Aromatherapie: Tea treearoma

Tea tree. Op het lichaam:Is goed voor het immuunsysteem, werkt uitstekend bij schimmels, tegen bacteriën en virussen. Verhelpt wratten en luizen.
Werkt uitstekend tegen alle soorten vaginale infectie en jeuk aan de genitaliën of anus.

. Emoties & psyche behandelen: Verheldert de geest en maakt de geest vrij van negatieve gedachten.

. Spiritueel - Energetisch: Goed bij blokkade op de wortelchakra en wanneer de emoties te snel de overhand nemen.


Algemeen:

Tea tree werkt heelt goed tegen blaasontstekingen. Neem 3 x daags een zitbad met tea tree en na enkele dagen is de ontsteking verdwenen.

Is goed voor het immuunsysteem, goed tegen griep, verkoudheid en geeft verlichting bij slijmvliesontsteking en sinusitis.

Tea tree werkt uitstekend bij schimmels, tegen bacteriën en virussen.

Verhelpt wratten en luizen.

Werkt uitstekend tegen alle soorten vaginale infectie en jeuk aan de genitaliën of anus.

Helpt heel goed bij geïnfecteerde wonden. Gebruik een combinatie van tea tree, lavendel en goudbloemolie bij schaafwonden, snijwonden, brandwonden, ...

Werkt heel effectief tegen koortsuitslag, gordelroos en waterpokken.

Verheldert de geest en maakt de geest vrij van negatieve gedachten.

Werkingsgebied:

Ontsmettend - krampstillend - pijnstillend - schimmelwerend - schimmeldodend - stimulerend - zweetuitdrijvend - pusoplossend - bacteriedodend - insectenwerend -
voorkomt de vorming littekenweefsel.
tea tree neutraliseert het gif van de meeste kleine insecten. De olie heeft een enigszins verdovende, dus pijnstillende werking, die vooral tot uiting komt bij de behandeling van snij-, schaaf-, en brandwonden.
De antiseptische werking is 12 maal sterker dan die van fenol, een chemisch desinfectans, dat ook nu nog algemeen gebruikt wordt.
De olie kan onverdund aangebracht worden op infecties, puistjes, steenpuisten, snijwonden, insectenbeten en lichte brandwonden.  
De olie irriteert de normale huid niet, is niet giftig en toch sterk antiseptisch, kiemdodend en schimmelwerend.
Neusverstoppingen verminderen door deze olie te inhaleren.
 
Tea tree olie bevordert normale celgroei en celvernieuwing.
Deze olie werkt tegen alle drie de infectueuze organismen: schimmels, virussen en bacteriën.
Het is ook een krachtige immuno-stimulans, waardoor tea tree een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van ziekten.
Maak een shampoo met tea tree & lavendel om luizen te verhelpen.

Verdampen:

Teatree olie kan men gebruiken bij gebrek aan concentratie, verwardheid en besluiteloosheid.
Deze olie ondersteunt het logische denken en doelgericht handelen en werkt verkoelend en verzachtend op heethoofden.
Vitaliserend na een shock.

De meeste etherische oliën kunnen niet zonder risico ingenomen worden. Gebruik etherische oliën uitsluitend inwendig als u voldoende kennis heeft of raadpleeg een arts. Over het algemeen is echter de werking bij uitwendig gebruik sterker dan bij inwendig gebruik.

Contra-indicatie: etherische oliën niet gebruiken tijdens zwangerschap (enkel in overleg met een arts), etherische oliën kunnen huidirritaties veroorzaken bij de gevoelige huid. 
De oliën altijd goed verdunnen met een plantaardige olie bij gebruik op de huid. 
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Disclaimer: De informatie over de werking van deze oliën is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Wil je produkten kopen ? Kies hier in de shop.Aromatherapie tips & gebruik:


Etherische olie wordt op natuurlijke wijze uit sommige delen van planten gewonnen (bloemen, bladen, wortels, hout en vruchten).
Deze oliën kan je verdampen en gebruiken in bad. Zij zullen evenwicht brengen in lichaam en geest.

Massage olie zelf maken:

Om je eigen massageolie te maken kan een basisolie of neutrale massage olie mengen met één of verschillende etherische oliën.
Bewaar het mengsel op een koele & droge plek, in een goed afgesloten flesje.
De meeste mengsels zijn 6 tot 8 weken houdbaar.

Massageolie
Gebruik niet meer dan 30 druppels etherische olie op 100 ml basisolie of neutrale olie. Je kan 1 of meerdere (best niet meer dan 3 per mengsel) etherische oliën combineren voor een thema.
Je kan best eerst kleine hoeveelheden maken om te zien of de mengeling goed werkt.
Een nuttige tip = 20 druppels etherische olie is ongeveer 1ml
Fysieke kwalen als bijv. reuma verlangen een hogere concentratie dan emotionele of psychische kwalen.

Hierbij hou je rekening met: Op het lichaam: meng de etherische olie met een basisolie en breng dit aan op plaats van de klacht. (zie dosering)
Emoties & psyche behandelen: verdamp de olie (of combinatie van verschillende oliën) in een geurverdamper.
Spiritueel - Energetisch: neem 30 ml basis olie (bvb zoete amandelolie), doe daar 1 druppel van elke etherische olie in. (niet meer dan 3 soorten oliën combineren voor spiritueel gebruik)
Bij een massage olie voor het gezicht of voor kleine kinderen is een dosering van 0,5% etherische olie meer als genoeg!
Neem bij het maken van ieder product zorgvuldig de contra-indicaties van de gebruikte producten in acht.
Let extra op met de dosering bij zwangerschap of andere ziektes.
Bij twijfel raadpleeg een arts of aromatherapeut!
Loop niet in de zon na het aanbrengen van je massage olie (met etherische oliën), sommige oliën zijn fototoxisch en zouden huidirritatie kunnen veroorzaken na blootstelling aan de zon.

Verdamping
Een paar druppels in een geurverdamper en je huis geurt heerlijk naar sandelhout, lavendel,… Op deze manier ga je emoties en de psyche kalmeren en positief beïnvloeden.

In het bad
Voor een heerlijk bad neem je een glaasje melk en doe er (zie dosering) de druppels etherische olie bij. Even omroeren en deze samenstelling doe je bij het badwater als het bad volledig vol is. Géén badschuim toevoegen! Je kan de etherische olie ook mengen in wateroplosbare neutrale badolie. Het is belangrijk dat je de voorgeschreven dosering NIET overschrijdt!

Dosering in bad
volwassenen: maximum 15 druppels kinderen: maximum 5 druppels baby’s: maximum 1 druppel Zwangere vrouwen mogen géén etherische olie gebruiken zonder uitdrukkelijk advies van een aromaspecialist.
Veiligheid
Gebruik etherische olie nooit puur op de huid. Zwangere vrouwen mogen géén etherische olie gebruiken zonder uitdrukkelijk advies van een aromaspecialist. Sommige oliën zijn fototoxisch!
Bij alle etherische oliën die afkomstig zijn van de schil van citrusvruchten is het belangrijk dat men blootstelling aan zonlicht (of zonnebank) moet worden vermeden tot ca 12 uur na gebruik op de huid. Met citrus oliën moet altijd opgelet worden bij een gevoelige huid.

Bewaren
Etherische oliën verdampen snel, dus kan je ze best op een koele en droge plaats bewaren. Bewaar ze buiten bereik van kinderen en huisdieren!

Speciale voorzorgsmaatregelen :
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
UITWENDIG GEBRUIK

 

Terug naar overzicht aromatherapie en etherische olie.

 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005