Spiritualiteit


Op deze pagina kan je meer informatie vinden ivm wierook, smudgen, feng shui kristallen, boeken & orakelkaarten, kaarsen, Engelen, Elohim, Opgestegen Meesters, ...

Alle soorten wierookbranders, wierook, kristallen, kaarsen, Engelen, Opgestegen Meesters... kan je terugvinden op de webshop 


Wierook


Soorten: Green tree, Satya, Aura-Soma wierook, Engelen wierook, Spiritual Guide,  ...

Met een wierookbrander kan je wierookstaafjes en/of wierookkegels verdampen. De belangrijkste eigenschap van wierook is dat zij de atmosfeer zuivert. Verder wordt wierook gebruikt bij de uitvoering van magische en rituele handelingen.

De hieronder aangeboden wierook zijn natuurzuivere kwaliteitsmerken met ieder zijn eigen geurenassortiment en kwaliteit.


Je kan wierook gebruiken om:

. zuiveren van je huis en/of werkruimte
. om positieve energie op te wekken
. om de gezondheid positief te beïnvloeden
. positieve energie te doen vrijkomen
. om kwade invloeden, entiteiten te verdrijven
. om kracht te concentreren en te richten
. om sfeer te scheppen
. om te mediteren


De kracht van zuivere wierook:
Geest: Zuivere wierook heft blokkades op door de reiniging van de energetische omgeving. Bovendien brengt hij geest en ziel in harmonie en opent zowel de inwaartse als de naar buiten gerichte blik.
Ziel: Zuivere wierook brengt de ziel in balans en sterkt de emotionele authentieke vatbaarheid voor emoties.
Lichaam: De helende kruiden die je in zuivere (echte) wierook terug kan vinden, activeren genezingsprocessen en ondersteunen het lichaam om zich op een natuurlijk ritme in te stellen. Energie: Zuivere wierook helpt om negatieve energiestromen op de mens, omgeving en voorwerpen onschadelijk te maken. Destructieve energiestromen worden geneutraliseerd.
Spiritueel: Door de overgang van grofstoffelijkheid naar fijnstoffelijkheid stelt de geest zich open voor contact met hogere sferen. 

Gebruik: Steek het wierookstokje aan door het in een vlam te houden tot het gaat branden. Blaas daarna de vlam uit, zodat het wierookstokje smeult en plaats het in een wierookbrander.
Wierookhouders hebben verschillende gaatjes waar je de wierookstokjes kan in plaatsen. Het nut van de wierookhouder is dat deze steeds zorgt dat de assen die zullen afvallen, worden opgevangen.
Er is veel aandacht geschonken aan de zuiverheid en de juiste dosering van de ingrediënten van Les encens du monde wierook. Het is een zeer zachte én aangename wierook. Wierook van Les encens du monde is zéér spirituele wierook.


Smudgen


 wierook 

Salie smudge stick, gebundelde takjes en blaadjes om te smudgen. Reinig jezelf, en je leefomgeving van negatieve energie met deze smudge stick. Werkwijze: steek deze aan, zodra de salie gaat branden blaas je de vlam uit, de rook die nu ontstaat wordt gebruikt voor de reiniging. Verplaats de rook goed door het vertrek, dit kan bvb met behulp van een waaier of veer. Om te doven kan je een bloempot of schaal nemen met zand.

Palo Santo (Heilig Hout) gebruik je net als wierook. Dit 100% zuivere hout heeft een heerlijk zoete geur wanneer het ontstoken wordt. Dit Heilig Hout komt uit het Andes gebied en wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit takken of bomen die omgevallen zijn. Steek het hout aan en laat het even branden. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien. Ideaal om positieve energie terug te brengen in de ontstane leegte van de door salie gereinigde ruimte. Let op: bij de eerste keer ontbranden duurt het wat langer voordat het gaat gloeien. Het wordt gebruikt voor het reinigen van de omgeving van negatieve invloeden, negatieve gevoelens en andere negatieve krachten.


Hoe gebruik ik Palo Santo of Heilig Hout?
Steek het uiteinde van het stokje aan en laat het even branden, totdat je de kern ziet gloeien. Blaas de vlam uit, zodat het hout gaat gloeien en er rook vanaf komt. Je kunt het stokje op een brander, abaloneschelp of een vuurvast schaaltje leggen. Gaat het stokje na enige tijd uit kan je alles nog eens herhalen. Reiniging van de woonkamer en andere vertrekken. Je steekt een stukje Palo Santo aan, laat het gloeien en leg het in een abalone schelp. Loop met de schelp naar alle hoeken van het vertrek. Sluit na dit ritueel de deur van de kamer. Wens je een heilige of veilige kamer in te richten, kan je dit dagelijks herhalen en dan zal de ruimte warmte & rust uitstralen.

De abalone schelp is geschikt om Palo Santo, salie of andere kruiden / hout in te branden. De schelpen zijn circa 15 - 17 cm, maar kunnen af en toe afwijken qua maat. Er zitten kleine, natuurlijke gaten in, die voor een uitstekende luchttoevoer zorgen. Door de natuur kan er af en toe een hoekje uit zijn.

Let op: bij zware oververhitting kan de schelp barsten, wees hier voorzichtig mee.


kaars

Witte salie smudge sticks


Salie smudge sticks van verschillende maten, gebundelde takjes en blaadjes om te smudgen.

Reinig jezelf, en je leefomgeving van negatieve energie met deze smudge stick.

Werkwijze: steek deze aan, zodra de salie gaat branden blaas je de vlam uit, de rook die nu ontstaat wordt gebruikt voor de reiniging. Verplaats de rook goed door het vertrek, dit kan bvb met behulp van een waaier of veer. Om te doven kan je een bloempot of schaal nemen met zand.  wierook

Witte Californische Salie wierook


Witte salie is een sterke reiniger. Het opent de hartenergie. Salie wordt in Indiaanse ceremoniën gebruikt vanwege de zuiverende kracht bij het reinigen van de aura en de omgeving.

Wierook is een mengsel van aromatische, organische stoffen waarvan de stokjes aangestoken kunnen worden waardoor een aangename geur wordt verspreid. Green Tree Candle wierook wordt gekenmerkt door zijn ‘groene imago’ en is natuurlijk en diervriendelijk. Hand gerold en gemaakt volgens traditionele Indiase technieken. Onze wierook is absoluut kinderarbeid-vrij gemaakt en bestaat uit een aantal heerlijke geuren.

15 gr


salie

Witte salie zakje


Bevat 25 gram handgeplukte bladsalie uit Californië.

Om ruimtes te reinigen van negatieve energie. Palo Santo is uitermate geschikt om de ontstane leegte weer te vullen met positieve energie.

Hoe je huis reinigen met salie.
Met witte salie je huis reinigen en zuiveren. Steek de witte salie aan en blaas de vlam uit. Laat de rook die ontstaat de ruimte reinigen. Gebruik een vuurvast schaaltje of abalone schelp bij het branden van de witte salie.

Werk in je huis altijd van beneden naar boven bij het reinigen. Zorg dat er een raam open is zodat de "slechte, vuile of rest" energie naar buiten kan gaan.

Zie dat je altijd voorzichtig bent met het branden van witte salie (of wierook) en zorg voor voldoende ventilatie. Probeer ongeveer 1 keer per maand je huis te reinigen met de witte salie of zo vaak als dat je zelf aanvoelt dat het nodig is.
Je kan losse witte salie gebruiken of witte salie wierook. Het voordeel van de witte salie wierook is dat de geur zachter is en je de wierook makkelijker tussendoor even uit kan maken.


Abalone schelp chakrawierook


De abalone schelp is geschikt om Palo Santo, salie of andere kruiden / hout in te branden. De schelpen zijn circa 9 cm, maar kunnen af en toe afwijken qua maat.

Er zitten kleine, natuurlijke gaten in, die voor een uitstekende luchttoevoer zorgen.
Door de natuur kan er af en toe een hoekje uit zijn. Let op: bij zware oververhitting kan de schelp barsten, wees hier voorzichtig mee.

Ook leuk om edelsteentjes in te leggen.
Wierook & Smudgen: merken, soorten  & Prijzen zie webshopFeng Shui kristallen


 wierook
In de Feng Shui worden allerlei producten gebruikt om de energiestroming in huis te beïnvloeden en ook om negatieve energie te neutraliseren.
Feng Shui (spreek uit als: fang sjwie) is de meer dan 3.000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden.

Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.
Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen.
Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden.

Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van de Chi (levenskracht) gestimuleerd wordt.
In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de complementaire krachten yin en yang, zoals mannelijk en vrouwelijk.

Feng Shui kristallen hang je aan de raam.  Zo kunnen zonnestralen het licht breken via de geslepen vlakken van de kristallen.
De energiestroming in je huiskamer, leefruimte, werkplek of slaapkamer kan dan positief beïnvloed worden.
Je kan Feng Shui kristallen ook voor een spiegel hangen, als de spiegel (volgens de Feng Sui) niet juist in de ruimte hangt/staat.Feng Shui soorten  & Prijzen: zie webshop

Boeken & orakelkaarten


 wierook
Boeken en Orakelkaarten kunnen gebruikt worden om je te helpen een antwoord te vinden op al uw vragen of om inzicht te krijgen in een situatie in je leven op dit moment...
Meestal ontvang je hulp om u te helpen uw doel te bereiken en/of hindernissen te overwinnen of te voorkomen.

Boeken en kaartensets kunnen gebruikt worden als leidraad om inzichten te krijgen voor allerlei onderwerpen in uw leven.  Maar zeker kan je ze ook gebruiken als steun & troost op uw pad en uw spirituele zoektocht...

Je kan een uitgebreid gamma kaarten, orakelkaarten en boeken terugvinden op de webshop.

 Boeken & kaarsen: Prijzen zie webshopKaarsen & lotus theelichthouders


 wierook
De Lotus is het symbool van duisternis naar licht, van onwetendheid naar weten. De lotus staat ook symbool voor de 7 energiecentra in het menselijk lichaam, chakra's genoemd.
De lotus theelichthouders zijn gemaakt van Capiz schelpen.

Deze worden gemaakt van de buitenste laag van een zeeweekdier, waarvan de wetenschappelijke naam placuna placenta is, ook wel de venster-oester genoemd.
De Capiz schelpen uit de Philippijnen heten zo omdat ze oorspronkelijk gevangen werden uit de ondiepe kustwateren bij de stad Capiz, op het eiland Panay.
Eenmaal goed schoongemaakt zijn deze schelpen van nature doorzichtig, en als ze geschilderd zijn geven ze met een lichtje erin een bijzonder fraai kleurenspel.

Er zijn ook geurkaarsen.  Deze bevatten bv de etherische olie van palo santo of Californische witte salie.
Heerlijk om in huis te geruiken.  En zeker ook nuttig om de energie in huis te verbeteren en zuiveren.

Verder zijn er ook symbool kaarsen, engelen kaarsen & Flower fo Life geurkaarsen.

Kaarsen soorten & Prijzen: zie webshop 


Opgestegen Meesters 


 opgestegen meesters
Aura-Soma werkt met opgestegen Meesters, daar heten ze Quintessences en zijn telkens verbonden aan een kleurstraa.

De krachtige, heilzame pastelkleurige quintessence lichtstralen, zijn er om je geest te verlichten.

Deze quintessences bieden je de mogelijkheid je meer bewust te worden en meer duidelijkheid te krijgen over specifieke kwaliteiten en thema’s die je in je leven en in jezelf tegen komt.

Ze bieden de mogelijkheid met andere dimensies te communiceren.
De quintessences zijn er speciaal voor je wanneer je in je leven meer hulp nodig hebt, bvb wanneer je met grote trauma's of problemen worstelt. Maar ook wanneer je grote veranderingen in je leven meemaakt. Ze werken met elk aspect van je wezen, op de meest subtiele niveaus.

LichtWesen Meester Essences helpen je om je eigen talenten te herkennen en gebruiken. Daardoor versterken ze je innerlijk evenwicht en welbehagen.

Deze essences brengen evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, zodat je in vrijheid, vreugde en vertrouwen jezelf kan ontplooien.

LichtWesen essences bewerkstellen bewustwording, zelfontplooiing en spirituele groei. Te nemen stappen kunnen gemakkelijer herkend en genomen worden. De LichtWesen essences lossen blokkades en storingen in het energiestysteem op, harmoniseren de energiestroom en ondersteunen de ontplooiing van je eigen talenten. Het evenwicht van lichaam, geest en ziel wordt gestabiliseerd en de verbinding met je innerlijke wijsheid en met de geestelijke kern wordt versterkt.

Meesteressences van LichtWesen helpen omzetten.  De Meesteressences ondersteunen je in het leven en helpen je om je beter te kunnen omgaan met het dagelijks leven.Opgestegen Meesters soorten & Prijzen: zie webshopEngelen, Aartsengelen & Elohim


 engelen
Engelen zijn een bovennatuurlijke & liefdevolle wezens, die worden teruggevonden in verscheidene religies.

Binnen Aura-Soma zijn er Engelen & aartsengelen airconditioners & balansoliën terug te vinden.
Ook LichtWesen heeft een uitgebreid gamma aan Elohim & Aartsengelen ondersteuning.
Maar er zijn ook fijne Engelen kaarsen, wierook, ... terug te vinden op de webshop.

Je kan een uitgebreid gamma van Engelen, Aartsengelen & Elohim artikelen terugvinden op de webshop.

 Boeken & kaarsen: Prijzen zie webshopCopyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005