ladrôme fyto-aromatische complexen

 

la drôme etherische olie

ladrôme fyto-aromatische complexen


Met de fyto-aromatische complexen maakt ladrôme een geslaagde combinatie tussen plantenextracten en etherische oliën.
Hierbij werden, voor elke orgaanfunctie, de uitzonderlijke eigenschappen van een specifieke etherische olie gekoppeld aan de passende planten.
Niet alleen garandeert dit een werkzame combinatie, de dosis etherische olie erin is zo berekend dat ze op een ongevaarlijke en verantwoorde manier inwendig aangewend wordt zonder gevaar op overdosering !


De meeste gebruikte planten in het gamma van ladrôme komen uit de Drome in Frankrijk.
Deze prachtige, heuvelachtige streek in het noorden van de Provence, aan de voet van het Vercors-massief, is door het zonnige klimaat en het beschermd, gevarieerd milieu een uitstekende leverancier van medicinale en aromatische planten van uitstekende kwaliteit.

BIO-kwaliteit: alle planten afkomstig uit biologische teelt (zover dit mogelijk is) of uit wildpluk van onbezoedelde, beschermde gebieden.
Met name voor de etherische oliën is een BIO-kwaliteit zeer belangrijk, zoniet zouden eventuele herbiciden en pesticiden mee geconcentreerd worden in de etherische olie.
De fyto-aromatische complexen zijn dan ook voorzien van het BIOGARANTIE-keurlabel.

Gebruik:
20 tot 25 druppels in een glas water of fruitsap, 3 x per dag, gedurende drie weken.
De dagelijkse portie ervan niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding gebruikt worden.
Buiten het bereik van kinderen bewaren. bewaren bij kamertemperatuur en op een droge en donkere plaats.
Schudden voor gebruik. Niet langer dan 6 weken gebruiken zonder medisch advies.
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.


Prijzen: 6.45€ / flesje
Inhoud: 50 ml - BIO
Weerstand Complexen


Immunodrome: Weerstandsverhogend


ladromeSommigen komen zonder kleerscheuren de herfst- en winterperiode door, terwijl anderen haast constant moeten snotteren en kuchen.
Het verschil is de sterkte van het afweervermogen of anders genoemd: het immuunsyteem.  IMMUNODROME stimuleert het immuunsysteem op een natuurlijke manier.

Plantenextracten:
Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), een hemelsmooie plant met purperrode bloemhoofdjes, werd eeuwen terug al door Noord-Amerikaanse Indianen gebruikt om het immuunsysteem in staat van paraatheid te brengen. Dankzij een complexe samenstelling wordt namelijk het lichaamseigen afweervermogen op verschillende niveaus versterkt tegen het binnendringen van vreemde kiemen.

Katsklauw (Uncaria tomentosa) is een klimplant uit de hooglanden van het Amazonewoud met gebogen doornen die lijken op een kattennagel. Zuid-Amerikaanse Indianen gebruikten al lang voor ons de weerstandverhogende werking van de bast. Die verhoogt merkbaar de activiteit van de witte bloedcellen bij het opruimen van vreemde indringers.

Propolis: Deze wasachtig substantie maken bijen aan uit hars dat ze verzamelen uit knoppen van bomen.
Het dient om de bijenkolonie te beschermen tegen binnendringende kiemen, insecten en vreemde substanties. Ook bij de mens ondersteunt propolis, vooral door zijn hoge gehalte aan bioflavenoïden, het immuunsysteem.

Etherische olie: De etherische olie van Tea tree (Melaleuca alternifolia) wordt geleverd door de geurige, naaldvormige bladeren van een kleine boom, die inheems is in moerassige gebieden van Australië.
De originele bewoners van Australië, de aboriginals, gebruiken de weerstandverhogende tea tree al duizenden jaren om zich te beschermen.


Respiradrome: Vrij ademen


Heb je ook vaak last van je luchtwegen door bijvoorbeeld sigarettenrook, luchtvervuiling, slechte weersomstandigheden en airconditioning?
De respiradrome verhoogt je weerstand en verzacht de luchtwegen zodat je weer vrij kan ademen.

Plantenextracten:
Eucalyptus (Eucalyptus globulus): een grote welriekende en sierlijke boom, is inheems in Tasmanië (Australië). De sikkelvormige, glanzende bladeren ervan zijn rijk aan een etherische olie die de weerstand van de luchtwegen verhoogt en ons helpt vrijer te ademen.

Smalbladige weegbree (Plantago lanceolata): met zijn lange, geribde bladeren, is een gekend kruid langs onze wegen. Het oefent vooral een verzachtende invloed uit op de luchtwegen en vermindert hierdoor een vervelende kriebel.

Echte tijm (Thymus vulgaris): een struikje met kronkelige takjes en grijsgroene blaadjes, is een gekend aromatisch keukenkruid. Het ontspant tevens de luchtwegen en verhoogt de weerstand ervan.

Vlierbloesem (Sambucus nigra): deze vlakke, witte bloementuilen die naderhand zwarte vlierbessen opleveren, worden sinds mensenheugenis gebruikt om de slijmvliezen van de luchtwegen te verzorgen en te verzachten.

Etherische olie: Oregano (Origanum compactum Bentham): de bloeiende toppen van deze overblijvende struik leveren een etherische olie met een krachtige immuunstimulerende werking op de luchtwegen.Ontspanning Complexen


Calmadrome (Valeriana +): Rustgevend & slaapbevorderend


Iedereen heeft al wel eens af te rekenen met stress en spanningen in het dagelijkse leven. Als we daar onvoldoende tegen gewapend zijn, worden we rusteloos, onzeker en/of prikkelbaar.
Ook de kwaliteit van de slaap kan te wensen overlaten.
Met CALMADROME kan je je beter ontspannen (examen, werkdrukte, artsbezoek, sollicitatie, optreden…) en kan een gezonde slaap ingeleid worden.

Plantenextracten:
Valeriaan (Valeriana officinalis): de onprettig ruikende wortel van deze plant met haar witte tot roze bloemen schermen, geniet al sinds de oudheid de reputatie een krachtige en snelwerkende natuurlijke rustgever te zijn.
 
Hop (Humulus lupulus): de vrouwelijke hopbellen van deze klimplant, vooral geteeld als smaakmaker van bieren, heeft een milde ontspannende werking en bevordert de nachtrust bij een overladen spijsvertering.

Passiflora incarnata (Passiebloem): deze plant met haar prachtige, ingewikkeld gebouwde en voor het lijden van Christus symbool staande bloemen, geeft ook zwakke zenuwen een weldadige rust.
Meidoorn (Crataegus monogyna/laevigata): de bloesem van deze doornige struik tot boom die in mei bloeit, heeft een zenuwsterkende werking en bevordert de slaapbereidheid.

Etherische olie: Mandarijn (Citrus reticulata): van oorsprong uit China, is deze kleine boom nu sterk ingeburgerd rond de Middellandse Zee.
Uit de vruchtenschil perst men een olie die ons minder stressgevoelig maakt en een gezonde, natuurlijke slaap bevordert.


Moralodrome: Opbeurend & Voor een positieve instelling


ladromeSoms zitten de dingen ons echt niet mee of krijgen we een aantal tegenslagen te verwerken.   Dan kunnen we zwaarmoedig worden, sombere gedachten koesteren of ons neerslachtig voelen.
In MORALODROME zitten een aantal planten die de zon terug in ons leven kunnen brengen.

Plantenextracten:
Sint Janskruid (Hypericum perforatum): dit kruid met zijn felgele bloempjes en doorschijnende puntjes in de bladeren, is bij uitstek een opbeurende plant.
Wanneer we ons moedeloos voelen helpt ze ons weer de positieve kant van de zaken zien.

Siberische ginseng (Eleuterococcus senticosus): de gedroogde wortel van deze struik is gekend omwille van een stimulerende werking op lichaam en geest.
Ze vergroot het gevoel van welbehagen.

Citroenmelisse (Melissa officinalis): de frisgroene, gekartelde blaadjes van dit naar citroen geurend kruid zijn gekend in de keuken.
Maar ook de ontspannende, zenuwsterkende werking ervan is niet te versmaden wanneer men terneergeslagen is.

Etherische olie: Oranjebloesem of Neroli (Citrus aurantium ssp. aurantium): de bloesem van de bittere sinaasappel (kleiner en minder zoet van smaak dan de gekende sinaasappel), ontspant, vergroot onze geestelijke veerkracht en werkt positief op de gemoedstoestand.
Uiterlijk Complexen


Mincidrome: Slanke lijn


Om af te slanken is het belangrijk om voor een volwaardig dieet zonder korte suikers, witmeelproducten, snacks en vette vleeswaren te kiezen. Maar daarnaast kunnen plantenextracten een ondersteunende werking hebben. MINCIDROME is een complex hiervan.

Plantenextracten:
Blaaswier (Fucus vesiculosis): dit afgeplat, breed uitwaaierend, leerachtig zeewier kan door zijn natuurlijk jodiumgehalte de functie van de schildklier bevorderen en zo de verbranding van voedingsstoffen stimuleren.

Guttegomboom (Garcinia cambogia): de schil van de zoete, purperen vrucht van deze boom is rijk aan hydroxycitroenzuur en vermindert hierdoor de vorming van vetweefsel in het lichaam.

Vuilboom (Frangula alnus): de gedroogde bast van deze lage boom bevordert de darmperistaltiek en de darmreiniging waardoor het ideaal gewicht sneller wordt behaald.

Berk (Betula pendula/pubescens): de bladeren van deze elegante boom staan in voor een goede vochtbalans en helpen zo sneller het streefgewicht bereiken.

Etherische olie: Citroenolie (Citrus limonum): zowel de ondersteunende werking op de lever- en galfunctie, de regulerende werking op de vochtbalans als de stofwisselingsbevorderende werking van citroenolie ondersteunen het afslanken .


Dermadrome: Gave en frisse huid


ladromeEen gave huid is vaak een teken van een goede gezondheid.
Bij een rode, gevoelige en onzuivere huid, kunnen we beroep doen op huidzuiverende kruiden.   De belangrijkste hiervan zijn gecombineerd in DERMADROME.

Plantenextracten:
Grote brandnetel (Urtica dioica): ondanks het feit dat deze plant vooral gekend is om zijn gemene prik met het ontstaan van rode papels, heeft ze bij inwendige inname juist een zuiverende werking op de huid.

Driekleurig viooltje (Viola tricolor): dit overbekende tuinplantje heeft een positieve invloed op een rode en schrale huid en is met name voor kinderen heel geschikt.

Kliswortel (Arctium lappa): de drainerende werking van deze wortel vertaalt in zich een zuivere huid en een goede flora op de huid.

Valeriaan (Valeriana officinalis): omdat bij een onzuivere huid stress vaak een rol speelt, kan deze ontspannende plant goede diensten bewijzen.

Etherische olie: Palmarosa (Cymbopogon martinii): deze plant met grasachtige bladeren, afkomstig uit India en Pakistan, heeft een brede huidverzorgende en –herstellende werking.Eliminatie Complexen


Depuradrome: Lichaamsreininging


Afvalstoffen die zich hebben opgehoopt en de stofwisseling belasten, kunnen met een complex als DEPURADROME beter uitgescheiden worden.
Dit complex is ook zeer nuttig in het voorjaar, als voorjaarsvermoeidheid de kop opsteekt.

Plantenextracten:
Grote brandnetel (Urtica dioica): door sommigen als een vervelend, prikkend onkruid beschouwd, heeft brandnetel nochtans tal van positieve eigenschappen.
Vooral de zuiverende en mineraliserende werking wordt sterk gewaardeerd.

Paardebloem (Taraxacum officinale): dit overbekend kruid met zijn stralend gele bloem helpt het lichaam reinigen door met zijn wortel vooral de leverfunctie te stimuleren en met zijn bovengronds gedeelte vooral de urinevorming te bevorderen Berk (Betula pendula/pubescens) : de bladeren van deze ranke, elegante boom ondersteunen de nierfunctie en helpen de vochtbalans regelen.

Kliswortel (Arctium lappa): de bitterzoete wortel van deze plant met zijn typisch klittende dopvruchtjes, heeft uitgesproken zuiverende eigenschappen op ons organisme.

Etherische olie: Jeneverbes (Juniperis communis): de olie uit de blauwzwarte bessen van deze aromatische struik bevordert sterk de nierfunctie en helpt zo bij de lichaamsreiniging.

Nota : niet gebruiken tijdens de zwangerschap en bij nieraandoeningen!Regul'eaudrome: Goede vochtbalans


ladromeWanneer de vochthuishouding in ons lichaam niet naar wens verloopt dan is dat bijvoorbeeld te merken aan de onderbenen en enkels of aan kledij die te strak zit.
Een complex als DIUREDROME is dan geschikt om de vochtbalans te herstellen. DIUREDROME zorgt tevens voor een goede doorspoeling van de blaas.

Plantenextracten:
Veenbessen (Vaccinium macrocarpon): deze dieprode, bitter-zure vruchten, waarvan soms een aangezoete compote gemaakt wordt, zijn al eeuwen een beproefd Amerikans huismiddel voor een goede blaasfunctie. Veenbessen verhogen namelijk de de weerstand van de blaas.

Guldenroede (Solidago virgaurea): dit kruid met zijn goudgele bloemensterren is een waar tonicum voor de nieren. Het helpt de vochtbalans regelen en verhoogt de weerstand van de urinewegen.

Muizenoortje (Hieracium pilosella): dit kruid met zijn fluweelachtige bladeren is goed voor de vochtbalans.

Etherische olie: Bonekruid (Satureia montana ssp. montana CT carvacrol): verhoogt de weerstand van de blaas, zodat opklimmende kiemen geen kans krijgen.
Spijsvertering Complexen


Digedrome: Stimuleert de spijsvertering


Stress, haastig eten, te zoet of te vet eten en een onevenwichtige voeding kunnen onze spijsvertering ontregelen. Typisch is dan een vollemaag-gevoel of een opgezette buik met gassen.
Met DIGEDROME kunnen we de spijsvertering op een natuurlijke manier stimuleren.

Plantenextracten:
Citroenmelisse (Melissa officinalis): door de ontspannende werking van dit citroengeurig kruid kunnen we de negatieve invloed van stress op de maag en de spijsvertering neutraliseren.

Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra): de zoetsmakende wortel van deze plant, die we zeker kennen uit onze kindertijd, oefent een beschermende werking uit op de maagwand. Ze ondersteunt het behoud van een normale zuurtegraad in de maag.

Engelwortel (Angelica archangelica): de wortel van deze forse, vochtminnende plant met zijn halve bolvormige bloeiwijzen, heeft een eetlustbevorderende, maagversterkende en ontspannende werking op de spijsvertering.

Gember (Zingiber officinale): de culinaire eigenschappen van deze scherp smakende, grillige, knolvormige en goudkleurige wortel zijn overbekend. Maar sterk gewaardeerd zijn ook de maagversterkende en maagwandbeschermende eigenschappen ervan.

Etherische olie: Echte Kamille (Matricaria Recutita): dit kruid met zijn kleine, madeliefachtige bloempjes en zoetige geur is goed voor een normale maagfunctie en voor het zuur-base evenwicht in de maag.E-Padrome: Gezonde stofwisseling


ladromeDe lever is de grootste klier in ons lichaam die tal van vitale functies vervult. Zoals het verwerken van voedingsstoffen, het aanmaken van gal voor de vetvertering en vooral het onschadelijk maken van belastende stoffen voor het organisme (voedingsadditieven, alcohol, medicijnen…). HEPADROME geeft de lever en de galblaas een welgekomen ondersteuning.

Plantenextracten:
Mariadistel (Silybum marianum): deze wondermooie distel met melkwitte strepen op de bladnerven en paarse bloemen, ondersteunt met zijn zaden vooral de reinigende werking van de lever. Vooral bij het ontgiften van alcohol, geneesmiddelen, voedinsgadditieven, milieugiften…

Artisjok (Cynara scolymus): het ongeöpende bloemhoofd van deze plant is een ware delicatesse in de keuken, maar de bladeren ervan zijn heel goed voor de lever – en galfunctie. Ze ondersteunen de vertering van vetten en zijn goed voor de cholesterolspiegel.

Paardebloem (Taraxacum officinale): vooral de wortel van deze plant heeft een positieve invloed op de lever en galblaas.

Etherische olie: Pepermunt (Mentha piperita): deze overbekende, pittige plant heeft een ontspannende werking op de spijsvertering en bevordert de vorming van gal door de lever.Circulatie Complexen


Circuladrome: Gezonde druk - en cholesterolwaarden


Of we tot op hoge leeftijd fit en vitaal blijven, hangt in grote mate af van de gezondheid van ons hart en bloedvaten.
Gezonde, gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn hiervoor de basis. Met CIRCULADROME kunnen we helpen zorgen voor een goede conditie van hart- en bloedvaten en een gezonde bloeddruk.

Plantenextracten:
Meidoorn (Crataegus monogyna/laevigata): de bloesems van deze stekelige struik tot boom zijn vanwege de rijkdom aan flavenoïden verkwikkend voor het hart en goed voor de bloeddruk.

Artisjok (Cynara scolymus): de bladeren van deze gecultiveerde moestuinplant, die ons de lekkere artisjok schenkt, zijn goed voor de cholesterolspiegel.

Olijfblad (Olea europea): deze schilderachtige boom, die olijven draagt, levert met zijn bladeren een probaat middel om de bloedvaten te beschermen en de bloeddruk gunstig te beïnvloeden.

Maretak (Viscum album): de bladeren van dit groenblijvend, parasitair levend dwergstruikje, zijn door een ontspannend effect op de bloedvaten goed voor de bloedsomloop en bloeddruk.

Etherische olie: Echte marjolein (Origanum majorana): heeft een ontspannende, verwijdende werking op de bloedvaten waardoor de bloeddruk gunstig beïnvloed wordt.


V-nodrome: Lichte benen, soepele vaten


ladromeHeb je ook last van zware, vermoeide benen en misschien zelfs ontsierde aderen en pijn in de benen? Venodrome van La Drôme werd speciaal ontwikkeld om de bloedsomloop in de benen te bevorderen waardoor ze weer licht en energiek aanvoelen.

Plantenextracten:
Paardekastanje (Aesculus hippocastanum): deze sierboom, afkomstig uit de Balkan, levert met zijn zaden een probaat middel voor een gunstige aderlijke bloedcirculatie, waarop zware en vermoeide benen gunstig reageren.

Muizedoorn (Ruscus aculeatus): de wortel van dit groenblijvend, stekelig struikje bevordert de doorbloeding in de aderen zodat ontsierende aderen uitblijven;

Toverhazelaar (Hamamelis Virginiana): de bast van deze uit Amerika afkomstige struik met zijn typische fragiele gele bloempjes, verzorgt zowel inwendig als uitwendig de aderen.

Wijnpitten (Vitis vinifera): zijn rijk aan OPC's, oligomere procyaniden, die de doorbloeding in de kleine bloedvaten sterk bevorderen.

Etherische olie: Cipres (Cupressus sempervirens): deze mooie, smalle en groenblijvende boom levert een etherische olie die de aderen versterkt en soepel houdt en de bloedsomloop erin gunstig beïnvloedt.Beweging Complexen


Articuladrome: Soepele spieren en gewrichten


Heel wat mensen worden in hun dagelijkse activiteiten belemmerd door stijve, stramme spieren en weerbarstige gewrichten.
Gelukkig bestaan er in de natuur planten die bijdragen tot soepele spieren en gewrichten.

Plantenextracten:
Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens): de knolvormige bijwortels van deze woestijnplant met houtige weerhaken, zijn rijk aan iridoïden die aan gevoelige spieren en gewrichten hun souplesse teruggeven.

Moerasspirea (Spiraea ulmaria): deze vochtminnende plant met roomkleurige bloementrossen verlicht gevoelige, stramme spieren en gewrichten.

Zwarte aalbes (Ribes nigrum): zowel het blad als de knoppen van deze struik met haar apart smakende zwarte bessen helpen afvalstoffen afvoeren en doen ons zo beter te bewegen.

Etherische olie: Jeneverbesstruik (Juniperis communis) : de olie van deze struik met haar bittere, aromatische vruchten helpt het lichaam zich ontdoen van zuren waardoor men weer soepel kan bewegen.Gezond ouder Complexen


Memorydrome: Beter geheugen en concentratie


Onze hersenen bestaan uit miljarden zenuwcellen die voor een goede functie afhankelijk zijn van een optimale bloedsomloop. MEMORYDROME kan hiertoe bijdragen en zo zorgen dat we tot op hogere leeftijd een heldere geest, een goed geheugen en concentratievermogen behouden.

Plantenextracten:
Ginkgo (Ginkgo biloba): deze majestueuze boom met zijn leerachtige, waaiervormige bladeren heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop in de hersenen en verbetert hierdoor zowel geheugen als concentratievermogen.

Ginseng (Panax ginseng): de wortel van deze plant is een ware stimulans voor lichaam en geest; ze bezorgt ons meer geestelijke veerkracht en prestatievermogen.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis): reeds in de oudheid werd deze aromatische plant met haar fijne, leerachtige bladeren gebruikt voor meer geestelijke energie, geheugen en concentratievermogen.

Etherische olie: Kruidnagel (Eugenia aromatica): kruidnagelen zijn de gedroogde, ongeöpende, lange bloemknoppen van een origineel Molukse, groenblijvende boom. Ze leveren een etherische olie die stimulerend weerkt op de geest en het geheugen.Menodrome: Vrouwelijk evenwicht


ladromeDe menopauze, het ophouden van de menstruaties en dus de vruchtbare periode, is voor de vrouw zeker geen eindpunt, maar de aanzet tot een nieuwe levensfase.
Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen en vitaal door het leven te stappen is MENODROME een natuurlijke hulp.

Plantenextracten:
Zilverkaars (Cimicifuga racemosa): is een Noord-Amerikaanse plant met sierlijke aren van roomwitte bloempjes. De wortel ervan helpt bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, en prikkelbaarheid

Monnikenpeper (Vitex agnus – castus): de donkere, pepernootachtige vruchten van deze plant met slanke, lavendelpaarse bloemenaren, sterken aan tijdens de menopauze.

Spitslobbige vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris): is een plant met cirkelvormige, geplooide bladeren en geelgroene bloemen. Ze is bevorderlijk voor het evenwicht van de vrouw.

Duizendblad (Achillea millefolium): met zijn fijn gevederde bladeren bevordert de bloedsomloop bij de vrouw in de overgang Hop (Humulus lupulus) : draagt met zijn milde ontspannende werking bij tot een probleemloze overgang

Etherische olie: Scharlei (Salvia sclarea): deze aan salie verwante plant levert bij uitstek een etherische olie die bij overgangsverschijnselen met goed resultaat wordt ingezet.


Prossadrome: Gezonde mannelijke klier


Mannen voorbij de leeftijd van 50 doen er goed aan zorg te dragen voor de prostaat. Zeker als ze ’s nachts vaak het bed uitmoeten om te plassen, steeds aandrang voelen om slechts kleine beetjes kunnen lozen en een zwakkere straal ervaren. PROSTADROME is dan een aangewezen complex, goed voor de prostaatfunctie.

Plantenextracten:
Zegepalm (Serenoa repens): de donkere bessen van deze tropische, kleine palmsoort zijn bij uitstek het natuurlijke middel voor een gezonde prostaat en zorgen zo voor het comfort van gemakkelijk plassen.

Wilgenroosje (Epilobium angustifolium): deze mooie plant met haar eindelingse bloemaar van helderroze bloemen draagt bij tot een normale prostaatfunctie.

Guldenroede (Solidago virgaurea): deze plant met pluimvormige trossen van goudgele bloemen helpt te zorgen voor een normale vochtbalans.

Etherische olie: Niaouli (Melaleuca viridiflora): deze olie verhoogt de weerstand van de blaas en prostaat.
Disclaimer: We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding. De informatie op deze site vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte, twijfel of gebruik van geneesmiddelen steeds je arts.
Deze complexen zijn NIET geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met nieraandoeningen.

 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005