Helende edelsteen hangersEdelstenen hangersElke edelsteen heeft een invloed op je lichaam en je omgeving. Als je een steen op het lichaam draagt, heeft deze invloed op lichaam & geest.

Deze stenen zijn kleine edelsteentjes die als hangertje gedragen kunnen worden. Ze worden ook wel gezondheidsstenen of helende stenen genoemd.
Je kan deze stenen dragen aan een ketting rond je nek of je kan ze in de kleding spelden op de plaats waar ze nodig zijn.

Als verschillende edelsteensoorten in aanmerking komen kan je edelsteen armbanden, edelsteenhangers, knuffelstenen en edelsteenwater combineren met elkaar.

Hoe kies je een steen die bij je past?

Bij het uitkiezen van een passende steen kan men zich laten leiden door de kleur van de steen of je intuitie. Dwz dat je de steen kiest zonder echt te weten waarvoor hij juist dient. Of je kiest een steen speciaal voor zijn werking.

TIP: Combineer de edelstenen met edelsteenwater om nog een beter en dieper resultaat te bekomen.

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts

Prijzen kan je teruginden op de webshopHet is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

Meer weten?  Klik hier:


Stenen ontladen & opladen
Armbanden & Hangers in een hart vorm, kies hier:    

Edelsteen Harthangers   


   

Edelsteen armbanden  

Overzicht edelsteen hangers:


Alle andere edelsteensoorten zijn op aanvraag verkrijgbaar.  Wens je de prijs hiervan te weten stuur dan een e-mail naar: info@aroma-atelier.beAgaat boom agaat


Boomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. Deze steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Hij geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is.

Boomagaat heeft een bijzondere band met het plantenrijk en zal ook de gezondheid van kamerplanten in stand houden.
Boomagaat geneest chakra's die in onbalans zijn geraakt door aandoeningen en behandelt skelet ziekten. Hij is goed voor het immuunsysteem en de weerstand en gaat degeneratie van haarvaten tegen en stimuleert de bloedsomloop.
De boomvormige insluitsels die in de steen zitten die worden gevormd door ijzeroxiden en ijzerhydroxiden. Boomagaat is een witte kwarts of helder, bruin met insluitingen die groen zijn.
Op spiritueel gebied dringt de boomagaat er bij u op aan om met de wortels verbonden te blijven. Boomagaat werkt langzaam, hoe het ook gebruikt wordt boomagaat heeft tijd nodig om effectief te worden. Boomagaat stabiliseert ook de wervelingen in het energieveld van de aarde en kan geopathische belasting of de zwarte leylijnen te boven komen.

Op fysiek niveau heeft het een positieve werking op bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem.


Agaat mos agaat


Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus.
Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. Fysiek heeft mosagaat een positieve werking op de weerstand en het immuunsysteem, hart en bloedvaten, de longen, griep en verkoudheid, hyperventilatie en stressgerelateerde klachten. Het dragen van de steen tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus. Mosagaat is een doorzichtige chalcedoon kwarts met insluitingen van bruine en groene hoornblende, ijzer en mangaanoxiden en helpt bij vermindering van de gevoeligheid bij het aanvoelen van milieuvervuiling en het weer.

Mosagaat bevordert een vlotte bevalling het vermindert de pijn. Mosagaat is een optimistische steen die behulpzaam kan zijn voor een ieder die depressief is door bepaalde levensomstandigheden of onbalans in de hersenen heeft. Als elixer op de huid aanbrengen werkt het tegen schimmelinfecties en huidinfecties.

Mosagaat laat je één worden met de natuur en ondanks de naam mosagaat bevat het niks van organische stoffen. Mosagaat versterkt ons eigen vertrouwen en laat opgekropte emoties los.
Op geestelijk niveau bevordert mosagaat de communicatie en zelfexpressie en het vermindert angst en stress.

Agaat 


agaat
Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen.   De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Hij stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken.
Agaat bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Ook beschermt agaat het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest.
Op fysiek niveau is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen dit komt omdat hij beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Maar agaat heeft ook een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.  
Verder is agaat is zeer nuttig gebleken bij het behandelen bij luchtwegen problemen, ademnood en astma. (dit wel samen met barnsteen!)
Agaat geeft bescherming tegen aardstralen Ook verbetert hij de bloedsomloop en verstekt het hart.
Deze steen versterkt de persoonlijkheid en geeft zelfrespect.
Agaat (zeker mosagaat) zijn zéér geschikt tegen oorsuizingen.


Amethist 


amethist
Amethist werkt zeer beschermend en zuiverend. Hij maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten.
Amethist geeft ook inzicht in gevoelens en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.
Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen.
Hij kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Maar dit is enkel wanneer je de steen met deze intentie gebruikt.  
Amethist helpt je om contact te maken met hogere energieën en gidsen.
Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (ook nachtmerries).  Ook is amethist bijzonder geschikt voor het oplossen van krachteloosheid.  Hij verbetert het geheugen. Vermindert angst, verdriet, haat of heimwee.
Amethist bevordert creativiteit, visualisatie, meditatie en is goed voor de geestelijke ontwikkeling. De kleur maakt ernstig, geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.
Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers.
Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.
Deze steen geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn, spanningsmaagpijn, goed tegen verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, is goed voor lever en ogen, ontspant de nekspieren en de schouderbladen. (draag amethist rond de nek)Angeliet 


agaat
Angeliet bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Hij heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties.
Hij helpt je eerlijk zijn en gevoelens te uiten en om veranderingen en zaken die niet veranderd kunnen worden te accepteren.
Angeliet bevordert astraal reizen en spirituele ervaringen en communicatie (met name met engelen) maar zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft.

Fysiek heeft angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam, vochtophoping of oedeem, keel, ontstekingen, schildklier, longen en werkt verkoelend.
Angeliet is een beschermende en kalmerende steen.

Aquamarijn 


aquamarijn
Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking op geestelijk en lichamelijk niveau. Hij maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk.
Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken wil afronden.  Want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol.
Aquamarijn zorgt voor helderheid van geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Ook is hij bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie.
Deze steen bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid.
Fysiek helpt de steen bij keelpijn, opgezwollen klieren, schildklierproblemen, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een gunstige werking op de ogen, zowel bijziend als verziend. Maar hij werkt ook gunstig op de maag, het gebit en de kaak, en kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (ook hooikoorts) en auto-immuunziekten.  Aquamarijn ondersteunt de lever, verbetert de bloedspiegel en houdt spierkracht op peil. Maar hij ondersteunt ook de genezing van voorhoofdsholteontsteking.
Aquamarijn bevordert helderziendheid en helpt om beter open te staan voor het hogere. Aquamarijn is ook geschikt om bij meditaties op een hoger geestelijk niveau te komen.
Mensen die een blokkade hebben in hun keelchakra, wat zich meestal uit in een veelvuldig schrapen van de keel, kunnen deze blokkade opheffen door een Aquamarijn te gaan dragen.
Er zijn al heel positieve resultaten bekomen met aquamarijn te gebruiken bij: voorhoofdsholteontsteking (sinusitis), slijmvliesontsteking, helpt bij problemen met de schildklier, is goed voor de kaak, kiezen en mond en maakt een vastzittende hoest los.
Aventurijn groen 


aventurijn
Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Deze steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken.
Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.  Maar hij werkt ook zeer ontspannend & kalmerend bij woede, ergernis en irritatie.  
Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Deze steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders.
Op fysiek niveau heeft de steen ook een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Verder werkt aventurijn pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op de huid (uitslag, allergische reacties, etc.), stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.
Aventurijn is goed tegen eczeem, uitslag, acne, rode vlekken. Helpt bij neusbloeden en is een goede hulp bij artrose en ontkalking. Ook helpt aventurijn de bloeddruk terug in balans te brengen. Kinderen die niet goed groeien zijn ook vaak drukke of onrustige kinderen. Aventurijn helpt hen weer wat rustiger te worden. Werkt goed tegen jeugdpuistjes ( verdwijnen door het dragen van een aventurijn, samen met het gebruik van omega 3-6-9 ) Mensen die snel hun zelfbeheersing verliezen ( driftig ) vinden met het dragen van aventurijn, hun innerlijke balans terug.Prijzen kan je teruginden op de webshop
Barnsteen -Amber


barnsteen
Barnsteen of amber is een krachtig reinigende steen van lichaam & energielichaam.  Hij zet negatieve energie & pijn om in positieve energie en brengt daardoor evenwicht en stabieliteit.  En maakt opnieuw creatief en vrolijk.
barnsteenBarnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert deze steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit.   Op fysiek niveau kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, darmen, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten en versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden.
Barnsteen heeft een positieve werking op de ziekte van Lyme.  Maar werkt ook positief bij gewrichtspijnen en ondersteunt de genezing van keelpijn, verkoudheden en bronchitis. Deze steen geeft kracht aan de plexus solaris.  
Barnsteen is een hartverwarmde steen die veel kracht geeft aan koude en verkilde mensen.
Voor baby's die tandjes krijgen en daar pijn van hebben is het aan te bevelen om een barnsteen in het hemdje te spelden. De pijn zal dan zeker verminderen en de tandjes zullen sneller doorkomen.  Barnsteen is de beste steen om bij astma en luchtwegenproblemen te dragen, en dan zo dicht mogelijk bij de luchtpijp.
Bij zware vermoeidheid, ernstige depressies en zelfs fobiën, is barnsteen ook de beste steen. Hij helpt om moed en levensvreugde weer terug te krijgen en angst te overwinnen.
Mensen die moeite hebben om warmte te delen met anderen moeten zeker een barnsteen gaan dragen om dit weer beter te kunnen.
Bij koude of regen barnsteen een goede beschermer van onze luchtwegen.

Barnsteen of amber is gefossiliseerd, verhard dennenhars (soms met ingesloten luchtbelletjes en fossielen).  Hij  is honinggeel  van kleur en doorzichtig tot doorschijnend. Hij is heel erg zacht en licht en kan beschadigen of smelten onder invloed van zuren, oplosmiddelen en vuur.
Kleine stukjes barnsteen worden soms verhit en samengeperst tot een groter stuk voor verwerking in sieraden. Doordat natuurlijk barnsteen kostbaar is wordt het nagemaakt van kunststof hars.
Bergkristal


bergkristal
Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en zeer geschikt bij healingen en bij energetisch werk. Deze steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.
Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke energetische werking en kan ook de werking van andere stenen versterken.
Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze weer in balans.
Op mentaal niveau bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Deze steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.
Ook vermindert hij zwellingen, misselijkheid en diarree.
Bergkristal brengt inzicht en helderheid, heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom.
Bij bevat silicium dat belangrijk is voor de algemene toestand van iemand. Helpt goed tegen stoornissen van haar en nagels.
Bergkristal werkt goed tegen wagen- en zeeziekte, verdrijft depressies, angsten, evenwichtsstoornissen (samen met tourmalijn), reinigt (bvb na ziekte), geeft energie en bevordert helder denken.  Hok geeft ook verlichting bij artritis en artrose.
Vermindert zwangerschapsbraken ( samen met jaspis).
Bergkristal is een ideale steen bij rugklachten en heeft een goede invloed op het skelet. Hij neemt besluitloosheid weg!Calciet 


Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling.   Het is dé steen voor hoop & moed!
Hij werkt ook als een krachtige versterker en reiniger van energie. Gedragen op het lichaam verwijdert calciet negatieve energieën uit het aura en verhoogt uw energieniveau.
Ook verwijdert hij stagnerende energie in het lichaam.   Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Calciet verbindt de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie.
Calciet heeft een positief effect op iemand die geen hoop of motivatie meer heeft.
Op het geestelijke vlak kalmeert Calciet de geest, zorgt het voor analytisch onderscheidingsvermogen en versterkt het het geheugen.   Hij verenigt gevoel & verstand.  Kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.   Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.
Deze stabiliserende steen vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om tegenslagen te verwerken.
Door calciet op energetisch niveau te gebruiken, worden alle chakra’s gereinigd, in balans gebracht en van energie voorzien. Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten.
Calciet is een sterk energetiserende en reinigende steen, vooral voor de lagere chakra’s. Het brengt de emoties in balans, verjaagt angst en overwint depressies. Het lost problemen op en maximaliseert potentieel. Hij heeft het vermogen om angst los te laten.  Deze steen werkt motiverend.  Bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid.  

Naast deze algemene eigenschappen heeft de kleur van de steen nog aanvullende eigenschappen:

calciet Groene calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Op fysiek niveau heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.


calciet Gele calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Op fysiek niveau heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.


calciet Rode calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een positieve werking op de heupen en benen.calciet Blauwe calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie.


Carneool 


carneool
Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. Deze steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen.  Hierdoor heeft hj een positief effect op depressies, apathie en verwarring.
Hij maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.
Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen.
Deze steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie.
Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Hij zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor.
Carneool helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.  Hij bevordert de bloeddoorstroming, helpt bij infecties, bevordert de spijsvertering, versterkt het zenuwstelsel. Ook geeft hij geestelijke rust en verheldert het denken.
Carneool geeft levensmoed en ondernemingslust.Deze steen is een hele positieve steen die voor velen geschikt is.  Goede tegen krampen, bij koorts, bij infectie, suikerziekte, zenuwpijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk, koppigheid; werkt goed om nachtmerries te verdrijven en fijne dromen te bevorderen.
Celestien of Coelestien 


chalsedoon Celestien een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen  intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet  kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom.

Celestien werkt op alle chakra's, maar met name op het keelchakra, het voorhoofdchakra, en het kruinchakra.  Hij is een goede steen voor klachten aan oren & ogen.
Deze steen heeft een sterk helende werking op breuken en scheuren; het heelt op celniveau. Het is daarom een ideale steen om bij je te dragen bij schaafwonden, botbreuken, scheuren in weefsels of pezen, of na operaties. Alle wonden genezen sneller. Littekenvorming wordt sterk verminderd of zelfs helemaal voorkomen.
Ook is het een goede steen bij problemen met de menstruatie. Een onregelmatige of zeer heftige menstruatie wordt regelmatiger en harmonieuzer. Sterke krampen verminderen.
Celestien maakt en houdt weefsels, met name bloedvaten, soepel en elastisch. Verhardingen in weefsels lossen op, chronische spierspanning ontspant.
Maar Celestien geeft ook energie bij uitputting en oververmoeidheid!

Kinderen met ADHD of aanverwante aandoeningen worden kalmer en geconcentreerder met celestien. Celestien is ook goed tegen klachten door nerveuze spanningen, zoals buikpijn vlak voor een schoolreisje of andere opwindende gebeurtenissen.
Chalsedoon 


chalsedoon
Chalsodoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen.
chalsedoonDeze steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.
Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Hij heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens.
Op fysiek niveau werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. Deze steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes.
Hij versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.
Chalsedoon geneest geestelijke wonden, pijn en verdriet. Helpt bij ademhalingsproblemen, is gunstig voor de huid, artrose, gewrichten en luchtwegen.
Het is een rustige en zachte steen, die rust & kalmte brengt en emoties in evenwicht brengt. Een goede steen voor mensen die gauw gekwetst, prikkelbaar of driftig zijn.
Ook voor kinderen is dit een steen die goed bij de geestelijke ontwikkeling pas.
Beschermt tegen beroerten, tegen vergiftigingen, helpt lichamelijke en geestelijke wonden sneller genezen.
Brengt troost, maakt rustig bij overspanning & stress. Werkt goed tegen winterhanden en voeten.
Charoiet charoiet Charoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en om goed met veranderingen om te gaan. Deze steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress & zorgen.
Hij helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen.
Op spiritueel niveau bevordert charoiet inzichten, reinigt het aura en zet negatieve energie om in positieve.

Charoiet helpt mensen om goed in het aardse lichaam gaan zitten. Hij helpt duidelijk te maken waarom je hier op aarde bent gekomen en helpt ongezonde verbindingen met de plaats waar je bent voor je op aarde komt los te laten.  
Mensen die deze plaats (onbewust of bewust) niet kunnen loslaten ervaren in het aardse leven de geevolgen dan hiervan.  Dit laat zich dan zien zoals een gevoel van heimwee, angst om alleen achter te blijven en onzekerheid.   Charoiet zal deze mensen dan helpen met deze gevoelens.
Op lichamelijk niveau werkt de steen krampopheffend en kalmerend. Charoiet heeft een positief effect op de bloeddruk en het hart, lever, alvleesklier, autisme en slaapproblemen. De steen stimuleert de stofwisseling, de nieren & bijnieren, slijmvliezen, helpt tegen ontkalking, pijn in de spieren.  Maar is ook zeer nuttig bij overgewicht!  Charoiet stabiliseert het immuunsysteem, versterkt het afweersysteem en heeft een kalmerende werking op het zenuwsysteem. Is zeker nuttig tegen infecties.

Charoiet brengt je terug naar je oerbron.  Hij is liefdevol, verwarmd, vermindert angsten, verzacht pijnen zoals hoofdpijn.  Charoiet versterkt helderziendheid en is zeer nuttig om te gebruiken bij aura healingen. Deze steen beschermt tegen negatieve energie, hij helpt om grenzen te verleggen.  Hij sterkt de familiebanden en beschermt tegen kwade krachten.   Je kan charoiet goed gebruiken bij fobieën en overdreven angsten.
Citrien 


citrien
Citrien is een zonnige en verwarmende steen en hij bevordert je zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking.
Hij geeft energie, brengt levensvreugde & moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.
Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Deze steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt je om conflicten binnen een groep op te lossen.
Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook op fysiek niveau zorgt deze steen voor energie.   Hij stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen.
Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.  Verder werkt citrien positief op het zenuwstelsel. Verbetert de gehele energiedoorstroming in alle organen. Tegen depressies, futloosheid en verdriet.
Citrien kan je het beste op de zonnevlecht ( maagstreek ) dragen, dan brengt hij de vreugde, warmte en licht in het lichaam. Verheldert de gedachten, lost zwaarmoedigheid op en schenkt positieve inzichten. Is een héél nuttige steen bij zorgen, verdriet en depressie.
Drakensteen 


citrienDrakensteen opent het 3e oog en geeft het een hogere trillingswaarde, kan je leren om aura’s te zien, stimuleert telepathische vermogens en laat boodschappen van andere werelden gemakkelijker doorkomen. De steen helpt verder bij, healings in vorige levens, seksueel misbruik, seksuele storingen, agressie, hartpijn, adhd.

Vruchtbaarheid, balanceert de meridianen, onvruchtbaarheid, verzachting van de huid, zweren, tumoren, uitdroging, fibrosis, herstel na kanker, versterkt het lichaam, zenuwstelsel.

1e chakra (aarde manifestatie), Heiligbeen (tussen 1e en 2e chakra in), 2e chakra (bezitten & verrijken, navel), 4e chakra (hart, liefde en liefhebben), 6e chakra (3e oog, intuitie), Verder balanceert het alle chakra’s met elkaar en heelt ze tegelijk.Dumortoriet 


citrienDumortieriet brengt kalmte en helpt mensen om de kracht te vinden hun leven in eigen handen te nemen als men chaotisch en/of slecht georganiseerd handelt.
Deze steen heeft een positieve invloed op plankenkoorts, verlegenheid, stress, fobieën, slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, depressie, geduld, zelfdiscipline, mentale helderheid, koppigheid, cellulair geheugen, zonnebrand, overgevoeligheid, slechte stoelgang, epilepsie, hoofdpijn, misselijkheid, braken, krampen, kolieken, diarree, hartkloppingen. Dumortieriet is zeer nuttig om de onderliggende patronen van verslavingen en/of dwangimpulsen in het bewuste te brengen.
Dit geeft als resultaat dat een herprogrammering van het cellulaire geheugen kan plaatsvinden. Dumortieriet neemt u mee naar het begin van de zielen- reis om afspraken en overeenkomsten uit vroegere tijden te bekijken en maakt het mogelijk om aanpassingen te doen en helpt je om te zien wat niet langer nuttig is en welke overeenkomsten mogen verwijdert worden.
Geplaatst op het somachakra of vroeger-levenchakra stimuleert
Dumortieriet regressie en herinneringen, helpt u bij het verbreken van oude, niet langer nuttige banden en bevordert herroeping van beloften. Deze steen is dus zeer geschikt voor identificatie en verwijdering van oorzaken of ongemakken uit vorige levens, en voor moeilijke omstandigheden of relaties in dit bestaan.

Fluoriet 


fluoriet
Fluoriet is een beschermende & stabiliserende steen.  Hij vergroot het zelfvertrouwen en helpt structuur te brengen in je leven.
Deze steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Want deze steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis.
Hij beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).
Fluoriet ook heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma.  Hij is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen.
Verder heeft hij een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.  Maar fluoriet is echt zeer goed voor het gebit en de opbouw van het beendergestel.
Werkt positief op spataderen en wonden.   Helpt geestelijke problemen aan te pakken.   Helpt om de concentratie te vergroten.   Er wordt zelfs beweerd dat fluoriet het IQ kan verhogen.
Voor mensen die gejaagd zijn, of die lichamelijk en geestelijk veel energie verbruiken, is het een uitstekende steen.

Granaat 


granaat
Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Deze steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit.
Hij bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.
Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden sterk verminderd.
Op fysiek niveau vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen.
Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.verdrijft futloosheid, depressies en vermoeidheid. Granaat geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en strijdlust. Hij bevordert sterk de intuïtie.
Hij geeft energie, moed, doorzettingsvermogen en bevordert visualisatie bij meditatie.
Helpt bij ritmestoringen van het hart, bij futloosheid, geeft kracht en positiviteit bij depressies, werkt besmettingen en ontstekingen tegen.

Prijzen kan je teruginden op de webshop

Gyrasol - Girasol  


gyrasolGyrasol werkt op heel de spijsvertering en de darmen. Hij is de beste steen tegen alle buikklachten.
De gyrasol steen helpt het verborgen bewustzijn naar boven te halen en geeft rust & vrede. Hij werkt op het hoofd en maakt dit helderder.  Het bevordert het zicht vermogen en kan spanningen ontstaan uit sleur verminderen.
Deze steen werkt eveneens op ons lymfe systeem hij reinigt het en zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Gyrasol onthult oplossingen, verborgen gevoelens en helpt diepere oorzaken van onvrede te onderkennen en versterkt paranormale grenzen. Hij is een emotioneel rustgever.

Girasol is een uitstekende steen voor het stimuleren van creativiteit en schept een rustige ruimte om in te werken en te mediteren .

Gyrasol helpt mensen te veranderen als zij zich in een sleur gevangen voelen. Gyrasol geeft je het gevoel dat je nooit te oud bent voor nieuwe ervaringen of nieuwe vrienden.


Hematiet 


hematiet
Hematiet werkt sterk aardend, beschermend en harmoniserend. Deze steen geeft je zelfvertrouwen, vergroot je zelfrespect en je overlevingsdrang.  Ook versterkt hematiet je wilskracht.
Hij verbetert de concentratie en het geheugen. Hij is een zeer goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Dus verhoogt hematiet de weerstand van het lichaam.  Ook heeft hematiet een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen.
Hij werkt eveneens bij krampen in de benen.  
Hematiet ontspant en is sterk aardend.
Deze steen geeft bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf, versterkt daadkracht en stabiliseert de bloeddruk. Is zeer nuttig bij ontstekingen, spierkrampen, hartkloppingen, aambeien, vermoeidheid, uitputting, depressie en wisselende stemmingen.

HemimorfiethemimorfietHemimorfiet is een zacht werkende steen met een hoog trillingsniveau. Hij bevordert je persoonlijke en spirituele groei en je ontwikkeling. Je leert reële doelen stellen en om deze ook te bereiken.

Deze stee, bevordert innerlijke kracht en balans.  Hij zal ondersteuning geven zodat je goed in je kracht kan gaan staan.  
Hemimorfiet helpt bij zelf ontplooiing en om je capaciteiten en krachten optimaal te benutten. Hij helpt het accepteren op verschillende gebieden (jezelf, anderen, een situatie, je leven) en helpt om de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

Ook helpt hemimorfiet je om los te komen van invloeden van buitenaf en bevordert een open, eerlijke en positieve houding.
Op spiritueel niveau helpt hemimorfiet je om te aarden en om contact te maken met engelen, gidsen en andere dimensies.
Hij werkt beschermend en laat energie weer stromen.

Op fysiek niveau heeft hij een positieve werking op de gezondheid in het algemeen en op alle vormen van  pijn.  Op hart en bloedvaten, de cellen, en (brand)wonden.Jade


citrienJade helpt bij nier- en blaasklachten (nierstenen, blaasstenen, kolieken en ontstekingen).

Reiniging, bescherming en een positieve werking op de nieren. Verhoogt de vruchtbaarheid. Een goede steen tijdens de zwangerschap, beschermt tegen miskramen en helpt vocht afdrijven. Werkt tegen migraine door teveel indrukken. Maakt barmhartig en gul. Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel) en zorgt voor harmonie en evenwicht.

Deze steen helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. En heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel.


Jaspis rood hanger


jaspis
Jaspis werkt zeer aardend & beschermend. Deze steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Hij maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens volledig voor te gaan.
Jaspis helpt je ook voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.
Hij maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Deze steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie.
Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.
Hij maakt astraal reizen makkelijker.
Op fysiek niveau heeft deze steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.  Werkt positief in op de lever, gal en nieren. Helpt bij blaasaandoeningen, epilepsie, maagkwalen, gebrek aan wilskracht en werkt uitstekend tegen galstenen. Verlicht de bevalling en zwangerschapsbraken.
Maar ook werkt jaspis uiterst beschermend in de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
Hij verhoogt de verdraagzaamheid en verdrijft negatieve gedachten.
 Beschermt tegen beroertes en het boze oog en is bekend als gelukssteen. Het is de beste steen om te aarden. Er zijn verschillende soorten jaspis, de werking is bijna gelijk voor alle soorten.Labradoriet 


labradoriet
Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Hij beschermt het eigen energieveld (je aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. Deze steen vermindert angsten en geeft je kracht, vertrouwen, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
Maar ook versterkt labradoriet je intuïtie en mediamieke gaven. Deze steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen naar boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.
Deze steen werkt zeer kalmerend.
Op fysiek niveau reguleert labradoriet de stofwisseling en heeft hij een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten. Hij werkt goed op lever, nieren en pancreas. Ook helpt hij zeer goed bij oververmoeidheid.
Maar labradoriet is een zeer sterk amulet tegen alle negativiteit uit je omgeving.   daarom is labradoriet is een heel belangrijke steen want hij beschermt je aura. Veel mensen hebben in deze drukke en veeleisende maatschappij behoefte aan bescherming van hun aura.
Het is een uitstekende steen voor gevoelige mensen.
Stimuleert verder de organen die bij de meeste van ons nog slapende zijn. Is dus de steen om paranormale gaven te ontwikkelen.   Het geeft zelfvertrouwen en helpt een drugs- en alcohol verslaving te overwinnen.   Het is de steen bij uitstek bij negatieviteit en helpt een realistische kijk op het leven te geven.
Lapis Lazuli hanger


lapis Lapis lazuli is een heel spirituele steen.   Hij bevordert je spirituele kracht, je spirituele vaardigheden, astraal reizen, je verlichting, je wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede.
Deze steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze te accepteren.
Hij helpt je jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen. Lapis Lazuli bevordert je creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest.
Hij heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.
Verder heeft lapis lazuli een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, je emoties en de dingen die je dwars zitten.
Op fysiek niveau helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk.
Lapis lazuli heeft de bijzondere eigenschap om liefde op te wekken én te versterken. Daarom kan je hem dragen als liefdes- of vriendschapssteen.
Lapis lazuli heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, waarbij spanningen en nervositeit sterk verminderen bij het dragen van deze steen. Maar ook slapeloosheid, oververmoeidheid en prikkelbaarheid kan je positief beïnvloeden met lapis lazuli.Lemurisch kristal 


lemurisch kristal Lemurische kristallen zijn zeer nuttig om de chakra's mee te reinigen en in balans te brengen. Het kristal helpt bij het verwijderen van aan het lichaam gehechte entiteiten, karmisch afval en andere negatieve energie die in het lichaam huist. lemurisch kristal Ook verwijdert het eigen energie die niet meer goed voor je is, zoals oud verdriet en boosheid.

Hierdoor kan het oude en negatieve gedragspatronen verminderen. Het gebruiken van lemurisch bergkristal brengt inzicht en helpt contact maken met engelen en gidsen.

Deze kristallen openen je voor allerlei spirituele dimensies, kennis en inzichten op gebied van vorige levens, reïncarnatie, het grote geheel en het openen van oude (verloren) kennis. Lemurische bergkristallen zijn krachtige stenen met een hoog bewustzijn, die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen.

Het Lemurisch kristal bestaat uit zeer helder kwarts en het lijkt net of het bevroren is (ijskristal). Deze stenen bevatten lemurische energie (ze zijn door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen). Deze energie is bijzonder liefdevol... De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en helpen goed bij slapeloosheid. Ze kalmeren je gedachten en zijn goed bij hoofdpijn. Lemurisch bergkristal verzacht lichamelijke klachten en pijn. Kristallen werden ook gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Deze Lemurische bergkristallen dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis wordt je onderwezen in hun geavanceerde genezingskunst. Wanneer je met deze kristallen werkt, dan gaat je eigen energie enorm in vibratie stijgen.

Lepidoliet


lepidolietLepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. Deze steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.
Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. Deze steen bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken.
Het gaat negativisme, depressie, stress, afhankelijkheid, dwanggedachten en wanhoop tegen en helpt bij mensen met anorexia, bipolaire stoornissen en verslavingen.
Hij helpt je eigen grenzen beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen elektromagnetische straling van oa computers, mobiele telefoons, ...
Lepidoliet helpt bij astraal reizen en contact maken met vorige levens.
Fysiek helpt lepidoliet bij slaapstoornissen, zenuwpijn, ischias, gewrichtsklachten, allergieën, epilepsie en de ziekte van Alzheimer.
Deze steen werkt ontgiftend en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
Prijzen kan je teruginden op de webshop

Kunziet 


kunziet Kunziet is een zeer spiritueel krachtige en beschermende steen. Hij werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid, tolerantie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan en helpt je met het ontvangen en geven van liefde.
Deze steen maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten. Hierdoor helpt het bij het opruimen van emotionele bagage uit zowel dit als vorige levens.
Kunziet werkt opbeurend en inspirerend en heeft hiermee een goede invloed op (bipolaire) depressies. Hij brengt balans in ratio en intuïtie.
Op spiritueel niveau beschermt kunziet tegen alle soorten negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen.
Tevens bevordert de steen een diepe meditatie.
Op fysiek niveau heeft hij een positieve werking op de zenuwen bvb zenuwpijn en neuralgie.  Hij werkt goed op het geheugen, epilepsie, de zintuigen, ischias, gewrichten, een beklemmend gevoel in de borst, hart en bloedsomloop. Kunziet kan afvallen ondersteunen als het overgewicht (deels) een emotionele oorzaak heeft.
Merliniet 


merlinietMerliniet heeft een sterke connectie met spiritualiteit en magie. Hij helpt contact te maken met andere werelden en dimensies, met je gids maar ook nieuwe gidsen en/of overledenen. Daarom is merliniet een bijzondere geschikte steen voor sjamanisme, mediumschap, divinatie (bijvoorbeeld tarot en numerologie), Lichtwerk, healings en andere spirituele activiteiten. Omdat het een sterke connectie heeft met de elementen en de kracht heeft om deze te verenigen, is merliniet ook een goed hulpmiddel bij Wicca en bij het werken met het Medicijnwiel.

Maar naast het stimuleren van spirituele inzichten en spirituele ontwikkeling kan de steen ook, naar binnen gericht, zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling bevorderen.
Hij helpt je om ook de donkere kanten van je persoonlijkheid te zien én te accepteren door het begrip dat er altijd een combinatie is van donker en licht, yin en yang...

Merliniet helpt je om negatieve energie, blokkades en gedragspatronen uit het verleden te verminderen en hier voorbij te groeien.   Omdat de steen ook het contact met vorige levens vergemakkelijkt, is het een heel geschikte en bijzonder goede steen om negatief karma op te ruimen.

Door deze eigenschappen herstelt merliniet de natuurlijke balans en helpt je evenwichtiger, sterker en gelukkiger in het leven te staan.
Fysiek bevordert merliniet de doorstroming van energie door het lichaam en heeft hierdoor een positieve invloed op de bloedsomloop, het zuurstoftransport en het hart, het zenuwstelsel en de hersenen en de darmen.
Maansteen 


maansteen
Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Deze steen bevordert de intuïtie en de vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Deze steen heeft ook een sterk effect op de slaap en je dromen en helpt bij slapeloosheid. Ook helpt hij je om je dromen beter te herinneren.
Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn.
Op fysiek niveau werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. Deze steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.
Ook geeft hij goede resultaten bij zwaarlijvigheid, spierzwakte en cellulitis. En helpt bij het bekoelen en kalmeren van hoog oplopende emoties.
Verder helpt maansteen bij maagklachten, menstruatiestoornissen, waterzucht, futloosheid en verstopping. Versterkt het voortplantingsmechanisme in de onderbuik en werkt daarmee uitstekend tegen onvruchtbaarheid.
Maansteen neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst. Hij beschermt reizigers.
Het is een steen van hoop en reinheid en helpt tegen ontevredenheid en hebzucht.
Maansteen verzacht het gevoelsleven en is daarom de uitstekende steen om de verharde, verbitterde mensen weer gevoeliger te maken.
Het is een vrouwelijke steen en is dus geschikt om mannen in aanraking te laten komen met hun vrouwelijke kant. Maansteen wordt veel gebruikt bij onvruchtbaarheid. ( op voorwaarde dat de onvruchtbaarheid afkomstig is van een verstoorde hormoonhuishouding of gespannenheid. ) Deze steen helpt bij ongeluk en vergiftiging, is goed voor de maag, tegen maagzuur, helpt bij menstruatiestoornissen (hormonen) maakt spontaan en bevordert de spijsvertering.
Malachiet 


malachietMalachiet is een zeer goede steen om trauma’s te verwerken en beperkende gedrags- en denkpatronen te doorbreken. Dit komt omdat Malachiet remmingen en schaamte vermindert waardoor onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte kunnen komen.
Deze steen bevordert de intuïtie en het vermogen te visualiseren. Maar is ook zeer nuttig om abstract te leren denken en versnelt de informatieverwerking en het denken.

Malachiet versterkt vriendschappen en het inlevingsvermogen & inzicht in wat er omgaat in andere mensen.
Deze steen absorbeert negatieve energie en beschermt tegen straling.
Hij reinigt chakra’s en brengt ze in balans. Malachiet hoort bij alle chakra’s, maar vooral bij de basischakra, de bij de zonnevlecht-, hart- en keelchakra’s.

Malachiet helpt bij angsten, nachtmerries en fobieën. Fysiek helpt malachiet bij seksuele problemen, vooral met een psychologische oorzaak.
Ook stimuleert hij de waterhuishouding dus de nieren en de blaas gaan beter werken.
Malachiet werkt ontgiftend, bloeddrukverlagend en krampopheffend en heeft een positieve werking op astma, artritis en artrose, lever, epilepsie, botbreuken, wagenziekte, duizeligheid en dyslexie.
Mookaiet


mookaiet
Mookaiet is een variëteit van jaspis maar is geel, bruin of roodachtig van kleur.  Ook mookaiet werkt zeer aardend & beschermend. Deze steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Hij maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens volledig voor te gaan.
Jaspis helpt je ook voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.
Hij maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Deze steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie.
Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.
Hij maakt astraal reizen makkelijker.
Op fysiek niveau heeft deze steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.  Werkt positief in op de lever, gal en nieren. Helpt bij blaasaandoeningen, epilepsie, maagkwalen, gebrek aan wilskracht en werkt uitstekend tegen galstenen. Verlicht de bevalling en zwangerschapsbraken.
Maar ook werkt jaspis uiterst beschermend in de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
Hij verhoogt de verdraagzaamheid en verdrijft negatieve gedachten.
 Beschermt tegen beroertes en het boze oog en is bekend als gelukssteen. Het is de beste steen om te aarden. Er zijn verschillende soorten jaspis, de werking is bijna gelijk voor alle soorten.
Naast de algemene eigenschappen van jaspis maakt mookaiet avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem.
Onyx


onyx
Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Deze steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken.
Hij maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.  Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.
Hij is uitstekend geschikt voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.
Op fysiek niveau heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten.  Hij is ook zeer nuttig voor het haar, de huid en de nagelgroei.   Hij stimuleert de energiedoorstroming in het lichaam n helpt goed bij luchtwegproblemen.
Onyx is een nuttige steen bij oorsuizingen. (samen met agaat en tourmalijn)
Hij verleent innerlijke kracht en uithoudingsvermogen, stimuleert het energetisch 'horen' en het luisteren.  
Het mineraal verhoogt de weerstand, beschermt tegen ongevallen en is een goede steun bij verlies en verdrietverwerking.
Onyx versterkt de botten en het gebit.

Opaal wit 


opaal Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief.
Met opaal kun je emotionele situaties intensiever beleven. Ook kun je met opaal de wonden van oude emotionele trauma's helen.

Deze steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie & seksualiteit en maakt trouw en loyaal.  Daarom is opaal geschikt voor de heiligbeenchakra en het hartchakra. Een opaal gedragen voor het heiligbeenchakra versterkt de organen in de onderbuik, met name de organen van de voortplanting.
Een opaal gedragen voor de hartchakra helpt je liefhebben van jezelf en anderen.

Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.
Opaal kan ook stemmingswisselingen tijdens menstruatie en overgang stabiliseren.

Mensen die het zwaar hebben of zich niet vrolijk voelen worden losser en vrolijker door het dragen van opaal.

Verdriet door verlies kan men leren omzetten in acceptatie en rust door het dragen van opaal.

 


Obsidiaan zwart 


obsidiaan
Is goed voor een te hoge bloeddruk en bevordert het herstel van de huid na verwonding. Ondersteunt het skelet en de ruggenwervels.
Werkt zeer goed bij aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, griep, ...
Obsidiaan heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en stimuleert de werking van de panceas, lever en de nieren.   Ook werkt obsidiaan pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.
Geestelijk werkt hij ontspannend bij onrust en prikkelbaarheid en bevordert een goede nachtrust. Helpt zeer goed bij geestelijke vermoeidheid.
Obsidiaan is ook sterk inzichtgevend en reinigend.  Hij stimuleert je persoonlijke ontwikkeling door je inzicht te geven in jezelf en helpt je bij het opruimen van bagage uit het verleden.
Hij brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen en/of ziekte en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.
De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. Obsidiaan vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.
Deze steen is echter niet voor gevoelige mensen aan te raden.  Obsidiaan kan zeer krachtig werken.  Dit omdat hij heftige emoties naar boven kan halen en omdat sommige inzichten erg confronterend kunnen zijn.  
Een alternatief voor deze gevoelige mensen is de zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan.
Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.
Pyriet 

pyriet
Pyriet is een positieve steen die inspireert en u de kracht geeft uw ideën uit te werken.  
Hij vergroot het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde en is een prima steen bij het overwinnen van een minderwaardigheidscomplex.
Deze steen geeft energie aan het lichaam en helpt het vermoeidheid overwinnen door energielekkages te dichten.
Pyriet is goed voor de botten, het spijsverteringskanaal, de luchtwegen en voegt meer zuurstof aan het bloed toe.Verlicht astma en bronchitis.
Maar Pyriet is ook een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen.


Rhodoniet


rhodoniet
Rhodoniet is een zer krachtige genezer voor emotionele fysieke wonden.   Daarom is hij een zeer goede steen als eerste hulp bij ongevallen.  Hij kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen.  Maar ook bij gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.
Rhodoniet kan een grote hulp zijn bij ruzie en conflict. Dit omdat hij helpt om te vergeven en stimuleert de verzoening, het wederzijds begrip en vriendschap.
Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens sterk verminderd.
Bij psychische wonden verzacht deze steen en heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.
Op fysiek niveau geneest rhodoniet wonden en vermindert littekens.  Maar hij heeft ook een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, m.s. en auto-immuunziekten.


Robijn


rhodoniet
Robijn rhodoniet Robijn geeft kracht en energie en werkt sterk activerend. Deze steen activeert het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Hij bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen. Op fysiek niveau geeft de steen ook kracht en vitaliteit en helpt tegen uitputting en apathie. Robijn werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op hyperactiviteit (ADHD), de bloedcirculatie, koorts, nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen, de milt en infectieziekten. Hij werkt positief voor haar, huid en nagelgroei. Stimuleert de energiedoorstroming in het lichaam.

Helpt goed bij luchtwegproblemen. Werkt zéér goed bij vermoeidheid, koorts, buikkrampen, suikerziekte, syndroom van Down en melancholie. Robijn kan nuttig zijn tijdens de zwangerschap en kan helpen (als er geen fysieke redenen is) om geen miskraam te krijgen. Robijn is werkzaam op alle velden van bestaan en energie, versterkt de intuïtie, ontwikkelt het hoger denken en geeft moed. Ook helpt hij om meer doorzettingsvermogen te krijgen. Robijn is een goede keuze om extra kracht te krijgen na een moeilijke periode.

Gebruik Robijn zeker om: melancholie te verdrijven en een miskraam te voorkomen. En Robijn werkt hartversterkend, is goed tegen vermoeidheid, geeft moed en sterkt de wilskracht.
Rookkwarts 


rookkwarts
Rookkwarts is een uiterst sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen  van lichaam, ziel & geest.
Hij is zeer geschikt om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. Deze steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt ervoor dat je je geestelijke veerkracht kan bewaren.
Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (zeker faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit.
Deze steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
Rookkwarts beschermt tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) en helpt bij het mediteren.
Hij is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden.
Op fysiek niveau werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen.
Hij kan ook helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.  
Verder kalmeert rookkwarts wanneer men zich opgejaagd voelt en verminderd nervositeit.
hij is een goede talisman tegen negatieve energieën.
Versterkt de concentratie, hart en nieren. Verder vergroot hij op fysiek vlak de vruchtbaarheid en beïnvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen.
Hij voert negatieve energie af, geeft kracht om wensen en dromen waar te maken, helpt te verbinden met de aarde, beschermt tegen ondoordacht handelen, versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel.

Rozekwarts


rozekwarts
Rozenkwarts verzacht de pijn van een gebroken hart en brengt nieuwe liefde en vriendschap in je leven. Draag in een emotioneel moeilijke periode, bvb bij een scheiding, rozenkwarts.
Deze steen is dus dé steen van het hart en de liefde.
Hij werkt zeer sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.
Deze steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Deze steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.
Op fysiek niveau heeft deze steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.
Rozenkwarts herstelt het evenwicht in het lichaam en brengt orde en rust. Geeft liefde en zelfvertrouwen terug. Helpt moeilijkheden overwinnen.
Rozenkwarts is een uitstekende steen voor kinderen, bevordert de geestelijke groei. Het mineraal versterkt de creativiteit en het scheppend vermogen. Opent, bij kinderen en volwassenen, het gevoel voor liefde.
Rozenkwarts opleggen bij o.a.: heimwee, verbittering, angst, ontevredenheid. Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Leg een stuk rozenkwarts onder uw kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust. Rozenkwarts heeft een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Droomt u vaak naar, of wordt u angstig wakker, leg dan een stuk rozenkwarts onder uw kussen om de negatieve emoties te weren. Met een stuk rozenkwarts kunt u ook hartzeer uit het verleden verwerken in uw dromen.
Tip: Hang bij de geboorte van een baby een rozenkwarts in het wiegje, en het kindje is rustig en tevreden.
Seleniet


Sodaliet
Seleniet is een zeer spirituele steen. Hij werkt beschermend en inzichtgevend. Daarom is het nuttig om deze steen te dragen bij spiritueel werk. Seleniet bevordert het contact met engelen & gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie en allerlei soorten gaven. Hij werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Hij bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft seleniet een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. Seleniet is, net als Coelestien, een Engelensteen.

Hij brengt je Engelen dichterbij en maakt je ontvankelijk voor hun leiding. Seleniet is een kalme steen die rust geeft, hij stabiliseert grillige emoties en heft verwarring op. Seleniet staat in directe verbinding met de Akasha Kronieken en geeft daarmee een heldere toegang tot kennis van mens, dier en planeet. Hij geeft bewust inzicht in wat er op onderbewust niveau is gebeurd en wijst op oplossingen wat betreft lessen waaraan gewerkt wordt. Seleniet geeft een zuivere bescherming en kan gebruikt worden om ongewenste energieën of entiteiten uit de aura of een ruimte te halen.

Seleniet kan niet gereinigd worden met water. Seleniet lost opbij contact met water. Nuttig om weten is dat seleniet niet vaak gereinigd en opgeladen hoeft te worden. Dit komt omdat seleniet zelfreinigende eigenschappen bezit. Maar seleniet kan kracht opdoen door in het maanlicht te liggen aangezien ze genoemd is naar Selene, de Griekse godin van de maan.

Sodaliet 


Sodaliet
Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Hij bevordert je zelfacceptatie, je zelfrespect en je zelfvertrouwen.
Hij helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën.
Hij bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.
Deze steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.
Op fysiek niveau helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.
Hij werkt zeer rustgevend. Hij ondersteunt de functie van de pancreas, lever en nieren. Sodaliet heeft een positieve invloed op de teelballen en de eierstokken.
Sodaliet brengt rust en bevordert een goede slaap. Verbetert het cholestrolgehalte en werkt bloeddrukverlagend.
Oorsuizingen en duizeligheid worden door het dragen van sodaliet sterk verminderd (samen met tourmalijn en onyx).
Sodaliet helpt bij onrust, prikkelbaarheid, oververmoeidheid en angst. Hij maakt rustig, versterkt het zelfvertrouwen en verhoogt standvastigheid.
Sodaliet stabiliseert overgevoeligheid en brengt innerlijke vrede.Prijzen kan je teruginden op de webshop

Turkoois


turkoois
Turkoois beschermt mens en dier tegen negatieve dingen van buiten af.  Hij is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.
Hij  brengt evenwicht. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting.
Turkoois heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Hij bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.
Op fysiek niveau werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Hij ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.   Helpt tegen opvliegers, de ziekte van Pfeiffer, reuma, gewrichtsproblemen, prostaatziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen.
Verder bevordert turkoois goede relaties en schenkt welzijn aan de drager. Hij absorbeert schadelijke trillingen en weert het boze oog. Deze steen is een goede steen om mee te nemen op reis.
Beschermd verder tegen ongeluk, brengt harmonie in het huwelijk, helpt niet verwerkte emoties op te lossen, bevorderd goede relaties en schenkt welzijn en geluk.
Turkoois is een vriendschapssteen die helpt bij de verwerking van negatieve ervaringen. Het mineraal trekt het goede aan, versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden. Is een goede beschermer op reis en bij autorijden.

Toermalijn zwart 


turkoois
Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Deze steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.
Ook reinigt toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht.
 
Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

turkooisToermalijn werkt heel rustgevend en kalmeert nervositeit. Toermalijn helpt bij alle vormen van infecties en vergiftigingen. Hij is een ideale hulpt bij gordelroos en keelproblemen. Toermalijn is zéér nuttig tegen allergieën en evenwichtstoornissen. ( ook bij syndroom van Ménière )
Hij versterkt het zelfvertrouwen, geeft inspiratie en levensvreugde. Hij verdrijft negatieve gedachten en verdriet. Is heel belangrijk voor het behandelen en bestrijden van stress en spanningen.

Toermalijn bevordert het zelfvertrouwen en de concentratie. Het mineraal beschermt tegen negatieve straling en gedachten, ontspant bij nervositeit en troost bij verdriet.

Zwarte toermalijn aardt en beschermt tegen negatieve energie: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie en vervloekingen en stress en spanningen. Hierdoor werkt de steen ontspannend, vergroot de vitaliteit en bevordert een neutrale houding en logisch rationeel denken. 

Draag Toermalijn bij
: duizeligheid, nervositeit, gebrek aan zelfvertouwen, zwakke concentratie, vallen en struikelen. Groene Toermalijn vergroot het doorzettingsvermogen, schenkt zelfvertrouwen en levenskracht. Helpt bij de ziekte van Ménière. Zwarte Toermalijn neutraliseert restspanning van elektrische apparaten en beeldschermen. Beschermt tegen tegen negativiteit van buitenaf, dit geldt zowel voor negatieve gedachtekrachten als voor aardstraling, radio-activiteit en ziekmakende lichaamsenergieën.
Lichamelijk heeft de steen een positief effect op het immuunsysteem en pijn.

Toermalijn groen 


turkoois Groene toermalijn heeft ook de reinigende & beschermende werking. Hij heeft alle eigenschappen van toermalijn algemeen met extra eigenschappen als:
Geeft energie, kracht, doorzettingsvermogen en moed. Groene toermalijn trek geluk, voorspoed & welvaart aan.
Hij maakt creatief en helpt je positieve dingen in je leven te manifesteren.
Groene tourmalijn helpt om contact te maken met de natuur & natuurgeesten. Hij kan genezend werken voor planten en dieren.
Het is een heel geschikte steen om te gebruiken bij sjamanistisch werk en om contact te maken met kracht dieren.
Groene toermalijn heeft een positieve werking op het hart en hartchakra, hyperactiviteit en ADHD.

Tourmalijnkwarts 

Toermalijnkwarts is een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn.

tourmalijnkwarts
Toermalijnkwarts verandert negatieve gedachten en energieën in positieve en laat spanningen verdwijnen. Hij harmoniseert de meridianen, de verfijnde lichamen en de chakra's .

Op het psychische niveau integreert en geneest hij schaduwenergieën. Tourmalijnkwarts kan je het best bij je dragen of plaatsen want hij lost effectief problemen op.
Deze steen helpt bij rouwverwerking & groeiprocessen. Maar ook bij mentale emotionele processen.
Je kan tourmalijnkwarts gebruiken om hyperventilatie te bestrijden.

Het is een aardende steen die het energieveld van het lichaam versterkt tegen “aanvallen” van buitenaf.  

Hij helpt tegen zenuwachtigheid en overspannenheid en is een goede hulp om eerlijk & helder te communiceren. Toermalijnkwarts is 'de' steen die je kan helpen


Toermalijn watermeloen


turkooisWatermeloen toermalijn activeert het hart chakra en bevordert hierdoor liefde, tederheid, begrip, geduld en tactvol en diplomatiek optreden en heeft daardoor een positief effect op vriendschappen en relaties.
Deze steen verlicht emotionele pijn en angst en helpt bij emotionele problemen en depressies.

Ook zal watermeloen toermalijn helpen om persoonlijke doelen helder te krijgen en tot uitvoering te brengen en heeft een positief effect op de zenuwen (bvb m.s.).  Maar hij is ook bijzonder goed bij stress!

Tijgeroog goud


tijgeroog
Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. Deze steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen.
Deze steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid.
Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen.
Hij heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies. Tijgeroog helpt uitstekend tegen darmkrampen. ( Draag tijgeroog op de buik.) Helpt bij rugklachten, rugpijn en hernia. Ondersteunt een vlotte zwangerschap en helpt bij het aanmaken van borstvoeding. Werkt goed tegen pijnlijke menstruatie en stimuleert de lever en pancreas.
Helpt heel goed bij astma, ademhalingsproblemen en hyperventilatie samen met barnsteen.
Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden ( samen met turkoois ), geeft zelfvertrouwen en bevordert verantwoordelijksheidsgevoel. Het mineraal sterkt de concentratie, werkt positief op zenuwstelsel.

Zonnesteen


zonnesteen Zonnesteen geeft nieuwe levenskracht, beschermt tegen somberheid en zwaarmoedigheid.
Hij werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven.
Zonnesteen is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.
Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.
Het mineraal sterkt het hart, de ogen en de nieren. Stimuleert de calciumopbouw.
Helpt bij rugklachten, rugpijn en hernia. Ondersteunt een vlotte zwangerschap en helpt bij het aanmaken van borstvoeding. Werkt goed tegen pijnlijke menstruatie en stimuleert de lever en pancreas. Zonnesteen versterkt de energie.
Draag Zonnesteen o.a. bij: bloedarmoede, onrust, prikkelbaarheid, somberheid, reuma.Woestijnroos


woestijnroos Woestijnroos is een soort Seleniet. Seleniet is een steen die diepe rust geeft en heel geschikt is voor meditatie of spirituele activiteiten. Seleniet vergamakkelijkt meditatie en bevordert balans en vrede in jezelf en je omgeving. Een stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer.

Woestijnroos in het bijzonder zou beschermen tegen verschillende soorten straling en een versterkende en stabiliserende werking hebben.
In tijden van psychische onrust, brengt de woestijnroos helende kracht als je hem een tijdje vast neemt.

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisartsAlle andere edelsteensoorten zijn op aanvraag verkrijgbaar.  Wens je de prijs hiervan te weten stuur dan een e-mail naar: info@aroma-atelier.be
Prijzen kan je teruginden op de webshop
Geschenkflesjes aan koord gevuld met edelstenen 


Een origineel cadeautje voor jezelf, een vriend of vriendin, of om je werkplek meer (of betere) energie te geven, in je garderobe, in je huis of auto...
Je kan het als sierraad dragen en hierdoor jezelf voorzien van deze energie of je kan het ergens hangen en daardoor een plaats van de energie voorzien.druppel hangerAmethist:

Amethist werkt zeer beschermend en zuiverend. Hij maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten.  
Amethist helpt je om contact te maken met hogere energieën en gidsen.
Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers.
Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.
Deze steen geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn, spanningsmaagpijn, goed tegen verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, is goed voor lever en ogen, ontspant de nekspieren en de schouderbladen. (draag amethist rond de nek)

druppel hangerAventurijn:

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Deze steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken.
Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.  Maar hij werkt ook zeer ontspannend & kalmerend bij woede, ergernis en irritatie.  
Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Deze steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders.
Op fysiek niveau heeft de steen ook een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Verder werkt aventurijn pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op de huid (uitslag, allergische reacties, etc.), stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.
Aventurijn is goed tegen eczeem, uitslag, acne, rode vlekken. Helpt bij neusbloeden en is een goede hulp bij artrose en ontkalking. Ook helpt aventurijn de bloeddruk terug in balans te brengen. Kinderen die niet goed groeien zijn ook vaak drukke of onrustige kinderen. Aventurijn helpt hen weer wat rustiger te worden. Werkt goed tegen jeugdpuistjes ( verdwijnen door het dragen van een aventurijn, samen met het gebruik van omega 3-6-9 ) Mensen die snel hun zelfbeheersing verliezen ( driftig ) vinden met het dragen van aventurijn, hun innerlijke balans terug.druppel hangerTijgeroog:


Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. Deze steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen.
Deze steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid.
Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen.
Hij heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies. Tijgeroog helpt uitstekend tegen darmkrampen. ( Draag tijgeroog op de buik.) Helpt bij rugklachten, rugpijn en hernia. Ondersteunt een vlotte zwangerschap en helpt bij het aanmaken van borstvoeding. Werkt goed tegen pijnlijke menstruatie en stimuleert de lever en pancreas.
Helpt heel goed bij astma, ademhalingsproblemen en hyperventilatie samen met barnsteen.
Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden ( samen met turkoois ), geeft zelfvertrouwen en bevordert verantwoordelijksheidsgevoel. Het mineraal sterkt de concentratie, werkt positief op zenuwstelsel.

druppel hangerRozekwarts:

Rozenkwarts verzacht de pijn van een gebroken hart en brengt nieuwe liefde en vriendschap in je leven. Draag in een emotioneel moeilijke periode, bvb bij een scheiding, rozenkwarts.
Deze steen is dus dé steen van het hart en de liefde.
Hij werkt zeer sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.
Deze steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Deze steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.
Op fysiek niveau heeft deze steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.
Rozenkwarts herstelt het evenwicht in het lichaam en brengt orde en rust. Geeft liefde en zelfvertrouwen terug. Helpt moeilijkheden overwinnen.
Rozenkwarts is een uitstekende steen voor kinderen, bevordert de geestelijke groei. Het mineraal versterkt de creativiteit en het scheppend vermogen. Opent, bij kinderen en volwassenen, het gevoel voor liefde.
Rozenkwarts opleggen bij o.a.: heimwee, verbittering, angst, ontevredenheid. Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Leg een stuk rozenkwarts onder uw kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust. Rozenkwarts heeft een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Droomt u vaak naar, of wordt u angstig wakker, leg dan een stuk rozenkwarts onder uw kussen om de negatieve emoties te weren. Met een stuk rozenkwarts kunt u ook hartzeer uit het verleden verwerken in uw dromen.
Tip: Hang bij de geboorte van een baby rozenkwarts in het wiegje, en het kindje is rustig en tevreden.

Prijzen kan je teruginden op de webshopHart hangers


druppel hangerHart hangers zijn verkrijgbaar in volgende steensoorten:

Amethist
Bergkristal
Hematiet
Rozekwarts
Aventurijn
Jaspis
Sodaliet
Tijgeroog
 

(afmetingen v/d hanger: 20 mm doorsnede)


Kettingen voor de hangers:Rubber koord ketting:Deze ketting is ca 43.50 cm lang , heel fijn & glad van structuur.


zilveren ketting

Grote foto: klik hierZilveren ketting:zilveren kettingLengte 40 cm 
Lengte 42 cm

Het is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

Meer weten?  Klik hier:


Stenen ontladen & opladen
Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts
.

De kristallengids deel 1

De complete gids over kristallen.

Judy Hall

Dit boek beschrijft alle belangrijke kristallen die op dit moment verkrijgbaar zijn, inclusief de vele minder bekende, onlangs ontdekte exemplaren. In deze prachtig geïllustreerde gids worden de vormen, kleuren en toepassingen van meer dan tweehonderd kristallen beschreven.

In het gedeelte met beschrijvingen kunt u een bekend kristal meteen vinden of een onbekend kristal gemakkelijk identificeren. De beschrijvingen omvatten de praktische en esoterische kenmerken van elk kristal, inclusief de spirituele, geestelijke, psychische, emotionele en fysieke eigenschappen: tevens wordt het gebruik bij kristalgenezing vermeld.

Dit is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen dat traditonele en eigentijdse kennis van kristallen bevat, gebaseerd op de ervaring die de auteur in ruim dertig jaar heeft opgebouwd.

Extra info:
De auteur werkt reeds meer dan dertig jaar met (half)edelstenen en heeft, vooral door haar intuitieve benadering, een grote kennis van kristallen opgebouwd. Haar inzichten heeft zij vastgelegd in een drietal boeken.
Deze 'kristallenbijbel' is een praktische en handige gids en informeert de lezer over bekende edelstenen, maar ook over minder bekende 'Nieuwe Tijds'-kristallen, die met hun zeer hoge vibraties helpen communicatie met andere dimensies te bevorderen. Hall gaat in op de achtergrond en vorming van kristallen, hun decoratieve eigenschappen, geneeskrachtige werking hoe kristallen te kiezen en te verzorgen, de diverse vormen, de samenhang tussen kristallen en de dierenriemtekens, het lichaam, de aura ... maar het grootste deel ruimt zij in voor het beschrijven van ruim tweehonderd kristallen.
Ook daar valt de overzichtelijke indeling op: naam, foto, ingekaderde informatie over kleur, uiterlijk, zeldzaamheid en vindplaats, waarna kenmerken (praktisch en esoterisch), genezing en positie aan de orde komen. Een goed in de hand liggende gids, verzorgd, helder taalgebruik, schitterende illustraties, brede informatie, aantrekkelijke kaft en zeker door het bespreken van 'nieuwe' kristallen de moeite waard voor geinteresseerde leken en therapeuten.

De kristallengids deel 2

Met beschrijving van meer dan 200 kristallen.

Judy HallDit tweede deel van de Kristallengids bevat meer dan 200 nieuwe kristallen, zoals stenen met hoge vibratie voor spirituele alchemie en de recent ontdekte Groenlandse stenen.

Het is een prachtig geïllustreerde, complete gids van bijzondere kristallen en hun geneeskrachtige werkingen en hun effecten op de omgeving en op karma.

Hij bevat onder andere beschrijvingen van kristallen voor energieversterking en reiniging van ruimten en het kristal-medicijnwiel.


Extra info:
In de alternatieve geneeskunde worden kristallen door veel therapeuten gebruikt als ondersteuning van een genezingsproces bij lichamelijke zowel als bij psychische problemen.
In dit boek wordt in een inleidend gedeelte verteld wat de edelstenen voor de mens kunnen betekenen en hoe hiermee gewerkt kan worden. Vervolgens worden meer dan tweehonderd kristallen afzonderlijk behandeld (inclusief een duidelijke kleurenfoto) met omschrijving van werkingsgebied en toepassingsadvies.
De stenen worden ruw of gepolijst gebruikt en zelfs als tinctuur ingezet bij kwalen. Tot slot een verklarende woordenlijst en register in zeer kleine letter. Dit naslagwerk is geschikt voor praktische toepassing door therapeuten die bekend zijn met de kristallentherapie.
In deel 1* zijn honderden andere kristallen beschreven.

De kristallengids deel 3

Met meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.

Judy Hall

Meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.

De Kristallengids is het populairste handboek van kristallen ter wereld geworden. Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. In de gids kunt u een bekend kristal snel opzoeken of een onbekend kristal identificeren.

Dit derde deel bevat meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie. Het boek bevat een beschrijving van de praktische en esoterische eigenschappen van elke steen, inclusief zijn spirituele, mentale, psychologische, emotionele en fysieke effecten, plus zijn toepassing in kristalhealing. Judy Hall heeft 45 jaar ervaring op het gebied van traditionele en eigentijdse kennis van kristallen. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen.


Tip: De informatie ivm met de werking van stenen op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling. Bij ziekte raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie. Edelstenen kunnen een mooie ondersteuning zijn voor lichaam en geest, maar kan geen medische behandeling vervangen!Prijzen kan je teruginden op de webshop


 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005