Boekenshop: welkom!

Welkom in de boekenshop.


De keuze van deze boeken komt uit mijn hart... ik heb een selectie gemaakt en ze uitgekozen met mijn gevoel en intuitie. Bij al deze boeken heb ik een warm gevoel omdat ze een boodschap te brengen hebben die we op dit moment zeer nodig hebben.

Ik hoop dat ze jouw ook kunnen betoveren en helpen...

Als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een boek of je wil graag wat extra uitleg, aarzel dan zeker niet om me een mailtje te sturen.

Met liefde en licht,
Valérie


Overzicht van alle boeken:
Prijzen kan je terugvinden op de webshop

Zuur-Base-Reiningingskuur:
Vitaal met basenvormende voeding
Thorsten Meininger en Susanne Hazen

Onze westerse voedingsstijl bevat te veel zurenvormende voeding - voeding rijk aan eiwitten en te weinig basenvormende voeding - zoals groenten en fruit.
Deze disbalans wordt gezien als een oorzaak van een groot aantal (welvaarts)aandoeningen, zoals vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, huidproblemen, terugkerende ontstekingen, fibromyalgie en verhoogde bloeddruk. Een zuur-base-reinigingskuur - waarbij er overwegend basenvormende voeding wordt gegeten - kan klachten doen verminderen of zelfs volledig laten verdwijnen.

Dit boek leidt je stap voor stap door de 10-daagse zuur-base-reinigingskuur. Na de kuur zul je je vitaler voelen, er frisser en gezonder uitzien en mogelijk een paar kilo's kwijt zijn.
De 10-daagse kuur is goed in te passen in de dagelijkse bezigheden en geeft geen hongergevoelens. Gemakkelijk te bereiden recepten met handreikingen voor een duurzaam gezonde voedings- en leefwijze.
Thorsten Meininger heeft natuurgeneeskunde gestudeerd en specialiseerde zich in reinigingskuren. Susanne Hazen studeerde psychologie en later natuurgeneeskunde.
Samen hebben Thorsten en Susanne Detox Academy opgericht voor het geven van reinigingsweken en individuele begeleiding.

De heilhame kracht van appelazijn
Het wonderelixer van de natuur voor uw gezondheid.

In deze raadgever komt u alles te weten over hoe appelazijn uw gezondheid kan verbeteren. In de oudheid werd appelazijn reeds beschouwd als een uitstekend gezondheidselixer geschikt voor de behandeling van aambeien, keelpijn, gewrichtspijn, heesheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, wratten, enz. Met de opkomst van de industriële samenleving verdween dit veelzijdige product wat uit de belangstelling, tot enige tijd geleden de medische wereld de heilzame werking van appelazijn opnieuw ontdekte.

In dit boek komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Gebruik van appelazijn door de eeuwen heen
* behandeling van gezondheidsklachten van a tot z
* cosmetica voor huid en haar
* culinaire recepten
Mandala's kleuren Ho'oponopono
'Wanneer ik aanvaard en niet oordeel, stel ik me open voor vergeving en liefde.'

Ho'oponopono is een methode om herinneringen die de gemoedsrust verstoren, uit te wissen en op die manier te zorgen voor innerlijke vrede en harmonie.
Je zult leren je slachtofferrol achter je te laten en je persoonlijke kracht terug te winnen.

Met behulp van enkele sleutelzinnen integreer je op een luchtige manier deze beroemde Hawaïaanse wijsheid in je dagelijkse leven. Lees de inspirerende wijsheden in dit boek terwijl je de mandala's kleurt.
Op die manier ontdek je al mediterend de kracht van Ho'oponopono!

KinderbuikKinderbuik van Dr. Judith M. Deckers-Kocken is niet het zoveelste boek over gezond eten met kinderen, maar een boek over de gezondheid van kinderen als geheel. Dr. Judith M. Deckers-Kocken, kinderarts voor maag-darm-leverziekten beschrijft in Kinderbuik haar visie op ziekte en gezondheid vanuit een holistische benadering: lichaam, geest en ziel zijn één.

Vanuit haar jarenlange ervaring als kinderarts schreef Judith Deckers-Kocken een bijzonder boek over hoe kinderen in hun kracht komen en simpelweg gelukkig zijn met voldoende aandacht, gezond eten, de juiste manier van ademen en de juiste manier van bewegen. Ondersteund door prachtige fotografie, lekkere recepten en eenvoudige yoga- en meditatieoefeningen laat Judith Deckers-Kocken zien dat alle kinderen, ziek en gezond, het beste functioneren als ze er mogen zijn zoals ze zijn.


De helende kracht van bomenWel eens met een bedrukt humeur de rust van een bosrijke omgeving opgezocht en je hart uitgestort bij je lievelingsboom?
De bijzondere (oer)kracht van bomen is al van oudsher en over de hele wereld bekend en de boom is dan ook sinds mensenheugenis een object van eerbied, innerlijke bespiegeling, verering en zelfs van aanbidding geweest.
Denk bijvoorbeeld aan de Es, in de Noord¬europese mythologie beter bekend als Yggdrasil, de heiligste der bomen.
Hoe langer hoe meer wordt de helende (oer)kracht van bomen onderkend en hoe deze kan worden gebruikt voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

Deze 'vibratie' maakt emoties los, heft blokkades op en verbindt ons rechtstreeks met de onuitputtelijke levenskracht van Moeder Aarde. De oerkracht van bomen is de Universele Levenskracht, de energie die in alles wat leeft aanwezig is. De helende kracht van bomen bespreekt de belangrijkste Noordwest-Europese bomen: hoe de boom eruit ziet en waar hij voorkomt, de helende eigenschappen, de correpondenties (chakra, element, kleur, astrologisch teken en edelsteen) én in welke mythen en verhalen de boom een belangrijke rol speelt.
De prachtige en gedetailleerde illustraties maken de beschrijving per boom compleet. Met deze gids kun je leren communiceren met de (oer)kracht van bomen en hoe je deze bijzondere energie kunt toepassen in het dagelijks leven. De ondersteunende en inspirerende boommeditaties bieden de mogelijkheid om het contact met je lievelingsboom te optimaliseren.

Petra Sonnenberg

De spirituele voedingswijzerEen handige gids om altijd bij de hand te hebben! De spirituele voedingswijzer is een handleiding bij het werken aan een betere lichamelijke en geestelijke conditie.
Dit boekje geeft informatie over geneeskrachtige voeding; de juiste voedselcombinaties, specifieke natuurlijke (genees)middelen, essentiële vitamines, mineralen en voedingssupplementen die vitaliserend en verjongend werken en ons stressbestendiger maken.
Daarnaast biedt De spirituele voedingswijzer praktische oefeningen en denktechnieken die ons helpen om beter te functioneren en ons vermogen aanspreken om onze cellen te vernieuwen.

Iedereen heeft het (verborgen) vermogen om genezing te bewerkstelligen of te stimuleren! De spirituele voedingswijzer biedt tal van informatie en gegevens die zowel door natuurartsen als wetenschappelijk onderzoek steeds vaker bevestigd worden.
Door het handzame formaat is De spirituele voedingswijzer gemakkelijk mee te nemen: bij het boodschappen doen, naar het restaurant en tal van andere gelegenheden waar voeding centraal staat.
Uiteraard kunnen de (meditatieve) oefeningen ook buitenshuis gedaan worden. Kortom, zorg dat je altijd De spirituele voedingswijzer op zak hebt!

Monique Timmers


Handboek voor Overgevoelige kinderen
Overgevoelige en paranormale kinderen zijn niet gek, ziek of speciaal, maar voor veel volwassenen is het wel moeilijk om met deze kinderen om te gaan, zeker als zij zelf niet overgevoelig zijn.

Wat gaat er in ze om? Wat zien en voelen ze? In dit 'Handboek voor overgevoelige kinderen' geeft Norma Prikanowski uitleg, achtergronden, tips, oefeningen en technieken en legt zij uit hoe kinderen gecoacht kunnen worden. Een gedegen, up-to-date handboek dat zowel ouders als professionals kan ondersteunen.Magnesium olie - gebruikersboekZelfhulp gebruikersboek van Dr. Barbara Hendel over magnesium olie en op welke manier dit mineraal zo effectief door de huid werkt.
Het boek bevat handige tips voor dagelijks gebruik. Onze levensmiddelen bevatten steeds minder magnesium - en ons lichaam heeft steeds
meer behoefte aan dit sleutelmineraal voor de gezondheid.

Wijdverbreid magnesiumgebrek is medeverantwoordelijk voor een groot aantal klachten en kwalen. De ervaren arts en magnesiumexpert Dr. Barbara Hendel beschrijft in dit boek de vele voordelen
en gebruiksmogelijkheden van de onder de naam Magnesium Olie verkrijgbare magnesiumchloride-oplossing, die via de huid (door inwrijven of toegepast als badzout)
aanzienlijk effectiever door het lichaam wordt opgenomen dan magnesium in de vorm van voedingssupplement.

111 pagina'sNatuurlijke cosmetica - Praktisch handboek
Zo maak je zelf de beste verzorgingsproducten: van voedende crèmes en shampoos tot zuiverende lotions en scrubs.

Zelfgemaakte cosmetica bieden een heleboel voordelen: ze zijn zuiver, bevatten veel voedingsstoffen, zijn ongeraffineerd, bevatten geen conserveringsstoffen en toevoegingen. Bovendien is het kinderspel om je eigen verzorgingsproducten te maken!

Verse schoonheidskruiden zoals basilicum, rozemarijn, tijm en salie gedijen prima op de vensterbank en weldadige ingrediënten zoals honing, azijn, olie en vruchten zijn in elke keuken te vinden.
De recepten in dit boek zijn gerangschikt naar verzorgingsbehoeften en benodigde tijd.

- Van de basis voor elke dag tot een allesomvattend verwenprogramma voor het weekend
- Mooi door de dag: reiniging en verzorging voor gezicht, lichaam en haar
- In de laatste minuut: oppepper in de ochtend en verfrissend in de avond
- Na een lange dag: ontspanning, verkwikking en aroma voor elke stemming
- Een verwenweekend: antistressbaden, beautymix en massages
- Mooi gedurende alle seizoenen: het hele jaar door een doelgerichte verzorging

160 pagina's


Handboek energetische bescherming


 In deze herziene versie van Energetische bescherming, basisboek voor hooggevoelige mensen is meer dan de helft van de inhoud geactualiseerd, met veel aandacht voor o.a. de invloed van sociale media op hooggevoelige mensen.

Fons Delnooz en Patricia Martinot schreven al in 2000 de eerste versie van hun boek over energetische bescherming. In deze herziene versie van Energetische bescherming, basisboek voor hooggevoelige mensen is meer dan de helft van de inhoud geactualiseerd, met veel aandacht voor o.a. de invloed van sociale media op hooggevoelige mensen.

In energetische bescherming wordt in zeer heldere taal uitgelegd hoe hooggevoeligheid 'werkt' en worden talloze handvatten aangereikt om er grip op te krijgen. Energetische bescherming is al jaren een 'lijfboek' voor veel mensen met een fysiek beroep, bijvoorbeeld kappers, dokter(assistenten) en therapeuten.Laat je licht stralen - Boek
Hoe ga je om met familie, vrienden en collega’s die verslaafd zijn aan drama? En hoe verslaafd ben je er zelf eigenlijk aan? Doreen Virtue helpt je in Laat je licht stralen om los te komen van alle negativiteit en je innerlijke rust te vinden.
Lastige relaties en moeilijke omstandigheden komen allemaal neer op één ding: drama. In Doreen Virtues nieuwste boek zul je ontdekken hoeveel stress je onnodig tolereert en absorbeert van andere mensen en situaties.

Doreen verklaart de fysiologische redenen waarom je verslaafd bent aan lastige relaties, banen en zelfs een lastige levensstijl, en legt uit hoe je uit deze cyclus kunt stappen. Je zult gaan inzien hoe traumatische gebeurtenissen de oorzaak kunnen zijn van post-traumatische symptomen zoals angst, gewichtstoename en verslavingen.
Met nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde methodes leer je om weer evenwicht en rust in je leven te creëren, voor zowel je lichaam als je geest. Ga de Drama-Detox aan, ruim alle negativiteit in je leven op en laat je eigen licht weer stralen!

Doreen Virtue

203 pagina's
Het Aromecum van Absinth tot Zonnebloem, 7e druk


 Aromatherapie

Door: Harmen Rijpkema.

Alles over aromatherapie. Sinds 2004 bestaat er een opmerkelijk vademecum over aromatherapie. Over aromatherapie is al zeer veel geschreven, maar dit Aromecum is een waar compendium én leesboek tegelijkertijd. Een vademecum voor een ieder – van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten - die meer wil weten van het hoe en waarom van aromatherapie. Waarom is aromatherapie meer dan alleen lekkere luchten? Hoe en waarom werkt dennenolie bij ontsmetting van de lucht? Waarom is lavendel zo rustgevend? Wist u dat lavendel ook sterk huidgenererend is? Waarom werkt een druppeltje geraniumolie tegen zenuwpijn? Welke oliën zijn bijzonder geschikt voor de huidverzorging en waarom?

Hoe pas ik aromatherapie toe bij bepaalde klachten? Welke doseringen moet ik bij al die verschillende oliën gebruiken? Waarom zou ik aromatherapie complementair moeten gebruiken bij andere therapieën? Waarom is aromatherapie zo populair in de terminale zorg (palliatieve zorg in hospices)? Kan ik aromatherapie inzetten bij demente bejaarden? Wat hebben sporters aan aromatherapie? Zo worden nog honderden vragen die u zou kunnen hebben beantwoord in dit Aromecum.

De meest recente, wetenschappelijke bevindingen rond aromatherapie zijn in deze 7e druk verwerkt en uitgewerkt. Natuurlijk vinden de honderden jaren van empirische kennis hun beslag in dit werk. U vindt er meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van essentiële oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Uiteraard is in deze 7e druk weer een aantal oliën toegevoegd zoals o.a. Baobab en Cactus olie en uitbreidingen van hoofdstukken met bijvoorbeeld een extra thema als luchtzuivering.

Al jaren wordt dit naslagwerk ook als een echt doe boek gebruikt door enthousiaste gebruikers van aromatherapeutische producten, door docenten en studenten. De Stichting Aromatherapie en Natuurlijke Gezondheidszorg Ontwikkeling (SANGO) geeft dit boek uit nadat er reeds monografieën verschenen over Tea Tree olie (2003) en Lavendel (2004) en Eucalyptus, Den en Pepermunt ( 2006) ISDN 90-809129-2-1

The Aura-soma Sourcebook

The Aura-soma Sourcebook: Color Therapy for the Soul

Engelstalig boek

Aura-Soma is an innovative approach to soul therapy that relies on bottles of dual-colored liquids, known as Equilibrium bottles, that incorporate plant extracts, essential oils, and the energies and extracts of precious and semiprecious stones.

The energetic properties found in the liquids interact with the individual's aura to help support balance in the body, mind, and spirit. In The Aura-Soma Sourcebookauthors Mike Booth and Carol McKnight detail the origins, holistic understanding, and consciousness-mirroring effects of each of the 104 equilibrium combinations. The practice of Aura-Soma is initially based on a person's selection of four Equilibrium bottles. The choice of bottles and the sequence in which they are chosen provide keys to understanding past difficulties and mirror the need and potential for growth in one's consciousness.

The book includes full-color spreads that juxtapose the colors of the bottle with dramatic photographs that depict the energetic essence of each bottle and that evoke the healing energy of the natural environment.
The authors also explain where to apply the essences, which chakra in the subtle anatomy will be affected, and what areas of personal growth can be addressed.
Chakra Meditatie BoekBreng de voordelen van meditatie in u leven en leer onder leiding van een wereldvermaarde meditatiegoeroe bevrijdende nieuwe vaardigheden. Ontdek hoe u uw gemoedsrust kunt verbeteren, uw creativiteit kunt vergroten, uw communicatievaardigheden kunt verbeteren en nog veel meer - met eenvoudige chakraoefeningen.

Deze meditatiegids met eenvoudig op te volgen aanwijzingen en prachtige, informatieve illustraties is ideaal voor zowel beginners als meer ervaren beoefenaars.

Chakra's Ontcijferd

Uw chakra's maken deel uit van uw hele wezen. Ze werden voor het eerst geïdentificeerd in het oude India (het woord chakra is Sanskriet voor wiel). Chakra's zijn de energiecentra van het lichaam waardoor de levenskracht stroomt. Ze helpen u om lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans te blijven. Dit boek onderzoekt de aard van deze draaikolken van energie, legt uit waar ze zich bevinden en vertelt hoe u ze het beste kunt gebruiken.- Gebruik uw chakra's door middel van meditatie en visualisatie.- Leer de technieken en oefeningen die het beste bij elk deel van uw lichaam passen.- Word de principes van chakrahealing meester.

In ons lichaam vormen de zeven energiecentra, de zogenoemde chakra's, de sleutel tot onze lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent 'wiel van licht'. De leer van de chakra's is al eeuwenoud en wordt al genoemd in de Vedische geschriften. Chakra's kunnen geblokkeerd raken, we krijgen klachten of worden ziek. Als we met onze chakra's gaan werken volgen we de weg naar genezing, psychologische ontwikkeling en spirituele groei. In dit mooie, informatieve, en complete kijkboek worden op een zorgvuldige manier kwaliteiten en eigenschappen van de chakra's weergegeven.

Ook leert men door bekrachtigingen met elk chakra in contact en daardoor meer in balans te komen. Daarnaast worden methodes en oefeningen gegeven waarmee men de chakra's kan helen. De schrijfster is psychotherapeute en homeopaat. Bevat een register, een bibliografie en een verantwoording. Groot formaat, met prachtige foto's en duidelijke illustraties. Aan een kleurtab aan de zijde van elke pagina kan men zien welk chakra daar wordt behandeld. Gedrukt in twee kolommen in een zeer kleine letter; met register

Auteur: Ambika Wauters
Overige betrokkenen: James Lawrence
Soort: Met illustraties
Taal: Nederlands Vertaald uit het Engels
Afmetingen: 250x250x190 mm
Gewicht: 370,00 gram
ISBN10: 9057646587
ISBN13: 9789057646584

Prijzen kan je terugvinden op de webshop

Creatief Denken101 manieren om je denkpatroon te doorbreken.

Creatief denken bevat een scala aan originele denkwijzen die een frisse kijk geven op alle aspecten van het leven. In dit boek staan veel inspirerende ideeën en technieken voor het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen. Je leert ook je doelen op een praktische manier te verwezenlijken en je fantasie te gebruiken – zowel bij creatieve activiteiten als in het dagelijks leven.

Het boek zet aan tot nadenken, geeft de kennis en het gereedschap om (nog) creatiever te gaan denken, bijvoorbeeld als je even niet meer op nieuwe gedachten/ideeën etc. kunt komen. Doordat het boekje eenvoudig geschreven en vormgegeven is lees je er makkelijk doorheen. Verder zorgen de verhalen uit de praktijk en situaties die dicht bij jezelf blijven voor een boekje dat op jou persoonlijk gericht lijkt te zijn.

Auteur Rob Eastaway


Kruidenwijsheid

Ben jij een appelmens, een madeliefjeskind of heb je op dit moment behoefte aan rozenenergie? Welk kruidenmens ben jij? Er is een kruid dat wezenlijk bij je past en bij je blijft. Er zijn ook kruiden die je kortere tijd iets te vertellen hebben. Kruiden voeden je geest met hun diepere betekenis en helpen je in balans te blijven. Daarnaast kunnen kruiden pijn verhelpen. In vroeger tijden wisten mensen door intuïtie en overdracht welk kruid wanneer nodig was. In de loop der eeuwen zijn veel mensen dit vermogen kwijtgeraakt. Met dit boek biedt kruidenvakvrouw Marjanne Huising je informatie en veel handvatten om dit vermogen weer te ontdekken.

Laat je niet tegenhouden omdat je driehoog achter op een etage woont, want in je eigen omgeving is de natuur altijd te vinden! Door zevenblad te oogsten, appels te plukken en kastanjes te verzamelen worden de seizoenen onderdeel van je leven. Je zult ontdekken dat er oeroude wijsheid in je schuilgaat en dat je die in het dagelijks leven zo kunt toepassen. Van meer dan vijftig kruiden die in onze omgeving zijn te vinden geeft Marjanne Huising informatie over het kruid zelf waaruit het kruidenmens ontstaat, de geneeskracht die de verbinding legt tussen de mens, bij welke klachten je het kruid kunt inzetten en de spirituele kracht die zich verbindt met jouw innerlijk weten.

Verder geeft ze recepten voor bijvoorbeeld een pot thee uit eigen tuin of een zalf van gedroogde (gekochte) bloemen, praktische aanwijzingen om te aarden of de zon te ontmoeten op een sombere dag, affirmaties en nog veel meer kruidenextra's. "Ik hoop dat het boek je leidt langs de wegen van de seizoenen, letterlijk door het ervaren van de lente die roept om de prille brandneteltoppen te plukken en te drogen, de zomer die wordt ingeluid door het sint-janskruid, de gulle herfst die kastanjes en appelen in je schoot werpt en de winter die om rust vraagt en het genieten van de massage met sint-jansolie, met een kopje thee van de brandnetel die de afvalstoffen wegneemt.

Figuurlijk leiden de wegen van de kruiden langs de seizoenen van het leven waarin klachten, ongemakken en ziekteprocessen een rol kunnen spelen. De seizoenen helpen bij het opbouwen van innerlijke krachten om het zelfhelend vermogen aan te spreken en te activeren."
Recensie(s) Door het werk van de auteur in de natuur is ze steeds meer energetisch kruiden gaan aanvoelen en ermee gaan werken. Ze ontdekte dat een bepaald type mens of omstandigheid een verbinding heeft met een bepaalde plant. Bij elk in dit boek beschreven kruid wordt het karakter aangegeven, maar ook bij welk type mens, bij welke omstandigheid, bij welke ziekte of ongemakken dit kruid kan worden ingezet.

Dit vooral uitgaand van intuïtieve en psychische omstandigheden. Tevens wordt aandacht besteed aan recepten, meditatie, rust, maar ook aan b.v. sprookjes, orakelen enz. Ook zijn er goede waarschuwingen bij gebruik. De planten worden in alfabetische volgorde beschreven met mooie, duidelijke foto's; aandacht is besteed aan de kleur van de bladzijde die passend is bij de behandelde plant. Met info over de auteur en een uitgebreide zoeklijst van kruiden en termen. Het boek zal iedereen aanspreken die zich openstelt voor de wonderlijke natuur.

E. Wannee-Immerzeel

Boek 'De Elohim'


Ruimte en genezing creëren met behulp van de Elohim.

De Elohim zijn bijzonder machtige wezens met een hoge vibratie. Vooral in de huidige tijd van verandering staan zij ons terzijde. Ze worden ook wel de ‘lichtvervulden’ genoemd. We kunnen hun overweldigende werkzaamheid gewaarworden in onze lichamelijke, emotionele en mentale ervaringen. Met hun hulp kunnen we gedachten, blokkades en karmisch bepaald gedrag die beperkingen voor ons vormen, gemakkelijker loslaten. Hierdoor ontstaan ruimtes waarin genezing kan plaatsvinden.

Net als de aartsengelen vertegenwoordigen de Elohim de goddelijke principes. Zij komen rechtstreeks voort uit de goddelijke straal en hebben een directe verbinding met het scheppingsprincipe behouden. Hier komt hun enorme kracht uit voort die transformatie kan teweegbrengen. Dit is het eerste grondige boek over de Elohim, hun taken, hun werkzaamheid en de manier waarop deze ingezet kunnen worden binnen therapeutische omstandigheden. In dit boek worden ook vele ervaringen uit de praktijk beschreven.


De kunst van het denken

Mieke Mosmuller

De intelligentie is voor de meeste mensen een geliefde aanleg, een vaardigheid om trots op te zijn. Op school wordt al vlug gekeken hoe intelligent de kinderen zijn. Er bestaan uiteenlopende tests om de intelligentie kwantitatief vast te leggen (IQ). Ook is de menselijke intelligentie het grote voorbeeld voor de kunstmatige intelligentie. Hoe vernuftig deze laatste intussen in het nabootsen ook is, er is nog lang geen werkelijke mogelijkheid om de levende intelligentie in een technische om te zetten.

De meest eenvoudige denkacties van de mens vragen om eindeloze reeksen van besluiten in de techniek - terwijl omgekeerd het apparaat in staat is om in een seconde tot uitkomsten te komen waar een mens in een heel leven niet toe zou kunnen komen... Maar als veld voor spiritualiteit is de intelligentie niet erkend. Het lijkt eerder een gebied dat verlaten moet worden, wil je tot de diepere wijsheden van het bestaan doordringen.

In dit boekje wordt een begin gemaakt met het bewijs van het tegendeel. De intelligentie is de geest zelf en door deze bewust in activiteit te brengen - met geen ander doel dan deze activiteit - bewijst de intelligentie zelf haar spiritualiteit. Om dit te kunnen is geen hoog IQ nodig, maar het wordt hierdoor wel vanzelf hoog. Er is geen geloof in wat dan ook nodig - ook dit ontstaat vanzelf. Het enige wat nodig is, is een zekere discipline om twee maal per dag twintig minuten tijd te geven aan de intelligentie.
Categorie Geesteswetenschap

ISBN 9789075240412
Auteur Mieke Mosmuller
Omvang 128 pagina's
Uitvoering Paperback

Levensboompaden werk boek


Als je meer verdieping wilt in het werken met de 66 Levensboompaden, dan is dit werkboek een aanrader.

In het 243 pagina's tellende werkboek, dat bijna de gehele cursus bevat, vind je volgende onderdelen:

op welke manieren kun je Levensboompaden inzetten in jouw manier van coachen of therapie geven
theorie van de Kabbala en de onderdelen van de Levensboom
waarom bestaat deze levensboom uit 66 paden
afstemmen voordat je met een ander gaat werken
kaarten leggen, de verschillende leggingen en voor welke vragen ze geschikt zijn
het begeleiden van visualisatie oefeningen
het werken met de middelen van Levensboompaden
beschrijving van de 66 paden met daarin de samenvatting, achtergrond, wat doet dit pad voor je, vragen, bevestiging, visualisatie oefening, wat doet het middel en samenstelling van het middel


Levensboompaden kaarten + Boek Met deze kaartenset kun je jezelf vragen stellen voor meer richting en helderheid in je leven. De kaarten zijn aan beide zijden in full colour gedrukt op stevig karton en zitten in een mooi bedrukte doos, waar ook het boekje in zit.

Het boek bestaat uit 3 delen; in het eerste deel kun je iets over de theoretische achtergronden lezen van de Kabbala en de verschillende onderdelen van de Levensboom. In het tweede deel vind je een toelichting over hoe je kaarten kunt leggen op zes verschillende manieren, gevolgd door een uitgebreide beschrijving van de 66 paden. Op iedere kaart zelf kun je de beknopte kern van het pad lezen. In het boek vind je per pad eerst een kort overzicht van het pad, een stukje achtergrond van waar het pad zich bevindt in de Levensboom en wat dat jou te zeggen heeft, dan de reden waarom deze kaart op dit moment bij jou verschijnt, een drietal vragen om over na te denken en die tot meer inzicht kunnen leiden en een bevestiging om jezelf te ‘herprogrammeren’. Het derde deel van het boek is bedoeld als naslagwerk. Je vindt er een woordenlijst, een schematisch overzicht over het ontstaan van de Kabbala en een tijdslijn van grote kabbalisten.

Als je met deze kaartenset meer helderheid krijgt over je te volgen pad in het leven en je je goed voelt over jezelf, dan is mijn wens in vervulling gegaan. Ik wens je heel veel plezier en succes op je reis!

Tekst achterkant boek In onze drukke samenleving verlies je soms het contact met jezelf en blijven je vragen onbeantwoord. Met deze kaartenset kun je zelf actief aan de slag gaan en daadwerkelijk iets doen aan je verdieping en bewustwording. Vind nu de antwoorden op je vragen via dit systeem van 66 kaarten, gebaseerd op de oeroude wijsheid van de Kabbala. Concentreer je op je vraag en kijk welke van de 66 paden jou op dit moment ‘toevalt’ en hoe dit pad jou helpt op weg naar innerlijke rijkdom, meer begrip en verdieping. Waarom nog langer wachten? Als je geen vraag stelt, krijg je ook geen antwoord. Als je alles blijft doen zoals je altijd deed, verandert er niets. Durf te veranderen en stel jezelf onbevangen een wezenlijke vraag. Je zult verbaasd staan over wat dat je oplevert.

“De Kaarten van Esther schudden je wakker. Je levensboom ontvouwt zich.” Geert Kimpen, auteur De Kabbalist

“Esther is een coach en mentor die de richting aangeeft. Zij heeft de gave om je zelf je pad te laten kiezen voor verdieping en kennis.” Janka Koch

“Nooit eerder kreeg je zo'n eeuwenoude, mystieke en motiverende kick in the butt, als in dit boek.” Christine Pannebakker, schrijfster Wie ben ik, Vrouwenpower en De week

Esther van Blijdesteijn verdiept zich al jaren in een holistische aanpak van gezondheidsklachten en bestudeerde vele vormen van energetische geneeswijzen, oosterse filosofie en Kabbala. Zij past deze kennis nu ruim 25 jaar toe in haar praktijk Via Pura bij het geven van consulten en trainingen. In deze kaartenset heeft zij al haar ervaring en kennis gebundeld.
Ontgiften


Om gezond en vitaal door het leven te gaan, is het enorm belangrijk dat schadelijke afvalstoffen uit ons lichaam worden afgevoerd. Deze toxinen worden deels door het lichaam zelf geproduceerd en zijn deels het resultaat van onze industriële voeding, stress en vervuiling. Als het lichaam meer toxinen opslaat dan afscheidt, hopen de afvalstoffen zich op in onze weefsels. Dat leidt tot een verminderde vitaliteit en tast de gezondheid aan. Ziekten zijn in feite de pogingen van ons lichaam om zich te zuiveren. Het is dus erg belangrijk dat zowel preventieve als genezende ontgiftingsprocessen voldoende worden gestimuleerd.

In dit boek vindt u een aantal eenvoudige, natuurlijke en doeltreffende middelen om het herstel en de zuivering van het lichaam te stimuleren. Zowel geneeskrachtige planten, sappen en ontgiftende voedingsmiddelen als massages, baden, relaxatie en darmhygiëne komen aan bod.

Dankzij de adviezen in dit boek kunt u uw lichaam duurzaam ondersteunen, zodat u zich opnieuw gezond en sterk voelt.

Christopher Vasey is een bekende Zwitserse natuurarts.


Het zuur-base-evenwicht in uw lichaam herstellen
Symptomen van een verstoord evenwicht herstellen - uw lichaam ontzuren - ontgiften en duurzaam afslanken.

Bent u vaak moe? Hebt u te weinig energie? Hebt u hoofdpijn of last van brandend maagzuur? Wordt u dagelijks achtervolgd door stress, gejaagdheid en slaapgebrek?

Deze symptomen vormen kleine waarschuwingssignalen van uw lichaam, die duiden op een verstoorde balans tussen zuren en basen - en die u wel degelijk serieus zou moeten nemen! Dit boek helpt u om aanwezige stoornissen te herkennen en op de lange termijn te verhelpen.

-> Test uw zuur-basebalans met behulp van een checklist en werk uw persoonlijke dagschema uit.
-> Met het achtdaagse voedingsprogramma en veel afwisselende, heerlijke recepten wordt het ontzuren een plezierige culinaire aangelegenheid.
-> Stel uw individuele 'body and soul'-programma samen, van ademhalingsoefening tot sauna: voor meer vitaliteit en een steviger figuur.Zuiver uw lichaam in 30 dagen


Het doeltreffende ontgiftingsprogramma waarmee u uw lichaam en geest een grondige schoonmaak geeft!

Bezorgt onze moderne levensstijl u veel stress? Wilt u een glanzende huid en blinkende ogen? Zou u graag steeds in prima conditie zijn? Wilt u verlost raken van die lelijke cellulitis? Wilt u enkele kilootjes kwijt en massa' s energie bijwinnen?

Door ons jachtige leven en onze slechte voedingsgewoontes is ons lichaam uit evenwicht geraakt. Door die ongezonde levensstijl krijgen giftige stoffen de kans om zich in ons lichaam op te stapelen. En die giftige stoffen zorgen ervoor dat we ons moe voelen, stress hebben, een doffe huid krijgen, ...

Dit boek is de sleutel om er opnieuw goed uit te zien en om u opnieuw goed te voelen. Jane Scrivner heeft een gemakkelijk te volgen en bijzonder efficient reinigingsprogramma geschreven voor het hele lichaam. Volg haar adviezen en na amper zeven dagen voelt u zich brandschoon en vol energie!


Allergieën bestrijden

De beste manieren om overgevoeligheid voor pollen, stof en andere allergenen te verzachten en te verminderen...

Bent u één van de duizenden mensen die lijden aan hooikoorts of een andere via de lucht verspreide allergie?

En hebt u ook al talloze medicijnen geprobeerd, zonder bevredigend resultaat? Dan zal dit boek ongetwijfeld verlichting brengen.
Experts op het gebied van allergieën verzamelden een groot aantal eenvoudige, natuurlijke en doeltreffende methoden om uw allergie onder controle te houden. U krijgt heel wat begrijpelijke informatie over de precieze oorzaken en komt te weten waarom uw lichaam zo vervelend reageert.

Verder krijgt u concrete tips over hoe u de allergenen thuis en op het werk kunt bestrijden en leert u manieren om uw weerstand tegen allergieën te vergroten.
Kortom, met de tips in dit boek zullen uw kansen op een loopneus, geïrriteerde ogen of aanhoudend niezen aanzienlijk verminderen.Helende massages met etherische oliën


Etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor de behandeling van alledaagse ongemakken… en de toepassing ervan op de huid is een van de beste manieren om van hun genezende eigenschappen te genieten. Een massage met etherische olie behandelt huidproblemen (zoals acne, jeuk...), verlicht pijnlijke gewrichten en helpt bij lever-, maag- en darmproblemen, maar is ook een remedie tegen een depressief gevoel en vermoeidheid!

Ontdek 100 massages met etherische oliën voor een snelle, efficiënte en veilige behandeling van alledaagse kwaaltjes.

U maakt ze nog doeltreffender als u ze mengt met weldadige plantaardige oliën of door ze te gebruiken op warme of koude kompressen. Bovendien wordt bij elke massage vermeld op welk tijdstip van de dag u haar het best kunt uitvoeren.


Praktisch handboek reflexologie

Verbeter uw gezondheid en verlicht pijn met eenvoudige drukpunttechnieken voor handen en voeten

Reflexologie is een natuurlijke en eenvoudige methode om uw lichaam zichzelf te laten genezen. Al eeuwenlang wordt deze geneeskunst over de hele wereld toegepast en de helende kracht ervan ervaren. Door zachtjes druk uit te oefenen op handen en voeten kunt u pijn verlichten en het natuurlijke genezingsproces bevorderen. In dit boek bewijst auteur Sonia Ducie hoe gemakkelijk reflexologie zelf toe te passen is. Aan de hand van duidelijke illustraties legt ze de reflexologietechnieken op een begrijpelijke manier uit. U zult snel merken dat uw algemene gezondheid verbetert door het gebruik van deze technieken!

Verder vindt u in dit boek:
* zeven stap-voor-stapprogramma's voor meer vitaliteit en energie
* technieken om zelf veelvoorkomende klachten te behandelen, zoals hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid en verkoudhedenPrijzen kan je terugvinden op de webshop

Superfood smoothies


Ontdek de natuurlijke kracht van superfoods in 70 heerlijke smoothierecepten

Overheerlijke superfood smoothies voor een gezonder lichaam en meer energie!

Superfoods doen hun naam alle eer aan: ze zitten immers boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten.
Door ze toe te voegen aan smoothies, creëer je een hemelse en voedzame drank die heerlijk smaakt en veel energie geeft.

Julie Morris laat je dan ook graag kennismaken met 70 snelle, eenvoudige en onweerstaanbare recepten voor superfood smoothies. Bij elk recept verwijzen icoontjes naar bijzondere voordelen, zoals extra proteïnen, weinig calorieën of een botversterkende werking.

Elke combinatie geeft een verzadigd gevoel en is uitermate voedzaam: geniet dus van elke druppel!

Leverontgifting

Bruisen van energie - uw streefgewicht bereiken - komaf maken met hoofdpijn - allergieën bestrijden.

Dit boek over leverontgifting biedt eenvoudige en praktische ideeën om u te helpen bij het afvallen en voor de aanpak van verschillende gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door de druk van het dagelijks leven.

Uw lever is verantwoordelijk voor honderden verschillende reacties en zijn gezondheid heeft invloed op elk onderdeel van uw lichaam. Hij kan de onopvallende oorzaak zijn achter vrijwel elk symptoom of gezondheidsprobleem. Als u lijdt aan chronische vermoeidheid, hoofdpijn, allergieën, candidiasis, hoge bloeddruk, PMS, hypoglykemie, stemmingswisselingen of problemen met de menopauze, dan kan dit boek de doorbraak zijn waar u al zo lang naar zoekt. Xandria Williams legt duidelijk uit wat de lever doet en wat er verkeerd kan gaan. Door een plan van 4 of 8 weken te volgen kunt u ervoor zorgen dat u vitaler en energieker wordt, dat u afvalt (als u dat wilt) en kunt u de schade van uw vroegere levensstijl herstellen.

Het boek omvat menu's, recepten en supplementen die uw gezondheid en uw leven aanzienlijk kunnen verbeteren. Xandria Williams praktiseert al meer dan 20 jaar in Sydney en Londen.

Ze heeft veel lezingen gehouden over biochemie en voeding en lessen gegeven over natuurgeneeskunde. Xandria verschijnt regelmatig op televisie en radio en heeft al verschillende boeken op haar naam staan.Flessengeluk


Kan je verslaafd zijn, zonder dat je het zelf op die manier ervaart? Wat als veel drinken ineens teveel wordt? Hoe geraak je dan uit de greep van de fles?

Therapeute en ervaringsdeskundige Ingeborg De Groot vond van zichzelf dat ze een “sociale drinker” was, tot ze vaststelde dat ze het leven niet meer aankon zonder een regelmatige dosis alcohol.
Voor ze het goed te beseffen was ze afhankelijk geworden van drank. In dit inspirerende boek beschrijft ze eerlijk en open hoe ze haar weg terug vond naar vrijheid.
Want alcohol kan je meer afnemen dan alleen maar je nuchterheid.

Dit boek is een eye-opener voor iedereen die te maken krijgt met 'verborgen verslavingen'. Alcoholgebruik wordt immers nog altijd gezien als een sociaal aanvaard gegeven.
Flessengeluk beschrijft helder en toegankelijk de mogelijke oorzaken en remedies, zonder te veroordelen en met respect voor ieders individuele verhaal.
Want niemand wordt verslaafd geboren of is gedoemd om het eeuwig te blijven...

De kristallengids deel 1


De complete gids over kristallen.

Judy Hall

Dit boek beschrijft alle belangrijke kristallen die op dit moment verkrijgbaar zijn, inclusief de vele minder bekende, onlangs ontdekte exemplaren. In deze prachtig geïllustreerde gids worden de vormen, kleuren en toepassingen van meer dan tweehonderd kristallen beschreven.

In het gedeelte met beschrijvingen kunt u een bekend kristal meteen vinden of een onbekend kristal gemakkelijk identificeren. De beschrijvingen omvatten de praktische en esoterische kenmerken van elk kristal, inclusief de spirituele, geestelijke, psychische, emotionele en fysieke eigenschappen: tevens wordt het gebruik bij kristalgenezing vermeld.

Dit is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen dat traditonele en eigentijdse kennis van kristallen bevat, gebaseerd op de ervaring die de auteur in ruim dertig jaar heeft opgebouwd.


Extra info:
De auteur werkt reeds meer dan dertig jaar met (half)edelstenen en heeft, vooral door haar intuitieve benadering, een grote kennis van kristallen opgebouwd. Haar inzichten heeft zij vastgelegd in een drietal boeken.
Deze 'kristallenbijbel' is een praktische en handige gids en informeert de lezer over bekende edelstenen, maar ook over minder bekende 'Nieuwe Tijds'-kristallen, die met hun zeer hoge vibraties helpen communicatie met andere dimensies te bevorderen. Hall gaat in op de achtergrond en vorming van kristallen, hun decoratieve eigenschappen, geneeskrachtige werking hoe kristallen te kiezen en te verzorgen, de diverse vormen, de samenhang tussen kristallen en de dierenriemtekens, het lichaam, de aura ... maar het grootste deel ruimt zij in voor het beschrijven van ruim tweehonderd kristallen.
Ook daar valt de overzichtelijke indeling op: naam, foto, ingekaderde informatie over kleur, uiterlijk, zeldzaamheid en vindplaats, waarna kenmerken (praktisch en esoterisch), genezing en positie aan de orde komen. Een goed in de hand liggende gids, verzorgd, helder taalgebruik, schitterende illustraties, brede informatie, aantrekkelijke kaft en zeker door het bespreken van 'nieuwe' kristallen de moeite waard voor geinteresseerde leken en therapeuten.

De kristallengids deel 2

Met beschrijving van meer dan 200 kristallen.

Judy Hall

Dit tweede deel van de Kristallengids bevat meer dan 200 nieuwe kristallen, zoals stenen met hoge vibratie voor spirituele alchemie en de recent ontdekte Groenlandse stenen.

Het is een prachtig geïllustreerde, complete gids van bijzondere kristallen en hun geneeskrachtige werkingen en hun effecten op de omgeving en op karma.

Hij bevat onder andere beschrijvingen van kristallen voor energieversterking en reiniging van ruimten en het kristal-medicijnwiel.

Extra info:
In de alternatieve geneeskunde worden kristallen door veel therapeuten gebruikt als ondersteuning van een genezingsproces bij lichamelijke zowel als bij psychische problemen.
In dit boek wordt in een inleidend gedeelte verteld wat de edelstenen voor de mens kunnen betekenen en hoe hiermee gewerkt kan worden. Vervolgens worden meer dan tweehonderd kristallen afzonderlijk behandeld (inclusief een duidelijke kleurenfoto) met omschrijving van werkingsgebied en toepassingsadvies.
De stenen worden ruw of gepolijst gebruikt en zelfs als tinctuur ingezet bij kwalen. Tot slot een verklarende woordenlijst en register in zeer kleine letter. Dit naslagwerk is geschikt voor praktische toepassing door therapeuten die bekend zijn met de kristallentherapie.
In deel 1* zijn honderden andere kristallen beschreven.

De kristallengids deel 3


Met meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.


Judy Hall

Meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.

De Kristallengids is het populairste handboek van kristallen ter wereld geworden. Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. In de gids kunt u een bekend kristal snel opzoeken of een onbekend kristal identificeren.

Dit derde deel bevat meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie. Het boek bevat een beschrijving van de praktische en esoterische eigenschappen van elke steen, inclusief zijn spirituele, mentale, psychologische, emotionele en fysieke effecten, plus zijn toepassing in kristalhealing. Judy Hall heeft 45 jaar ervaring op het gebied van traditionele en eigentijdse kennis van kristallen. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen.


Prijzen kan je terugvinden op de webshop


 
 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005