O

 

                Edelstenen: Ontladen & opladen


Ontladen & opladen:


Niet alle steensoorten reageren goed op water of mogen zelfs niet met water in contact komen.
Daarom zijn er ontlaad methodes en oplaadmethodes die je veilig bij alle steensoorten kan toepassen.


Ontladen:

Edelstenen nemen negatieve energie op.   Edelstenen of kristallen moeten dus grondig gereinigd en ontdoen worden van alle opgenomen negatieve energie.
 
Werkwijze:  dit doe je 1 x per maand door de stenen in de ontlaadmix doos (hematiet stenen – grijs) te leggen.

Tijd: gedurende 12 uur


Opladen:

Voor een optimale werking van je edelsteen of kristal is het belangrijk om de energie van de steen regelmatig aan te vullen.  Dit doe je door je stenen op te laden.  
Door een steen regelmatig op te laden zal de steen je een lange tijd kunnen helpen en zal de werking van de steen vergroot en/of versterkt worden.

Werkwijze:  dit doe je onmiddellijk na het ontladen van de stenen door de stenen in de oplaadmixdoos (bergkristal stenen – doorschijnend) te leggen.

Tijd: gedurende 12 uur

Prijzen & soorten kan je teruginden op de webshop

 

Oplaad & ontlaad - Seleniet set


Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen. Vandaar dat ik deze handige set heb gemaakt. Je legt je stenen mee in het doosje bij je seleniet stenen.
Ca 6 tot 12 uur, afhankelijk van hoe regelmatig je dit doet.

Bergkristal oplaadmix


Oplaadmix van Bergkristal, mooi verpakt in een houten doosje van 9 x 9 cm.

Speciaal voor het opladen van edelstenen.  
De hematiet haalt alle negatieve energie uit de edelstenen en de bergkristal voorziet ze weer van positieve energie.


Hematiet ontlaadmix


Ontlaadmix van Hematiet, mooi verpakt in een houten doosje van 9 x 9 cm. 

Speciaal voor het ontladen van edelstenen.  
De hematiet haalt alle negatieve energie uit de edelstenen en de bergkristal voorziet ze weer van positieve energie.

Ontlaadschelp hematiet 


oplaadschelp

   Speciaal voor het ontladen van edelstenen.  
   De hematiet haalt alle negatieve energie uit de edelstenen en de bergkristal voorziet ze weer van positieve energie.
   
    Abalone Schelp (Parelmoeren krachtbron schelp) + 100 gr hematietsteentjes


oplaadschelp bergkristal 


oplaadschelp
Speciaal voor het opladen van edelstenen.  
De hematiet haalt alle negatieve energie uit de edelstenen en de bergkristal voorziet ze weer van positieve energie.

Abalone Schelp (Parelmoeren krachtbron schelp) + 100 gr bergkristalsteentjes


 Prijzen & soorten kan je teruginden op de webshopAlgemene richtlijnen voor een goede verzorging van je edelstenen en edelsteensieraden.

  • Als je een edelsteen wil dragen voor de geneeskrachtige werking, draag hem dan niet langer dan 12 uur achter elkaar. (bvb overdag wel, s' nachts niet)
  • Je draagt de steen het best op de blote huid.  Dit komt omdat het aura van de steen dan het aura van de drager positief kan beïnvloeden.
  • Geef je edelsteen voldoende rust en de tijd om terug op te laden. (leg ze bij een oplaadschelp of oplaadmix)
  • Je steen of stenen 1 maal per maand even reinigen onder stromend water (zonder zeep!) en dan een nachtje opladen in het maanlicht en/of bij bergkristallen. Omdat het in onze huidige levenswijze en maatschappij meestal moeilijk (haast onmogelijk) is om 12 uur onafgebroken maanlicht te vinden, raad ik u aan om je edelstenen op te laden bij enkele bergkristallen of op een oplaadschelp..  Deze manier is zéker zo krachtig en zuiver als maanlicht.
  • Wanneer de stenen dof worden of zelfs af brokkelen, is de steen dringend aan verzorging toe! 
  • Hematiet heeft de eigenschap te ontladen. Omdat sommige stenen niet goed reageren op water is het nuttig om te overwegen je stenen te ontladen op een ontlaadschelp of ontlaadmix (van hematietstenen) 
  • Om je edelstenen dan terug op te laden leg hem een hele tijd bij bergkristallen. (oplaadschelp of oplaadix)
  • Draag je stenen niet onder de douche en let op met parfum, make-up, haarlak of zonnebrandolie. Stenen worden daar heel snel dof en ziek van.

De wijsheid van stenen

Dit boek is het meest complete en uitgebreide overzicht van de fascinerende wereld van edelstenen, kristallen en mineralen en van hun metafysische werking.
Er worden meer dan driehonderd verschillende soorten in beschreven, elk met een overzicht van de werking en herkomst, en geïllustreerd met kleurenfoto's.

Nooit eerder werd een zo duidelijk overzicht gepresenteerd van de wereld van de stenen en hun gebruik bij heling en spiritueel ontwaken.
De wijsheid van stenen leert je alles over de wetenschappelijke componenten van stenen en mineralen, over hun geschiedenis en herkomst, elementaire energie, corresponderende chakra's en de gelukkigste combinaties.

Of je nu een beginner bent of een geoefend gebruiker, dit indrukwekkende boek is een naslagwerk dat je keer op keer duidelijke en toegankelijke informatie zal verschaffen. Het maakt je deelgenoot van de schoonheid en positieve eigenschappen van het stenenrijk en vormt een steun en toeverlaat op het spirituele pad.
Het register maakt het bovendien mogelijk een steen op maat te zoeken voor een grote verscheidenheid aan fysieke, emotionele en spirituele aandachtspunten.

Van meer dan 300 edelstenen, mineralen en kristallen worden zeer uitgebreide beschrijvingen gegeven op het gebied van vindplaats, samenstelling en herkomst van de naam. Vervolgens geven de beide auteurs een beschrijving van de metafysische werking van de steen. Bij de tweede auteur (Naisha Ahsian) staat steeds uitgelicht wat de steen betekent op spiritueel, emotioneel en lichamelijk gebied. Afgesloten wordt met een affirmatie. Van alle stenen zijn een of meer kleurenfoto's voorzien.

Vorige paginaCopyright © Valérie's Aroma-atielier 2004 - 2005