Go4Balance Kruidendruppels 
go4balance

Ontdek de kracht van kruiden. 

Terug in balans met deze kruidendruppels!


go4balance Trust, Enjoy, Empower, Focus, Protect plus en Flora protect druppels vormen samen GO4BALANCE,
een productengamma in de fytotherapie gebaseerd op de vier elementenleer.

Deze druppels helpen om evenwicht te vinden op emotioneel, mentaal en lichamelijk vlak.
Elk flesje is een krachtige synergie van verschillende kruiden die snel en effectief inwerken, ze zijn voor orale inname bestemd en zijn aanwendbaar voor het hele gezin (kinderen vanaf 6 jaar, volwassenen en ouderen).Prijzen: zie webshop


Trust Kruidendruppels:  Brengt rust en zorgt voor een goede nachtrust.


Je slaapt moeilijk in en je wordt ‘s nachts maar al te vaak wakker?
Je bent angstig, je piekert veel en je voelt je onrustig?

Samenstelling:
Valeriaan is een kruid dat vooral bekend staat om zijn kalmerende werking.
Sint-Janskruid is een natuurlijk antidepressivum en heeft een stemmingsverbeterende werking.
Eén van de voornaamste eigenschappen van de Passiebloem is bekend om zijn angstwerende en ontspannende werking.
Agrimonie heeft een pijnstillende en krampwerende werking.
IJzerhard helpt het lichaam bij stressgerelateerde symptomen zoals slapeloosheid en zenuwuitputting.
Stinkende Gouwe heeft een zuiverende en reinigende werking op de lever.
De Grote Engelwortel kenmerkt zich door zijn kalmerende werking in geval van psychische overbelasting.

Fysieke uitwerking:
Trust kruidendruppels werken sederend op het centrale zenuwstelsel. Ze ondersteunen het natuurlijke slaapproces en laten je toe fris en helder wakker te worden.
Trust druppels kunnen je bijstaan wanneer je lichamelijke onrust ervaart, we denken bvb aan spasmen, tics, spanningen, hyperactiviteit, aangewezen bij kinderen met ADHD en andere psychomotorische uitingen.


Trust Mild Kruidendruppels:  Brengt rust in het hoofd.


Mild Trust kruidendruppels hebben een rustgevende werking en helpen jou met het opvangen van de spanningen van elke dag.

Trust Mild is er om kinderen (bvb overbelaste student en/of hyperactieve kinderen) én volwassenen (piekeraars en mensen die last hebben van een psychische overbelasting) te helpen om hun gevoelens van angst en onrust beter te doorstaan.
Trust Mild kruidendruppels zijn een neurotonicum die zwakke zenuwen versterken en staan je bij wanneer je geestelijk overbelast bent.
Zij hebben een positief effect op de gemoedstoestand en een zachte rustgevende werking op geest en lichaam.


Samenstelling:
Passiebloem staat bekend om zijn angstwerende en ontspannende werking. Deze bloem is heilzaam bij overactiviteit, zenuwachtigheid, gejaagdheid, stress, rusteloosheid en prikkelbaarheid. IJzerhard voor ijzersterke zenuwen.
IJzerhard helpt het lichaam bij stressgerelateerde symptomen zoals zenuwuitputting.
Lavendel kalmeert de zenuwen, verzacht, is opbeurend en brengt de geest weer in balans. Door de balancerende eigenschappen is lavendel opmonterend, onderdrukt het depressieve gevoelens en herstelt lavendel jouw innerlijke harmonie.
Slaapmutsje als rustgevend medicijn bij nervositeit, overdreven emotiviteit en overbezorgdheid Lindebloesem tegen rusteloosheid en zenuwachtigheid. Verhelpt slapeloosheid bij kinderen en werkt rustgevend bij ADHD.
Citroenmelisse kalmerend en ontspannend goed bij examenangst en andere lichte angsttoestanden. Een zeer goed kinderkruid, zelfs voor zuigelingen, door de milde werking. Zinvol voor spijsverteringsklachten die hun oorsprong vinden vanuit nervositeit.

Fysieke uitwerking:
Trust mild kruidendruppels hebben een kalmerende werking bij lichte migraine of lichte hartklachten die hun oorsprong vinden vanuit een nerveuze aard.


Verder zijn ze heilzaam bij:
  • ADHD en andere vormen van hyperactiviteit. Door zijn rustgevende werking helpt het om de concentratie weer beter te richten.
  • Kinderen die bedplassen als gevolg van een angstig en onrustig gevoel.
  • Gedurende de dag zijn de Trust Mild kruidendruppels een waardevolle ondersteuning voor een rustig en ontspannen gevoel zonder u slaperig te maken.
  • Deze kruidendruppels zorgen voor een positieve stemming en dragen bij tot een positieve gedachtegang en een betere concentratie.


Trust Plus Kruidendruppels: Ik versterk de levenskracht.


Trust Plus is een synergie van vijf kruiden. Een fytotherapeutisch tonicum waarvan de ingrediënten bijdragen tot rust en vitaliteit voor lichaam en geest. Veel mensen ervaren stress en gevoelens van rusteloosheid.
Langdurige onrust en stress zijn niet gezond is voor lichaam en geest.

Samenstelling:
Rozebottel is een waardevol tonicum, een aansterkend middel en een goede weerstandsverbeteraar. Rozebottel bevat een veelheid fytonutriënten waaronder Vitamine C, flavonoïden en vitaminen B1, B2, B3, B5, K, E en de mineralen calcium, kalium, fosfor, ijzer, boron, chloor, chroom, koper, magnesium, silicium, zwavel en zink .
In Marjolein zitten zeker 20 verschillende soorten etherische oliën en deze plant is zeer goed voor het zenuwstelsel, ze stimuleert het parasympatisch zenwustelsel waardoor ze versterkend en ontspannend op de zenuwen werkt. Marjolein is een natuurlijk antidepressivum.
Schisandra een topper voor meer lichaamsenergie en scherpte van geest. Schisandra is een adaptogeen. Dat wil zeggen dat deze plant het aanpassingsvermogen van de mens vergroot op stressfactoren en de stressbestendigheid aansterkt. Het is een tonicum; een algemeen versterkend middel wat de lichaamsprocessen ondersteunt en zowel het mentale als het fysieke prestatievermogen vergroot.
Haver, behalve als waardevol voedingsmiddel is haver ook bekend vanwege zijn werking op het zenuwstelsel. Haver staat bekend als mild kalmeringsmiddel bij slapeloosheid, nerveuze hartkloppingen, verminderd concentratievermogen en neurasthenie (nerveuze uitputting o.a. gepaard gaande met slapeloosheid en prikkelbaarheid).
Brandnetel barst van voedingsnutriënten en is een zeer goede plant om aan te sterken. Het werkt remineraliserend omdat het ijzer, silicium, calcium, kalium, boron, natrium, koper, magnesium, zink, zwavel, mangaan, chroom en nitraten bevat. Verder is het goed voor haar en huid.Fysieke uitwerking:
Klachten zoals: vermoeidheid, hartkloppingen, spanningshoofdpijn, hoge bloeddru, burn out, lage stressbestendigheid, hyperactiviteit, concentratieproblemen, slaapproblemen, depressieve gevoelens, ...Trust Plus kruidendruppels  


Enjoy Kruidendruppels:  Brengt vreugde & ontspanning wanneer het even niet meezit.


Je bent gevoelig en prikkelbaar voor wat zich voordoet om jou heen?
Heb je last van depressieve gevoelens en stemmingswisselingen?Deze druppels hebben een ontspannende werking op lichaam & geest en dragen bij tot een goed gevoel.
Met Enjoy kruidendruppels verhoog je jouw stressbestendigheid en geniet je weer van elke dag.

Samenstelling:
Enjoy kruidendruppels zijn een synergie van zeven kruiden:
Alchemilla of Vrouwenmantel sterken je tegen pijnlijke menstruaties en verlichten menstruatiekrampen.
Lavendel kalmeert de zenuwen, werkt opbeurend en brengt de geest weer in balans.
Rhodiola of Rozenwortel versterkt je stressbestendigheid.
Kamille werkt rustgevend en kalmeert spijsverteringsklachten.
Melisse is een bekende helper bij depressieve stemmingen.
Salie werkt regulerend tijdens onregelmatige menstruaties en in geval van overmatig zweten tijdens de menopauze. Salie werkt tevens ontspannend op het zenuwstelsel.
Tijm versterkt het afweersysteem.Fysieke uitwerking:
Enjoy kruidendruppels zijn aangewezen voor mensen die kampen met psychosomatische en chronische pijnen.
Voor vrouwen: Enjoy kruidendruppels ondersteunen een goede menstruatiecyclus en sterken je om menstruatiekrampen beter te doorstaan.
Enjoy kruidendruppels zorgen voor een ontspannen en positief gevoel.  Ook voor vrouwen tijdens de menopauze en vrouwen die kampen met premenstrueel syndroom.

Enjoy45+ Kruidendruppels:  Stralend door de menopauze.


Bent u een actieve vrouw rond de 45 – 55 jaar en worstelt u wel al eens met de ongemakken van de menopauze?

Heb je soms last van opvliegers, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten, stress, gewichtstoename, vermoeidheid of andere ongemakken ten gevolge van de menopauze?
Probeer dan Enjoy 45+ kruidendruppels en laat je op een natuurlijke manier helpen.
Enjoy 45+ kruidendruppels dragen ertoe deze ongemakken beter op te vangen, zodat je deze belangrijke nieuwe levensfase stralend en vol zelfvertrouwen doorleeft.

Samenstelling:
Citroenmelisse werkt kalmerend en ontspannend, het is slaapbevorderend en revitaliseert het zenuwstelsel. Efficiënt bij prikkelbaarheid en slapeloosheid door stress.
Vrouwenmantel is diuretisch, dat wil zeggen dat ze helpt om vochtopeenhopingen te bestrijden.
Hop bij overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, vaginale droogte, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en osteoporose is hop een rustgevend middel en draagt tevens toe tot een betere nachtrust.
Salie ondersteunend bij overgangsklachten zoals warmte-opwellingen, overmatig zweten en vaginale droogte.
Zilverkaars overgangsklachten kunnen prima bestreden worden door gebruik van zilverkaars. Het heeft een kalmerende en stemmingsverbeterende werking.
Lavendel behalve een rustgevende werking, herstelt dit kruid ook de vitaliteit ten gevolge van stress.
Brandnetel is een goed tonicum bij vermoeidheid. Brandnetel heeft ook een ontgiftende werking en draagt toe tot de drainage van afvalstoffen.Fysieke uitwerking:
Menopauze kwalen zoals nachtelijk zweten, vaginale droogte, vermoeidheid, al dan niet ten gevolge van slaap -of andere problemen worden door Enjoy 45 + op een natuurlijke wijze ondersteund.
Voel je vrij van opvliegers, stemmingswisselingen en stress die met deze fase gepaard gaat.
Deze kruidendruppels zijn een synergie van 7 kruiden en zorgen voor een ontspannen en positief gevoel voor vrouwen tijdens de menopauze die willen genieten en zich goed in hun vel voelen willen voelen.

Empower Kruidendruppels:  Brengt energie & vitaliteit.


Je voelt je moe en futloos en het mist je aan energie en vitaliteit?
Je wil graag vooruit, je wil dingen doen en tot actie komen?


Empower kruidendruppels helpen je om je terug energieker te voelen en zijn synoniem voor een échte opkikker. Ze wekken het vuur in je aan en stimuleren lichaam en geest.

Samenstelling:

De belangrijkste eigenschap van Mariadistel is zijn leverondersteunende functie.
Berk en Brandnetel staan bekend voor hun zuiverende eigenschappen.
De combinatie van Duizendguldenkruid en Rozemarijn is zeer geschikt als ondersteuning bij stress, vermoeidheidsklachten en een zwakke afweer.
Gulden Sleutelbloem heeft een kalmerende werking bij prikkelbaarheid, maar ook kalmerend bij hoofdpijn en migraine, wat vaak voorkomt wanneer men een ontgiftingskuur start.
Goudsbloem draagt toe tot de zuivering van lever en gal.
Rozemarijn bevordert de bloedcirculatie en is bijgevolg heilzaam bij vermoeide spieren.


Fysieke uitwerking:
Empower kruidendruppels hebben door hun samenstelling een belangrijk ontgiftend karakter en zijn bijgevolg zeer zinvol tijdens reinigingskuren. Ook bewijzen zij hun nut tijdens perioden van vermoeidheid, tijdens het herstel na een operatie of burn out.
Empower kruidendruppels ondersteunen de reinigende functie van de lever, daarom zijn ze aangeraden na overmatige consumptie van vetten, suikers en alcohol.
Dankzij hun ontgiftende karakter zijn Empower kruidendruppels een prima helper wanneer je start met een dieet.
Focus Kruidendruppels:  Concentratie & zet aan tot structuur.


Heb je last van concentratieproblemen, ben je soms vergeetachtig en heb je soms het gevoel dat je niet aanwezig bent in het nu? Kan je je aandacht moeilijk vasthouden, gaat studeren moeilijk voor jou?


Focus kruidendruppels, zij dragen bij tot een beter concentratievermogen en hebben een positieve invloed op jouw leervermogen. Focus kruidendruppels voor een alerter lichaam en geest.
Ideaal voor studenten tijdens de examenperiode en voor al wie hun geest willen aanscherpen.


Samenstelling:
Maretak bevordert de bloedsomloop.
Ginkgo is dan weer een heel effectief hulpmiddel bij geheugen -en zintuiglijke stoornissen en beïnvloeden de hersenfuncties op een positieve manier.
De voornaamste kracht van Pepermunt is dat het de hersenen stimuleert en bijgevolg hulp bied bij gebrek aan concentratie, geestelijke vermoeidheid en een zwak geheugen.
Hyssop bevordert de alertheid en mentale helderheid.
De kracht van Vlier word ingezet voor een betere doorbloeding van de haarvaten.
Ook de Meidoorn is goed voor bloed -en haarvaten.
Kleine Pimpernel heeft een positieve invloed op de geest en bevordert het intellectuele vermogen.Fysieke uitwerking:
Heb je last van koude handen en een slechte doorbloeding in het algemeen?
Heb je vaak hoofdpijn tot migraine toe? Focus kruidendruppels dragen toe tot een betere cerebrale en veneuze doorbloeding en verbeteren het geestelijke uithoudingsvermogen.Protect plus Kruidendruppels:  Ondersteund het immuunsysteem.


Ervaar je veel en langdurig stress? Kamp je met aanhoudende vermoeidheid en vaak ziek worden? Regelmatig last hebt van infecties, verkoudheden zoals keelpijn, griep en allerhande ontstekingen?


De unieke samenstelling van Protect Plus kruidendruppels draagt bij tot een versterking van het immuunsysteem. Het immuunsysteem wordt ook wel het afweersysteem genoemd, en het heeft als belangrijkste eigenschap dat het ons lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen.


Samenstelling:
Echinacea: Rode zonnehoed verbetert de immunitaire respons van het lichaam waardoor ziekte-veroorzakende bacteriën, virussen en schimmels efficiënter bestreden worden.
Echte Tijm: werkt bloedzuiverend, maagversterkend en griepbestrijdend en is een prima beschermer bij verkoudheden hoesten en geeft verlichting bij keelpijn.
Eucalytus: is een tonicum; dat wil zeggen een aansterkend middel. Het lichaam kan koorts en infectie beter te lijf door het innemen van Eucalyptus.
Katsklauw: behoort tot de geneeskrachtige planten met de meest multi-inzetbare werkingen. Het immuunsysteem neemt drastisch in effectiviteit toe met katsklauw.
Gewone Vlier: de vlierbes werkt zeer ondersteunend bij verkoudheden griep, verstopte neus, luchtwegaandoeningen.
Kurkuma: Curcumine, de werkzame stof in geelwortel, beschermt en activeert het immuunsysteem en verbetert de gezondheid van hart en bloedvaten.

Protect plus kruidendruppels  

Flora Protect Kruidendruppels: Ik ondersteun de darmflora en bevorder de spijsvertering.


Flora Protect kruidendruppels bieden een waardevolle aanvulling voor mensen die regelmatig last hebben van spijsverteringsklachten, van een opgeblazen gevoel na de maaltijd en van winderigheid.
Ze worden ook aangeraden voor mensen die kampen met spijsverteringsongemakken ten gevolge van stress. En voor mensen met een wisselende en slechte stoelgang.


Samenstelling:
Echte heemst gebruikt men vooral omwille van zijn hoge gehalte aan slijmstoffen. Slijmstoffen hebben altijd een verzachtende werking en kunnen dus goed gebruikt worden bij spijsverteringsproblemen wegens de verzachtende invloed op de slijmvliezen.
Roomse Kamille is erg goed voor de spijsvertering en voor alle problemen door een trage spijsvertering, winderigheid, een opgeblazen gevoel. Daarnaast heeft dit kruid een rustgevende werking bij angst en onrust.
Stinkende ballote is goed voor de psyche en voor de darmen. Dit kruid werkt zowel op ons brein en als op het buikbrein. Ballote sterkt de zenuwen en het herstelt de balans op psychisch gebied. Het werkt rustgevend en angstwerend en werkt ondersteunend naar darmkrampen toe, en bij moeilijke spijsvertering door nervositeit.
Grote Engelwortel heeft antibacteriële en antischimmel eigenschappen.Dit kruid wordt met succes ingezet bij spijsverteringsproblemen zoals maagkrampen, constipatie, indigestie en flatulentie.
Pepermunt bevordert o.a. de stroom van gal en doet onze maagspieren ontspannen. Verder vermindert pepermunt maag- en darmklachten en heeft positieve effecten bij het prikkelbare darmsyndroom en is een natuurlijke oppepper voor ons centraal zenuwstelsel.


Flora Protect kruidendruppels  
Zinvolle en veelvoorkomende combinaties van kruidendruppels.

Afkomstig van Lieve, de bezieler van de Go4Balance druppels.


1) Overdag EMPOWER - ’s avonds TRUST druppels
2) Overdag FOCUS - ’s avonds TRUST druppels of ENJOY
3) Overdag ENJOY - ’s avonds TRUST druppels
4) Overdag ENJOY 45 PLUS - ’s avonds TRUST druppels


1) Overdag EMPOWER druppels- ’s avonds TRUST druppels

OVERDAG EMPOWER DRUPPELS als energieverhoger ideaal nu tijdens de herfst en wintermaanden of als detoxkuur in voorjaar en najaar.
Wanneer ontgiften? Ontgiften is zeer heilzaam als men last heeft van volgende disbalansen:
Ik denk aan allergie,ontregelde stoelgang, ontregeld slaappatroon,over- en ondergewicht, problemen met de menstruatiecyclus en onvruchtbaarheid
Maar ook bij een suikerspiegel die uit balans is , bij te hoge cholesterol, vermoeidheid, acne, eczeem, migraine en hoofdpijn,...
Door te ontgiften vindt er vernieuwing plaats die onze gezondheid optimaliseert en onze immuniteit verstrekt.
Ook het emotioneel LOSLATEN van ballast resulteert in een een vrijer gevoel, meer vitaliteit en energie. Emotioneel brengt het een helder gevoel in het hoofd, een beter emotioneel evenwicht en een gezondere nachtrust.

VOOR HET SLAPENGAAN TRUST DRUPPELS: bij mensen die erg moe zijn en moeilijk kunnen inslapen of doorslapen. Of last hebben van piekeren, angst, hyperactiviteit en onrust.
Maar ook voor mensen die pijnklachten ervaren ( ik denk aan reuma, jicht, artrose) kunnen de Trust druppels verlichting brengen. De stinkende gouwe, grote engelwortel en agrimonie doen hier uitstekend hun werking).


2) Overdag FOCUS druppels- ’s avonds TRUST druppels of ENJOY druppels

OVERDAG FOCUS DRUPPELS bij concentratieproblemen bij kinderen, volwassenen, oudere mensen

Wist je dat één op de vijf schoolkinderen en één op drie oudere mensen concentratieproblemen ervaren?
Concentratieproblemen zijn vaak een onderliggend symptoom van stress en/of een slechte cerebrale doorbloeding. Spanningen en stress beïnvloeden je concentratie en je humeur.
Focus druppels dragen bij tot een beter concentratievermogen en hebben een positieve invloed op jouw leervermogen en je humeur. Verder brengen ze je overzicht en een scherp bewustzijn wanneer je de rode draad van je leven kwijt bent. Ik denk bv ten tijde van stress, echtscheiding, rouwverwerking, .. door deze ‘life events’ kunnen we zo overspoeld zijn dat we geen geestelijke helderheid ervaren. De oplossing: FOCUS DRUPPELS

VOOR HET SLAPENGAAN TRUST DRUPPELS: bij mensen die erg moe zijn en moeilijk kunnen inslapen of doorslapen. Of last hebben van piekeren, angst, hyperactiviteit en onrust. Ook voor studenten tijdens de blok die geestelijk tot rust willen komen en hun slaapkwaliteit wensen te verbeteren.

BIJ HET AVONDETEN EN VOOR HET SLAPENGAAN ENJOY DRUPPELS : bij mensen die zeer gevoelig zijn, hoogsensitief, stemmingwisselingen ervaren of een dip ( depressie) ervaren.


3) Overdag ENJOY druppels- ’s avonds TRUST druppels

IDEALE SYMERGIE bij DEPRESSIE ( zowel endogeen als exogeen)

OVERDAG ENJOY DRUPPELS: wanneer men last heeft van depressie, dipje, humeurschommelingen, hooggevoeligheid, moeilijk levensfase heeft en nood heeft aan een emotionele trooster

‘S AVONDS OF VOOR HET SLAPENGAAN TRUST DRUPPELS: wanneer men angstig is, moeilijk kan slapen, voortdurende piekert en zorgen maakt


4) Overdag ENJOY 45 PLUS druppels- ’s avonds TRUST druppels

OVERDAG ENJOY 45 PLUS DRUPPELS : wanneer men klachten ervaart van de menopauze
‘S AVONDS OF VOOR HET SLAPENGAAN TRUST DRUPPELS: wanneer men niet goed slaapt, veel piekert er angst is en men moeilijk controle kan loslaten...Disclaimer: Go4Balance kruidendruppels  nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen ze nooit een dokter vervangen. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.


 Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005