Helende edelstenen: edelsteenwater Helende edelstenen: edelsteenwater Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam & geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige engergie van edelstenen te gebruiken.  Edelsteenwater drinken is een zéér krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.
Je kan het water ook vervangen met olie en dan heb je een edelsteenolie om uitwendig aan te brengen op het lichaam.
      Prijzen kan je teruginden op de webshopToepassing van edelsteenwater:

Het is aan te raden om te beginnen met een glas per dag.  Daarna kan je dit opbouwen naar enkele glazen per dag.   Bij edelstenen die een activerende werking hebben (bergkrital) is het best om dit edelsteenwater 's morgens te drinken.
Bij edelstenen die een zachte & subtielere werking hebben (rozekwarts, amethist), mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer vier, maar bij krachtig werkende stenen is het niet aan te raden om meer dan twee glazen per dag te drinken.
Het is beter om te kiezen om het edelsteenwater voor een langere periode te gebruiken, met een minder aantal glazen per dag, dan dat je moet stoppen door een overreactie van het lichaam.

Je kan edelsteenwater ook uitwendig toepassen, bvb op de huid. Dit kan heel effectief zijn voor bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem.


Edelsteenwater kan je heel gemakkelijk zelf maken.


Benodigdheden:

 • heldere glazen karaf of schaal

 • mineraal water

 • edelsteen of stenen 

 • zonlicht


 • Tip: Het is belangrijk dat de karaf of schaal volledig doorschijnend is, zo kan er overal zonlicht door en kan de kleur van het glas het water niet beïnvloeden.

  Werkwijze:
  Zorg ervoor dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn.
  Leg de edelstenen op de bodem van de karaf en vul de karaf met het mineraalwater.
  Zet de gevulde karaf dan ca 3 uur in de zon. Als er geen zon is, zet de karaf dan op een zeer heldere plaats (bvb aan de raam met het meeste daglicht) en laat ze hier dan ca 6 uur staan.

  De zon zal het edelsteenwater opladen met warme, zachte en kalmerende energieën.

  Let op: Er zijn steensoorten die metalen bevatten die niet voor consumptie geschikt zijn. (bvb hematiet, malachiet, ...) Wanneer je deze stenen in water legt komen deze stoffen vrij in het water.
  Als je dit wil voorkomen, leg de stenen die je wil gebruiken dan in een helder glazen potje dat je kan afsluiten en zet dit potje in het water.
  Zo komen de stenen (en de metalen) niet in aanraking met het water en kan de engerie van de stenen toch doorstromen naar het water.

  Belangrijk:
  Voor je edelstenen gebruikt om edelsteenwater te maken, is het zéér belangrijk dat je de edelstenen zeer grondig reinigt op natuurlijke manier.
  (leg je stenen ca 10 min onder stromend water enleg ze daarna op een hematiet ontlaadmix)

  Edelsteen essence zelf maken:
  Je kan van dit water edelsteen essence maken door de hoeveelheid edelsteenwater af te meten met een maatbeker en er dan 2 maal zoveel alcohol (bvb cognac of whiskey) toe te voegen.
  Noteer steeds de datum en de naam van de edelsteen essence op de fles.
  Je neemt best een bruine fles of zet de fles op een droge, donkere plaats om te bewaren.
  Deze essence gebruik je dan zoals bloesem essence.


  Edelsteenwater gebruiken op verschillende manieren:

 • baden

 • drinken

 • huid verzorging

 • ...


 • Als je emotoinele of lichamelijke klachten wil behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam.
  Drink dagelijks regelmatig kleine porties edelsteenwater, verdeeld over de dag. (Het is raadzaam dat gevoelige mensen de consumptie van edelsteenwater langzaam opbouwen)
  Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
  Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts


  Prijzen kan je teruginden op de webshop  Het is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

  Meer weten?  Klik hier:


  Stenen ontladen & opladen

  Edelsteen water wands:  Vele soorten edelsteenmixen in speciaal daarvoor samengestelde glazen buisjes.
  Het maken van edelsteenwater was nog nooit zo gemakkelijk & veilig!


  Hoe gebruik je de edelsteenwands?
  Je neemt een fles, karaf of kan en je vult deze met zuiver water.
  Zet de gewenste waterwand in de fles of kan en laat deze minimaal 4 tot 6 uur staan voor je deze kan drinken.
  Tip: Er zijn speciale glazen flessen beschikbaar waar de edelsteenwands perfect in passen.

  Het gebruik van de glazen-buis-methode is 100% veilig, dit komt omdat er geen direct contact is tussen de edelstenen en het water, zodat chemische verontreiniging uitgesloten is. De overdracht van informatie vindt echter wel plaats, alleen het duurt iets langer.

  Hoe werkt het dan juist?
  De inhoud van de edelsteen waterwand geeft een bepaalde energie/frequentie af welke zich niet laat tegenhouden door glas. Deze energie en/of frequentie met haar specifieke eigenschappen wordt afgegeven aan het water. Zorg wel voor een goede kwaliteit water. Het water heeft namelijk een geheugen zoals Masuro Emoto heeft aangetoond.
  Het water slaat deze informatie tijdelijk op.
  Je drinkt het edelsteenwater en de werking hiervan harmoniseert uw vitale lichaamsdelen.
  Elke combinatie heeft haar specifieke eigenschappen.

  Let wel op: Alle aangeboden edelsteencombinaties vervangen geen dokter.


  Soorten:

  Liefde & Harmonie edelsteenwand

  Deze edelstenencombinatie van amethist, roze kwarts en bergkristal staat voor liefde en harmonie. Roze kwarts vertegenwoordigt vuur wat staat voor liefde, hartelijkheid, levensvreugde, zinnelijkheid en seksualiteit. Bergkristal versterkt de zintuigen, de concentratie, zelfkennis en het eigen standpunt. Geeft vitaliteit en innerlijke stabiliteit en een goede energieverdeling. Heilzaam voor huid, haar, nagels. Amethist vertegenwoordigt metaal wat staat voor harmonie, innerlijke vrede en meditatie en voor bewustheid en alertheid.

  Vergeving & Loslaten edelsteenwand
  Deze edelsteencombinatie staat voor vergeving en loslaten. Rhodoniet vertegenwoordigt vergeving en loslaten na gevoelens van onmacht, leed, frustratie paniek en angst. Helpt om het leven te aanvaarden zoals het is en geeft bewustheid. Versterkt het hart en bloedsomloop. Bergkristal heeft hierbij een versterkende werking en voegt hier aandacht en begrip aan toe.

  Levensvreugde edelsteenwand
  Deze edelstenencombinatie van granaat, bergkristal en opaal staat voor levensvreugde. Granaat geeft levensvreugde en moed. Maakt korte metten met onnodige remmingen en taboes. Bergkristal geeft vitaliteit, innerlijk stabiliteit en energie en versterkt de werking van deze combinatie. Opaal brengt vreugde en uitbundigheid. Ondersteunt elke vorm van genezing.

  Levenskracht & Mogelijkheden edelsteenwand
  Deze edelsteencombinatie van oceaan jaspis en bergkristal staat voor levenskracht en mogelijkheden. Jaspis oceaan staat voor bewustzijn van volheid en onbegrensde mogelijkheden. Brenger van levenskracht en vernieuwing. Versterkt het immuunsysteem. Bergkristal versterkt de werking van oceaan jaspis en brengt geestelijke helderheid en waarnemingsvermogen.

  Anti-stress & Depressie edelsteenwand
  Deze edelsteencombinatie van chrysokolla, citrien en bergkristal staat voor anti stress & depressie.  Chrysokolla houdt je hoofd koel bij stress en sterke emoties. Werkt goed bij nervositeit en overspannenheid. Citrien helpt je bij de verwerking van ervaringen. Helpt bij stress,verdriet. Versterkt de zenuwen en werkt verwarmend.
  Bergkristal versterkt de bovenstaande indicaties en brengt aandacht en begrip in. Verbetert de waarneming en innerlijke stabiliteit.

  Bescherming & Controle edelsteenwand
  Deze edelsteencombinatie van heliotroop staat voor bescherming en controle. Heliotroop verbetert de controle over het eigen leven. Kalmeert en vitaliseert bij uitputting. Geeft bescherming en begrenzing. Helpt bij angina, keelpijn en aambeien. 

  Bergkristal edelsteenwand
  Bergkristalwater reinigt je en heeft een heel goede reinigende werking op lichaam en geest. Als je bergkristalwater verstuift in je aura zal het je aura reinigen. Ook planten en dieren hebben veel baat bij bergkristalwater. De energie van de bergkristal is activerend, maakt vitaler en werkt tegen pijn. Heldere gedachten en goede ideeën krijgen weer ruimte in je hoofd.  Ook verkrijgbaar:

  Lege waterfles van 500 ml
  Geschikt voor de edelssteenwands.


  Lege edelsteenwands
  amethistGeschikt voor het maken van edelsteenwater met eigen edelstenen.


  Edelsteen waterwand glas
  Geschikt voor edelsteenwater uit te drinken


  Bloem des levens - onderzetter kurk

  Onderzetter met opdruk van het Bloem des Levens symbool.
  6 onderzetters in een pakje. 

  Materiaal: kurk
  Afmetingen: 8x0.5 cm  Prijzen kan je teruginden op de webshop  Overzicht edelsteenwater:
  Edelsteenwater Amethist


  amethist

  Zakje van ca 90 gr amethist stenen + handleiding.

  Edelsteenwater:
  Met amethistwater kan je sneller ontspannen en ben je minder druk in het hoofd.  Het autonome zenuwstelsel wordt heel positief beïnvloed, je laat toe, dat je tot rust mag komen. Dus goed tegen stress en spanning.
  Je zal je rustig en ontspannen voelen.  Als je amethistwater drink voor je gaat slapen kan dit helpen voor een goede nachtrust.
  Amethistwater  is ook een heel goede steen bij hoofdpijnklachten, zelfs bij migraine.

  De steen in het algemeen:
  Amethist helpt bij krachteloosheid, verbetert het geheugen, werkt goed tegen slapeloosheid en migraine. Vermindert angst, verdriet, haat of heimwee.
  Amethist is ontspannend in het algemeen en geeft rust.
  Werkt heel goed tegen slapeloosheid als hij onder het hoofdkussen wordt gelegd.
  Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.
  Deze steen geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn, spanningsmaagpijn, goed tegen verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, is goed voor lever en ogen, ontspant de nekspieren en de schouderbladen. ( draag amethist rond de nek )
  Edelsteenwater Bergkristal


  bergkristal
  Zakje van ca 75 gr bergkristal stenen + handleiding.

  Edelsteenwater:
  Bergkristalwater reinigt je en heeft een heel goede reinigende werking op lichaam en geest. (Als je bergkristalwater verstuift in je aura zal het je aura gereinigen.   Ook planten en dieren hebben veel baat bij bergkristalwater.
  De energie van de bergkristal is activerend, maakt vitaler en werkt tegen pijn. Heldere gedachten en goede ideeën krijgen weer ruimte in je hoofd.

  De steen in het algemeen:
  Bergkristal verbetert het concentratievermogen en heeft een zeer positief effect op het zelfvertrouwen. Deze steen brengt innerlijke stabiliteit.
  Bergkristal brengt inzicht en helderheid, heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom.
  Bergkristal bevat silicium, dit is belangrijk voor de algemene toestand van iemand en helpt goed tegen stoornissen van haar en nagels.
  Bergkristal werkt goed tegen wagen- en zeeziekte, verdrijft depressies, angsten, evenwichtsstoornissen, reinigt (bvb na ziekte), geeft energie en bevordert helder denken.
  Geeft verlichting bij artritis en artrose. Bergkristal kan men ook gebruiken tegen een hoge bloeddruk en een te hoog cholestrolgehalte.
  Vermindert zwangerschapsbraken en helpt bij diarree. Bergkristal is een ideale steen bij rugklachten en heeft een goede invloed op het skelet. Neemt besluitloosheid weg.


  Edelsteenwater set: Rozekwarts


  bergkristal  Zakje van ca 90 gr rozekwarts stenen + handleiding.

  Edelsteenwater:
  Rozenkwartswater brengt zachtheid en liefde, pure emoties. Het brengt vrede, liefde en gezelligheid.
  Bewerkstelligt een positieve emotionele uitwisseling onderling. Rust in het hart zorgt voor harmonie van binnenuit. Met de rozekwartswater leer je van jezelf en van de ander te houden. Ook zorgt water van rozekwartsdat je minder pijn hebt,  beter slaapt en helpt je om meer in balans en tot rust te komen.  Rozekwartswater stimuleert je een vredevol leven met kracht en harmonie te leven.

  De steen in het algemeen:
  Rozekwarts bevordert liefde en romantiek. Zorgt voor vitaliteit en stimuleert de daadkracht.
  Rozekwarts verzacht de pijn van een gebroken hart en brengt nieuwe liefde en vriendschap in je leven. Gebruik in een emotioneel moeilijke periodes, bvb bij een scheiding of verdriet, rozenkwarts.
  Rozenkwarts herstelt het evenwicht in het hartchakra en brengt orde en rust. Geeft liefde en vertrouwen terug, ook voor jezelf. Helpt moeilijkheden overwinnen.
  Rozenkwarts is ook zeer goed voor kinderen, het bevordert de geestelijke groei. Het mineraal versterkt de creativiteit en het scheppend vermogen. Opent, bij kinderen en volwassenen, het gevoel voor liefde.
  Rozenkwarts water drinken bij o.a.: heimwee, verbittering, angst, ontevredenheid.

  Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Drink voor het slapen gaan een beetje rozekwarts water en leg een stuk rozenkwarts onder uw kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust. Rozenkwarts heeft dus een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Met een rozenkwarts kunt u ook hartzeer en verdriet uit het verleden loslaten.


  Prijzen kan je teruginden op de webshop

  De kristallengids deel 1

  De complete gids over kristallen.

  Judy Hall

  Dit boek beschrijft alle belangrijke kristallen die op dit moment verkrijgbaar zijn, inclusief de vele minder bekende, onlangs ontdekte exemplaren. In deze prachtig geïllustreerde gids worden de vormen, kleuren en toepassingen van meer dan tweehonderd kristallen beschreven.

  In het gedeelte met beschrijvingen kunt u een bekend kristal meteen vinden of een onbekend kristal gemakkelijk identificeren. De beschrijvingen omvatten de praktische en esoterische kenmerken van elk kristal, inclusief de spirituele, geestelijke, psychische, emotionele en fysieke eigenschappen: tevens wordt het gebruik bij kristalgenezing vermeld.

  Dit is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen dat traditonele en eigentijdse kennis van kristallen bevat, gebaseerd op de ervaring die de auteur in ruim dertig jaar heeft opgebouwd.

  Extra info:
  De auteur werkt reeds meer dan dertig jaar met (half)edelstenen en heeft, vooral door haar intuitieve benadering, een grote kennis van kristallen opgebouwd. Haar inzichten heeft zij vastgelegd in een drietal boeken.
  Deze 'kristallenbijbel' is een praktische en handige gids en informeert de lezer over bekende edelstenen, maar ook over minder bekende 'Nieuwe Tijds'-kristallen, die met hun zeer hoge vibraties helpen communicatie met andere dimensies te bevorderen. Hall gaat in op de achtergrond en vorming van kristallen, hun decoratieve eigenschappen, geneeskrachtige werking hoe kristallen te kiezen en te verzorgen, de diverse vormen, de samenhang tussen kristallen en de dierenriemtekens, het lichaam, de aura ... maar het grootste deel ruimt zij in voor het beschrijven van ruim tweehonderd kristallen.
  Ook daar valt de overzichtelijke indeling op: naam, foto, ingekaderde informatie over kleur, uiterlijk, zeldzaamheid en vindplaats, waarna kenmerken (praktisch en esoterisch), genezing en positie aan de orde komen. Een goed in de hand liggende gids, verzorgd, helder taalgebruik, schitterende illustraties, brede informatie, aantrekkelijke kaft en zeker door het bespreken van 'nieuwe' kristallen de moeite waard voor geinteresseerde leken en therapeuten.

  De kristallengids deel 2

  Met beschrijving van meer dan 200 kristallen.

  Judy Hall  Dit tweede deel van de Kristallengids bevat meer dan 200 nieuwe kristallen, zoals stenen met hoge vibratie voor spirituele alchemie en de recent ontdekte Groenlandse stenen.

  Het is een prachtig geïllustreerde, complete gids van bijzondere kristallen en hun geneeskrachtige werkingen en hun effecten op de omgeving en op karma.

  Hij bevat onder andere beschrijvingen van kristallen voor energieversterking en reiniging van ruimten en het kristal-medicijnwiel.


  Extra info:
  In de alternatieve geneeskunde worden kristallen door veel therapeuten gebruikt als ondersteuning van een genezingsproces bij lichamelijke zowel als bij psychische problemen.
  In dit boek wordt in een inleidend gedeelte verteld wat de edelstenen voor de mens kunnen betekenen en hoe hiermee gewerkt kan worden. Vervolgens worden meer dan tweehonderd kristallen afzonderlijk behandeld (inclusief een duidelijke kleurenfoto) met omschrijving van werkingsgebied en toepassingsadvies.
  De stenen worden ruw of gepolijst gebruikt en zelfs als tinctuur ingezet bij kwalen. Tot slot een verklarende woordenlijst en register in zeer kleine letter. Dit naslagwerk is geschikt voor praktische toepassing door therapeuten die bekend zijn met de kristallentherapie.
  In deel 1* zijn honderden andere kristallen beschreven.

  De kristallengids deel 3

  Met meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.

  Judy Hall

  Meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.

  De Kristallengids is het populairste handboek van kristallen ter wereld geworden. Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. In de gids kunt u een bekend kristal snel opzoeken of een onbekend kristal identificeren.

  Dit derde deel bevat meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie. Het boek bevat een beschrijving van de praktische en esoterische eigenschappen van elke steen, inclusief zijn spirituele, mentale, psychologische, emotionele en fysieke effecten, plus zijn toepassing in kristalhealing. Judy Hall heeft 45 jaar ervaring op het gebied van traditionele en eigentijdse kennis van kristallen. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen.  Het is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

  Meer weten?  Klik hier:


  Stenen ontladen & opladen
  Prijzen kan je teruginden op de webshop

   
  Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005