Het lichaam zuiveren: Berkensap.


Het lichaam zuiveren met berkensap
Absolute berkensap BIO raw: 

berkensap

Berkensap is afkomstig uit de stam van de berkenboom en wordt in april en mei in Finland geoogst.
Het heeft een milde zoete smaak met houtaroma.

100% Puur, niet verdund en zonder enige tovoeging.

Ingrediënten: 100% pure berkensap
* Ingrediënten afkomstig van Biologische Landbouw.

Inhoud: 500mlberkensap

Berkensap: de werking

Berkensap ondersteunt het organisme bij de neutralisatie en eliminatie van toxines.  De aanwezigheid van K+-ionen in het berkensap verleent een efficiënte diuretische werking. 

Zink intervenieert in de activatie van het centrale ontzuiveringsenzyme van de nieren.


Zuiveren van de urinewegen

Berkensap heeft zijn werking te danken aan zijn drainerende werking vooral omdat de nieren op een natuurlijke manier gestimuleerd worden tot meer urine-aanmaak. Het zijn vooral het flavonoïde hyperoside, de saponinen en de essentiële olie die de doorbloeding van de filterstationnetjes in de nieren (de glomeruli) verhogen en zo de afscheiding van vocht en afvalstoffen bevorderen. Door dat laatste reinigende of “bloedzuiverende” effect zal een kuur berkensap bij velen zorgen voor een beter energiepeil. 
Ook zal de grotere vochtafscheiding een afslankingskuur ondersteunen en vochtophopingen (oedemen) doen verminderen. Verder kan de betere doorspoeling van de nieren ook nier- en blaasgruis helpen verwijderen en de kans op blaasinfecties verminderen bij mensen die daaraan gevoelig zijn.

Vlotter bewegen

Door de urinedrijvende werking van berkensap kan ook het stofwisselingsproduct urinezuur beter uit het lichaam verwijderd worden. Dit is heel goed voor mensen die een verhoogd urinezuurgehalte vertonen of voor mensen met pijnlijke spieren & gewrichtenl. 
Door de betere urinezuurafscheiding, samen met het hogere vernoemde bloedzuiverend effect zal berkensap in het algemeen de beweeglijkheid bij gewrichtsklachten zoals artrose en artritis positief beïnvloeden.

De huid


Omdat via de nieren meer afvalstoffen worden verwijderd, kan een kuur berkensap bij velen ook helpen de huid op te klaren. Het loont zeker de moeite om na te gaan bij acne, eczeem, psoriasis en andere vormen van chronische huiduitslag of een kuur met berkensap de huid helpt te zuiveren.


Schadelijke stoffen


De belasting van het lichaam door schadelijke stoffen kent veel vormen. Er zijn lichaamseigen schadelijke stoffen, die als afvalproduct van de eigen stofwisseling ontstaan en stoffen die van buitenaf in het lichaam komen. Deze worden tegenwoordig xenobiotica genoemd, de vertaling van dit woord is “vreemde stoffen”. Veel van deze stoffen, meestal milieu belastende chemicaliën, zijn volledig vreemd voor het organisme, en kunnen ook niet of zeer moeilijk uitgescheiden worden. Per jaar worden gemiddeld 3000 nieuwe chemische stoffen gemaakt, in totaal zijn het er al meer als 60.000. Daarom kent de belasting door vreemde stoffen veel vormen.

De belangrijkste noemen we hier:
  • Uitlaatgassen, die we inademen.
  • Toevoegingen, die de industrie in onze voeding doet als kleurstof, conserveermiddel, middelen voor verfraaiing en ook in medicijnen als toegestane hulpstoffen.
  • Verbrandingsstoffen, die bijvoorbeeld bij het roosteren van koffie ontstaan, maar ook bij het grillen thuis.
  • Giffen, die je, ook als passieve roker, inademt.
  • Restproducten van medicijnen, die niet uitgescheiden worden.
  • Belastende stoffen, die we via onze voeding of door milieuvervuiling opnemen, als bijvoorbeeld pesticiden of zware metalen.
  • Aanvullende belastingen, zoals amalgaamvullingen of energetische belasting, vooral op de slaapplek (aardstralen, waterstromen) zorgen voor een opstapeling, een zogenaamde zuur - of slakkenstuwing in het lichaam, met als gevolg een veelvoud aan gezondheidsproblemen.

De gevolgen van de belasting door schadelijke stoffen
De belasting zorgt in het begin voor een slepende vermoeidheid, die niet overgaat, eventueel voor een katerachtige hoofdpijn, tot gezwollen handen, voeten en benen, tot aan bijtende jeuk toe. Als vervolg hierop kunnen belastende huidziektes, allergieën of zelfs astma ontstaan. Bovendien ontstaan hierdoor in sommige gevallen problemen met de gewrichten, vergeetachtigheid, concentratiestoringen en andere, soms zware en meestal chronische lichamelijke problemen.


berkensap

Alles op een rijtje

 
Berkensap is een echte bron van leven. Het bevat alle vitale elementen die ons lichaam nodig heeft om zich te zuiveren en te herstellen.
De 3 belangrijkste acties van berkensap zijn:

revitaliseren (= herstellen van de levenskracht)
mineraliseren (= genezende werking van de mineralen optimaliseren)
zuiveren


Een kuur met berkensap helpt om de toxines (urinezuur, cholesterol) af te voeren die worden opgestapeld in het lichaam
Het sap reinigt de gewrichten en verlicht de pijn
Berkensap zuivert een gevoelige huid
Het sap voert mineralen aan die ons lichaam nodig heeft.
Een kuur van berkensap helpt zeer goed bij het oplossen van cellulitus (= ontsteking van het onderhuidse bindweefsel; sinaasappelhuid) en oedeem (= overmatig ophouden van water in de weefsels)
Het sap helpt bij lusteloosheid en voorjaarsmoeheid
Het sap bevordert een goede vochthuishouding met zuiverend effect
Je mond spoelen met berkensap bij een onzuivere adem geeft verbetering
Je haar spoelen met berkensap geeft een mooie glans
De hoofdhuid masseren met berkensap helpt bij roos en bevordert haargroei

Gebruik

Een berkensap-kuur duurt minstens 3 weken 
3 x 1 eetlepel berkensap per dag dan 1 week pauze en dan weer een kuur van 3 weken .
tijdens de kuren 2 tot 3 liter vloeistof per dag drinken.  Bvb ongezoete kruidenthee of water.
Berkensap smaakt zoet en kan puur gedronken worden het kan ook als alternatief voor honing en suiker gebruikt worden één soeplepel sap per dag is voldoende.


Prijzen kan je terugvinden op de webshopExtra informatie:Het winnen van berkensap. De Ardense hoogvlakte, maakt deel uit van de befaamde koude gronden die dateren uit he primaire tijdperk, honderden miljoenen jaren geleden.

Hierdoor is de Ardense bodem rijk aan mineralen. Deze mineralen, oligo-elementen en vitamines zijn terug te vinden in het berkensap dat, via de wortels, wordt opgezogen uit deze diepe ondergrond. Botanisten trekken omstreeks half februari doorheen de beboste heide. Via de kanalen die door de stam en de takken van de berk voeren kunnen de botanisten via de stethoscoop het sap horen opstijgen.
Zij maken een opening in de schors van het onderste gedeelte van de berk met een kleine boor.

Voorzichtig steken zij een kleine darm in de opening en het sap vloeit door de zwaartekracht op een natuurlijke wijze in een opvangbakje beneden bij de boom. Na het aftappen wordt de opening nauwkeurig terug gedicht met houtmastiek zodat deze opnieuw kan dichtgroeien zonder de boom schade aan te richten.


 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005