Helende edelstenen: edelsteenwater Helende edelstenen: edelsteenwater Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam & geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige engergie van edelstenen te gebruiken.  
Edelsteenwater drinken is een zéér krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.
Je kan het water ook vervangen met olie en dan heb je een edelsteenolie om uitwendig aan te brengen op het lichaam.
      

Prijzen & soorten: zie webshop


Toepassing van edelsteenwater

Het is aan te raden om te beginnen met een glas per dag.  Daarna kan je dit opbouwen naar enkele glazen per dag.   Bij edelstenen die een activerende werking hebben (bergkrital) is het best om dit edelsteenwater 's morgens te drinken.
Bij edelstenen die een zachte & subtielere werking hebben (rozekwarts, amethist), mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer vier, maar bij krachtig werkende stenen is het niet aan te raden om meer dan twee glazen per dag te drinken.
Het is beter om te kiezen om het edelsteenwater voor een langere periode te gebruiken, met een minder aantal glazen per dag, dan dat je moet stoppen door een overreactie van het lichaam.

Je kan edelsteenwater ook uitwendig toepassen, bvb op de huid. Dit kan heel effectief zijn voor bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem.


Edelsteenwater kan je heel gemakkelijk zelf maken.


Benodigdheden:

 • heldere glazen karaf of schaal

 • mineraal water

 • edelsteen of stenen 

 • zonlicht


 • Tip: Het is belangrijk dat de karaf of schaal volledig doorschijnend is, zo kan er overal zonlicht door en kan de kleur van het glas het water niet beïnvloeden.

  Werkwijze:
  Zorg ervoor dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn.
  Leg de edelstenen op de bodem van de karaf en vul de karaf met het mineraalwater.
  Zet de gevulde karaf dan ca 3 uur in de zon. Als er geen zon is, zet de karaf dan op een zeer heldere plaats (bvb aan de raam met het meeste daglicht) en laat ze hier dan ca 6 uur staan.

  De zon zal het edelsteenwater opladen met warme, zachte en kalmerende energieën.

  Let op: Er zijn steensoorten die metalen bevatten die niet voor consumptie geschikt zijn. (bvb hematiet, malachiet, ...) Wanneer je deze stenen in water legt komen deze stoffen vrij in het water.
  Als je dit wil voorkomen, leg de stenen die je wil gebruiken dan in een helder glazen potje dat je kan afsluiten en zet dit potje in het water.
  Zo komen de stenen (en de metalen) niet in aanraking met het water en kan de engerie van de stenen toch doorstromen naar het water.

  Belangrijk:
  Voor je edelstenen gebruikt om edelsteenwater te maken, is het zéér belangrijk dat je de edelstenen zeer grondig reinigt op natuurlijke manier.
  (leg je stenen ca 10 min onder stromend water enleg ze daarna op een hematiet ontlaadmix)

  Edelsteen essence zelf maken

  Je kan van dit water edelsteen essence maken door de hoeveelheid edelsteenwater af te meten met een maatbeker en er dan 2 maal zoveel alcohol (bvb cognac of whiskey) toe te voegen.
  Noteer steeds de datum en de naam van de edelsteen essence op de fles.
  Je neemt best een bruine fles of zet de fles op een droge, donkere plaats om te bewaren.
  Deze essence gebruik je dan zoals bloesem essence.


  Edelsteenwater gebruiken op verschillende manieren:

 • baden

 • drinken

 • huid verzorging

 • ...


 • Als je emotoinele of lichamelijke klachten wil behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam.
  Drink dagelijks regelmatig kleine porties edelsteenwater, verdeeld over de dag. (Het is raadzaam dat gevoelige mensen de consumptie van edelsteenwater langzaam opbouwen)
  Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
  Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts


  Prijzen & soorten: zie webshop


   
  Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005