Kruidenpreparaten: propolis producten

 

propolisladrôme propolis producten


ladrôme propolis kruidenborstsiroop: 


siroop
De propolis kruidenborstsiroop verhoogt de afweer tegen winterse aanvallen. Ze oefent een verzachtende invloed uit op de luchtwegen, helpt vrijer te ademen en verlicht de kriebel in de keel. Bevat geen toegevoegde suiker.

Deze natuurlijk hoestsiroop van ladrôme bestaat uit een combinatie van het hoogwaardige biologische bijenafweerproduct propolis met passende kruiden in een ijzersterke formule:

Propolis: dit 'goud uit de bijenkorf' versterkt de lichaamseigen weerstand snel en houdt de lichaamsvreemde organismen tegen.
Echinacea: de belangrijkste weerstandsverhogende plant.
Tijm: vooral gekend om zijn slijmoplossende eigenschappen.
Salie: beschermt de slijmvliezen van de luchtwegen.
Smalbladige weegbree, koningskaars en heemst: hebben een verzachtende werking op de luchtwegen door hun slijmstoffen.
Gulden sleutelbloem: helpt slijmen op te hoesten.
Sparreknoppen: verfrissend, helpt vrijer te ademen.
Gewone vlierbloesem: zweetdrijvend, verzorgt de bovenste luchtwegen.

Etherische oliën van:

Grove den: zuiverend en verfrissend op de luchtwegen.
Steranijs: verwarmend op de luchtwegen, bevordert het loskomen van slijmen, zorgt voor een aangename smaak.

Deze siroop is suikervrij en dat is zeer belangrijk!
Suiker bevordert de slijmvorming in de luchtwegen. Toch zitten veel hoestsiropen vol met suiker.
De Bio-propolis-siroop van LaDrome is daarentegen vrij van suiker, maar is op basis van honing en tarwestroop.


Gebruik:
3 maal daags een eetlepel innemen.
Kinderen van 6 à 10 jaar: 1 koffielepel, 3 maal per dag.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.


Voorzorgsmaatregelen:
De dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Afgeraden bij kinderen jonger dan 6 jaar. Afgeraden tijdens de zwangerschap en het zogen. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.

Ingrediënten:
Honing* (40%), tarwestroop* (gegarandeerd zonder gluten), plantaardige glycerol, hydro-alcoholische extracten van echinacea* (Echinacea purpurea), salie* (Salvia officinalis), echte tijm* (Thymus vulgaris), propolis*, koningskaars* (Verbascum thapsus), vlierbes* (Sambucus nigra), grove den (Pinus sylvestris bourgeons), gulden sleutelbloem* (Primula veris), smalle weegbree* (Plantago lanceolata), heemst* (Althaea officinalis), essentiële olie van steranijs* (Illicium verum) en van grove den* (Pinus sylvestris).

(*) Ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.
Prijzen kan je terugvinden op de webshopladrôme propolis neusspray: 


propolis
De propolis neusspray bevordert een goede neushygiëne, zonder gevoel van uitdroging. Wordt zeer goed verdragen door de slijmvliezen. Het geeft een snel en langdurig comfort dankzij de synergie van zeezout en de biologische plantenextracten van propolis, echinacea en tijm, die gekend zijn om hun bevorderende werking bij het vrijmaken van de neus.

Deze spray bevat biologische propolis en verse plantenextracten van:

. Tijm: beschermt de slijmvliezen en helpt vrijer te ademen, zorgt voor een aangename geur.
. Venkel: verlicht als slijmoplossend middel de irritatie in de neus.
. Echinacea: verhoogt de afweer van de slijmvliezen.
. Pompelmoespittenextract: als natuurlijk anti-oxidans.


Gebruik:
2 tot 4 maal per dag verstuiven in de neus.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.


Voorzorgsmaatregelen:
niet geven aan kinderen onder de 6 jaar.

Ingrediënten:
Thymus vulgaris leaf water (60%)* (a), Aqua Sodium chloride, Alcohol**, Echinacea purpurea root extract*, Thymus vulgaris flower/leaf extract*, Foeniculum vulgare fruit extract*, Propolis extract*, Potassium sorbate, Sodium benzoate. (*) Ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. (a) Tijm geteelt in de Drôme, Bio Solaidaire, gecontroleerd door Ecocert.

ladrôme propolis keel- & mondspray: 


siroop
De propolis mond- en keelspray is ontwikkeld ter verzorging van de slijmvliezen van mond en keel.
Ze beschermt de mond- en keelholte tegen vreemde indringers en verzacht het slijmvlies ervan. Ze verfrist ook de adem en zorgt voor een goede mondhygiëne.

Biologische propolis met verse plantenextracten van:

. Echinacea: bevordert de afweer van mond- en keelslijmvliezen.
. Echte salie: zuivert de slijmvliezen.
. Echte tijm: beschermt de slijmvliezen tegen kiemen, ontgeurt de adem.
. Tuingoudsbloem: versterkt de slijmvliezen door een samentrekkende werking.
. Smalbladige weegbree: werkt verzachtend door de slijmstoffen.


Honing werd gekozen als natuurlijke basis voor de spray omwille van zijn verzachtende werking op de keel en de heilzame eigenschappen op de luchtwegen.

Gebruik:
2 tot 3 maal per dag verstuiven in de mond.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.


Voorzorgsmaatregelen:
niet geven aan kinderen onder de 6 jaar.

Ingrediënten:
Water, honing* (13%), tarwestroop* (gegarandeerd zonder gluten), plantaardige glycerol, hydro-alcoholische extracten van propolis*, salie* (Salvia officinalis), echinacea* (Echinacea purpurea), tijm* (Thymus vulgaris), smalle weegbree (Plantago Lanceolata), goudsbloem* (Calendula officinalis).

(*) Ingrediënten afkomstig van biologsiche landbouw.  

larôme propolis extract: 


vliersiroopPropolis komt voort uit een harsachtige substantie door bijen verzameld uit de knoppen van bepaalde bomen (berken, populieren,…). De bijen mengen deze substantie met hun eigen speeksel, was en stuifmeel om zo Propolis te bekomen. Het propolisextract van ladrôme is verkregen door koude persing van propolis in biologische alcohol en water. Door deze methode wordt een extract van hoge kwaliteit verkregen, conform aan het Farmacopee en rijk aan actieve bestanddelen.

Gebruik:
20 à 25 druppels propolisextract verdunnen in een drankje, 3 maal per dag gedurende 3 weken. Al gorgelend: - 20 à 25 druppels verdund in een glas water. - Lokale aanwending bij lippenblaasjes: een aantal druppels extract op een vochtig watje doen en zachtjes deppen. 


Voorzorgsmaatregelen:
Afgeraden bij kinderen jonger dan 6 jaar. De dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, nog voor een gezonde levensstijl.


Ingrediënten:
Hydro-alcoholisch extract van propolis*. (*) Ingrediënt afkomstig van biologische landbouw.

ladrôme propolistabletten met acerola & echinacea BIO: 


propolisEen natuurlijke bron van vitamine C die bijdraagt aan een normale werking van het immuunsysteem en vermoeidheid helpt te verminderen.
2 tabletten = 100% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Gebruik:
2 tabletten per dag opkauwen, bij voorkeur ’s morgens.


Voorzorgsmaatregelen:
De dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Afgeraden bij kinderen jonger dan 6 jaar. Bevat een droogmiddel. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, nog voor een gezonde levensstijl.

Ingrediënten:
Rietsuiker*, maltodextrine*, propolispoeder*, acerola* (Malpighia punicifolia), natuurlijk gehydrateerd magnesium cilicaat (verdunningsmiddel), echinacea* (Echinacea purpurea), natuurlijk rode vruchten aroma.

(*) Ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.

Pot van 40 tabletten
ladrôme propolis bonbons BIO: 


propolisVerzachtende en verfrissende BIO bonbons op basis van propolis, plantenextracten en essentiële oliën.

Gebruik:
De propolisbonbons opzuigen, meerdere malen per dag.

Voorzorgsmaatregelen:
Afgeraden bij kinderen jonger dan 6 jaar. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten:
Rietsuiker, tarwestroop* (gegarandeerd zonder gluten), honing* (20%), geconcentreerd propolisextract*, geconcentreerde extracten van Echinacea (Echinacea purpurea) en van salie (Salvia officinalis), essentiële olie van citroen (Citrus Limonum) en van eucalyptus globulus (Eucalyptus globulus). Zonder kleurstoffen noch bewaarmiddelen.

(*) Ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.

Doosje van 50 gr


Wat is propolis?

Het belangrijkste enkelvoudige ingrediënt van Propolis (iets meer dan de helft) is hars, gewonnen uit planten en bomen (voornamelijk de populier). De andere helft bestaat uit was (30%), etherische oliën (10%) en pollen (5%).

In Propolis vindt u ook een grote verscheidenheid aanvullende bestanddelen waaronder organische- en aminozuren, vitaminen, mineralen en zeer belangrijk: bioflavonoiden, tegenwoordig beschouwd als het werkzame bestanddeel bij het genezingsproces.

Al deze ingrediënten zijn bewerkt en gemengd door de bij. Zo ontstaat wat we noemen Kithars ofwel Propolis. Propolis is een kleverige substantie die de bijen gebruiken om de korf of kast te dichten, om het zo te beschermen tegen invloeden van buiten. De bijen bedekken ook de hele oppervlakte aan de binnenkant van de behuizing met een laag Propolis en poetsen het op deze wijze tot één van de meest steriele omgevingen die de natuur kent.

Naast het vervullen van een puur functionele rol van het dichten en het versterken van de korf, vervult Propolis ook de rol van auto-immuunsysteem voor het bijenvolk als een gecombineerde anti­biotische, antivirale en desinfecterende substantie.

Propolis is een natuurlijk antibiotica.


Waarvoor kan je Propolis gebruiken?

In de laatste twintig jaar is veel wetenschappelijk en medisch onderzoek verricht naar Propolis zowel in Engeland als in Amerika en Oost-Europa, waar het medisch gebruik van Propolis heel gebruikelijk is. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat Propolis heel effectief is bij de behandeling van onder andere:

Afweersysteem:
Propolis kan gebruikt worden als een veilig, non-toxisch voedingssupplement en blijkt nuttig voor bescherming tegen verkoudheid, hoesten, griep en andere virussen.

Ademhalingsproblemen: griep, hoestbuien, verkoudheid, astma, bronchitis, verstopte holten en keelpijn.
Ontstoken lippen, tandvlees, tanden en andere mondverzorgings- problemen.
Ook verkrijgbaar: propolis siroop 12€, propolis neusspray 7€ en propolis keelspray 10€


Maag- en darmklachten:
Wetenschappers en artsen ut de Sovjet Unie hebben aangetoond dat Propolis de vorming van zweren en abcessen kan voorkomen, alsook het genezingsproces kan bespoedigen.

Vrouwen kwalen:
Propolis is bekend geworden als "vrouwenvriend . Aangetoond is dat het helpt bij pijnlijke menstruaties als ook bij vaginale infecties.

Propolis wordt geprezen als een natuurlijk antibioticum zonder de bekende bijverschijnselen. Recent onderzoek bij het Nationale Hart en Long Instituut in Londen heeft aangetoond dat de bioflavonoiden in Propolis zelfs sommige bacteriën kunnen vernietigen die tegenwoordig resistent zijn tegen moderne synthetische antibiotica.

Huid klachten:
Onderzoeken in Amerika, Polen en Rusland hebben aangetoond dat acne, allergieën, herpes en andere dermatologische aandoeningen allemaal reageerden op behandeling met Propolis.

Bloedstoornissen:
Chinese onderzoekers ontdekten het effect ervan bij de behandeling van hypertensie,arteriosclerosis en problemen met hart- en bloedvaten. De Europese wetenschapper V. Balalykin leert ons dat Propolis de witte bloedcellen helpt bij het wegspoelen en verteren van bacteriën en andere afvalstoffen in het bloed.

Artritis en Reumatische aandoeningen:
In de laatste jaren wordt Propolis zeer succesvol gebruikt voor de behandelng van artritis e.a. reumatische aandoeningen.


Prijzen kan je terugvinden op de webshop
 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005