Wat doet welke steen? 


Werking edelstenen Elke edelsteen heeft een invloed op je lichaam en je omgeving. Als je een steen op het lichaam draagt, heeft deze invloed op lichaam & geest.

Bij het uitkiezen van een passende steen kan men zich laten leiden door de kleur van de steen of je intuitie. Dwz dat je de steen kiest zonder echt te weten waarvoor hij juist dient. Of je kiest een steen speciaal voor zijn werking.

Het is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

Meer weten?  Klik hier:


Stenen ontladen & opladen

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts


Prijzen & soorten: zie webshop


Overzicht edelsteen werking:Agaat boom 


agaatBoomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. Deze steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Hij geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig.
De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is.

Boomagaat heeft een bijzondere band met het plantenrijk en zal ook de gezondheid van kamerplanten in stand houden.
Boomagaat geneest chakra's die in onbalans zijn geraakt door aandoeningen en behandelt skelet ziekten.

De boomvormige insluitsels die in de steen zitten die worden gevormd door ijzeroxiden en ijzerhydroxiden. Boomagaat is een witte kwarts of helder, bruin met insluitingen die groen zijn.

Op spiritueel gebied dringt de boomagaat er bij u op aan om met de wortels verbonden te blijven. Boomagaat werkt langzaam, hoe het ook gebruikt wordt boomagaat heeft tijd nodig om effectief te worden. Boomagaat stabiliseert ook de wervelingen in het energieveld van de aarde en kan geopathische belasting of de zwarte leylijnen te boven komen.

Agaat mos 


agaat Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus.
Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. Mosagaat is een doorzichtige chalcedoon kwarts met insluitingen van bruine en groene hoornblende, ijzer en mangaanoxiden en helpt bij vermindering van de gevoeligheid bij het aanvoelen van milieuvervuiling en het weer.

Mosagaat is een optimistische steen die behulpzaam kan zijn voor een ieder die depressief is door bepaalde levensomstandigheden of onbalans in de hersenen heeft.

Mosagaat laat je één worden met de natuur en ondanks de naam mosagaat bevat het niks van organische stoffen. Mosagaat versterkt ons eigen vertrouwen en laat opgekropte emoties los.
Op geestelijk niveau bevordert mosagaat de communicatie en zelfexpressie en het vermindert angst en stress.Agaat 


agaat
Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen.   De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Hij stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken.
Agaat bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.
Ook beschermt agaat het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest.
Agaat geeft bescherming tegen aardstralen.
Deze steen versterkt de persoonlijkheid en geeft zelfrespect.

Amethist 


amethist
Amethist werkt zeer beschermend en zuiverend. Hij maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten.
Amethist geeft ook inzicht in gevoelens en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen.
Hij kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Maar dit is enkel wanneer je de steen met deze intentie gebruikt.  
Amethist helpt je om contact te maken met hogere energieën en gidsen.
Ook is amethist bijzonder geschikt voor het oplossen van krachteloosheid.  Hij verbetert het geheugen. Vermindert angst, verdriet, haat of heimwee.
Amethist bevordert creativiteit, visualisatie, meditatie en is goed voor de geestelijke ontwikkeling. De kleur maakt ernstig, geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.
Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers.
Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.
Deze steen geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn, spanningsmaagpijn, goed tegen verstrooidheid, ontspant de nekspieren en de schouderbladen. (draag amethist rond de nek)
Aquamarijn 


aquamarijn
Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking op geestelijk en lichamelijk niveau. Hij maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk.
Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken wil afronden.  Want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol.
Aquamarijn zorgt voor helderheid van geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Ook is hij bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie.
Deze steen bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid.
Aquamarijn bevordert helderziendheid en helpt om beter open te staan voor het hogere. Aquamarijn is ook geschikt om bij meditaties op een hoger geestelijk niveau te komen.
Mensen die een blokkade hebben in hun keelchakra, wat zich meestal uit in een veelvuldig schrapen van de keel, kunnen deze blokkade opheffen door een Aquamarijn te gaan dragen.Aventurijn groen 


aventurijn
Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Deze steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken.
Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.  Maar hij werkt ook zeer ontspannend & kalmerend bij woede, ergernis en irritatie.  
Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Deze steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders.
Mensen die snel hun zelfbeheersing verliezen ( driftig ) vinden met het dragen van aventurijn, hun innerlijke balans terug.
Barnsteen -Amber


barnsteen
Barnsteen of amber is een krachtig reinigende steen van lichaam & energielichaam.  Hij zet negatieve energie & pijn om in positieve energie en brengt daardoor evenwicht en stabieliteit.  En maakt opnieuw creatief en vrolijk.
Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert deze steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit.  
Deze steen geeft kracht aan de plexus solaris.  
Barnsteen is een hartverwarmde steen die veel kracht geeft aan koude en verkilde mensen.
Hij helpt om moed en levensvreugde weer terug te krijgen en angst te overwinnen.
Mensen die moeite hebben om warmte te delen met anderen moeten zeker een barnsteen gaan dragen om dit weer beter te kunnen.


Barnsteen of amber is gefossiliseerd, verhard dennenhars (soms met ingesloten luchtbelletjes en fossielen).  Hij  is honinggeel  van kleur en doorzichtig tot doorschijnend. Hij is heel erg zacht en licht en kan beschadigen of smelten onder invloed van zuren, oplosmiddelen en vuur.
Kleine stukjes barnsteen worden soms verhit en samengeperst tot een groter stuk voor verwerking in sieraden. Doordat natuurlijk barnsteen kostbaar is wordt het nagemaakt van kunststof hars.
Bergkristal


bergkristal
Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en zeer geschikt bij healingen en bij energetisch werk. Deze steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.
Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke energetische werking en kan ook de werking van andere stenen versterken.
Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze weer in balans.
Op mentaal niveau bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Deze steen werkt zuiverend en brengt het lichaam in balans.

Bergkristal brengt inzicht en helderheid, heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom.
Hij neemt besluitloosheid weg!
Carneool 


carneool
Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. Deze steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen.  Hierdoor heeft hj een positief effect op apathie en verwarring.
Hij maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.
Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen.

Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. 

Carneool geeft levensmoed en ondernemingslust. Deze steen is een hele positieve steen die voor velen geschikt is.  Werkt goed om nachtmerries te verdrijven en fijne dromen te bevorderen.

Charoiet 


charoietCharoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en om goed met veranderingen om te gaan. Deze steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress & zorgen.
Hij helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen.
Op spiritueel niveau bevordert charoiet inzichten, reinigt het aura en zet negatieve energie om in positieve.

Charoiet helpt mensen om goed in het aardse lichaam gaan zitten. Hij helpt duidelijk te maken waarom je hier op aarde bent gekomen en helpt ongezonde verbindingen met de plaats waar je bent voor je op aarde komt los te laten.  
Mensen die deze plaats (onbewust of bewust) niet kunnen loslaten ervaren in het aardse leven de geevolgen dan hiervan.  Dit laat zich dan zien zoals een gevoel van heimwee, angst om alleen achter te blijven en onzekerheid.   Charoiet zal deze mensen dan helpen met deze gevoelens.

Charoiet brengt je terug naar je oerbron.  Hij is liefdevol, verwarmd, vermindert angsten, verzacht pijnen zoals hoofdpijn.  Charoiet versterkt helderziendheid en is zeer nuttig om te gebruiken bij aura healingen. Deze steen beschermt tegen negatieve energie, hij helpt om grenzen te verleggen.  Hij sterkt de familiebanden en beschermt tegen kwade krachten.   Je kan charoiet goed gebruiken bij fobieën en overdreven angsten.

Chalsedoon 


chalsedoon
Chalsodoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen.
Deze steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.
Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Hij heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens.

Chalsedoon geneest geestelijke wonden, pijn en verdriet.
Het is een rustige en zachte steen, die rust & kalmte brengt en emoties in evenwicht brengt. Een goede steen voor mensen die gauw gekwetst, prikkelbaar of driftig zijn.
Ook voor kinderen is dit een steen die goed bij de geestelijke ontwikkeling pas.
 
Brengt troost, maakt rustig bij overspanning & stress. 

Celestien of Coelestien 


chalsedoon Celestien een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. 

Celestien werkt op alle chakra's, maar met name op het keelchakra, het voorhoofdchakra, en het kruinchakra.  
Celestien geeft ook energie bij uitputting en oververmoeidheid!
Kinderen met ADHD of aanverwante aandoeningen worden kalmer en geconcentreerder met celestien. Celestien is ook goed tegen klachten door nerveuze spanningen, zoals buikpijn vlak voor een schoolreisje of andere opwindende gebeurtenissen.
Citrien 


citrien
Citrien is een zonnige en verwarmende steen en hij bevordert je zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking.
Hij geeft energie, brengt levensvreugde & moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.
Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Deze steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt je om conflicten binnen een groep op te lossen.
Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook op fysiek niveau zorgt deze steen voor energie.   Hij stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen.
Verder werkt citrien positief op het zenuwstelsel. Verbetert de gehele energiedoorstroming in alle organen. Tegen futloosheid en verdriet.
Citrien kan je het beste op de zonnevlecht ( maagstreek ) dragen, dan brengt hij de vreugde, warmte en licht in het lichaam. Verheldert de gedachten, lost zwaarmoedigheid op en schenkt positieve inzichten. Is een héél nuttige steen bij zorgen, verdriet en depressie.
Calciet 


Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling.   Het is dé steen voor hoop & moed!
Hij werkt ook als een krachtige versterker en reiniger van energie. Gedragen op het lichaam verwijdert calciet negatieve energieën uit het aura en verhoogt uw energieniveau.
Ook verwijdert hij stagnerende energie in het lichaam.   Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Calciet verbindt de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie.
Calciet heeft een positief effect op iemand die geen hoop of motivatie meer heeft.
Op het geestelijke vlak kalmeert Calciet de geest, zorgt het voor analytisch onderscheidingsvermogen en versterkt het het geheugen.   Hij verenigt gevoel & verstand.  Kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.   Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.
Deze stabiliserende steen vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om tegenslagen te verwerken.
Door calciet op energetisch niveau te gebruiken, worden alle chakra’s gereinigd, in balans gebracht en van energie voorzien. 
Calciet is een sterk energetiserende en reinigende steen, vooral voor de lagere chakra’s. Het brengt de emoties in balans. Het lost problemen op en maximaliseert potentieel. Hij heeft het vermogen om angst los te laten.  Deze steen werkt motiverend.  Bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid.  
Dumortoriet 


citrienDumortieriet brengt kalmte en helpt mensen om de kracht te vinden hun leven in eigen handen te nemen als men chaotisch en/of slecht georganiseerd handelt.
Deze steen heeft een positieve invloed op plankenkoorts, verlegenheid, stress, fobieën, slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, ongeduld, te weinig zelfdiscipline, mentale helderheid, koppigheid, cellulair geheugen, overgevoeligheid.
Dumortieriet is zeer nuttig om de onderliggende patronen van verslavingen en/of dwangimpulsen in het bewuste te brengen.
Dit geeft als resultaat dat een herprogrammering van het cellulaire geheugen kan plaatsvinden. Dumortieriet neemt u mee naar het begin van de zielen- reis om afspraken en overeenkomsten uit vroegere tijden te bekijken en maakt het mogelijk om aanpassingen te doen en helpt je om te zien wat niet langer nuttig is en welke overeenkomsten mogen verwijdert worden.
Geplaatst op het somachakra of vroeger-levenchakra stimuleert
Dumortieriet regressie en herinneringen, helpt u bij het verbreken van oude, niet langer nuttige banden en bevordert herroeping van beloften. Deze steen is dus zeer geschikt voor identificatie en verwijdering van oorzaken of ongemakken uit vorige levens, en voor moeilijke omstandigheden of relaties in dit bestaan.

Fluoriet 


fluoriet
Fluoriet is een beschermende & stabiliserende steen.  Hij vergroot het zelfvertrouwen en helpt structuur te brengen in je leven.
Deze steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Want deze steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis.
Hij beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).
Helpt geestelijke problemen aan te pakken.   Helpt om de concentratie te vergroten.   Er wordt zelfs beweerd dat fluoriet het IQ kan verhogen.
Voor mensen die gejaagd zijn, of die lichamelijk en geestelijk veel energie verbruiken, is het een uitstekende steen.

Granaat 


granaat
Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Deze steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit.
Hij bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.
Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden sterk verminderd.
Granaat geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en strijdlust. Hij bevordert sterk de intuïtie.
Hij geeft energie, moed, doorzettingsvermogen en bevordert visualisatie bij meditatie.


Prijzen & soorten: zie webshop
Hematiet 


hematiet
Hematiet werkt sterk aardend, beschermend en harmoniserend. Deze steen geeft je zelfvertrouwen, vergroot je zelfrespect en je overlevingsdrang.  Ook versterkt hematiet je wilskracht.
Hij verbetert de concentratie en het geheugen. Hij is een zeer goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Dus verhoogt hematiet de weerstand van het lichaam.  

Hematiet ontspant en is sterk aardend.
Deze steen geeft bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf, versterkt daadkracht en helpt bij vermoeidheid.Jaspis rood hanger


jaspis
Jaspis werkt zeer aardend & beschermend. Deze steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Hij maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens volledig voor te gaan.
Jaspis helpt je ook voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.
Hij maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Deze steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie.
Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.
Hij maakt astraal reizen makkelijker.

Hij verhoogt de verdraagzaamheid en verdrijft negatieve gedachten.
 Beschermt tegen het boze oog en is bekend als gelukssteen. Het is de beste steen om te aarden. Er zijn verschillende soorten jaspis, de werking is bijna gelijk voor alle soorten.


Labradoriet 


labradoriet
Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Hij beschermt het eigen energieveld (je aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. Deze steen vermindert angsten en geeft je kracht, vertrouwen, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
Maar ook versterkt labradoriet je intuïtie en mediamieke gaven. Deze steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen naar boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.
Deze steen werkt zeer kalmerend.
Hij helpt hij zeer goed bij oververmoeidheid.
Maar labradoriet is een zeer sterk amulet tegen alle negativiteit uit je omgeving.   Daarom is labradoriet is een heel belangrijke steen want hij beschermt je aura. Veel mensen hebben in deze drukke en veeleisende maatschappij behoefte aan bescherming van hun aura.
Het is een uitstekende steen voor gevoelige mensen.
Labradoriet is dus de steen om paranormale gaven te ontwikkelen.   Het geeft zelfvertrouwen en helpt een drugs- en alcohol verslaving te overwinnen.   Het is de steen bij uitstek bij negatieviteit en helpt een realistische kijk op het leven te geven.

Lapis Lazuli hanger


lapis Lapis lazuli is een heel spirituele steen.   Hij bevordert je spirituele kracht, je spirituele vaardigheden, astraal reizen, je verlichting, je wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede.
Deze steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze te accepteren.
Hij helpt je jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen. Lapis Lazuli bevordert je creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest.
Hij heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.
Verder heeft lapis lazuli een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, je emoties en de dingen die je dwars zitten.

Lapis lazuli heeft de bijzondere eigenschap om liefde op te wekken én te versterken. Daarom kan je hem dragen als liefdes- of vriendschapssteen.
Lapis lazuli heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, waarbij spanningen en nervositeit sterk verminderen bij het dragen van deze steen. Maar ook slapeloosheid, oververmoeidheid en prikkelbaarheid kan je positief beïnvloeden met lapis lazuli.

Lemurisch kristal 


lemurisch kristal Lemurische kristallen zijn zeer nuttig om de chakra's mee te reinigen en in balans te brengen. Het kristal helpt bij het verwijderen van aan het lichaam gehechte entiteiten, karmisch afval en andere negatieve energie die in het lichaam huist.  Ook verwijdert het eigen energie die niet meer goed voor je is, zoals oud verdriet en boosheid.

Hierdoor kan het oude en negatieve gedragspatronen verminderen. Het gebruiken van lemurisch bergkristal brengt inzicht en helpt contact maken met engelen en gidsen.

Deze kristallen openen je voor allerlei spirituele dimensies, kennis en inzichten op gebied van vorige levens, reïncarnatie, het grote geheel en het openen van oude (verloren) kennis. Lemurische bergkristallen zijn krachtige stenen met een hoog bewustzijn, die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen.

Het Lemurisch kristal bestaat uit zeer helder kwarts en het lijkt net of het bevroren is (ijskristal). Deze stenen bevatten lemurische energie (ze zijn door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen). Deze energie is bijzonder liefdevol...
De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en helpen goed bij slapeloosheid. Ze kalmeren je gedachten en zijn goed bij hoofdpijn. Lemurisch bergkristal verzacht lichamelijke klachten en pijn. Kristallen werden ook gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Deze Lemurische bergkristallen dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis wordt je onderwezen in hun geavanceerde genezingskunst. Wanneer je met deze kristallen werkt, dan gaat je eigen energie enorm in vibratie stijgen.


Lepidoliet


lepidoliet


Lepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. Deze steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.
Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. Deze steen bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken.
Het gaat negativisme, depressie, stress, afhankelijkheid, dwanggedachten en wanhoop tegen en helpt bij mensen met verslavingen.
Hij helpt je eigen grenzen beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen elektromagnetische straling van oa computers, mobiele telefoons, ...
Lepidoliet helpt bij astraal reizen en contact maken met vorige levens.

Maansteen 


maansteen
Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Deze steen bevordert de intuïtie en de vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Deze steen heeft ook een sterk effect op de slaap en je dromen en helpt bij slapeloosheid. Ook helpt hij je om je dromen beter te herinneren.

En helpt bij het bekoelen en kalmeren van hoog oplopende emoties.

Maansteen neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst. Hij beschermt reizigers.
Het is een steen van hoop en reinheid en helpt tegen ontevredenheid en hebzucht.
Maansteen verzacht het gevoelsleven en is daarom de uitstekende steen om de verharde, verbitterde mensen weer gevoeliger te maken.
Het is een vrouwelijke steen en is dus geschikt om mannen in aanraking te laten komen met hun vrouwelijke kant. Maansteen wordt veel gebruikt bij onvruchtbaarheid. (op voorwaarde dat de onvruchtbaarheid afkomstig is van een mentale klacht of gespannenheid. ) Deze steen helpt bij ongeluk en vergiftiging en maakt spontaan.

Malachiet 


malachietMalachiet is een zeer goede steen om trauma’s te verwerken en beperkende gedrags- en denkpatronen te doorbreken. Dit komt omdat Malachiet remmingen en schaamte vermindert waardoor onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte kunnen komen.
Deze steen bevordert de intuïtie en het vermogen te visualiseren. Maar is ook zeer nuttig om abstract te leren denken en versnelt de informatieverwerking en het denken.

Malachiet versterkt vriendschappen en het inlevingsvermogen & inzicht in wat er omgaat in andere mensen.
Deze steen absorbeert negatieve energie en beschermt tegen straling.
Hij reinigt chakra’s en brengt ze in balans. Malachiet hoort bij alle chakra’s, maar vooral bij de basischakra, de bij de zonnevlecht-, hart- en keelchakra’s.

Malachiet helpt bij angsten, nachtmerries en fobieën. Fysiek helpt malachiet bij seksuele problemen, vooral met een psychologische oorzaak.Onyx


onyx
Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Deze steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken.
Hij maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.  Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.
Hij is uitstekend geschikt voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Hij verleent innerlijke kracht en uithoudingsvermogen, stimuleert het energetisch 'horen' en het luisteren.  
Het mineraal verhoogt de weerstand, beschermt tegen ongevallen en is een goede steun bij verlies en verdrietverwerking.Opaal wit 


opaal Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief.
Met opaal kun je emotionele situaties intensiever beleven. Ook kun je met opaal de wonden van oude emotionele trauma's helen.

Deze steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie & seksualiteit en maakt trouw en loyaal.  Daarom is opaal geschikt voor de heiligbeenchakra en het hartchakra. Een opaal gedragen voor het heiligbeenchakra versterkt de organen in de onderbuik, met name de organen van de voortplanting.
Een opaal gedragen voor de hartchakra helpt je liefhebben van jezelf en anderen.

Opaal kan ook stemmingswisselingen tijdens menstruatie en overgang stabiliseren.

Mensen die het zwaar hebben of zich niet vrolijk voelen worden losser en vrolijker door het dragen van opaal.

Verdriet door verlies kan men leren omzetten in acceptatie en rust door het dragen van opaal.

 
Obsidiaan zwart 


obsidiaan

Geestelijk werkt hij ontspannend bij onrust en prikkelbaarheid en bevordert een goede nachtrust. Helpt zeer goed bij geestelijke vermoeidheid.
Obsidiaan is ook sterk inzichtgevend en reinigend.  Hij stimuleert je persoonlijke ontwikkeling door je inzicht te geven in jezelf en helpt je bij het opruimen van bagage uit het verleden.
Hij brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen en/of ziekte en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.
De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. Obsidiaan vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.
Deze steen is echter niet voor gevoelige mensen aan te raden.  Obsidiaan kan zeer krachtig werken.  Dit omdat hij heftige emoties naar boven kan halen en omdat sommige inzichten erg confronterend kunnen zijn.  
Een alternatief voor deze gevoelige mensen is de zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan.
Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Pyriet 

pyriet
Pyriet is een positieve steen die inspireert en u de kracht geeft uw ideën uit te werken.  
Hij vergroot het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde en is een prima steen bij het overwinnen van een minderwaardigheidscomplex.
Deze steen geeft energie aan het lichaam en helpt het vermoeidheid overwinnen door energielekkages te dichten.

Maar Pyriet is ook een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen.Rhodoniet


rhodoniet
Rhodoniet is een zer krachtige genezer voor emotionele wonden.    Hij kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen.  Maar ook bij gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.
Rhodoniet kan een grote hulp zijn bij ruzie en conflict. Dit omdat hij helpt om te vergeven en stimuleert de verzoening, het wederzijds begrip en vriendschap.
Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens sterk verminderd.
Bij psychische wonden verzacht deze steen en heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.


Rookkwarts 


rookkwarts
Rookkwarts is een uiterst sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen  van lichaam, ziel & geest.
Hij is zeer geschikt om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. Deze steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt ervoor dat je je geestelijke veerkracht kan bewaren.
Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (zeker faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit.
Deze steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
Rookkwarts beschermt tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) en helpt bij het mediteren.
Hij is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden.
Hij kan ook helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.  
Verder kalmeert rookkwarts wanneer men zich opgejaagd voelt en verminderd nervositeit.
hij is een goede talisman tegen negatieve energieën.
Versterkt de concentratie.  Hij voert negatieve energie af, geeft kracht om wensen en dromen waar te maken, helpt te verbinden met de aarde, beschermt tegen ondoordacht handelen, versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel.

Rozekwarts


rozekwarts
Rozenkwarts verzacht de pijn van een gebroken hart en brengt nieuwe liefde en vriendschap in je leven. Draag in een emotioneel moeilijke periode, bvb bij een scheiding, rozenkwarts.
Deze steen is dus dé steen van het hart en de liefde.
Hij werkt zeer sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.
Deze steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Deze steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.
Rozenkwarts herstelt het evenwicht in het lichaam en brengt orde en rust. Geeft liefde en zelfvertrouwen terug. Helpt moeilijkheden overwinnen.
Rozenkwarts is een uitstekende steen voor kinderen, bevordert de geestelijke groei. Het mineraal versterkt de creativiteit en het scheppend vermogen. Opent, bij kinderen en volwassenen, het gevoel voor liefde.
Rozenkwarts opleggen bij heimwee, verbittering, angst, ontevredenheid. Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Leg een stuk rozenkwarts onder je kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust.

 Rozenkwarts heeft een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Droomt u vaak vervelend, of wordt u angstig wakker, leg dan een stuk rozenkwarts onder uw kussen om de negatieve emoties te weren. Met een stuk rozenkwarts kunt u ook hartzeer uit het verleden verwerken in uw dromen.

Sodaliet 


Sodaliet
Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Hij bevordert je zelfacceptatie, je zelfrespect en je zelfvertrouwen.
Hij helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën.
Hij bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.
Deze steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.
Hij werkt zeer rustgevend. 
Sodaliet helpt bij onrust, prikkelbaarheid, oververmoeidheid en angst. Hij maakt rustig, versterkt het zelfvertrouwen en verhoogt standvastigheid.
Sodaliet stabiliseert overgevoeligheid en brengt innerlijke vrede.

Prijzen & soorten: zie webshopTurkoois


turkoois
Turkoois beschermt mens en dier tegen negatieve dingen van buiten af.  Hij is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.
Hij  brengt evenwicht. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting.
Turkoois heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Hij bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Verder bevordert turkoois goede relaties en schenkt welzijn aan de drager. Hij absorbeert schadelijke trillingen en weert het boze oog. Deze steen is een goede steen om mee te nemen op reis.
Beschermd verder tegen ongeluk, brengt harmonie in het huwelijk, helpt niet verwerkte emoties op te lossen, bevorderd goede relaties en schenkt welzijn en geluk.
Turkoois is een vriendschapssteen die helpt bij de verwerking van negatieve ervaringen. Het mineraal trekt het goede aan, versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden. Is een goede beschermer op reis en bij autorijden.

Toermalijn zwart 


turkoois
Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Deze steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.
Ook reinigt toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht.
 
Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

turkooisToermalijn werkt heel rustgevend en kalmeert nervositeit. Toermalijn helpt bij alle vormen van infecties en vergiftigingen. Hij is een ideale hulpt bij gordelroos en keelproblemen. Toermalijn is zéér nuttig tegen allergieën en evenwichtstoornissen. ( ook bij syndroom van Ménière )
Hij versterkt het zelfvertrouwen, geeft inspiratie en levensvreugde. Hij verdrijft negatieve gedachten en verdriet. Is heel belangrijk voor het behandelen en bestrijden van stress en spanningen.

Toermalijn bevordert het zelfvertrouwen en de concentratie. Het mineraal beschermt tegen negatieve straling en gedachten, ontspant bij nervositeit en troost bij verdriet.

Zwarte toermalijn aardt en beschermt tegen negatieve energie: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie en vervloekingen en stress en spanningen. Hierdoor werkt de steen ontspannend, vergroot de vitaliteit en bevordert een neutrale houding en logisch rationeel denken. 

Draag Toermalijn bij
: duizeligheid, nervositeit, gebrek aan zelfvertouwen, zwakke concentratie, vallen en struikelen. Groene Toermalijn vergroot het doorzettingsvermogen, schenkt zelfvertrouwen en levenskracht.
Zwarte Toermalijn neutraliseert restspanning van elektrische apparaten en beeldschermen. Beschermt tegen tegen negativiteit van buitenaf, dit geldt zowel voor negatieve gedachtekrachten als voor aardstraling, radio-activiteit en ziekmakende lichaamsenergieën.


Toermalijn groen 


turkoois Groene toermalijn heeft ook de reinigende & beschermende werking. Hij heeft alle eigenschappen van toermalijn algemeen met extra eigenschappen als:
Geeft energie, kracht, doorzettingsvermogen en moed. Groene toermalijn trek geluk, voorspoed & welvaart aan.
Hij maakt creatief en helpt je positieve dingen in je leven te manifesteren.
Groene tourmalijn helpt om contact te maken met de natuur & natuurgeesten. Hij kan genezend werken voor planten en dieren.
Het is een heel geschikte steen om te gebruiken bij sjamanistisch werk en om contact te maken met kracht dieren.
Groene toermalijn heeft een positieve werking op het hart en hartchakra, hyperactiviteit en ADHD.

Tourmalijnkwarts 

Toermalijnkwarts is een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn.

tourmalijnkwarts
Toermalijnkwarts verandert negatieve gedachten en energieën in positieve en laat spanningen verdwijnen. Hij harmoniseert de meridianen, de verfijnde lichamen en de chakra's .

Op het psychische niveau integreert en geneest hij schaduwenergieën. Tourmalijnkwarts kan je het best bij je dragen of plaatsen want hij lost effectief problemen op.
Deze steen helpt bij rouwverwerking & groeiprocessen. Maar ook bij mentale emotionele processen.
Je kan tourmalijnkwarts gebruiken om hyperventilatie te bestrijden.

Het is een aardende steen die het energieveld van het lichaam versterkt tegen “aanvallen” van buitenaf.  

Hij helpt tegen zenuwachtigheid en overspannenheid en is een goede hulp om eerlijk & helder te communiceren. nTijgeroog goud


tijgeroog
Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. Deze steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen.
Deze steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid.
Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen.

Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden ( samen met turkoois ), geeft zelfvertrouwen en bevordert verantwoordelijksheidsgevoel. Het mineraal sterkt de concentratie, werkt positief op zenuwstelsel.

Zonnesteen


zonnesteen
Zonnesteen geeft nieuwe levenskracht, beschermt tegen somberheid en zwaarmoedigheid.
Hij werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven.
Zonnesteen is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.


Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts
Prijzen & soorten: zie webshop

 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005