Aurasprays & geurfrequenties: Baby, Peuter & Kinderlijn


Aurasprays & geurfrequensties: Baby, Peuter & Kinderlijn

Gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.


 Werken met geurfrequenties voor baby’s, peuters en kleuters.

auraspraysHoe kan je geurfrequentie aurasprays gebruiken en inzetten om kinderen te ondersteunen bij verschillende emoties die kleine kinderen hebben.


Geuren hebben een enorme invloed op ons welbevinden. Een geur kan een herinnering of een bepaald gevoel oproepen. • Rust
• Gevoel van veiligheid
• Slaapgemak
• Vertrouwen
• Een gevoel van thuis komen
Daarnaast zijn er nog verschillende geuren ontwikkeld die in het teken staan van ondersteuning bij ongemakken zoals verkoudheid en nare luchtjes.Het ontstaan van de Baby, Peuter en Kinderlijn.
Uit verschillende hoeken kreeg Marianne van De Groene Linde vragen over een kinderlijn. En ook de wens van haarzelf om in kinderdagverblijven met geurfrequenties te werken hebben haar geïnspireerd om deze stap te zetten en hiervoor een speciale lijn te ontwikkelen.
Omdat er veel etherische oliën zijn die niet geschikt zijn voor hele kleine kinderen was het best een uitdaging om tot mooie composities te komen.

De kinderlijn heeft verschillende invalshoeken; Energetische, verzorgend en ondersteunend.

Ook kunnen de verschillende geuren worden gebruikt voor het zetten van een sfeer in een ruimte waar meerdere kinderen zijn.
Om rust en harmonie te creëren of juist er weer wat pit in te gooien.
Speciaal voor het slapen gaan is een heerlijke geur ontwikkeld maar ook voor de vieze luchtjes in de verschoonhoek hebben we een natuurlijke oplossing.


Prijzen: zie webshopaurapsray Verkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence
Kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje, je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie)
of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.

Auraspray
Werkt in op het energetische lichaam (aura). Zal de trilling (frequentie) van je aura verhogen.

Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.  Je kan de spray ook als roomspray gebruiken.  
Spuit dan een aantal keer in de ruimte. Dit zal de trilling van de ruimte verhogen.


Gebruik:

Spuit 2 tot 3 maal per dag de aura spray over je heen.

Hoe ga je te werk: Sluit je ogen en wees je bewust van het moment en hoe je je voelt. Spuit dan 1-2 pufjes over je heen en ervaar hoe de energie van de spray zich verspreid in je energie veld.

Let op dat je de spray niet in de richting van de ogen spuit en de spraynevel niet inademt.


 

Zetten van geurankers
Vooral kinderen vanaf 3 jaar hebben het soms lastig. Ze dromen heftig en krijgen steeds meer het besef van hun omgeving. Soms kunnen deze kindjes een steuntje in de rug gebruiken.
Een erg leuke manier is het maken van een mooi verhaal waarin het kind de held is. Ze mogen dan zelf de spray gebruiken om bijvoorbeeld kracht te vinden of om enge monsters weg te jagen. Je helpt ze om zichzelf te overwinnen maar de geur zal in de energie zijn werk doen. Door dit te herhalen ontstaat er een geuranker. Dit anker is een positief gevoel en wordt naar boven gehaald op het moment dat de geur weer wordt geroken en ervaren.

Gebruik:

Roomspray - Aurapsray
De roomspray is het beste te gebruiken voor de kinderen een ruimte in komen. Omdat het alcohol bevat kan de roomspray nogal heftig zijn als je die vol inademt. De roomspray kan ook als auraspray gebruikt worden. Laat het kind dan zijn ogen dicht doen en op het moment dat er gesprayd is 5 tellen de adem inhouden. Dan is de nevel van alcohol verdampt en dan is het niet meer zo heftig. Het gebruik van roomspray ‘s is een snelle manier om een sfeer te zetten in een ruimte. Bijvoorbeeld de slaapkamer.

Roll-on
Een roll-on is een product dat snel in gebruik is en ook nog zeer effectief. Vooral voor de kindjes van een jaar en ouder is dit een prachtig toepassing.
De Roll-on bestaat uit Jojoba olie met daarin de geurfrequentie. Je kunt de roll-on het beste gebruiken op de polsen of achter in de nek. Dit kan je meerdere malen per dag doen.

Massage olie
Neem 50 ml sesamolie voeg daaraan een geur toe naar keuze.
Voor baby’s tot een half jaar 5 druppels essence.
Voor baby’s vanaf een half jaar 10 druppels essence.
Vanaf 18 maanden tot 4 jaar kun je 15 druppels essence.

Badje
Doe in een vol badje 1 a 2 eetlepels fijn Himalayazout (dit is energetisch reinigend), een scheutje basisolie (bijvoorbeeld Sesamolie of Amandelolie) en tot 5 druppels essence. Wees voorzichtig voor de ogen en droog de handjes goed af. Dit om te voorkomen dat er geen etherische olie in de oogjes of het mondje komt.

Brandertje
De geur van de oliën is zeer aangenaam. Om een sfeer te zetten in een ruimte kun je de geuren gebruiken. Dit doe je door de essence te verdampen doormiddel van een brandertje. Om dat het branden van kaarsjes gevaarlijk kan zijn en in kinderdagverblijven uitgesloten, adviseer ik een elektrische verdamper of een Aromastream. De Aromastream werkt doormiddel van luchtverplaatsing. De olie wordt op een filter gedruppeld en daar wordt lucht doorheen geblazen. Deze is ook geschikt voor grotere ruimten. Met een elektrische verdamper wordt er water gecondenseerd waar de olie in mee wordt gevoerd. Dit is vooral voor thuisgebruik een mooie oplossing . Door een essence te kiezen die voor het moment het meeste past kun je bijvoorbeeld een rustige sfeer creëren of juist een speelse.

Voetbad
Een voetbad met Himalaya zout, basisolie en een geurfrequentie doet wonderen. Door de warmte van het water en het zout wordt de ‘vuile’ energie afgevoerd en via de huid wordt de geurfrequentie opgenomen in het systeem. Doe in een voetbadje met warm water een paar eetlepels Himalaya zout, een scheutje basisolie
(sesamolie is het beste) en 10 dr. van een gekozen geurfrequentie naar keuze. Kleine mensjes vinden dit heel leuk om te doen.

Zoutpotjes
Nog niet zo heel lange geleden ben ik er achter gekomen dat Himalaya zout een krachtige katalysator is.
Maak een zoutpotje met een glazen potje. Vul die met zout, dit kan granulaat zijn maar de grote brokken staan ook heel leuk.
Je kunt er eventueel nog een mooi kristal (edelsteen) aan toevoegen.
Druppel hier de gekozen olie overheen en zet het bij jezelf, je kind, kamer, huiskamer, ... in de buurt.
Dit is ook een leuke methode om te gebruiken in de slaapkamer van kinderen. Je hoeft dan geen kaarsje te laten branden.
Kinder geurfrequentie lijn:


Beschermbeer:  

Ik bescherm je, je bent veilig!

Ingrediënten: Moeder aarde, Bergamot Reggio, Mandarijn.
Geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden.

Beschermbeer geeft een veilig gevoel en is voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn.
In het kinderdagverblijf, school, ...  vinden ze het lastig om zich aan te sluiten bij andere kindjes en trekken zich terug om zo de veiligheid voor zichzelf te creëren.
Ook goed te gebruiken als er grote veranderingen zich voordoen. Bijvoorbeeld als één van de ouders een paar dagen van huis is of als het gezin gaat verhuizen.

Je kunt beschermbeer als een 'geurbrug' gebruiken. Vertel over de verhuizing en verspreid beschermbeer in de ruimte.
In de nieuwe slaapkamer kun je de geur weer verdampen en je kindje zal rustig kunnen slapen in zijn of haar nieuwe kamertje.
Ook als de ouders gaan scheiden een fantastische geur om het kind te ondersteunen.
Leeuwenkracht:  
 
Kom maar op! Je kunt het!

Ingrediënten: Den, Petitgrain, Vanille, Dille, Bergamot, Patchouli, Vetiver.
Geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

Kindjes die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. Je ziet ze twijfelen en kijken. Ze overwegen of ze dit nieuwe aan zullen gaan. Het onderliggende is zelfvertrouwen. Kan ik het wel?
Leeuwenkracht geeft je kindje wat meer daadkracht omdat het op een vriendelijke manier op de grond wordt gezet. De energie komt beter in het lichaam te zitten, vooral in het onderlichaam waar de eerste twee chakra's zorgen voor actie en daadkracht.
Gebruik: Geef je kindje een massage of een voetmassage om beter te centreren.
Beter op de grond te zetten. Ook het verdampen van deze mix is een mogelijkheid.
Maar de ulitme manier is om het kindje een Roll on te geven en als ze zelf vinden dat ze het nodig hebben kunnen ze het op de polsen rollen. Dat gaaft Leeuwen Kracht!!!
Dolle Hondjes:   

Kom! We gaan lekker spelen!

Ingrediënten: Sinaasappel, Citroen, Salie, Geranium, Lavendel.
Geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Om lekker te spelen en plezier te maken. Een zalige geur dat is als een zonnetje in huis.
Daarnaast beschermt deze geurfrequentie de kinderen voor elkaars energie zodat ze minder last hebben van elkaar en niet uitgeput raken omdat ze veel energie weglekken naar kindjes die dit nodig hebben.
Vooral de kindjes van nu hebben veel last van elkaars emoties.

Gebruik: Zet de geur aan in een verdamper of aromastream en doe dit tijdens de speelmomenten.
Je kunt ook de roomspray gebruiken om de energie in de omgeving te zetten. Dit kun je dan later nog een keer herhalen.

Kattenzelf:   

Om gewoon jezelf te zijn!

Ingrediënten: Lavendin, Den, Neroli, Citroen, Vanille, Geranium, Laurier
Geschikt voor kindjes vanaf 2,5 jaar.

Kinderen hebben de neiging om zich aan te passen aan de omgeving met als gevolg dat ze zichzelf helemaal verliezen.
Als je merkt dan je kind zich steeds maar aanpast aan de situatie waarin het verkeerd kun je deze kattenzelf gebruiken. Je kind zal zich beter voelen, weerbaar zijn en voor zichzelf opkomen. Een grens trekken en geen last hebben als anderen kritiek hebben.
Gebruik: Een mooie manier om je kind te ondersteunen is de Roll on. Op die manier kan de energie bij het kind zijn op momenten dan het nodig is.
Ook wat grotere kinderen kunnen deze roll on gebruiken. Rol wanneer nodig op de binnenkant van de polsen.
Ook verdampen en de roomspray zijn mooie toepassingen, vooral in groepen.

Kippendroom:
 
Met fijne dromen op stok!


Ingrediënten: Lavendel, Lavendi, Scharlei, Moeder aarde, Kamille rooms.
Geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

Veel kinderen hebben last van nare dromen en nachtmerries. Deze geurfrequentie is speciaal bedoeld om het kindje rustig te laten slapen. Door dromen verwerken we de gebeurtenissen van de dag. Het is verstandig om je kind voor het slapen gaan tot rust te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een voetmassage te geven. Maar ook een voetenbadje vinden kinderen leuk.

Gebruik: Spray met de roomspray enkele malen in het kamertje. Of maak zoals hierboven is beschreven een voetbad. Met een schepje Himalyazout, 2 druppels Kippendroom en een beetje basis olie. Je kunt na het voeten bad de voetjes nog extra masseren.

Soms heeft het kind dromen die te maken hebben met vorige levens. Het gaat dan vaak om angsten die je niet kunt plaatsen. Bijvoorbeeld extreem dromen over brand of messen. Kijk hiervoor even in de HSP lijn naar het product Closure.

Schaapje slaap:  

Ga maar lekker slapen kleintje!

Ingrediënten: Lavendel, Lavendin, Mandarijn en Roomse Kamille.
Geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden.

Om fijn te gaan slapen. De lavendel en lavendin staan bekend om hun ondersteuning bij het slapen gaan. Het lichaam kalmeert en ontkrampt door de Kamille en de Mandarijn zorgt voor een fijne sfeer in het slaapkamertje.
Gebruik: Verdamp of spray voor het slapen gaan deze geurfrequentie in de slaapkamer. Doe dit een minuut of 10 voor dat je kindje in de kamer komt.
Je kunt deze mix ook verwerken in een badje. Gebruik niet meer dan 3 druppels. Je kunt een basis olie gebruiken en wat ongekopte slagroom om de olie te emulgeren. Een klein schepje Himalaya zout kan ook. Maak een massge olie en masseer je kindje voor het slapen gaan met deze mix. Gebruik 1 druppel per massage. Vermeng die met een klein beetje basis olie.

Je kunt ook het flesje gesloten in het bedje leggen, dit is aan te raden bij kinderen onder de 6 maanden. De energie die uit het flesje komt is al genoeg om je baby te ondersteunen.

Muizenbuik:  

Tegen die verveldende krampjes

Ingrediënten: Sesamolie, Kamille maceraat, Venkel, Lavendel en Kamille.
Geschikt voor kindjes die last hebben van krampjes.

Even een lastige periode voor baby en ouders, de krampjes. Kindjes huilen veel, zijn onrustig en lijken erg onconfortable te zijn in hun lijfje.
Om verlichtig te geven en om zelf iets te kunnen doen om het ongemak van je baby te verlichten.
Deze massage olie is speciaal gemaakt voor deze periode. Maar de massage olie is ook fijn om te gebruiken als je kind onrustig is. Als je het gevoel hebt dat het niet lekker in zijn velletje zit.
Babybuik massage, om het ongemak te verlichten. Masseer het buikje met de klok mee in cirkels. Voel waar de weerstand zit en geef druk met je hand tot dat je die weerstand voelt. Blijf met die druk dan doormasseren. Je zult merken dat je kindje op een gegeven moment ontspant. Nu kun je weer wat dieper de buik indrukken. Wees daar niet te bang voor. Blijf masseren tot je het gevoel krijgt dat het genoeg is. Masseer ook de onderrug en de zijkant van de bovenbeentjes. Warmte geeft ook vaak verlichting dus je kunt je baby daarna nog even in een fijn warm badje doen.
Pandabad:  

Geeft je de kracht om voor jezelf op te komen en je uit te spreken.

Voor rust en ontspanning

Ingrediënten: Druivenpit olie, Lavendel, Lavendin, Kamille
Geschikt voor baby's vanaf 3 maanden.

Een fijne badolie, direct klaar voor gebruik. Emulgeert met het badwater en zorgt voor rust en ontspanning.
Monstertjes spray: 

Deze spray verjaagd enge monsters uit de slaapkamer.

Ingrediënten van deze helende geur: Mandarijn, Ylang Ylang, Lavendel

Voor als kinderen tot een jaar of 10 worden geplaagd door angst. Ze zijn bang voor het donker of er zitten enge monsters onder het bed.
Deze spray is ontstaan door de angst voor enge monsters in de slaapkamer van onze eigen zoon. 
Door de toevoeging van Ylang Ylang en Mandarijn wordt angst en onrust verminderd. Door voor het slapen gaan eenĚ verhaaltje te verzinnen waarin je kind de held speelt kun je je kind weerbaarder maken. Laat hem of haar zelf de monsters weg sprayen.

Let op dat je de spray niet in de richting van de ogen spuit.


Een beetje achtergrond informatie.

Geuren zijn al eeuwenlang belangrijk voor de mens, vooral vanwege hun geneeskrachtige werking. Geurfrequenties in deze tijd zijn nog steeds heel belangrijk, vooral voor hoogsensitieve personen.

Van etherische olie naar geurfrequentie
Wat is nu een geurfrequentie en waarom werkt het?
Zoals je misschien weet bestaat alle materie uit ontelbare deeltjes die ten op zichtte van elkaar trillen. Die trilling, ook wel frequentie genoemd, wordt gemeten in de eenheid Hertz (Hz.).
Je lichaam bestaat uit vaste materie maar ook uit een elektrisch veld, ook wel aura genoemd.
De wetenschapper R. Rife ontwikkelde een Frequentiegenerator. Hij ontdekte dat stoffen met een hogere frequentie stoffen met een lagere frequentie veranderden of vernietigden.
Later heeft Bruce Tainio apparatuur ontwikkeld die Bio-frequenties kan meten. Nu konden de frequenties van mensen en levensmiddelen worden waargenomen.

Zo werden de volgende producten gemeten:
Omschrijving product                              Frequentie
Ingeblikt en bewerkt voedsel                      0 Hz
Verse producten                                        15 Hz
Droge kruiden                                          12 - 22 Hz
Verse kruiden                                           20 - 27 Hz

Essentiële oliën begonnen bij 52 Hz en gingen tot 320 Hz!

Door deze ontdekking en verder onderzoek is bewezen dat essentiële oliën op lichamelijk niveau een positief effect hebben.
Daarna zijn de wetenschappers zich gaan richten op het energetische veld van de mens. Ook hier bleek dat essentiële oliën een positief effect hebben.
Zo bleek dat patiënten in een ziekenhuis zich emotioneel beter voelden na verdamping van een essentiële olie.
Zelfs na minimale blootstelling en inhalatie van olie bleek dat deze patiënten minder angstig en kalmer werden dan patiënten die niet werden blootgesteld aan essentiële oliën.
Zo kon men aannemen dat essentiële oliën ook op emotioneel niveau doeltreffende veranderingen konden bewerkstelligen.


De kracht van Positieve intentie en gebed
Er zijn verschillende testen gedaan om ‘intentie’ te bewijzen en dat is gelukt.
Positieve gedachten en gebed hebben bewust of onbewust een grote invloed op de frequentie van je energetische lichaam, maar zo bleek, ook op essentiële oliën.
Olie dat werd overladen met negatieve uitingen had een frequentie daling van 12 Hz. Wanneer er positieve gedachten werden gestuurd naar een olie steeg de frequentie met 10 Hz. en met gebed ging de frequentie zelfs omhoog met 15 Hz. (Bruce Tainio).
Dit is een van de redenen dat de mensen van 'De Groene Linde' al de helende geurfrequenties met de hand vervaardigen en verwerken.
Iedere geurfrequentie heeft een eigen doel en intentie, die bij het vervaardigen van een stockbottle wordt meegeven.


Hoe komt de geurfrequentie tot stand?
Nu we kunnen erkennen dat de etherische olie een positief effect hebben op lichaam en geest ben ik erachter gekomen dat door het mengen van de verschillende enkelvoudige etherische oliën er een nieuwe frequentie ontstaat.
Door de intentie uit te spreken en me te verbinden met de Bron kom ik tot nieuwe creaties.

Marianne van de Groene Linde heb een geurgeheugen opgebouwd en zodoende hoeft ze zelfs de olie niet te ruiken om te weten of de frequentie die ze zoekt ook goed en doeltreffend is.
Door de intentie die ze heeft en het kunnen aanvoelen van het thema dat ze wil creëren komt ze tot bijzondere combinaties die als je de reguliere boeken erop naslaat nergens op slaan.
Maar door de combinatie van de gekozen oliën wordt het effect weldegelijk bereikt. Als ze de verschillende oliën bij elkaar heeft gevoegd voelt ze een tinteling door haar ruggengraat gaan.
Dit is een teken voor haar dat de nieuwe geurfrequentie klaar is.
Ze laat haar nieuwe creaties eerst door een kleine groep bekenden testen en voelen en vraagt hun mening. Zonder dat ze weten wat ze testen komen de ervaringen vaak overeen met de intentie die Marianne wilde bereiken. Dan is de geurfrequentie klaar om neer te zetten in de winkel en op de website.


Wat doet een helende geurfrequentie met je?
Dit duidelijk maken door een voorbeeld te vertellen...
Neem Moeder aarde, de best lopende geurfrequentie van De Groene Linde.
Heel veel mensen hebben te kampen met klachten die hun oorsprong hebben in een slechte gronding. Denk aan slecht slapen, slecht concentreren, je leven geen vorm geven, je onveilig voelen, je niet thuis voelen, hoofdpijn… zo zijn er nog vele klachten die je kunt koppelen aan een gebrekkige gronding. Stel je nu voor dat je een lichaam hebt en een net iets groter energetisch lichaam dat je helemaal omhult. In het gezonde plaatje zie je dat het energetisch lichaam zich tot de grond uitstrekt en zich met de aarde verbindt. Als je de klachten van hierboven herkent, dan kun je je zelf zo zien.
Jij staat op de grond met je stoffelijke lichaam, maar je energetische lichaam is naar boven getrokken. Je bungelt als het ware energetisch boven de grond.

Energie die stroomt en indrukken van buitenaf komen binnen. Eventuele emoties worden in de energie afgezet en zo vult het energetische lichaam zich zonder de verontreiniging kwijt te kunnen. Door te gronden kan alles wat je niet nodig hebt op een zachte manier naar de aarde toe vloeien.
Omdat je niet goed gegrond bent vult de aura zich en wordt steeds vuiler. Je kunt door de frequentie Moeder aarde te gebruiken je energetische lichaam weer op de aarde krijgen. Zodat de aura zich op een natuurlijke manier kan reinigen. Je komt stevig in je lichaam te zitten en je voelt je veilig en gedragen. Energie kan weer rond stromen en overtollige energie kan vervloeien met de aarde. Je hoofdpijn verdwijnt en je krijgt weer goede zin. Door goed in je lijf te zijn slaap je beter en dieper en je wordt uitgerust weer wakker.
De helende geurfrequenties van de Groene Linde
Naast Moeder Aarde zijn er nog veel meer helende geurfrequenties. Op energetisch niveau hebben de helende geurfrequenties van de Groene Linde veel effect.
Kom gerust eens ervaren wat er bij jou op dit moment past of kijk in onze webwinkel onder geurfrequenties.


Prijzen: zie webshopBron van deze informatie: De Groene Linde.

 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005