Aromatherapie: Geurbranders - Aromalampen


diffuser

De kracht van het verstuiven van etherische oliën:


Geurbranders en aromalampjes zijn geurverdampers. Een geurbrander verspreidt de geur van de etherische olie.  

Bij een aromlampje doe je de etherische oliën in een beetje water en via een theelichtje zal dit geheel verwarmd worden.  
De uitwerking van de etherische olie zal ca 1m rond het aromalampje ervaren kunnen worden.  Bij een geurverdamper (elektrisch) is de geurverspreiding veel groter.
Voor therapeutisch gebruik van de oliën is het nuttig om een aromadiffuser of geurverstuiver te kiezen.

Het verdampen of verstuiven van etherische olie heeft heel veel voordelen, want wanneer we een geur waarnemen, komen de geurmoleculen via onze reukzenuwen
direct in het zenuwcentrum terecht van onze hersenen.
Het inhaleren van aroma's van etherische oliën heeft daarom een snel en intens effect op ons.

Dus door het verdampen van natuurlijke geuren wordt een bepaalde sfeer gecreëerd die kan bijdragen aan je ontspanning na een drukke dag
op het werk/school en geeft een algemeen gevoel van welzijn.


Het verdampen van lucht reinigende oliën helpt dan weer goed bij verkoudheid of ter preventie ervan.

Je kan het verstuiven van geuren ook inzetten om jezelf of je kinderen te ondersteunen bij specifieke emoties. Zoals bv verdriet, kwaadheid,
winterblues, onrust, slaapklachten, angst, stress, verstrooid gedrag, gebrek aan gevoel van vreugde, …

Het is absoluut een krachtige maar zeker ook veilige methode om met etherische oliën te werken.

In je woonkamer of slaapkamer kan je kiezen voor rustgevende of stemming verbeterende oliën, maar je kan ook een combinatie van oliën verstuiven voor een specifieke klacht
of probleem op te lossen.
In de lijst ( uitleg etherische-oliën in het menu) kan je de werking van vele oliën terugvinden.
Als je verkouden bent of je huisgenoten zijn verkouden kan je werken met eucalyptus, ravintsara of andere oliën die de lucht zuiver maken.
Ook hiervoor zijn er goede geurmengsels ( geurmengsels ).
In de wachtkamer, praktijkruimte, … of in het kinderdag verblijf kies je best voor geuren die mensen & kinderen rustig en positief gestemd maken.
Geuren zoals zoete sinaasappel, pompelmoes, mandarijn … zijn geuren die iedereen als aangenaam en verwelkomend ervaren. Maar ook hier kan je kiezen voor een geurmengsel.
Volatile heeft veel leuke en goede geurmengsels: bvb welkom, fris rust, harmonie, optimisme, ontspannen, …

Enkele tips:
De frisse geuren van oa. citroen, mandarijn, pompelmoes, sinaasappel, lemongrass, den, pepermunt, … brengen helderheid van geest, vrolijkheid & tevredenheid.
De geuren van lavendel, lavandin, marjolein, sandelhout… is dan weer zeer geschikt voor ontspanning, slaapproblemen & rusteloosheid.Onderaan deze pagina kan u ook alle aromalampjes terugvinden.  Leuk om iemand mee te verwennen als cadeau...


        Prijzen kan je terugvinden op de webshop
diffuserLadrôme aromaverstuiver - Bamboe: 


De ultrasone Bamboe aromaverstuiver van ladrôme laboratoire zorgt voor een zachte verstuiving zonder verhitting.
Op die manier behouden de actieve bestanddelen van de essentiële olie hun kwaliteit.

Door deze ultrasone verstuiving aan hoge frequente komt de essentiële olie in microdeeltjes onmiddellijk in de atmosfeer terecht.
Zo geniet je optimaal van het weldoend effect van de essentiële oliën en kies je naar eigen wens voor een levendige, verfrissende, ontspannende of zuiverende atmosfeer.
Door zijn compacte vorm en mooie design uit écht bamboehout vindt hij zowel zijn plaats thuis als op het werk.

Als hij niet aanstaat ziet hij wit.Volatile diffuser LM 168: 


diffuserGrote 500ml water capaciteit die je kan blijven gebruiken tot maximaal 10 uur.

4 Timer Instellingen: 60 minuten, 120 minuten, 180 minuten, en ON.

Automatisch uitgeschakeld als het water te laag wordt veilig en handig in gebruik.

6 kleuren LED lampjes zorgen voor een rustgevend effect met hun zachte kleur, heeft ook een "night lite"-optie
of een helderder licht optie.


Als hij niet aanstaat ziet hij wit.
Aromaverstuiver JavaaromamuisMet zijn schelp in geperforeerde keramiek en zijn kleurveranderingen weet de verdamper van etherische oliën 'Java' welzijn en kwaliteit te bundelen.

Hij werkt erg stil en verspreidt niet alleen een koude gearomatiseerde damp, maar schept ook een serene en rustige sfeer om u te ontspannen.

Hij is eenvoudig in gebruik en het volstaat hem te vullen met water en enkele druppels etherische olie rechtstreeks op het oppervlak aan te brengen.
aromaverstuiverZodra hij geactiveerd is, vormt hij een koude damp die de geur van de etherische oliën in de omgevingslucht van de woning verspreidt.
De wisselende kleuren en het elegante design zorgen voor een serene sfeer in uw interieur.

Gegevens:
Keramisch Bol Totale inhoud van 100 ml
Tot 7 uur ononderbroken verdamping Licht met wisselende kleuren
Stopt automatisch wanneer er niet genoeg water meer in het reservoir zit

Technische gegevens :
Capaciteit reservoir (L) 1
Automatisch uitschakelen ja
Sfeerlicht 6 Autonomie (u) 7
Afmetingen product (cm) Φ 14,5 cm X (H) 14 cm
Merk: Lanaform


Thermo kogel electrisch - Volatile

Een geurverspreider voor in het stopcontact.


aromamuis


Ook op deze steen kunnen pure essentiële oliën worden gedruppeld. Vervolgens de stekker in het stopcontact en de olie begint geleidelijk te verdampen en wordt nooit te heet.
Er is geen water nodig, geen voorraad waxinelichtjes en geen gevaarlijke situaties voor of door kleine medemensen en huisdieren.

Ideaal voor in de woonkamer, praktijkruimte, slaapkamer, etc. De thermo-aromastenen zorgen voor een intensieve en constante geurverspreiding in ruimten tot 20m2.
Het energieverbruik is gering: ca. 0,04 KW per dag.

Verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren.Aromastream

aromastream
De Aromastream biedt een schone, veilige en doeltreffende methode om etherische oliën te verspreiden zonder dat daarbij warmte of vuur wordt gebruikt.
In plaats daarvan wordt de vluchtige olie door een luchtstroom verdampt waardoor de geur puur wordt gehouden totdat de olie op is. Dit vermijdt dat de olie wordt verwarmd waardoor deze kan verbranden en waardoor de geur en de eigenschappen kunnen veranderen.

De etherische olie wordt d.m.v. een ventilator in de lucht gestuurd zonder dat ook maar enige warmte gebruikt wordt. Onderaan het toestel zit een cartouche waarop 5 tot 10 druppels etherische olie aangebracht worden. Verbinden met het stroomnet, schakelaar op stand I (voor ruimtes tot 50 m²) of op stand II (tot 100 m²) zetten, en genieten maar. Na langdurig gebruik de cartouche vervangen, geen verder onderhoud nodig.

Kostprijs cartouche: 7.95€/stuk.


Belangrijk! Omdat er in de Aromastream geen warmte wordt gebruikt kan deze veilig zonder toezicht of tijdens uw slaap aan worden gelaten. Dit kan vooral handig zijn bij hoest en verkoudheid en voor gebruik in de slaapkamer (ook van een kind).

Aromalogica Dreams 2.0 - CHIdiffuser
Populaire Aromaverdamper, zuivert de lucht en geeft sfeer!

Deze aromaverdamper is vernieuwd: zo kun je een intense of juist zachte verdamping regelen, kiezen voor een intervalfunctie of een sfeerlicht!
De Aromalogica Dreams zuivert en bevochtigt de lucht met jouw favoriete etherische olie!

"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one." John Lennon

De Dreams is gemaakt van lichtdoorlatend melkglas en voorzien van instelbare kleuren licht.

Dit 3 in 1 Chi-product combineert 3 zeer nuttige functies. Het verdampt essentiële oliën, waardoor een aromatherapeutisch effect ontstaat, afhankelijk van de gebruikte essentiële olie en het is een uitstekende luchtbevochtiger.
Een derde functie van deze wondermooie aromaverdamper is een ioniserende werking; de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht.
Door ultrasone techniek wordt het water met de essentiële olie verdeeld in miljoenen micro deeltjes.
Een zeer fijne waterdamp ontstaat en komt als een soort van mist bovenuit de aromaverdamper.

De aroma-mist is zo dun dat het zich zeer snel door een ruimte verspreidt en zo de actieve ingrediënten door de hele ruimte verdeelt met het beoogde geur en/of therapeutische effect.
Doordat het apparaat elektrisch werkt door middel van een adapter (230V – 24V), kan deze in tegenstelling tot een aromabrander met waxine, veilig aan blijven staan.
Deze aromaverdamper is ideaal om een ruimte (woonkamer, werkruimte, praktijkruimte of slaapkamer) te begeuren en mensen in de gewenste stemming te brengen.
Specificaties:

- Met een vol waterreservoir een verdamping van ± 6 uur
- Aanbevolen voor een oppervlakte tot maximaal ± 60m²
- Verbruik: ± 0,5 eurocent per uur
- Inhoud waterreservoir: 120ml
- Voedingingang: AC 100-240V, 50/60Hz
- Voedinguitgang: DC24V500mA
- Afmetingen: Ø 15 x H 17 cm
- 2 jaar garantie

Fair Aromadiffuser - CHIdiffuser
Wandstekker Verdamper voor max. 20 m2. Klein maar fijn!

Verdamp 100% natuurzuivere etherische oliën in huis met de F’air Aromaverdamper in een stekkermodel! “Fine air is F’air”

Hoe werkt de F’air verdamper?
Je stopt de F'air in het stopcontact. Druppel het gewenste aantal druppels etherische olie of mix in het aluminium bakje (maximaal tot het streepje ‘max’) en zet de verdamper aan met de schakelaar. Het bakje wordt 30 tot 40 graden warm waardoor de geur van de olie op subtiele wijze wordt verspreid door de ruimte. De verdamper wordt dus niet heet, dit kunt u dus ook niet voelen daar de temperatuur rond de eigen lichaamstemperatuur ligt. Dit is een bewuste keuze: door deze ingestelde temperatuur is de verdamper veilig met kinderen in de buurt. Daarnaast is essentiële olie vluchtig en verdampt van nature uit zichzelf. Door de lichte verwarming wordt de verdamping gestimuleerd waardoor de geur sneller en beter verspreid wordt.
- Luchtzuivering
- Geurbeleving
- Ontspanning

Doordat het apparaat elektrisch werkt door hem rechtstreeks in het stopcontact te stoppen (230V – 24V), kan deze in tegenstelling tot een aromabrander met waxine, veilig aan blijven staan. Je kunt eenvoudig testen of de verdamper naar behoren werkt: doe 15-20 druppels in het bakje van de verdamper en plaats deze op een kamer tot maximaal 20m2 (zoals badkamer of slaapkamer). Sluit de deuren en ramen van de kamer, als u dan na een klein uurtje de kamer binnenkomt zult u genieten van de door u gekozen olie!

Lees voor gebruik de handleiding.

Specificaties:

- Druppel het gewenste aantal druppels in het aluminium bakje (tussen de 10 en de 80)
- Aanbevolen voor een oppervlakte tot maximaal ± 20m²
- Verbruik 10 watt per uur.
- Voedingingang: 240V, 50/60Hz (stopcontact)
- Afmetingen: Ø 8 x H 7 cm
- 2 jaar garantie
Aromastone- CHI Aromalogica Stone - wit

 

autoverdamper
Deze elektrische aromaverdamper is ideaal om een ruimte (woonkamer, werkruimte, praktijkruimte of slaapkamer) te begeuren en mensen in de gewenste stemming te brengen.
Gemaakt van keramiek met een uitsparing in het midden die maximaal 45 graden wordt, waarop de essentiële olie direct gedruppeld kan worden.

Tevens kan hierop, in een klein schaaltje, massageolie worden verwarmd.
Doordat het apparaat elektrisch werkt door middel van een adapter (230V), kan deze in tegenstelling tot een aromabrander met waxine, veilig aan blijven staan.


Aroma Carkit - CHI

autoverdamper
Voor een subtiele begeuring en gezonde lucht in de auto.

Blijf langer alert en hou de auto fris door middel van de Chi Aroma Carkit.

De Chi Aroma Carkit is een handige manier om snel de lucht fris en zuiver te maken in de auto. Door een universele Clip-On kan deze verdamper in bijna elke auto geklikt worden op het lucht ventilatiesysteem.

Voor een subtiele begeuring en gezonde lucht in de auto. Een flesje 10 ml etherische olie of mix olie kan in de verdamper geschroefd worden en de Aroma Carkit kan aan het ventilatierooster van uw auto geklikt worden.
Door de ventilatie wordt de olie verdampt via de luchtstroom en op een subtiele manier in de auto verspreid zonder dat de gekozen geur gaat overheersen en daardoor irriteren.

Betere luchtkwaliteit.

Door het gebruik van pure etherische oliën wordt de auto op een 100% natuurlijke manier begeurd, zonder additieven en synthetische geurstoffen. De luchtkwaliteit in de auto wordt sterk verbeterd en onprettige geurtjes bestreden.
Alle etherische oliën en mixen in 10 ml verpakkingen zijn geschikt om in deze verdamper te gebruiken. Er worden bij deze verdamper standaard 5 katoenen staafjes en dopjes geleverd, zo kunt u makkelijk wisselen van olie.


Aromakruikjearomabrander

Kruikje voor etherische olie.

Klein beschilderd kruikje, met kurkje. Inclusief sierkoord met kraaltjes.
Kan opgehangen worden in de kast, op het toilet of in de auto...

Een flesje met 10 ml etherische olie is genoeg om voor lange tijd een aangename geur te verspreiden. Afmetingen: 3.5 x 2 cm

Aromaverstuiver • luchtbevochtiger • luchtzuiveraar

Ultrasonische aroma-verstuiver: Alpha 

pranarom

Kleur: Grijs


Alpha, een ultrasone verstuiver voor essentiële oliën, behoort tot de nieuwste generatie verstuivers.

Zijn verfijnd en sober design past perfect in uw leefruimten. Ideaal voor op kantoor als voor bij u thuis. 
Zijn werking is eenvoudig en laat een doorlopende of onderbroken verstuiving toe. Gemakkelijk te onderhouden en te gebruiken. 
Alpha laat toe de lucht te zuiveren, rust te brengen of de aromatische sfeer te creëren die u wenst.

Zeer nuttig voor gebruik in een woonkamer, ziekenhuis of ziekenhuisgang, rusthuis, ...
Gebruiksaanwijzing:
  • Gebruiksduur tot automatische uitschakeling: 
  • 3 uur continu gebruik 
  • 6 uur onderbroken gebruik
  • Aangewezen voor een oppervlakte tot 20m2
Prijzen kan je terugvinden op de webshop
Aromalampen - OlieverdampersEen aromalampje vult de ruimte met een heerlijke geur.

Giet vóór gebruik water in het reservoir en voeg hier enkele druppels essentiële olie of aromamengsel aan toe.
Steek daarna het theelichtje aan en het verdampingsproces begint. Al snel vult de ruimte zich met de geur van de olie. Hier kan u mooie &  handgebakken aromalampjes terugvinden.

Tip: Voor het glazuren en kleuren ervan is gebruik gemaakt van natuurlijke stoffen.
Aromalamp Lotusaromabrander


Geurlampje van gepolijst zeepsteen, zware kwaliteit. Zeepsteen is een natuurproduct dat soms donker, soms licht en soms gemarmerd uitvalt. Het bestaat uit twee delen; het oliebakje is afneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken.

Met fijn uitgesneden lotusbloemen aan vier zijden van de basis, waar het waxinelichtje mooi doorheen schijnt.

Aromalamp Zwart zeepsteen olieverdamper met boeddha afbeeldingaromabrander


Geurlampje van gepolijst zeepsteen, zware kwaliteit. Zeepsteen is een natuurproduct dat soms donker, soms licht en soms gemarmerd uitvalt.
Deze zeepsteen is zwart geverfd. Gedecoreerd met boeddha afbeelding in grijs.

Afmetingen: 11 cm
Aromalamp Keltische knooparomabrander


Geurlampje van gepolijst zwart zeepsteen, zware kwaliteit. Zeepsteen is een natuurproduct dat soms donker, soms licht en soms gemarmerd uitvalt.
Het bestaat uit twee delen; het oliebakje is afneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken.

Met prachtig Keltisch motief in de basis.
Aromalamp Aromalamp Flower of life Zwart zeepsteenaromabrander


Geurlampje van gepolijst zeepsteen, zware kwaliteit. Zeepsteen is een natuurproduct dat soms donker, soms licht en soms gemarmerd uitvalt. Deze zeepsteen is zwart geverfd. Gedecoreerd met Flower of Life afbeelding in grijs.  
Flower of life - Bloem des Levens De ‘Bloem des Levens’ geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Ze is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum.

Afmetingen: 11 cm
Aromalamp druppelaromabrander


Zeepsteen olieverdamper 'Druppel' - met afneembaar bakje
Geurlampje van gepolijst zeepsteen, zware kwaliteit. Zeepsteen is een natuurproduct dat soms donker, soms licht en soms gemarmerd uitvalt.
Het bestaat uit twee delen; het oliebakje is afneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken.

Met uitgesneden druppelmotief in de basis.
Afmetingen: 10x7.5 cmAromalamp Angelsaromabrander


Dit aromalampje is van porselein met een mooi doorschijnend effect in de avond en van de allerbeste kwaliteit.

Wordt geleverd in een mooie geschenkdoos. Deze porseleinen olieverdampers zijn gemaakt van een speciale, zeer fijne kleisoort.
De toegevoegde componenten zorgen voor het oplichtende effect door het bijna transparante aardewerk, dat niet geglazuurd is, maar toch een gladde afwerking heeft.
Ervaren kunstenaars hebben magisch vakwerk afgeleverd, met bijzonder reliëfwerking, in prachtige details.

Ze worden gebakken in een oven met een temperatuur van 1.250º Celsius en gaan jaren mee.

Afmetingen : 12 cm


Prijzen ka je terugvinden op de webshop

Aromalampen - Olieverdampers VolatileAromalamp Bol Antraciet


aromabrander 

Aromalampjes zijn onmisbaar in de aromatherapie, thuis of in de praktijk. Volatile heeft een ruime collectie handgebakken aromalampjes, u kunt een keuze maken uit verschillende vormen en kleuren.
Voor de kleur en het glazuren wordt gebruik gemaakt van natuurlijke stoffen. Het gebruik is simpel: het reservoir wordt met water gevuld. Hieraan worden enkele druppels essentiële olie of aromamengsel toegevoegd.

Vervolgens wordt het waxinelichtje aangestoken en kan het verdampingsproces beginnen.
De kamer vult zich al snel met de geur van de olie. Het is niet de bedoeling dat het aromalampje de hele dag brandt.
Vul tijdig het water aan zodat het reservoir niet droog kookt.Aromalamp 100


aromabrander 

Deze aromalamp is gemaakt van Soapstone en werd handgemaakt in India.

Afmetingen: ca 12.50 cm
Aromalampje Spiraal zwart


aromabrander 

Vul het bakje bovenop het aromalampje met water en voeg daaraan naar eigen keuze enkele druppels olie toe. Steek het waxinelichtje aan en plaats dat vervolgens in het aromalampje.

Afmetingen: ca 10 cm hoog & ca 6,5 cm doorsnedeAromalampje Rond - Wit


aromabrander 

Vul het bakje bovenop het aromalampje met water en voeg daaraan naar eigen keuze enkele druppels olie toe. Steek het waxinelichtje aan en plaats dat vervolgens in het aromalampje.

Afmetingen: ca 9 cm hoog & 8,6 doorsnedeGeursteen Lotus Zwart/Bruin


aromabrander 

Verpakt in mooi transparant geschenkdoosje. De geursteen is ontwikkeld om het toepassen van aromatherapie ook mogelijk te maken in ruimtes waar vuur niet gewenst is.
De etherische olie wordt d.m.v. koudverdamping in de kamer verspreid en de geur kan zich net als bij het gebruik van olieverdampers optimaal ontwikkelen.

De mogelijkheden zijn onbeperkt: kinderkamer, hotelkamer, badkamer, garderobe, kasten, auto, kortom op alle plaatsen kunt u met deze geursteen een aangename sfeer creëren. De geursteen bestaat uit twee gedeelten: Het onderstuk is zeer hoog gebrand en absoluut oliedicht.
Het bovenstuk is poreus en absorbeert gemakkelijk de opgedruppelde etherische olie: 3 of 4 druppels etherische olie is doorgaans voldoende voor enkele dagen.
Geursteen Kegel Zwart/Bruin


aromabrander 

Verpakt in mooi transparant geschenkdoosje.
De geursteen is ontwikkeld om het toepassen van aromatherapie ook mogelijk te maken in ruimtes waar vuur niet gewenst is.

De etherische olie wordt d.m.v. koudverdamping in de kamer verspreid en de geur kan zich net als bij het gebruik van olieverdampers optimaal ontwikkelen. De mogelijkheden zijn onbeperkt: kinderkamer, hotelkamer, badkamer, garderobe, kasten, auto, kortom op alle plaatsen kunt u met deze geursteen een aangename sfeer creëren. De geursteen bestaat uit twee gedeelten:
Het onderstuk is zeer hoog gebrand en absoluut oliedicht. Het bovenstuk is poreus en absorbeert gemakkelijk de opgedruppelde etherische olie: 3 of 4 druppels etherische olie is doorgaans voldoende voor enkele dagen.


Prijzen ka je terugvinden op de webshop


 Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005