Talisman:

De talisman als bescherming is een oeroude traditie in elke religie en filosofische stroming. Binnenin deze traditionele geweven mandala talisman zitten handgedrukte Tibetaanse mantra's van de beschermster Groene Tara.
De talisman wordt gedurende langere tijd tijdens speciale poeja's gezegend. Men zegt dat de kracht van de talisman mandala bescherming geeft tegen negatieve invloeden en interventies.

De talisman mandala 'helpt' om obstakels te verwijderen en de positieve energie te doen toenemen.

De talisman kan op de volgende manieren gedragen worden: om de nek, in een tas of portemonnee, of opgehangen in het huis of in de auto. Zorg ervoor dat de talisman steeds droog en schoon blijft.

Kaarsen:


Affirmatiekaarsen: 3.50€ / stuk 

Affirmatiekaars - geeft een prachtig lichteffect. 
Brandduur per kaars: 62 uur. 
100% Paraffine. 
Met windvanger en barcode. 
Geschikt voor binnen en buiten. 
Afbeelding & ontwerp: Sonja Ariel von Staden.


Volatile etherische oliën & basisproducten:


Ik heb al vele jaren de etherische oliën van het merk ladrôme in het gamma.  Deze oliën zijn zeer zuiver en prijsvriendelijk.  Maar omdat ladrôme niet alle 'speciale' soorten etherische oliën heeft heb ik een tweede merk erij genomen waar ik een zeer 'warm' gevoel bij heb,  de Volatile oliën.

Volatile is actief in Nederland, België en Duitsland, maar is één van de bekendste leveranciers van kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën in Nederland en heeft meer dan 120 verschillende essentiële oliën in haar assortiment. Met elk een heel eigen werking op lichaam èn geest.

Volatile streeft ernaar om de hoogste kwaliteit te behalen en moet daarom per olie de keuze maken uit: Land van Herkomst, Bodemgesteldheid, Klimaat en het Winningsproces. Volatile heeft zich als taak gesteld om altijd de beste kwaliteit te leveren, lukt dit niet dan worden de oliën niet op de markt gebracht of uit het assortiment gehaald.
Daarom zijn de essentiële oliën van Volatile van kwalitatief zeer hoge waarde wat hen bijzonder geschikt maakt voor spirituele aromatheapie of voor het behandelen van emoties.

Volatile heeft ook een uitgebreid gamma aan geurmengsels die zeer aangenaam zijn om te verstuiven in een geurbrander of aromaverstuiver.


Deze geurmengsels kan je terugvinden in het hoofdstuk aromatherapie.

Ontstoren van je aura en je aura


Aardstralen en wateraders kunnen energieën bevatten die niet positief zijn voor de gezondheid en dus negatief op je kunnen inwerken.

Veel mensen en dieren zijn gevoelig of overgevoelig voor de storende invloeden van wateraders en aardstralen en zeker waar deze elkaar kruisen.  Helaas kunnen hierdoor allerlei lichamelijke en geestelijke kachten ontstaan.  

Maar ook elektrosmog heeft een negatieve invloed op mens & dier.  Alle elektrische apparaten, magneetvelden, elektrovelden en gelijk- en wisselstroom zorgen voor een stoorveld.  
Deze stoorvelden blijven in huis hangen door onder andere elektromagnetische straling, isolatiematerialen, stopcontacten, meterkast, wasmachine, afwasmachine, bedrading in de muur, ...

Het is dan ook van groot belang dat je je huis en/of jezelf ontstoort als je last hebt van slechte straling, want anders kan je ziek worden.

Maar je kan ook nood hebben om jezelf of je huis te onstoren van negatieve energie na bvb ruzie of onenigheid.  Het is ook aan te raden om je huis te zuiveren en/of te ontstoren als je net verhuisd bent.  Dit doe je dan om je huis schoon te maken van de energie van de vorige bewoners.  Niet omdat deze "slecht" waren ofzo, maar omdat je op die manier je huis vrij maakt van "niet eigen" energie.


Speciale stenen


Prachtige edelstenen in alle maten en kleuren.  

Edelsteen hangers druppelvorm, edelsteen kettingen 45 cm in verschillende steensoorten, edelsteen armbanden, edelsteenhart hangers, stenen speciaal om pijn te verminderen, ruwe tourmalijn, ruwe rozekwarts, ruwe bergkristal, woestijnroos, ruwe celestien, ruwe agaat, Lemurisch Bergkristal, ruwe obsidiaan sneeuwvlok, ruwe lapis lazuli, ruwe calciet, ...

Neem een kijkje op de verschillende pagina's van het hoofdstuk edelsteentherapie...


Er komen regelmatig nieuwe steensoorten bij.  Bvb Boji-stenen, Moqui-stenen Shaman stones, ...
En nieuwe soorten knuffelstenen bvb merliniet, atlantisiet, aqua aura, aragoniet, kunziet, petaliet, en nog veel meer...  

Vitaalwater karaf Galileo


Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam & geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige engergie van edelstenen te gebruiken.  Edelsteenwater drinken is een zéér krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.   

Vitaalwater karaf Galileo: met haar prachtige contouren is de vorm van de mondgeblazen karaf 'Galileo' gebaseerd op de gouden rechthoek, beter bekend als de Gulden Snede, met een inhoud van 1,3 liter.
De kan heeft onderin een ruimte die afgesloten kan worden, waarin je jouw eigen prachtige edelstenen, halfedelstenen en/of mineralen kunt doen, om daarmee het water in de karaf een extra lading te geven. Door de vorm van de kan en het water daarin zijn de stenen vergroot zichtbaar, met de prachtige, heldere kleurengloed.
Het uitgekiende ontwerp verbetert de biologische waarde en de smaak van elke vloeistof in deze karaf.

Tip: Leuk om als cadeau te geven.

Elohim Engelen van Lichtwesen:


Kristallen, etherische olie en sieraden met de kleurstralen van de Elohim.


De stralende kracht van de Elohim voor je lichtende Zelf De engelen van de Elohim zijn machtige wezens met een hoge trilling.

Ze worden de "Lichtenden" genoemd en zijn de "Hoeders van de orde van het Licht". Ze belichamen goddelijke principes en beschikken over een enorme kracht tot transformatie.
Met hun kleurstralen kunnen ze onnavolgbaar krachtig werken.   Omdat de Elohim in de engelenhiërarchie boven de aartsengelen staan en bovendien de kracht van genade gebruiken, is hun werking sneller, krachtiger en meer genezend als die van andere engelen.

In deze tijd van verandering staan zij ons krachtig terzijde.

De energie van de Elohim verlicht energetische blokkades, karma en begrenzende structuren tot aan hun ontstaan.
Ze bevrijdt van gedachtepatronen, gedragingen, ongemakken en gebondenheid, die je belasten en inperken.


Met de lichtende kracht van de Elohim kun je geheeld en genezen worden, je bestemming vinden, je mogelijkheden ontplooien.Spirituele boeken & boeken over gezondheid:


Er komen regelmatig nieuwe boeken bij. Laatste nieuw: pagina met verschillende soorten kaartensets.  

De keuze van deze boeken komt uit mijn hart... ik heb een selectie gemaakt en ze uitgekozen met mijn gevoel en intuitie. Bij al deze boeken heb ik een warm gevoel omdat ze een boodschap te brengen hebben die we op dit moment zeer nodig hebben. Ik hoop dat ze jouw ook kunnen betoveren en helpen...

Als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een boek of je wil graag wat extra uitleg, aarzel dan zeker niet om me een mailtje te sturen.

Bach Bloesem Remedies ladrôme (volgens de methode van Edward Bach):

De bloesemessences van ladrôme worden exact aangemaakt volgens de aanwijzingen van Dr. Bach. De bloesems worden in de ongerepte vrije natuur verzameld, ver van de stad en moderne landbouwgebieden in de oostelijke Pyreneeën en worden dan aangemaakt volgens de voorgeschreven biodynamische principes die Dr Bach ontwikkelde.

Om deze bloesems volledig naar de geest van wijlen Dr. Bach te kunnen maken kiest ladrôme voor het stabiliseren van de bloesemconcentraten voor een cognac bekomen uit biologische druiven.

Prijsvoordeel:
Bij aankoop van 5 of meer stock flesjes 10 ml (van 5,95€/flesje) ontvang je 5% korting.
Bij aankoop van 10 of meer stock flesjes 10 ml (van 5,95€/flesje) ontvang je 10% korting.
 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005