Levensboompaden


Levensboompaden


aura-soma 
Er zijn vele manieren om contact te krijgen met je intuïtie en te luisteren naar je innerlijke stem. Eén van deze manieren is het werken met orakelkaarten. Hier kan je kennis maken met de Levensboompaden, een structuur met 66 paden naar bewustwording gebaseerd op de oeroude wijsheid van de Kabbala.

In het boek bij de kaarten of in het werkboek vind je een beknopt theoretisch verhaal over de opbouw van de Levensboom. Dit kan jou ondersteunen in je proces van bewustwording, om je patronen los te laten zodat je open staat voor nieuwe ontwikkelingen. Je kan hier het boek met 66 kaarten (samen in een prachtig bedrukte doos) bestellen zodat je verschillende leggingen kunt doen en omschrijvingen opzoeken. Voor iedereen die er dieper wil op in gaan, is er een werkboek met alle oefeningen en middelen.

In vele oude tradities kent men een levensboom, zoals bijvoorbeeld de Ygdrasill uit de Noordse kosmogonie (Edda), de Irminsul in de Germaanse mythologie en de Keltische levensboom.

Deze levensboompaden zijn echter gebaseerd op de kennis uit de Kabbala, de mystieke stroming in het Jodendom. Deze mystieke leer was voorbehouden aan de geleerden en werd eeuwenlang mondeling doorgegeven van leraar op leerling, totdat de kennis in de 3e tot 6e eeuw na Chr. werd neergeschreven in het Boek der Schepping (Sefer Yetsira).

kaartenMet kaarten werken is het prettigst als je ze in je handen kunt nemen, schudt en dan met een vraag in je hoofd een kaart trekt of een uitgebreide legging doet. In het boek zijn er 6 verschillende leggingen beschreven.

Als je met de kaarten gaat werken: ga hiervoor even rustig zitten met je voeten stevig op de grond. Haal diep adem in je buik en ontspan je. Formuleer dan een vraag waarop je een antwoord wilt krijgen. Maak de vraag zo specifiek mogelijk, dan wordt het antwoord ook duidelijker.

Een kaart trekken.
Met kaarten werken is het prettigst als je ze in je handen kunt nemen, schudt en dan met een vraag in je hoofd een kaart trekt of een uitgebreide legging doet. In het boek zijn 6 verschillende leggingen beschreven.Op deze site kun je alleen een enkele kaart trekken.
Ga hiervoor even rustig zitten met je voeten stevig op de grond. Haal diep adem in je buik en ontspan je.
Formuleer dan een vraag waarop je een antwoord wilt krijgen. Maak de vraag zo specifiek mogelijk, dan wordt het antwoord ook duidelijker.

Onderaan deze pagina kan je informatie terugvinden over de persoon Esther achter deze levensboompaden.
Als je meer ondersteuning of verdieping nodig hebt bij een van de 66 paden naar bewustwording kies er dan voor om een middel aan te schaffen dat je proces op een zachte manier ondersteunt.
Op ieder etiket vind je een bevestiging die je hardop uitspreekt iedere keer als je het middel inneemt.
Dit versterkt de werkzaamheid van het middel en helpt je om de blokkades waar je aan werkt makkelijker op te lossen.

kaarten

Prijzen: zie webshop

Levensboompaden kaarten + Boek:  Met deze kaartenset kun je jezelf vragen stellen voor meer richting en helderheid in je leven. De kaarten zijn aan beide zijden in full colour gedrukt op stevig karton en zitten in een mooi bedrukte doos, waar ook het boekje in zit.

Het boek bestaat uit 3 delen; in het eerste deel kun je iets over de theoretische achtergronden lezen van de Kabbala en de verschillende onderdelen van de Levensboom. In het tweede deel vind je een toelichting over hoe je kaarten kunt leggen op zes verschillende manieren, gevolgd door een uitgebreide beschrijving van de 66 paden. Op iedere kaart zelf kun je de beknopte kern van het pad lezen. In het boek vind je per pad eerst een kort overzicht van het pad, een stukje achtergrond van waar het pad zich bevindt in de Levensboom en wat dat jou te zeggen heeft, dan de reden waarom deze kaart op dit moment bij jou verschijnt, een drietal vragen om over na te denken en die tot meer inzicht kunnen leiden en een bevestiging om jezelf te ‘herprogrammeren’. Het derde deel van het boek is bedoeld als naslagwerk. Je vindt er een woordenlijst, een schematisch overzicht over het ontstaan van de Kabbala en een tijdslijn van grote kabbalisten.

Als je met deze kaartenset meer helderheid krijgt over je te volgen pad in het leven en je je goed voelt over jezelf, dan is mijn wens in vervulling gegaan. Ik wens je heel veel plezier en succes op je reis!

Tekst achterkant boek In onze drukke samenleving verlies je soms het contact met jezelf en blijven je vragen onbeantwoord. Met deze kaartenset kun je zelf actief aan de slag gaan en daadwerkelijk iets doen aan je verdieping en bewustwording. Vind nu de antwoorden op je vragen via dit systeem van 66 kaarten, gebaseerd op de oeroude wijsheid van de Kabbala. Concentreer je op je vraag en kijk welke van de 66 paden jou op dit moment ‘toevalt’ en hoe dit pad jou helpt op weg naar innerlijke rijkdom, meer begrip en verdieping. Waarom nog langer wachten? Als je geen vraag stelt, krijg je ook geen antwoord. Als je alles blijft doen zoals je altijd deed, verandert er niets. Durf te veranderen en stel jezelf onbevangen een wezenlijke vraag. Je zult verbaasd staan over wat dat je oplevert.

“De Kaarten van Esther schudden je wakker. Je levensboom ontvouwt zich.” Geert Kimpen, auteur De Kabbalist

“Esther is een coach en mentor die de richting aangeeft. Zij heeft de gave om je zelf je pad te laten kiezen voor verdieping en kennis.” Janka Koch

“Nooit eerder kreeg je zo'n eeuwenoude, mystieke en motiverende kick in the butt, als in dit boek.” Christine Pannebakker, schrijfster Wie ben ik, Vrouwenpower en De week

Esther van Blijdesteijn verdiept zich al jaren in een holistische aanpak van gezondheidsklachten en bestudeerde vele vormen van energetische geneeswijzen, oosterse filosofie en Kabbala. Zij past deze kennis nu ruim 25 jaar toe in haar praktijk Via Pura bij het geven van consulten en trainingen. In deze kaartenset heeft zij al haar ervaring en kennis gebundeld.


Levensboompaden werk boek: 
Als je meer verdieping wilt in het werken met de 66 Levensboompaden, dan is dit werkboek een aanrader.

In het 243 pagina's tellende werkboek, dat bijna de gehele cursus bevat, vind je volgende onderdelen:

op welke manieren kun je Levensboompaden inzetten in jouw manier van coachen of therapie geven
theorie van de Kabbala en de onderdelen van de Levensboom
waarom bestaat deze levensboom uit 66 paden
afstemmen voordat je met een ander gaat werken
kaarten leggen, de verschillende leggingen en voor welke vragen ze geschikt zijn
het begeleiden van visualisatie oefeningen
het werken met de middelen van Levensboompaden
beschrijving van de 66 paden met daarin de samenvatting, achtergrond, wat doet dit pad voor je, vragen, bevestiging, visualisatie oefening, wat doet het middel en samenstelling van het middel


Verschillende middelen:


aura-somaPad 1:

Kether in Atziloet maakt het vuur in je wakker.
Het verbindt je goddelijke bron met jouw aardse wezen en maakt dat je vol enthousiasme dingen neer kunt zetten.
Het versterkt je wil, geeft vertrouwen en laat je afmaken waaraan je begint.
Zorgt ervoor dat je iets nieuws kunt neerzetten en daar plezier aan beleeft zonder te moeten.aura-somaPad 2:

Kether in Beriah brengt ordening en integratie.
Lichaam en geest worden in balans gebracht, het mannelijke en vrouwelijke, de linker en rechter hersenhelft.
Het lichaam wordt voorbereid op hogere trillingen doordat zich structuren opbouwen die de trillingen kunnen geleiden.
Door dit alles kom je tot rust en ervaar je een diepe kalmte en innerlijke vrede.
aura-somaPad 3:

Kether in Yetsira zuivert en verbindt je met alle mogelijkheden in jezelf.
Het maakt je denken rustiger waardoor je de informatie vanuit je diepste binnenste en hoogste zelf beter kunt horen.
Het middel helpt je bij je afstemming zodat datgene wat je doet volmaakt bij je past.
aura-somaPad 4:

Kether in Asiyah helpt je om alles wat je tegenkomt op een lichte manier te verteren.
Ze geeft je inzicht in oude vastzittende angsten en verlicht deze; ze zuivert oude fysieke problemen en blokkerende emoties.
Daardoor kun je je beter afstemmen op het Universum en interpreteer je signalen duidelijk en zonder oordeel.
Een lichtvoetig middel dat heldere gedachten en vloeiende communicatie bevordert.
aura-somaPad 5:

Chochma in Atziloet geeft je spirituele bescherming en brengt zowel je omgeving als ook je lichaam weer in balans.
Ze helpt je om vanuit je gevoel te handelen, je niet te laten verstoren door oude emoties of fysieke klachten die je nog dwarszitten.
Je voelt je snel weer in harmonie komen doordat starre structuren worden los te laten en je wordt weer vrolijk en positief.
aura-somaPad 6:

Chochma in Beriah brengt blijheid en lichtheid.
Het helpt je met het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en maakt je bewust van wat je levensdoel is.
Je krijgt een betere verbinding met je vrouwelijke deel en durft iets nieuws aan te gaan vol vreugde.
Verandering toelaten vol vertrouwen dat het goed komt.
aura-somaPad 7:

Chochma in Yetsira brengt verzachting als je geen liefde van je omgeving hebt (kunnen) ontvangen.
Het helpt je om met kracht en liefde je weg te bewandelen.
Donkere en starre structuren in jezelf worden erdoor afgebroken zodat ook daar licht en liefde kan schijnen.
Zo kun je je verwachtingen en angst om gekwetst te worden loslaten.
aura-somaPad 8:

Chochma in Asiya helpt je om je innerlijk licht in al je cellen te voelen.
Het pakt oude beperkingen en blokkerende emoties aan, het brengt je in beweging om je niet te laten vastzetten door dingen die niet wezenlijk zijn.
Je voelt de zon weer in je hart schijnen en doet de dingen met liefde en kracht vanuit een diepe verbondenheid met alle wijsheid om je heen.
aura-somaPad 9:

Bina in Atziloet helpt je om op een innerlijke reis te gaan om het contact te herstellen met je vrouwelijke kant.
Het zorgt voor een diepere spirituele ontwikkeling door een betere verbinding met het hoger zelf. Meer vertrouwen op je hart en op je eigen wijsheid!
Met dit middel kun je beter in het hier en nu blijven en het geeft een betere verbinding tussen je aura en aardse lichaam.

aura-somaPad 10:

Bina in Beriah ondersteunt je ontsnapping uit iedere vorm van gevangenschap.
Het middel versterkt het vrouwelijke deel in jezelf en maakt je minder kwetsbaar.
Met deze steun kun je de ballast afwerpen, het belemmerende overwinnen en weer met optimisme en blijheid verdergaan op je pad.
Je gevoel van eigenwaarde wordt sterker en je ziet duidelijker hoe relaties (ook die met jezelf) werken met groot gevoel van compassie voor jezelf en de ander.
aura-somaPad 11:

Bina in Yetsira duwt je met zachte hand in de richting van het opnemen van je kracht; je bent medeschepper van het Universum en je kunt deze taak vol liefde op je nemen.
Verder helpt het middel je om meer duidelijkheid te krijgen over de dingen die je doet, meer inzicht in oorzaak en gevolg en helpt je in harmonie te zijn met je lichaam en de aarde.
aura-somaPad 12:

Bina in Asiyah laat je centreren in je eigen middelpunt en vandaaruit luisteren naar je hart.
Door je niet te laten afleiden door alle geluiden buiten je helpt ze je te focussen op je eigen gevoel en innerlijk weten.
De werkelijke waarheid ligt in jezelf opgeslagen en wacht erop om gehoord te worden!
aura-somaPad 13:

Chesed in Atziloet brengt lichaam, ziel en geest weer in balans en laat je opgewekt doorgaan als je moeilijke situaties tegenkomt.
Het geeft je inzicht op welke vlakken je niet trouw bent aan jezelf en geeft je kracht om dit te herstellen en de blijdschap te ervaren als je dit gedaan hebt.
Het middel helpt je om beter naar je hart te luisteren en soms de stem van je hoofd duidelijk in perspectief te kunnen zien.
aura-somaPad 14:

Chesed in Beriah helpt je om weer terug te komen op het zuivere pad van je hart.
Als je keuzes hebt gemaakt die jou van dit pad hebben afgehouden, dan helpt dit middel om je keuze opnieuw te wegen, te herzien en te komen tot een ander besluit.
Helpt je om spiritualiteit te brengen in je dagelijks leven en je te richten op het hogere.
Materie is iets fantastisch, maar laat het geen doel op zich worden.
aura-somaPad 15:

Chesed in Yetsira geeft je een laagje bescherming zodat je niet de problemen van anderen overneemt in al je liefde.
Compassie is goed, medelijden niet!
Het middel laat je zien wat jij nodig hebt om zelf heel te worden.
Daarna laat het je dit gevoel uitstralen zodat anderen hier ook profijt van hebben.
Een verwarmende en helende remedie.
aura-somaPad 16:

Chesed in Asiyah brengt je terug naar je oorspronkelijke structuur in het Hier en Nu.
Doordat het je uit het verleden haalt, kun je vastzittende gevoelens en blokkades weer laten stromen en afvoeren.
Het middel ondersteunt je lichaam om dit te doen vol kracht en energie, zodat er ruimte komt voor nieuwe positieve dingen.
aura-somaPad 17:

Gevoera in Atziloet verbindt je weer met de aarde zodat je met beide benen op de grond staat.
Ze helpt je om vanuit deze verbinding open te staan voor een ander, zonder je eigenheid te verliezen.
Geeft zelfvertrouwen en laat je warm zijn voor je omgeving.
aura-somaPad 18:

Gevoera in Beriah geeft je je vrijheid weer terug, het laat je kijken naar je oorsprong, naar je wezen voorbij de angst, de vastzittende patronen en pijn.
Het middel transformeert de angst, helpt je met loslaten en laat je je ware kern weer terugvinden in verbinding met je authentieke wezen.aura-somaPad 19:

Gevoera in Yetsira laat je handelen vanuit jezelf, je eigenheid en maakt je er bewust van als je je te veel aanpast aan je omgeving.
Het laat je vol overgave met de stroom van jouw leven meegaan, vol zachtheid en compassie.
Daar waar je obstakels tegenkomt, helpt het middel je om bij jezelf te blijven en tegelijk het obstakel op te lossen.aura-somaPad 20:

Gevoera in Asiyah helpt je om verharde structuren (vaak ontstaan vanuit het familiesysteem) weer in harmonie te brengen en te laten stromen.
Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel laat het middel je kiezen voor datgene wat werkelijk bij jou past en maakt je weer enthousiast voor wat voor jou belangrijk is.
aura-somaPad 21:

Tiferet in Atsiloet helpt je om vanuit je gevoel naar je leven te kijken en te beslissen wat je wilt behouden en wat je wilt loslaten.
Het helpt je beter te communiceren, zowel met jezelf als met je omgeving.
Doordat ze ondersteunend werkt bij het loslaten van emoties, ervaar je dat er ruimte ontstaat.
aura-somaPad 22:

Tiferet in Beriah zorgt voor ruimte in je borstkas, zodat je makkelijker je hart opent en de opdracht van je ziel kunt vervullen.
Het geeft je de moed en energie om aan iets nieuws te beginnen, om te verwerkelijken waarvan je tot nu toe enkel gedroomd hebt.
Je wordt ondersteund in het uiten van dat wat er in je gedachten is; het middel helpt je om je ideeën duidelijk aan de ander te vertellen terwijl je je afstemt op de ander, maar zonder een concessie te doen aan de oorspronkelijkheid ervan.
Het vertellen over wat er in je gedachten afspeelt is al de eerste stap om ze uit te voeren!aura-somaPad 23:

Tiferet in Yetsira helpt je om weer stevig op de aarde te staan en herstelt de verticale lijn in het midden van je lichaam tussen je kosmische vader (Zon) en je kosmische moeder (Aarde); vanuit je hart wordt je je weer bewust van je eigen emoties.
Je kunt de ander in zijn waarde laten en bij je eigen gevoel blijven. Het geeft energie om vol levenslust de gebaande paden te verlaten en te groeien.
Het helpt je om je levensdoel te ontdekken en geeft je ook de kracht om in de actie te komen, om er werkelijk iets mee te doen.aura-somaPad 24:

Tiferet in Asiyah verbindt je met je kern van Zijn en helpt je om patronen die jou niet dienen los te laten.
Dat wat moeilijk te verteren is, helpt ze om af te voeren zodat je weer je authentieke zelf kunt zijn.
Het middel brengt je terug bij je levensopdracht en laat je dit met enthousiasme uitvoeren.aura-somaPad 25:

Netzach in Atsiloet geeft je zelfvertrouwen en kracht.
Ze versterkt je mannelijke kant en laat je opkomen voor jezelf.
Het middel maakt je ervan bewust wat een illusie is en wat echt.
Zo wordt je ondersteund om actief en met energie aan de slag te gaan met wat voor jou wezenlijk is.aura-somaPad 26:

Dit middel brengt je op een zachte manier naar de aarde.
Het leert je geduld te hebben om op een rustige manier oude structuren stap voor stap te veranderen in nieuwe zonder ze rigoureus over boord te gooien.
Sommige van deze oude structuren heb je ontwikkeld om te kunnen overleven; door dit middel kun je ze in liefde en verbinding ombuigen naar nieuwe ondersteunende patronen die jou voeden op je pad.
aura-somaPad 27:

Netzach in Yetsira geeft inzicht in trauma’s die je al sinds je kindertijd bij je draagt en helpt je ze op te ruimen en werkelijk los te laten.
Het middel laat je inzien wat de lessen zijn die je ervan kunt leren en verbindt je weer met je oorspronkelijke levensdoel.
Ze laat je vanuit kracht kiezen voor je kwaliteiten zodat je niet meer verzandt in het piekeren over beperkingen.
aura-somaPad 28:

Netzach in Asiyah geeft je een omhullend laagje, zodat je je beschermd voelt.
Hierdoor kun je ontspannen en durf je in het Hier en Nu te zijn.
Het middel laat je voorbij de angst kijken zodat je blokkades kunt oplossen en je energie weer gaat stromen.
Een warme, beschermende remedie.
aura-somaPad 29:

Hod in Atsiloet helpt je om oude stukken, die jou verhinderen volledig één met je kern te zijn, op te lossen.
Het laat je uitbreiden, maakt de verbinding tussen boven en beneden met jou in het midden.
Je gaat staan voor wie je bent in een duidelijke structuur.
Je leeft in het NU en kunt je kennis en wijsheid laten stromen.
Verleden, heden en toekomst komen in balans.

Prijzen: zie webshop


aura-somaPad 30:

Hod in Beriah maakt je gemoed lichter en ondersteunt je bij het loslaten van jouw ballast.
Het middel zet je met je voeten op aarde en laat je bewust worden van het feit waarom je het zo moeilijk vindt om geaard te blijven.
Hierdoor ga je beter voor je lichaam zorgen en leer je niet meer te twijfelen aan wat jij voelt.
Een lichte remedie!
aura-somaPad 31:

Hod in Yetsira opent je voor de Liefde voor jezelf en daarna voor je omgeving.
Het schoont de subtielere structuren in je wezen op, zodat je beter kunt aarden en bij jezelf kunt blijven.
Je wordt weerbaar en neemt beslissingen op basis van zelfacceptatie in plaats van in de hoop dat anderen jou waarderen.
Het middel brengt je terug in je eigen hart.aura-somaPad 32:

Hod in Asiyah helpt je om de uiteindelijk stap op je transformatie pad te zetten.
Het ondersteunt je door je trilling te verhogen, maakt je vrolijk en helpt je oude ballast af te gooien en werkelijk los te laten.
Je wordt een betere partner voor anderen en voor jezelf.
Het middel maakt je bewust van het feit dat goed en kwaad zonder elkaar niet bestaan en beide voortkomen uit de goddelijke bron.aura-somaPad 33:

Yesod in Atziloet geeft je een enorme kracht om het spirituele in materie om te zetten; je krijgt het gevoel alsof je vleugels hebt, alsof alles mogelijk is.
Het brengt je terug bij je bron, herstelt de verbinding met je oorsprong en maakt de herinnering in je cellen wakker van je levensdoel.
De communicatie tussen je cellen verbetert en je hele wezen vult zich met een vriendelijke, en toch daadkrachtige, energie.
aura-somaPad 34:

Yesod in Beriah ondersteunt je in je groei als je moeite hebt om de verbinding te maken met je wezen, je kern.
Het laat je je levensplan weer herkennen.
Door je omgeving en allerlei omstandigheden wordt je afgeleid van dit pad.
Dit middel herstelt communicatie met je Hoger Zelf, zodat je weer vol vertrouwen je belemmeringen los kunt laten en je kunt richten op ontwikkeling vanuit je hart, je pure zelf.
Het brengt je innerlijke rust en kracht, onafhankelijk van de hectiek buiten je!
aura-somaPad 35:

Yesod in Yetsira omringt je met een verfijnde kracht, waardoor je mentale en spirituele blokkades kunt oplossen.
Ze laat je voor jezelf opkomen en ruimt oude kwetsbaarheden uit de weg.
Het middel laat je beter op je gezondheid letten en zorgt ervoor dat je niet terugvalt op oude, niet voedende patronen.
aura-somaPad 36:

Yesod in Asiyah brengt innerlijke rust en laat je accepteren dat wat is, dat is.
Het middel haalt je uit je hoofd en laat mentale starre structuren weer soepel worden.
Het brengt je weer bij je gevoel, zodat je beslissingen met je hart neemt.
Het versterkt de verbinding met zowel de aarde als de kosmos en zet je weer in je centrum.
Je wordt weer “uitgelijnd”.aura-somaPad 37:

Malchoet in Atziloet brengt rust, zodat je niet meer in paniek raakt.
Daarna helpt het je problemen te verteren en los te laten.
Het laat je ontspannen en maakt je stabiel, zodat je het leven beter aan kunt.
In de ontspanning kun je beter zien wat er werkelijk is en er in rust op reageren.aura-somaPad 38:

Malchoet in Beriah beschermt je tegen alle twijfels en negativiteit.
Het zuivert je van alles wat jou uit de verbinding haalt, zodat je beter kunt aarden.
Het middel helpt je bij het opruimen van oude emoties en geeft je een sterk vertrouwen in en pure liefde voor jezelf.aura-somaPad 39:

Malchoet in Yetsira laat je zien hoe groots je eigenlijk bent, hoeveel goeds jij in je leven al hebt neergezet.
Het middel zorgt dat je niet de ballast van een ander draagt, maar zelfbewust en vol zelfvertrouwen in het leven staat.
Het helpt je de waarheid te onderscheiden van de illusie en brengt bewustzijn in je dagelijkse bezigheden.aura-somaPad 40:

Malchoet in Asiyah brengt je weer terug bij je oorspronkelijke energie.
Soms kun je onderweg in het leven te veel invloeden van je omgeving in je opnemen, zodat je je eigen trilling even kwijt bent.
Dit is een soort “reset-knop”, alle van buiten opgelegde instellingen worden weggehaald en je komt weer in contact met je diepste bron en je eigen schatten.
aura-somaPad 41:

Da’at in Atsiloet helpt je om je spirituele kennis en ervaring in het Hier en Nu neer te zetten en op aarde te brengen.
Het transformeert alles wat jou tegenhoudt, zoals oud verdriet of vaste patronen, zodat je vol overgave kunt bouwen.
Aan de ene kant versterkt het de verbinding met het hogere en krijg je hulp uit de fijnstoffelijke wereld, aan de andere kant werkt het middel heel aardend.
Deze combinatie laat je het geleerde in praktijk brengen.aura-somaPad 42:

Da’at in Beriah helpt je met het loslaten van pijn en trauma’s die zijn ontstaan toen je je meer op anderen hebt gericht dan op jezelf.
Het laat je jezelf neerzetten in de wereld, vol vertrouwen en bewust van wie jij bent en wat jij te bieden hebt.
Blaast als een frisse wind door je zelfvertrouwen en laat je weer stralen.aura-somaPad 43:

Da’at in Yetsira schudt je wakker uit je comfortabele droomwereld en maakt je bewust dat iedere handeling een reactie uitlokt, ook niets doen.
Het middel zet je stevig op aarde neer en zorgt er zo voor dat je helder kunt nadenken en je meer bewust bent van wat je doet.
Het maakt je stabiel, brengt je in balans en laat je groeien.
aura-somaPad 44:

Da’at in Asiyah zorgt ervoor dat je rechtop blijft staan, dat je je niet door je omgeving in verwarring laat brengen.
Het helpt je om vanuit innerlijke rust in je centrum te blijven.
Als er dingen zijn die je met je denken niet begrijpt, dan zorgt ze ervoor dat je verder kunt gaan dan je denken, zodat je contact met je hart maakt en dan ineens een inzicht krijgt.
Je gaat leren kijken achter de façade, het masker, zonder jezelf te verliezen.
Het middel helpt je om oude ballast los te laten en je te laten ondersteunen door de aarde.
Dan krijg je inspiratie om je denken los te laten en te voelen waar het werkelijk om gaat.aura-somaPad 45:

Alef laat je energie weer stromen en helpt je om door te gaan en niet te laten blokkeren door angst.
Het middel versterkt je mannelijke kracht en ondersteunt je om weer in actie te komen.
Het helpt je je eigen kracht te vinden en jezelf te verbinden met de zon in jezelf.
Je laat je niet meer afleiden of saboteren maar gaat vol overtuiging op je doel af!aura-somaPad 46:

Mem brengt je terug in je centrum en laat je in balans blijven ondanks alle roering buiten je.
Het helpt je emoties waar te nemen, maar er niet meer in te verdrinken.
Mem laat je ontspannen en helpt je los te laten van alles wat jou niet voedt.
Je kunt beter centreren en daardoor ben je in staat om het aardse en kosmische met elkaar te verbinden.aura-somaPad 47:

Shin geeft je daadkracht en helpt je je energie te kanaliseren zodat je ook daadwerkelijk doet wat je van plan was.
Ze geeft je inzicht in wat je al die tijd geblokkeerd heeft en helpt je met het opruimen en zuiveren.
Zo krijg je weer plezier in wat je doet en blijheid over het resultaat.aura-somaPad 48:

Bet zuivert lichaam en ziel en helpt je te aarden.
Door een betere verbinding tussen je aardse en fijnstoffelijke lichaam kun je oude pijn opruimen.
Dan is er ruimte voor zelfvertrouwen.
Bet maakt je geduldig en opent je ogen voor een betere waarneming van alle wezens, zichtbaar en onzichtbaar, om je heen.aura-somaPad 49:

Gimmel haalt je uit je denken en verbindt je met je gevoel.
Ze versterkt de verbinding met het hoger zelf en helpt je om het geheel te kunnen zien, je niet te verliezen in details.
Gimmel heelt het hart en laat je weer geloven in jezelf en jouw waarheid.
Verder bevordert Gimmel je afstemming en meditatie.aura-somaPad 50:

Dalet helpt ons een brug te slaan tussen het goddelijke en aardse bewustzijn.
Ze laat je in je kracht staan zonder pijn en brengt een verbinding tussen hemel en aarde tot stand.
Dalet opent de deur naar integratie in je hart, niet zozeer in je denken, maar door te ervaren wat er is, wat je op aarde te leren hebt en wat er in jou geheeld mag worden.
Je leert door een andere bril te kijken naar jezelf en herkent je unieke schoonheid, jouw zijn.
Het geeft een gevoel van eenheid, verbondenheid met het al.aura-somaPad 51:

Kaf brengt je terug in je oorspronkelijke verbinding met de Bron, het punt van waaruit alles ontstaat en waar we allemaal met elkaar verbonden zijn.
Zo helpt Kaf je weer op te laden.
Ze maakt je bewust dat alles goddelijke energie is en dat onze materie daar een uiting van is.
Kaf laat ons inzien waar we niet in de eenheid leven maar vanuit afgescheidenheid en brengt ons terug naar de eenheid.aura-somaPad 52:

Pe maakt je ontvankelijk voor de verbinding met de aarde en de aardse niet menselijke of dierlijke wezens om je heen.
Helpt met het loslaten van conditioneringen zodat je je authentieke kwaliteiten weer kunt ervaren en leven.
Pe helpt ons de realiteit nuchter te bezien en ruimt oude trauma’s op.
Laat je met je voeten stevig op de grond weer stralen!aura-somaPad 53:

Resh brengt ons in evenwicht op alle gebieden; binnen en buiten komen in balans, geestelijk en lichamelijk niveau vinden een evenwicht, het aardse en goddelijke komen in balans.
Resh geeft je de bevrijding om niet meer de spanning en stress van anderen over te nemen, maar enkel verantwoordelijk te zijn voor jouw eigen leven en daaraan te werken.
Je kunt alleen jezelf veranderen, nooit een ander; je kunt andermans leven niet vereenvoudigen door zijn lasten te willen dragen.
Resh geeft je dit inzicht en ondersteunt je daarin.aura-somaPad 54:

Taw versterkt je basis, zet je stevig op de aarde.
Tegelijkertijd opent Taw de kanalen waardoor je zelfvertrouwen stroomt, zodat je vol vertrouwen je Zelf kunt neerzetten in alle aardse aspecten.
Taw geeft inzicht in oude patronen die heel vast zitten en waar je liever niet naar kijkt.
Vervolgens reinigt Taw deze patronen en schoont je energie op.
Nu kan het bewustzijn ongehinderd in de stof doordringen.aura-somaPad 55:

He brengt je in verbinding met je innerlijke wijsheid.
Misschien heb je in het verleden keuzes gemaakt die vooral op de buitenkant gericht waren of was het onmogelijk voor je om je innerlijke stem te horen.
He helpt je om jezelf te observeren, om weer overzicht te krijgen over wat je wilt in je leven.
He opent je voor het hogere bewustzijn en laat je makkelijker communiceren met al jouw delen.
Zo kun je je innerlijke stem en je innerlijke wijsheid duidelijk horen.aura-somaPad 56:

Wav versterkt je vertrouwen, niet alleen in anderen, maar ook in jezelf en je eigen waarneming.
Ze bevordert de verbinding met je innerlijke bron, jouw waarheid.
Door je toegenomen vertrouwen kun je angst loslaten en al het oude wat je hebt aangetrokken, maar jou nu niet meer dient.
Wav geeft je levenskracht, helpt ons onszelf en anderen realistisch in te schatten en laat je herstellen van oude trauma’s.aura-somaPad 57:

Zajin laat je bewegen, helpt je de zwaarte van meningen, van oordelen los te laten.
Hij helpt je om in het hier en nu te zijn, om te genieten, om je gevoeligheden te gebruiken.
Vanuit je hart communiceren wordt makkelijker en uitwisselen wordt leuk.
Zajin laat je positieve denkkracht door al je cellen stromen en in je handelen doorschijnen.aura-somaPad 58:

Chet laat de onvoorwaardelijke liefde weer in je stromen, liefde voor jezelf en voor je omgeving.
Het helpt je om je weer te richten op jezelf en je eigen groei, vooral als je te veel met anderen bezig ben geweest of blijft hangen in oude stukken die met autoriteit te maken hebben.
Chet verankert je stevig in jezelf zodat je kunt openstaan voor je omgeving zonder jezelf te verliezen.aura-somaPad 59:

Tet laat je ervaren dat ieder mens, iedere situatie een positieve en negatieve kant heeft.
Ze laat je focussen op acceptatie van wat er is zodat je in je kracht blijft staan en jezelf niet verliest in zelfbeklag.
Tet laat je accepteren wat er is en verbindt je met de aarde, zodat je geen energie verliest aan vechten, maar al je krachten inzet om jezelf te laten groeien en stralen.


Prijzen: zie webshop
aura-somaPad 60:

Yod helpt je om je eigen kracht uit te stralen.
Het middel maakt je standvastig om je eigen weg te kiezen en je niet te veel door anderen te laten beïnvloeden.
Het verbindt de onvoorwaardelijke liefde met de liefde voor jezelf.
Helpt als je te gevoelig bent en daardoor anderen te dicht bij laat komen zodat je zelf niet voldoende ruimte kunt innemen.
Yod laat je onder alle omstandigheden je innerlijk licht naar buiten brengen zodat je je kunt ontwikkelen en uitbreiden.aura-somaPad 61:

Lamed helpt je om je eigen stem weer te horen.
Ze laat je stevig op je eigen voeten staan, zodat je niet meer afhankelijk bent van een ander (of andermans mening); ze maakt je sterker en laat je objectief naar jezelf kijken.
Dan kun je de uiterlijkheden loslaten en je werkelijk verbinden met je Hoger Zelf.
Lamed ondersteunt je in het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en zorgt voor een betere communicatie met anderen waarbij je trouw blijft aan jezelf.aura-somaPad 62:

Noen helpt je om anders te kijken naar de dingen die je doet.
Doordat je meer in je centrum kunt blijven, en meer kracht en macht hebt, ga je de dingen doen omdat je ze leuk vindt, niet omdat ze moeten.
Als je te veel kringetjes draait in je hoofd, helpt noen je om al dat denken in handelen om te zetten, om gewoon te doen wat je leuk vindt.
Noen helpt je inzien dat jij de schepper bent van jouw realiteit en ondersteunt je om een prettige leefomgeving voor jezelf te scheppen.aura-somaPad 63:

Samech zet je twijfel om in actie en laat je energie weer stromen.
Ze maakt het denken sterker en laat je inzien waarom je handelt zoals je doet.
Samech helpt om blokkades op te ruimen die je verhinderen om te handelen en brengt vreugde over wat je hebt gedaan.
Ze ondersteunt het omzetten van ideeën in daden.aura-somaPad 64:

Ayin helpt je om je eigen licht uit te stralen.
Ze maakt je hoofd lichter, geeft meer vertrouwen in je helende kracht en verbindt de onvoorwaardelijke liefde met de liefde voor jezelf.
Door deze zelfliefde straalt je innerlijk licht als nooit tevoren en genieten alle wezens om je heen hiervan mee.aura-somaPad 65:

Tsadi brengt je in het hier en nu en helpt je om al je plichten met blijdschap te vervullen.
Ze zorgt voor een pleister op emotionele wonden en doorbreekt blokkades die jou tegenhouden te leven zoals jij werkelijk in essentie bent.
Tsadi geeft inzicht in wat jij werkelijk nodig hebt, wat jou voedt, zowel wat eten, drinken als vrienden en kennis betreft.
Bovendien bevordert ze de liefde voor jezelf.aura-somaPad 66:

Qof verbindt je weer met je hart en brengt je in contact met je eigen waarheid.
Ze helpt je om diepe nog niet verwerkte emoties los te laten in onvoorwaardelijke liefde.
Qof laat je onderscheid maken tussen jouw eigen overtuigingen en de waarden van de maatschappij.
Ze laat je doorgaan, ook in moeilijke situaties en helpt bij moeilijk verteerbare zaken.
Je zelfvertrouwen groeit en je kunt problemen met autoriteit of vaderfiguren loslaten.Bron van deze informatie: Esther van Blijdesteijn.


Wie is Esther en hoe kwam het allemaal tot stand.

levensboompaden
Esther:
Ik ben als oudste dochter en eerste kleinkind geboren in een warm gezin, waarin religie geen hele grote plaats innam, maar waar vooral veel aandacht was voor tradities en voor elkaar. In mijn jeugd bezocht ik met veel plezier joodse zomer- en winterkampen en ik genoot van de fijne sfeer, gezelligheid en vooral het gezamenlijk zingen.
Ik kreeg wekelijks privé joodse les van de rondreizende leraar Koos Caneel over de geschiedenis, de joodse gebruiken en de Hebreeuwse taal. De Kabbala vormde geen onderdeel van deze lessen.
Wel hadden mijn ouders er een boek over in de kast staan, maar ik durfde er nooit in te lezen.
Want Kabbala was heel moeilijk, heel groots en zeker niet geschikt voor jonge meisjes die alles over het leven wilden weten. Vanaf de middelbare school verdiepte ik me, mede door een aantal ongrijpbare klachten en onze zoektocht naar een oplossing hiervoor, in de verschillende alternatieve geneeswijzen, heilige geometrie en in begrippen als synchroniciteit, morfogenetische velden, reïncarnatie, de kern van godsdiensten, de zin van het leven en andere existentiële vragen.

Over mijn studie heb ik lang getwijfeld en was ik nooit helemaal zeker. Uiteindelijk koos ik voor de HTS voor confectie-industrie Mr. Koetsier en het internationale werkveld. Ik heb een tiental jaar met veel plezier in Duitsland, Zwitserland en Nederland gewerkt, maar had nooit het gevoel dat ik echt iets kon bijdragen en een verschil kon maken. De alternatieve geneeswijzen bleven me trekken en ik studeerde ’s avonds na mijn werk gewoon verder. Ik trouwde, kreeg een prachtige tweeling en begon mijn eigen praktijk Via Pura. Van alle methodes die ik leerde, maakte ik zelf mijn eigen manier van werken en nog steeds zoek ik samen met mijn klanten naar de oorzaak van hun symptomen of problemen in hun hele wezen (lichaam, ziel en geest). Dit doe ik zowel in een-op-een consult als in groepen, waaraan ik trainingen geef.

Om mij heen hoorde ik steeds vaker de term Kabbala vallen; grote sterren in Amerika werden lid van de Kabbalah Centre en het bleef me fascineren. Toen ik toevallig hoorde dat er een cursus Kabbala werd gegeven door rabbijn Juda Groenteman uit Jeruzalem, heb ik geen moment geaarzeld en schreef ik me in om onder zijn begeleiding iets van dit grootse gedachtegoed te leren. Ik vond de lessen fascinerend en genoot van de manier waarop hij de wijsheid van deze mystieke stroming met ons deelde. De essentie van de kennis die werd overgedragen begon ik te gebruiken in mijn praktijk en het maakt mijn manier van werken rijker.

De consulten met klanten in mijn praktijk Via Pura volgen een duidelijke structuur; we hebben een kort gesprek over hoe de klant zich voelt en wat zijn wensen zijn en ik stem mijzelf af op mijn en zijn Hoger Zelf en op onze begeleiders. Daarna zoek ik via een vast systeem of de oorzaak van de verstoring (ziekte, pijn, negatieve overtuiging) in het lichaam ligt of op emotioneel of spiritueel gebied. De uitkomst is vaak verrassend en ik laat me graag leiden door mijn eigen bewustzijn compact te maken en ten dienste van het grote geheel te staan. Soms krijg ik beelden te zien of voel ik lichamelijke sensaties. Soms is het een innerlijk weten of hoor ik een stem die me vertelt wat ik kan doen.

Een jaar na mijn cursus Kabbala testte ik Janka, een klant die ik al jaren ken en we kwamen uit bij een spirituele oorzaak; nu heb ik voor ieder gebied een rij met mogelijkheden; in het spirituele stuk heb ik de beschikking over het lezen van het aura of de chakra’s, met de klant een geleide visualisatie doen in de Alpha staat, beperkende banden verbreken, DNA healing, Osiso techniek, familieopstellingen en zorgen dat de klant goed geaard is en stevig in zijn energieveld zit.

Ik ging alle mogelijke oorzaken en methodes na, maar bleef een ontkennend antwoord krijgen. Dat was een vreemde gewaarwording. Ik wist dat we iets op spiritueel gebied mochten doen, maar kreeg geen enkele indicatie in welke richting. Ik was erg blij dat ik deze klant al langer kende en dat zij in staat was om met me mee te voelen, anders was ik er onzeker van geworden.

Ten slotte liet ik iedere structuur los, ademde een paar keer diep door en vroeg om een duidelijk antwoord. Ik kreeg de boodschap dat ik iets nieuws moest doen, iets wat ik nog nooit had gedaan op spiritueel gebied, iets wat deze klant op dit moment nodig had. Op dat moment ging ik vragen stellen: heeft het iets met meridianen te maken, gaan we werken met overtuigingen, iets met massage, kruiden, een bepaald boek dat ik in de kast heb staan, is het een bekende methode, heeft het iets te maken met planten, het gedachtegoed van een bekend iemand… Uiteindelijk kreeg ik als antwoord dat ik iets met de Kabbala moest doen. Dat klinkt heel vaag en dat was het voor mij ook. Vooral omdat ik de kennis van de Kabbala nooit gekoppeld had aan mijn werk in de praktijk.

Door al mijn gedachten los te laten en me helemaal open te stellen begon de energie te stromen en visualiseerde ik de Levensboom om Janka heen. Ik kreeg duidelijk te zien waar haar blokkade in de Levensboom van de Kabbala zat, het zag eruit als een rood koord dat oplichtte. Toen gebeurde er van alles: Janka werd zeer emotioneel en voelde allerlei reacties in haar lichaam. We deden een oefening in de Alpha staat die ons werd aangedragen en daarna bleek de blokkade opgelost. Het gevoel hield bij haar nog dagen aan.
v De week erna maakte ik bij Ellen, een andere klant die ik ook al jaren ken, iets soortgelijks mee. Ook daar werd mij de Kabbala als behandelmethode aangereikt, eerder bijna opgedrongen. Beide dames hebben me sindsdien zeer gestimuleerd om iets therapeutisch met de Levensboom te doen, waarvoor mijn grote dank.

Ik heb me nog even verzet, maar toen in de maanden daarna telkens weer die Kabbala opdook in mijn werk, heb ik het systeem uitgewerkt waar deze website over gaat. Er zijn verschillende versies van kaarten geweest waar ik nooit helemaal blij van werd; uiteindelijk heb ik gekozen voor macrofotografie van de natuur en heb de kaarten ontwikkeld die bij de 66 paden naar Bewustzijn horen.

Het systeem is een combinatie geworden van de mystieke kabbalistische kennis en mijn ervaringen met tarot, engelen, visualisaties en energetische geneeswijzen. In de literatuur spreekt men vaak over de 32 paden van de Levensboom, bestaand uit 10 vaten en 22 paden. Bij mij zijn het er 66 geworden zoals ik in het boek heb toegelicht. Inmiddels werk ik nu al twee jaar met dit systeem en ik sta versteld over de resultaten die mensen boeken en over de inzichten die ze krijgen.

Deze kaartenset is een doe-set; het boek beschrijft geen compleet overzicht van alle wijsheden die uit de Kabbala zijn voortgekomen voor zover dat al mogelijk zou zijn. Mijn bedoeling is om je kennis te laten maken met de basisbegrippen en ze je te laten toepassen in je leven voor meer begrip en inzicht. Als je bereid bent de diepte in te gaan, ontdek je in de Levensboom van de Kabbala enorme schatten die je ziel en geest verrijken en die je dagelijks leven bewuster en vooral aangenamer maken. Ik ben dankbaar als dit systeem jou een stapje dichter bij heelheid mag brengen en wens je een hele mooie reis toe.

Met lieve groet,
Esther.


Prijzen: zie webshop


 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005