Chakratherapie Chakra’s zijn energie- en bewustzijnscentra in het lichaam en zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energieknooppunten van de aura.
Ze stralen energie uit in het lichaam en hebben zo een invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten.
Het is dus van groot belang dat er geen blokkades aanwezig zijn in de chakra’s, want door een gebrekkige toevoer van energie naar de organen kunnen er daar klachten ontstaan.

Elke chakra staat in verband met een specifieke fysieke en psychische functie.
Ziekte wordt veroorzaakt doordat het energiesysteem niet in harmonie is.  Psychologische, negatieve emoties zijn uiteindelijk veroorzakers van verstoringen.
Deze verstoringen in de energiehuishouding misvormen de waarnemingen, verminderen positieve gedachten & gevoelens en weerhouden ons van een gelukkig, volledig leven. De levenskracht en het bewustzijn worden minder, hetgeen uiteindelijk tot ziekte kan leiden.

Als chakra’s langere tijd geblokkeerd zijn door emoties of trauma’s, kunnen er dus in het lichaam klachten en ziektes ontstaan.
Deze chakra oliën, bloesems, stenen, wierook, ... kunnen de chakra's terug in evenwicht brengen en op die manier zullen de klachten verbeteren en verdwijnen.Prijzen: zie webshop
NIEUW: Chakra essences set:
Deze set van Chakra Essences bevat tien Essences (in combinaties) van bloemen, edelstenen en kristallen, die de zeven belangrijkste chakra's plus drie andere chakrapunten activeren en in evenwicht brengen. (zie onderaan deze pagina)Wortelchakra


Wortelchakra producten: klik hier.

De wortelchakra is de eerste chakra en ligt ten hoogte van de bekkenbodem. Aandoeningen van de ingewanden, dikke darm, benen, voeten, knieën, onderrug, eetstoornissen, slechte algemene gezondheid.

Kenmerken van een onderontwikkeld eerste chakra:
Ontkoppeling van het lichaam, angstig, rusteloos, weinig focus en discipline, financiële problemen, zwakke grenzen, wanordelijk.

Kenmerken van een overontwikkeld eerste chakra:
Te veel eten, op het materiele gefixeerd zijn, traag, lui, moeheid, verslaafd aan zekerheid.

Het eerste chakra: onzekerheid en angst.

Lichamelijke klachten: Aambeien, darmklachten, spataderen, blaas, nier- en prostaatklachten, bloedarmoede en bloedrukproblemen.

Emotionele klachten: Angsten, depressie en een gebrek aan zelfvertrouwen. Maar ook gierigheid, egoïsme, energietekort en een overdreven drang naar welstand kunnen wijzen op een probleem met de eerste chakra.

De werking van de klieren: Via de bijnieren heeft deze chakra invloed op de vorming van cortisonen en de productie van adrenaline. Hij heeft eveneens invloed op de stressbestendigheid en de vatbaarheid voor allergieën.

Klik hier voor producten die de wortelchakra in evenwicht brengen.

Heiligbeenchakra


Heiligbeenchakra producten: klik hier.

De heiligbeenchakra is de tweede chakra en ligt ten hoogte van het heiligbeen. Aandoeningen van de voortplantingsorganen,milt, menstruatieproblemen, seksuele klachten, pijn in de onderrug, geen zin in eten, seks, leven.

Kenmerken van een onderontwikkeld tweede chakra:
Rigiditeit van lichaam en gedrag, angst voor seks, weinig sociale vaardigheden, ontzegging van plezier, angst om te veranderen, gebrek aan verlangen, hartstocht en opwinding.

Kenmerken van een over ontwikkeld tweede chakra:
Seksuele verslaving, buitensporig sterke emoties, emotionele afhankelijkheid, obsessionele gehechtheid, zwakke grenzen.

Het tweede chakra: verbondenheid, schuldgevoelens.

Lichamelijke klachten: Problemen met voortplantingsorganen, heup- en rugklachten, menstruatiepijnen, impotentie, waterhuishouding en heeft een invloed op de lichaamssappen zoals bloed, lymfe, sperma en urine.

Emotionele klachten: Verslaving, geen levenslust, geen zin in seks, jaloezie, schuldgevoelens en agressiviteit.

De werking van de klieren: Via de geslachtsklier heeft de tweede chakra een invloed op de productie van zaad- en eicellen. Hij bepaalt ook via de hormoonhuishouding stemmingen en gevoelens.

Klik hier voor producten die de heilingbeenchakra in evenwicht brengen.

Zonnevlechtchakra


Zonnevlechtchakra producten: klik hier.

De zonnevlechtchakra is de derde chakra en ligt ter hoogte van de maagstreek. Eetstoornissen, spijsverteringsstoornissen (maag, alvleesklier, galblaas, lever), hypoglykemie, diabetes, spierkrampen, spierstoornissen, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk.

Kenmerken van een onderontwikkeld derde chakra: Weinig energie, zwakke wil, gemakkelijk te manipuleren, weinig discipline en vermogen om dingen af te maken, weinig eigenwaarde, kil (emotioneel en/of lichamelijk), slechte spijsvertering, aangetrokken door opwekkende middelen, slachtoffermentaliteit, passief.


Kenmerken van een overontwikkeld derde chakra: Bovenmatig agressief, overheersend, behoefte om gelijk te krijgen, machtshongerig, aangetrokken tot kalmerende middelen, woedeaanvallen, koppigheid, sterke ambities, prestatiegericht, arrogant, hyperactief.

Het derde chakra: kracht, schaamte en té emotioneel reageren.

Lichamelijke klachten: Deze heeft een grote invloed op het spijsverteringskanaal. Maagzweren, gastritis, maagzuur en een druk op de maag zijn een teken dat de derde chakra niet goed functioneert. Suikerziekte, artritis en overgewicht kunnen eveneens het gevolg zijn van een slecht werkende derde chakra. Hij is ook verantwoordelijk dat u goed en diep slaapt.

Emotionele klachten: Angsten, woede, geprikkeldheid, eetstoornissen en een gebrek aan zelfvertrouwen zijn de voornaamste geestelijke klachten. Mensen die te emotioneel zijn en zich alles aantrekken, hebben meestal een geblokkeerde derde chakra.

De werking van de klieren: Via de alvleesklier heeft de derde chakra een invloed op de productie van enzymen die nodig zijn voor de spijsvertering en op de productie van insuline die voor de koolhydraatstofwisseling zorgt.

Klik hier voor producten die de zonnevlechtchakra in evenwicht brengen.

Hartchakra


Hartchakra producten: klik hier.

De hartchakra is de vierde chakra en ligt ten hoogte van het hart.
Stoornissen aan hart, bloedcirculatie, longen, thymus, borsten, armen. Kortademigheid, astma, slecht afweerstelsel, spanning tussen schouderbladen, pijn in de borst.

Kenmerken van een onderontwikkeld vierde chakra: Asociaal, teruggetrokken, kritisch, veroordelend, onverdraagzaam jegens zichzelf en anderen, eenzaamheid, depressief, angst voor relaties/intimiteit, gebrek aan invoelingsvermogen.

Kenmerken van een overontwikkeld vierde chakra: Op anderen gericht ten koste van zichzelf, veeleisend, op kleverige manier aanhankelijk, jaloers, overdreven opofferend.

Het vierde chakra: verdriet en afstemming.

Lichamelijke klachten: Hartklachten, longaandoeningen, bloeddrukstoornissen, ademhalingsmoeilijkheden, schouderpijn en rugklachten (op borsthoogte) zijn de voornaamste lichamelijke klachten.

Emotionele klachten: Mensen die zichzelf niet graag zien en verbitterd zijn hebben meestal problemen met de vierde chakra. Ook mensen die verlegen, vijandig of eenzaam zijn, zouden op de vierde chakra moeten werken.

De werking van de klieren: De vierde chakra heeft een grote invloed op de thymusklier en deze speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem.

Klik hier voor producten die de hartchakra in evenwicht brengen.

Keelchakra


Keelchakra producten: klik hier.

De keelchakra is de vijfde chakra en ligt ter hoogte van het strottenhoofd en de nekwervels.
Stoornissen van keel, oren, stem, nek.

Kenmerken van een onderontwikkeld vijfde chakra: Spreekangst, kleine zwakke stem, moeite met verwoorden van gevoelens, introversie, verlegenheid, slecht ritmegevoel.

Kenmerken van een overontwikkeld vijfde chakra: Te veel praten, praten als afweer, onvermogen tot luisteren, dominerende stem, anderen onderbreken.

Het vijfde chakra: zich kunnen uiten.

Lichamelijke klachten: Problemen zoals keelpijn, oorpijn, tandpijn en tandvleesontsteking of problemen met de nekwervels wijzen bijna altijd op een gestoorde vijfde chakra.

Emotionele klachten: Mensen die geen eigen mening hebben of mensen die geremd, verward of schuchter zijn hebben een geblokkeerde vijfde chakra. Maar spraakstoornissen en een gebrek om zich te kunnen uiten zijn eveneens problematiek van deze chakra.

De werking van de klieren: De vijfde chakra heeft invloed op de schildklier en de bijschildklier.

Klik hier voor producten die de keelchakra in evenwicht brengen.

Derde oog chakra


Derde oog chakra producten: klik hier.

Derde oog chakra is de zesde chakra en ligt tussen de wenkbrauwen.
Hoofdpijn, visuele problemen.

Kenmerken van een onderontwikkeld zesde chakra: Ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen, moeite met zien van alternatieven, gebrek aan fantasie, geen dromen kunnen herinneren.

Kenmerken van een overontwikkeld zesde chakra: Hallucinaties, obsessies, waanideeën, concentratieproblemen, nachtmerries.

Het zesde chakra: inzicht

Lichamelijke klachten: Problemen zoals hoofdpijn, bijholteontstekingen, oogklachten en problemen met het hormoonsysteem kunnen wijzen op een geblokkeerde zesde chakra.

Emotionele klachten: Mensen die leerproblemen hebben, geen concentratie of verantwoordelijkheidsgevoel hebben, zouden op de zesde chakra moeten werken.

De werking van de klieren: De zesde chakra heeft invloed op de pijnappelklier en die speelt een belangrijke rol voor het zenuwstelsel en de psyche.

Klik hier voor producten die de derde oog chakra in evenwicht brengen.
Kruinchakra


Kruinchakra producten: klik hier.

De kruinchakra is de zevende chakra en ligt op de top van het hoofd. Migraine, hersentumoren, geheugenverlies.
Deze heeft invloed op spiritualiteit, zelfverwerkelijking en geestelijke kracht. Een goed werkende zevende chakra veroorzaakt een diep gevoel van vrede en harmonie.

Kenmerken van een onderontwikkeld zevende chakra: Spiritueel cynisme, leerproblemen, starre overtuigingen, apathie, exces in onderste chakra's.

Kenmerken van een overontwikkeld zevende chakra: Overintellectualisatie, spirituele verslaving, verwarring, dissociatie van het lichaam.

Het zevende chakra: hoger bewustzijn

Lichamelijke klachten: Een zwak immuunsysteem, zenuwpijnen, chronische ziekten, geestesziekten en levensbedreigende ziekten kunnen wijzen op een geblokkeerde zevende chakra.

Emotionele klachten: Mensen die vluchten voor de werkelijkheid of geen levensvreugde ervaren, hebben meestal te kampen met een geblokkeerde zevende chakra. Dus depressie en geestelijke uitputting kunnen hier eveneens hun oorsprong vinden.

De werking van de klieren: De zevende chakra heeft een invloed op de hypofyse. Als de hypofyse niet goed werkt kan dat leiden tot depressie en slapeloosheid.

Klik hier voor producten die de kruinchakra in evenwicht brengen.
Allerlei Chakra artikelenChakra Aurasprays & geurfrequensties

Gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.


auraspray Geurfrequenties werken diep in op het energetische systeem van de mens. Ze zorgen er voor dat disbalans in het energie systeem, dat klachten veroorzaakt, weer in balans worden gebracht.


Aurasprays met geurfrequenties helpen om blokkades en ongewenste energieën op te ruimen, geven ondersteuning bij hooggevoeligheid van kinderen & volwassenen en kunnen helpen om beter bij jezelf te blijven.


aurasprayVerkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje,
je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.
Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.


Welke geurfrequentie voor welke klacht: klik hier voor een overzicht  

Prijzen kan je terugvinden op de webshop
Hier kan je een greep uit het gamma terugvinden. Maar op de webshop kan je het hele gamma inkijken.  Er komen regelmatig nieuwe geurfrequenties bij, kom gerust eens regelmatig een kijkje nemen in de webshop!


Chakra Healing Geurfrequenties

Verkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje, je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.
Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.Basis Chakra: 

pranaromVoor balans in het eerste chakra.


Deze Geurfrequentie zorgt voor een optimale gronding en plaatst je in het hier en nu. Dit chakra wordt ook wel stuitchakra
genoemd en bevindt zich onderaan de ruggengraat.

Het 1e Chakra (Muladhara) legt verband tussen het lichaam, de aarde en de manier waarop je je in de wereld beweegt.
Met wilskracht en stoffelijke spiritualiteit. De wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als de chakra open is voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu.

Emotioneel gezien heeft het eerste chakra te maken met veiligheid, basisvertrouwen, financiële zekerheid (basisbehoeften)
en begrenzing. Men moet eerst de grenzen van zijn mogelijkheden afbakenen, om die later uit te kunnen breiden.
Persoonlijke grenzen aangeven hoort eveneens bij dit chakra. 
Heiligbeen Chakra: 

pranaromOndersteun de werking van het tweede chakra


Deze geurfrequentie geeft ondersteuning bij scheppende en creatieve bezigheden. Het helpt je omgaan met veranderingen.
Dit chakra wordt ook wel heiligbeenchakra genoemd en bevindt zich ter hoogte van het heiligbeen.

Swadhisthana betekent zoetheid. De Swadhisthana wordt verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding.

Een stabiel chakra duidt op een gezonde omgang met seksualiteit. Hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Aktivatie leidt tot zelfverzekerdheid, vitaliteit, levenslust en aantrekkelijkheid voor andere mensen. Een niet goed funktionerende Swadhisthana heeft te maken met onverwerkte problemen uit het verleden. 

Zonnevlecht Chakra: 

pranaromDeze Geurfrequentie ondersteunt je bij het loslaten en helpt je bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Bescherming en balans voor je derde chakra. Dit chakra wordt ook wel zonnevlechtchakra genoemd en bevindt zich ter hoogte van de navel.
Manipura betekent schitterend juweel of met edelstenen gevuld. De Manipura wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Het wordt geassocieerd met de pancreas, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en het vegetatief zenuwstelstel.

Fysiek regelt het dus de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

Een goed ontwikkeld Manipura stimuleert op emotioneel vlak de vorming van een sterk ik-gevoel, dat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan. Het heeft tevens te maken met je open kunnen stellen voor anderen, zonder dat er teveel negativiteit binnen kan komen. Een te zwakke zonnevlecht geeft een te grote openheid, met als gevolg gebrek aan energie, onzekerheid en ongerichtheid. Een te sterk geladen chakra geeft en te sterk ik-gevoel, wat zich kan uiten in machtswellust, jaloezie en overdreven ambities. 

Hart Chakra: 

pranaromHelpt je om je hartchakra in evenwicht te brengen.

Deze Geurfrequentie laat je voelen dat je best van jezelf mag houden en zorgt voor evenwicht.
Dit chakra wordt het hartchakra (Anahata) genoemd en bevindt zich ter hoogte van je hart.

Anahata betekent ongedeerd of ongeschonden. Anahata verbindt de onderste drie chakra's van de instinkten met de bovenste drie chakra's van het hoger menselijk bewustzijn.

Het vierde chakra is het energetisch centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend kontakt met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn.

Dit chakra regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe, ontspannen ademhaling duiden erop dat het hartchakra in balans is. Het regelt de werking van de thymusklier.
Een verlaging van het energieniveau van dit chakra kan zich uiten via allergie, astma en infektiegevoeligheid. Een verstoring komt echter het duidelijkst naar voor in de vorm van hartklachten en ademhalingsproblemen. 

Keel Chakra: 

pranaromBevorder communicatie door het keelchakra in balans te brengen.

Deze Geurfrequentie ondersteunt in je communicatievermogen.

Dit chakra wordt het keelchakra (Vishuddha) genoemd en bevindt zich ter hoogte van je keel.
Hij helpt bij de ontwikkeling van het woordbewustzijn. Mensen met een goed ontwikkeld keelchakra kunnen goed spreken en winnen gemakkelijk iemands vertrouwen. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Dit chakra stemt ze op elkaar af en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ratio niet de overhand krijgt.

Een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek-, kaak- en schouderspieren geven aan dat de energie in het Vishuddha-chakra vrij kan stromen. Slecht stromende energie in het keelchakra zorgt vaak voor een stokkende, hese, snel vermoeid klinkende stem. Behalve keelklachten kunnen ook problemen met de schildklier, struma, oorpijn en zelfs tandpijn of tandvleesontsteking met een verzwakt keelcentrum in verband worden gebracht. 

Derde oog Chakra: 

pranaromOm het derde oog te openen en toegang te krijgen tot helder zien.

Ingrediënten van deze helende geurfrequentie: Rozemarijn, Kampfer, Kalmoes, Angelica, Sandelhout, Lavendel, Scharlei, Wierook

Deze Geurfrequentie is heerlijk om bij te mediteren.
Dit chakra zit ter hoogte van je derde oog ( in het midden van je voorhoofd ) en wordt het derde oog ( Ajna) chakra genoemd.
Als geestelijk centrum zorgt het "Ajna" chakra voor oplettendheid en bewustzijn. Als de levensenergie zich in het zesde chakra verzamelt en blokkades worden opgeheven, is het mogelijk om een hoger bewustzijn te bereiken.
Het Ajna-chakra verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het essentieel voor de gezondheid.
Een verstoring uit zich op geestelijk niveau, zoals angst, een gevoel van zinloosheid en doelloosheid of als concentratieproblemen. Is dit chakra vrijwel helemaal leeg, dan kan dat zelfs leiden tot zware geestesziekten. Een verzwakt chakra kan ook heel depressief maken, terwijl een overactief chakra waanvoorstellingen en schizofrenie tot gevolg kan hebben. 

Kruin Chakra: 

pranaromOpen je kruinchakra en voel je verbonden met de bron en krijg toegang tot inspiratie.

Deze geurfrequentie laat je ervaren met alles verbonden te zijn, voor het verkrijgen van inzichten en inspiratie. Dit chakra zit ter hoogte van je kruin en wordt je kruinchakra (Sahasrara) genoemd.

Het "Sahasrara" chakra hangt samen met spiritualiteit en verlichting. Dit chakra heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt. De energie van dit chakra kan er toe leiden dat men de Mahatma, 'de grote ziel', bereikt.

Het kruinchakra werkt in op het gehele organisme. Is de energie in dit chakra te zwak, dan kunnen er chronische ziekten, zenuwaandoeningen en levensbedreigende ziekten ontstaan. De meest voorkomende problemen uiten zich als hoofdpijn, verwardheid, vergeetachtigheid, slaapstoornissen en depressiviteit. Chakra geurfrequentie is verkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje, je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.

Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.

zie webshop

Chakra aromalamp verstuiver:pranarom

Deze bijzondere aromaverstuiver heeft 6 LED kleuren, is ultrasonisch en heeft een inhoud van 500 ml water.
De (chakra) kleuren kan je zelf veranderen of vastzetten.

De aromalamp is te vullen met leidingwater en u kunt er een etherische olie aan toevoegen in de gewenste geur.

De hoeveelheid mist is in te stellen, evenals een timer van 0 tot 180 minuten. Ideaal in uw praktijk, winkel of gewoon thuis.

Afmetingen: 16 x 16 x 12 cm


Zeer geschikt voor de chakra geurfrequentie 10 ml essences mee te verstuiven!


Chakra  olie geurmengels

Chakra olie/geurmengel 1: stuit puur - Volatile: 


kaarsDit chakra wordt stuit-, basis- of wortel-chakra genoemd.

Men noemt dit chakra ook wel overlevings-chakra, omdat dit chakra gericht is op overleving en op bevrediging van alle basis behoeften zoals eten, drinken en slapen.
Je kunt het basis-chakra als een soort fundering zien. Met het basis-chakra zijn we ook verbonden met de energie van de aarde.

Als iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in z’n vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade).
Het mengsel voor een betere energiedoorstroming bestaat o.a. uit: patchouli, basilicum, kaneel en ijzerhard.

5ml
Chakra olie/geurmengel 2: heiligbeen puur - Volatile:


kaarsDit chakra wordt milt- of heiligbeen-chakra genoemd.

Het heiligbeen-chakra regelt onze emoties, begeerte, sexualiteit, bezorgdheid, creativiteit en alle onbewuste ritmische functies rondom dit chakra.
Shocks, akelige ervaringen of problemen kunnen dit chakra blokkeren.
Het mengsel voor het heiligbeenchakra werkt regulerend en bestaat o.a. uit: roos, jasmijn, sandelhout, kardamom en rozenhout.

5ml
Chakra olie/geurmengel 3: zonnevlecht puur - Volatile: 


kaarsDit chakra wordt het zonnevlecht-chakra genoemd.

Het zonnevlecht-chakra representeert ons handelen, kracht, onze wil en vitaliteit en de zonneschijn in je leven.
Als je bang bent of nerveus, trekt je maag vaak samen; je voelt dan spanning in het zonnevlecht-chakra.
Het zonnige, versterkende en rustgevende mengsel voor het zonnevlecht-chakra bestaat o.a. uit: vetiver, mandarijn, sinaasappel en mirre.

5ml

Chakra olie/geurmengel 4: hart puur - Volatile:


kaarsDit chakra wordt het hart-chakra genoemd.

Het hart-chakra is het centrum van liefde, verwantschap, medegevoel, vrijheid en ruimte voor jezelf.
Liefde van het hart wordt gekenmerkt door vreugdevolle acceptatie van jezelf en van het leven zoals het is.
Een mengsel wat het hart-chakra versterkt bestaat o.a. uit: oranjebloesem, petitgrain, roos en ylang-ylang.

5ml
Chakra olie/geurmengel 5: keel puur - Volatile:


kaarsDit chakra wordt het keel-chakra genoemd.

Het keel-chakra representeert elke vorm van communicatie met de buitenwereld.
Als je b.v. moeilijk je gevoelens kan uiten of als je iemand iets wilt zeggen en het niet durft te zeggen door angst of dat je iets niet zegt om een ander niet te willen kwetsen kan er een blokkade optreden in het keel-chakra.
Een verzachtend mengsel voor het keel-chakra en voor een betere communicatie bestaat o.a. uit: kamille, mirre, roos en jeneverbes.

5ml

Chakra olie/geurmengel 6: voorhoofd puur - Volatile: 


kaarsDit chakra wordt het voorhoofds-chakra genoemd.

Het voorhoofds-chakra wordt in verband gebracht met het derde oog. Het voorhoofds-chakra heeft ook te maken met het denken, verstand en inzicht.
Het werken met dit chakra zal vooral heilzaam zijn voor mensen met een warrige geest en voor degenen die grote verstandelijke inspanningen moeten leveren.
Het mengsel wat het voorhoofd-chakra versterkt bestaat o.a. uit: scharlei, munt, laurier en mirte.

5ml
Chakra olie/geurmengel 7: kruin puur - Volatile: 


kaarsDit chakra wordt het kruin-chakra genoemd.

Het kruin-chakra representeert onze bewuste en onbewuste gedachten, structuren, ons geloofssysteem en het kennen van de zuivere intuïtie.
Het kruin-chakra staat in verbinding met de kosmische energie.
Het mengsel voor dit chakra werkt zuiverend, verhelderend en beschermend en bestaat o.a. uit: lavendel, sandelhout, wierook en roos.

5ml

Samenstelling: Essentiële olie

Gebruik:Essentiële oliën kunnen vermengd worden met een neutrale massage olie, badolie, douchegel, bodymilk of met dode zeezout van Volatile. Let op: essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd. Enkele druppels zijn vaak meer dan voldoende! Verder kunnen de geurige essentiële oliën verdampt worden in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. En ze kunnen geïnhaleerd worden of verwerkt worden in aromatische stoombaden, baden, voetenbaden of kompressen.

• Verdampen: alle essentiële oliën zijn antiseptisch en verdampen makkelijk. Het is daarom een prettige manier om een aangename geur en sfeer te creëren in uw woonhuis of werkruimte. Doe wat water boven in een aromalampje en voeg daar een paar druppels (maximaal 6) essentiële olie aan toe. Steek het waxinelichtje in het aromalampje aan en al snel begint de olie te verdampen. Voor kleine ruimten kan ook een aromasteentje gebruikt worden.

• Stomen en inhaleren: stomen is een heel effectieve manier om essentiële oliën te gebruiken. Houdt uw hoofd onder een handdoek, boven een schaal met heet water en voeg daar 2 tot 4 druppels essentiële olie aan toe. Ook is het mogelijk om twee druppels essentiële olie op uw hoofdkussen of op een zakdoek te doen.

• Baden: gebruik nooit onverdunde essentiële oliën in het bad, maar vermeng ze met een neutrale badolie. Vermeng ca. 10 ml badolie met 4 tot 6 druppels essentiële olie. Het warme badwater bevordert de opname van de essentiële oliën door de huid. Een bad van ca 15 minuten garandeert een optimale werking van de essentiële oliën. Ook een verzorgend voetbad behoort tot de mogelijkheden. Gebruik daarvoor 2 druppels essentiële olie met twee eetlepels dode zeezout of 5 ml neutrale badolie.

• Massage: Meng twee tot zes druppels essentiële olie in 10 ml neutrale basisolie. Voor kinderen, ouderen en tijdens de zwangerschap wordt maximaal 1 druppel essentiële olie per 10 ml basisolie aangeraden.

• Kompressen: Vul een schaal met warm of koud water en voeg daar 4 tot 6 druppels essentiële olie aan toe. Doordrenk een handdoek met dit water en leg het koude of warme kompres op de te behandelen plek. Een koud kompres met lavendel en Roomse kamille heeft bijvoorbeeld een heerlijk verkoelende werking bij een verzwikte enkel. Bij buikpijn is een warm kompres met lavendel, marjolein en Roomse kamille aan te raden.

Prijzen kan je terugvinden op de webshop


chakra

Ayurvedische kruiden Chakra Thee Shoti Maa


The Comfort of Tea
Divine herb & spice tea compositions
Shoti Maa schrijft: "It is no secret that the mental stress of modern life affects us. Shoti Maa ("little mother") is formulated to comfort your senses in different ways.
Traditional and not-so-traditional herbs and spices are blended to give you an experience of meditative well-being.
Six fine brews from ayurvedic tradition and each delicious cup stimulates the energy centers in the body - chakras. "Shot Maa Thee - Chakra 1 - I am: 
chakraVerbindt met wortelchakra ‘Muladhara’ voor een veilig gevoel.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met salie, gember & vlierbloesem.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: salie (20%), gember (20%), citroengras, zoethout, vlierbloesem (5%), pepermunt, citroensap, zwarte peper, citroenschil, kardemom, kurkuma root, kaneel, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "The nature of the 1st Chakra is security and it represents the foundation of the system. It provides the base for our body, our health and survival."chakra Shoti Maa Thee - Chakra 2 - In the mood : 
Verbindt met het sacrale chakra ‘Svadisthana’ voor stimulatie.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met hibiscus, sinaasappelschil & peper.

Inhoud: 16 theezakjes


Ingrediënten: hibiscus (48%), sinaasappelschil (18%), citroengras, rozenbottels, zwarte peper (5%), zoethout, kardemom, kaneel, gember, oranje-extract (1%), kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "In the Mood - The nature of the 2nd Chakra is creativity. It is connected with flow of emotions and the attraction of opposites.
I feel the Earth. This is the planet I was born to - I spring from it. If I wiggle my toes, I can squish the fertile soil."chakra Shoti Maa thee - Chakra 3 - Sanctify: 
Verbindt met de navelchakra ‘Manipura’ voor warmte.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met gember, venkel & kaneel.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: gember (35%), venkel (25%), kaneel (10%), cacaodoppen, anijs, kardemom, kurkuma wortel, zwarte peper, kruidnagel.

Biologisch


Shoti Maa schrijft over deze thee: "Sanctify - The 3rd Chakra facilitates the exploration of personal power. With it comes choice, action, vitality and will.
To be in the moment, I eliminate distractions."


chakra Shoti Maa Thee - Chakra 4 - Loving: 
Verbindt met het hartchakra ‘Anahata’ om emoties te ondersteunen en troost te ontvangen.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met groene thee, kaneel & Earl Grey.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: groene thee Bancha (65%), kaneel (10%), anijs (5%), gerstemout, bergamot extract, vlierbloesem, kardemom, lindebloemen, gember, kaneel-extract, zwarte peper, kruidnagel.

biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "Loving - The nature of the 4th Chakra is love and compassion. It is the point from which to both give and receive.
We are connected through the heart. Whatever happens with you happens with me. We are ripples in the same sea."chakra Shoti Maa Thee - Chakra 5 -  Talk to me: 
Verbindt met je keelchakra ‘Vishudda’ voor soepele communicatie.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met lavendel, zoethout en munt.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: pepermunt (31%), zoethout (15%), citroengras, pepermunt (15%), kaneel, lavendel bloemen (2%), kardemom, gember, zwarte peper, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "Talk to Me - The nature of the 5th Chakra is communication. Communication is how we interact and coordinate all of our relationships.
We communicate our truth - share our creations."


chakra
Shoti Maa Thee - Chakras 6 & 7 - Delighted: 

Verbindt met met het derde oog chakra ‘Ajna’ voor rustgevende gedachten.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met gember & citroen.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: gember (41%), citroengras, citroensap (8%), zoethout, pepermunt, citroenverbena, zwarte peper, citroenschil (2%), citroen-extract (2%), kardemom, kurkuma wortel, kaneel, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "The 6th and 7th Chakra represent intuition, mental clarity and inner peace.
Free, my mind is free."


kaars

Chakra meditatiekaars : 


Chakra Meditatie-kaars, geeft een prachtig lichteffect.


kaars

Chakra Regenboog geurkaars met essentiële olie: 100% natuurlijke stearine kaars (palmolie). Met essentiële olie van kamperfoelie en ceder. Verpakt in een kleurige geschenkdoos met uitleg in drie talen: Nederlands, Duits, Engels.
Stearine of palmwax komt van een hernieuwbare bron die steeds opnieuw wordt aangeplant.
Vrij van petrochemische componenten, zuivere stabiele vlam, brandduur 100 uur.
Stearinekaarsen geven geen rook en hebben een zuivere katoenen lont en bevatten geen lood of zink.

In vele tradities op onze aarde is het aansteken van kaarsen een heilige handeling, die meer betekent dan woorden zeggen kunnen; het gaat om dankbaarheid. Zo lang we ons kunnen herinneren heeft de mens op heilige plekken kaarsen gebrand.
Misschien zou jij graag je dag willen beginnen of beëindigen met dit eenvoudige ritueel - gewoonweg een kaars aansteken.
Of het kan zijn dat je een verjaardagskaars wilt branden voor een vriendin of vriend... Belangrijk daarbij is dat je dit alles langzaam en met aandacht doet.


Afmetingen: 21x6,5 cm

Prijzen kan je terugvinden op de webshop
7 Chakra`s wierook van het merk Green tree: 


kaars7 Chakra`s wierook van het merk Green tree

De fijnste kruiden, bloemen extracten, exotische oliën en andere natuurlijke ingrediënten. Zoals kruiden, harsen en Indiase specerijen (masala) deze zijn zorgvuldig geselecteerd en vakkundig gemengd voor hun positieve invloed. Een uitzonderlijke wierook die het product is van de bijzondere kunst van het traditionele Indiase wierook maken.

Ontdek de geur van de 7 Chakra`s premium masala incense.

Deze wierook is kenmerkend om zijn handgerolde masala kwaliteit, er zijn geen toxische bestanden toegevoegd. Er zijn geen kinderhanden (kinderarbeid) aan te pas gekomen, Geen dierlijke toevoegingen. Deze wierook heeft enkel en alleen natuurlijke toevoegingen.

Uit: Bangalore (India)
van: Green Tree
Inhoud per doos: 12 doosjes wierook a 15 gms (ongeveer 180 stokjes) wierook

Tibetaanse OM Wierook - in luxe kartonnen brokaat koker: 


De Tibetaanse OM wieroken zijn geproduceerd volgens de principes die zijn neergeschreven in de Tantrische tekst Kavavira.

Deze tekst beschrijft de werking van medische planten en hun invloed op gezondheid en welzijn van mensen en hun woon- en leefomgeving. Dit is de best verkrijgbare handgemaakte, 100% natuurlijke Tibetaanse wierooklijn. De wierook wordt gebruikt vanwege het belang voor een goede gezondheid, het geluk en de gemoedsrust van de mens.

Volgens de Tibetaanse boeddhistische Tantra geschriften hebben de wieroken een zuiverende en stress verminderende werking en elimineren ze onbehaaglijke energieën die soms nadrukkelijk aanwezig kunnen zijn in de leef- en werkomgeving. De ingrediënten van de Tibetaanse Om wieroken komen van ‘heilige’ kruiden en planten, overeenkomstig de boeddhistische leer.
Er wordt met respect voor de natuur geoogst, en de planten worden op traditionele wijze gedroogd en verwerkt.
Deze wieroken zijn aanbevolen bij yogabeoefening, meditatie en ontspanning, offeren en zuiveringsrituelen.

Samenstelling: Druka, balu-sulu, saffron, nutmeg, bezon, kacola et al.
Aantal: 30 sticks.
Brandduur: 1 wierookstaafje: ± 45 minuten.
Maat: 20 cm lang en slechts 3 mm dik.
Geproduceerd door Tibetanen in Nepal.


Verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Buddha
  • Chakra Balance
  • Meditation
  • Sandalwood
  • Spiritual Healing
  • Spiritual Home

Inclusief brochure in het Nederlands, Duits, Engels en Italiaans.Orgon piramide zeven chakra's

clean energy auraspray
Afmetingen: ca 7,5cm x 7,5cm x Hoogte 6cm

Orgon piramide Rode Jaspis met Basis Chakra

clean energy aurasprayAfmetingen: ca 5 cm x 5 cm, Hoogte 4,5 cm
Orgon piramide Gele Jaspis met Zonnevlecht Chakra

clean energy auraspray


Afmetingen: ca 5 cm x 5 cm, Hoogte 4,5 cm
Orgon piramide Aventurijn met Hart Chakra

clean energy aurasprayAfmetingen: ca 5 cm x 5 cm, Hoogte 4,5 cm
Orgon hanger Chakra

clean energy auraspray
De orgon-hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) meer in balans te brengen.
Door het dragen van de orgon-hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak, of onder het hoofdkussen worden gelegd.
Om de orgon-hanger op jouw persoon te activeren dien je deze tenminste 20 seconden vast te houden.

Materialen: edelstenen (amethist, lapis, turquoise, peridot, citrien, carneool en garnet), koper en acryl.

Afmetingen: 5 op 2 cm


Orgon hanger Basis Chakra

clean energy auraspray
De orgon-hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) meer in balans te brengen.
Door het dragen van de orgon-hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak, of onder het hoofdkussen worden gelegd.
Om de orgon-hanger op jouw persoon te activeren dien je deze tenminste 20 seconden vast te houden.

Materialen: edelsteen, koper en acryl.
Geleverd met 1 meter waxkoord van 1 mm, in een doosje met folder in vijf talen.

Afmetingen: 4x4.2 cm

Orgon hanger Kruin Chakra

clean energy auraspray
De orgon-hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) meer in balans te brengen.
Door het dragen van de orgon-hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak, of onder het hoofdkussen worden gelegd.
Om de orgon-hanger op jouw persoon te activeren dien je deze tenminste 20 seconden vast te houden.

Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen.

Materialen: edelsteen, koper en acryl.
Geleverd met 1 meter waxkoord van 1 mm, in een doosje met folder in vijf talen.

Afmetingen: 4x4.2 cm
Orgon hanger Hart Chakra

clean energy auraspray
De orgon-hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) meer in balans te brengen.
Door het dragen van de orgon-hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak, of onder het hoofdkussen worden gelegd.
Om de orgon-hanger op jouw persoon te activeren dien je deze tenminste 20 seconden vast te houden.

Materialen: edelsteen, koper en acryl.
Geleverd met 1 meter waxkoord van 1 mm, in een doosje met folder in vijf talen.

Afmetingen: 4x4.2 cm
Orgon hanger Chakra - rond

clean energy auraspray
De orgon-hanger is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) meer in balans te brengen.
Door het dragen van de orgon-hanger kun je rustiger worden, minder stress ervaren en energieën van andere mensen op afstand houden.
De hanger kan ook gedragen worden in de broekzak, of onder het hoofdkussen worden gelegd.
Om de orgon-hanger op jouw persoon te activeren dien je deze tenminste 20 seconden vast te houden.

Materialen: edelsteen (amethist, lapis, turquoise, peridot, citrien, carneool en garnet), koper en acryl.
Geleverd met 1 meter waxkoord van 1 mm, in een doosje met folder in vijf talen.
Chakra spiraalhanger met 7 chakra edelstenen: 

chakra
Amethist - violet
Ioliet (water-saffier) - indigo
Aquamarijn - blauw
Peridot - groen
Citrine (gebrande Amethist) - geel
Karneool - oranje
Granaat - rood
in witmetalen hangerDeze chakraspiraalhanger is een mooi sieraad dat je kan dragen om de harmonie tussen je chakra's te bevorderen.

OP DE WEBSHOP NOG MEE KEUZE IN HANGERS


Chakra piramide - edelstenen set 


chakra

Set van 7 piramidevormige stenen in de chakrakleuren - in fluwelen tasje

Edelstenen in piramide vorm: piramides zijn energiecentrales.
Ze werken als antenne naar de kosmos en verbinden dus hemel en aarde. Een antenne die energie bundelt en doorgeeft aan de chakra die eronder ligt.

De steensoorten zijn:

rode jaspis
perzik aventurijn
goud kwarts
groene aventurijn
sodaliet
amethist
lapis lazuli

Afmetingen:   ca 2,5 cm x 2,5 cm per piramide steen
Chakra symbooledelstenen set

chakra
Deze chakrastenen zijn mooie, ronde, platte trommelstenen en worden speciaal uitgekozen voor chakraleggingen.
Elke steen is voorzien van een chakra symbool om de stenen volledig af te stemmen op de chakra-energie en deze trillingen. Daarom is er voor elke chakra een specifieke steensoort gekozen.

Om de chakra symboolstenen set goed op te bergen wordt deze set geleverd in een mooi zwart fluwelen zakje.

Met deze chakra edelstenen set kan een een edelstenen legging doen om je chakra systeem te ontdoen van negatieve spanningen en blokkades. En je chakra's terug in harmonie te brengen.

Je ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing om op de juiste manier de stenen te gebruiken.
Chakra staven set 

chakra


Set van 7 stenen staafjes in de chakrakleuren - in fluwelen tasjeDeze chakrastaven zijn mooie staven en zijn elk 5,5 cm lang en worden speciaal uitgekozen voor chakraleggingen.

De steensoorten zijn: rode jaspis, perzik aventurijn, goud kwarts, groene aventurijn, sodaliet, amethist, lapis lazuli.

Met deze chakra staven set kan je een edelstenen legging doen om je chakra systeem te ontdoen van negatieve spanningen en blokkades. En je chakra's terug in harmonie te brengen.

Je ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing om op de juiste manier de stenen te gebruiken.
Chakra Wierook:


Merk: Amrayoga Ayrveda wierook

Wortelchakra:
Amrayoga Ayrveda wierook Earth rol met 18 stokjes.
Root Chakra. Gemaakt met engelwortel, cisteroos, Indiase kruiden en bloemen.


Heiligbeenchakra:
Amrayoga Ayurveda Water wierook rol met 18 stokjes.  chakrawierook
Sacral chakra. Gemaakt met vetiver, champaca, ylang ylang, nootmuskaat en Indiase kruiden.


Zonnevlechtchakra:
Amrayoga Ayurveda wierook Fire, rol met 18 stokjes.
Navel Chakra. Gemaakt met henna, kaneel, wierookhars (boswellia) gember, kruidnagel en kruiden.


Hartchakra:
Amrayoga Ayurveda Air wierook, rol met 18 stokjes.
Heart Chakra. Gemaakt met lavendel, citroen, niaouli, kajeput en kruiden.


Keelchakra:
Amrayoga Ayurveda Ether wierook, rol met 18 stokjes.
Throath chakra. Gemaakt met styrax, citronella, litsea en Indiase kruiden.


Derde oog chakra:
Amrayoga Ayurveda wierook Energy.
Third Eye. Gemaakt met tuberoos, osmanthus, mirre, palmarosa en kruiden.


Kruinchakra:
Amrayoga Ayurveda Peace wierook, rol met 18 stokjes.
Crown chakra. gemaakt met fruitige houtsoorten, neroli, elemi en specerijen.
Prijzen kan je terugvinden op de webshop
 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005