Het mineraal Magnesium & Zechsal  magnesium producten

 

Het mineraal Magnesium.MannaVital

Wetenschappelijk onderbouwde voedingssuplementen van uitzonderlijke kwaliteit
Magnesium Platinum: 

90 tabletten

Magnesiumtekort & stress
Een magnesiumtekort maakt je gevoeliger voor stress.
Stress zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het tekort aan magnesium wordt alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt.

Magnesiumtekort & spieren
Magnesiumtekort heeft een zeer negatief effect op je spieren.
Het heeft het tegenovergestelde effect van mineraal calcium. Waar calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, zorgt magnesium ervoor dat je spieren ontspannen. Maar als je lichaam te weinig magnesium krijgt, ontspannen je spieren onvoldoende. Je hebt dan namelijk meer calcium dan magnesium in je lichaam. Hierdoor kun je stijve spieren en spierkrampen krijgen.

Magnesiumtekort & energie, weerstand, oververmoeidheid
Als je een magnesiumtekort hebt, is er ook minder magnesium beschikbaar voor het vrijmaken van energie uit je voeding.
Hierdoor zal je lichamelijke energie afnemen. Als je minder energie hebt, zul je sneller vermoeid raken, waardoor je minder zin hebt om leuke uitstapjes te maken.
Op de bank liggen is dan meer aanlokkelijk dan een dagje naar het strand of een fikse wandeling in het bos. Daarnaast heeft een magnesiumtekort indirect invloed op je weerstand.
Te weinig magnesium kan je gevoeliger maken voor stress. En als je veel stress hebt, dan kan dit weer leiden tot een verminderde weerstand. Hierdoor ben je eerder vatbaar voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

 • voor meer vitaliteit en betere prestaties
 • minder vermoeidheid en futloosheid
 • voor minder stress, meer rust en een betere slaap
 • voor een betere bloeddruk bij hoge bloeddruk
 • ter ontspanning bij spier- en buikkrampen
 • voor een betere controle over de suikerwaarden
 • voor minder hoofdpijn en migraine
 • voor een vlottere menstruatie bij menstruatiekrampen
 • voor een betere darmwerking bij constipatie


Stress op het werk, thuis of op de weg, het gebruik van alcohol, koffie, suiker en geraffineerde granen, ... : er zijn heel wat redenen voor het feit dat ongeveer 80% van de bevolking een gebrek aan magnesium vertoont.   Terwijl dit mineraal essentieel is voor onze energiestofwisseling, stressbestendingheid, spier- en darmwerking. Wie magnesium wil aanvullen heeft aan magnesiumbisglycinaat de allerbest werkzame vorm. Magnesium platinum van Mannavital bevat als magnesiumbron louter magnesiumbisglycinaat.


Gecheleerd = beter opneembaar
De beste opneembare vormen van mineralen zijn "gecheleerde mineralen" of mineralen, gebonden aan een aminozuur.
Zo is magnesiumbisglycinaat of magnesium, covalent gebonden aan het aminozuur glycine, de allerbeste natuurlijke en werkzame vorm van magnesium, die vrijwel volledig wordt opgenomen.
In klinische studies werd door producent Albion bewezen dat magnesiumbisglycinaat sneller wordt opgenomen en hogere bloedspiegels bereikt dan andere magnesiumvormen.
Zo is magnesiumbisglycinaat tot 5 maal beter opneembaar dan het veelvuldig gebruikte magnesiumoxide! Bovendien leidt magnesiumbisglycinaat veel minder tot nevenverschijnselen zoals zwaartegevoel, constipatie en diarree in vergelijking met andere magnesiumvormen.

Zonder magnesiumoxide
Magnesium platinum van Mannavital bevat voor 100% magnesiumbisglycinaat en is dus vrij van het veel minder opneembare magnesiumoxide.
Enkel magnesiumbisglycinaat 10% bevat louter magnesiumbisglycinaat!

Beïnvloedt opname calsium niet!
Als complex van magnesium en glycine, wordt magnesiumbisglycinaat niet alleen in zijn geheel en zeer vlot opgenomen in de darm, het beïnvloedt de opname van calsium niet negatief!
Andere vormen van magnesium zoals magnesiumcitaat, -chloride en -oxide zijn ionisch gebonden vormen van magnesium.
In maag en darm splitsen deze vormen, waarbij ze tweewaardige positieve magnesiumionen vrijstellen.
Deze magnesiumionen verminderen vervolgens door "competitie" de opname van andere mineralen zoals calsium, zink en ijzer!

Ook nuttig door glycine!
Positief is ook het feit dat door magnesium platinum tegelijk met magnesium het aminozuur glycine wordt aangebracht. Dit aminozuur is een zeer waardevol aminozuur dat ondermeer de maag helpt beschermen tegen zweervorming, dat leverschade door alcohol helpt voorkomen en nierschade door bepaalde medicijnen afremt.


Actieve ingrediëten per tablet:
1000 mg magnesiumbisglycinaat 10 %, 100 mg elementair magnesium aanvoerend (27% ADH*)
*ADH= Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid


Mannavital Magnesium Platinum in een notendop:
 • best opneembare vorm van magnesium:  tot 5 maal beter opneembaar dan magnesiumoxide
 • best verdragen vorm van een magnesiumsupplement
 • beïnvloedt de opname van calsium niet negatief
 • voert met glycine ook een nuttig aminozuur aan 

Prijzen kan je terugvinden op de webshop
Liquid Calcium & Magnesium: 

Nataos Key Nutrition


*Draagt bij aan het behoud van gezonde tanden, spieren en beenderen

Liquid Calcium Magnesium ondersteunt een goede opname van calcium door een bijzondere combinatie met magnesium, vitamine D3 en K2. De stoffen Calcium*, magnesium* en vitamine D* dragen bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en spelen een rol bij de instandhouding van gezonde tanden.

Kinderen, ook die met een zuivelallergie, kunnen extra calcium via Liquid Calcium Magnesium tot zich nemen om sterke tanden en gezonde botten te behouden. Vanaf 50 jaar is extra calcium (kalk) van extra groot belang omdat de stevigheid van de botten kan veranderen. Ook zwangere vrouwen hebben vaak behoefte aan extra calcium, omdat de baby een deel van de ingenomen mineralen opneemt.

Calcium, magnesium en vitamine D werken in deze context dan ook goed samen. Absorptie van calcium is namelijk o.a. mogelijk als het lichaam over voldoende magnesium beschikt en vice versa. Maar calcium wordt ook extra goed opgenomen bij aanwezigheid van vitamine D3, K2 en omgekeerd. Vitamine K is een vet oplosbare stof die in de natuur in twee vormen wordt gevonden: vitamine K1 (fylochinonen) en vitamine K2 (menaquinonen). Bepaalde vormen van vitamine K2 zijn fysiologisch actiever dan vitamine K1 en worden daarom gebruikt in Liquid Calcium Magnesium.

Waarom Liquid Calcium van Nataos? Liquid Calcium Magnesium* is een bijzondere samenstelling om beenderen en spieren in goede conditie te houden. De vloeibare vorm van Liquid Calcium Magnesium zorgt ook nog eens voor een gemakkelijke en bijzonder goede absorptie.

Aanbevolen dosis: 1 eetlepel (15 ml) per dag bij de maaltijd.
Inhoud: Liquid Calcium Magnesium wordt aangeboden als een vloeistof in donkerbruine glazen flessen van 480 ml.Magnesium M dragees:Magnesium M dragees zijn gluten- en lactosevrij. Magnesiumcitraat voor sprieren, zenuwstelsel, botten en tanden.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Bewaren buiten bereik van jonge kinderen.
Niet boven 25 graden Celcius bewaren.


Samenstelling:
1 dragee bevat:
Magnesium 40 mg (ADH* = 375 mg)
* ADH = Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Ingrediënten: Magnesiumcitraat, suiker, verdikkingsmiddel: gummi arabicum, maïszetmeel, palmolie geheel gehard, antiklontermiddel: mono- en diglyceride van vetzuren, glucosesiroop.

100 drageesZechsal magnesium producten.Een goede manier om een magnesiumtekort tegen te gaan is de toediening via inname te combineren met de toediening via de huid.

Het opgeloste magnesium van Zechsal dringt via de huid rechtstreeks door in het zogenaamde intercellulaire vocht (het lichaam bestaat een groot deel uit water), waardoor het zeer snel verspreid wordt in het lichaam en meteen beschikbaar is voor de cellen.

Zechsal magnesium olie spray: 

100 mlPure magnesium olie, in spray flacon.

Het beste product om snel en effektief magnesium via de huid op te nemen. Handig in gebruik, voor het hele lichaam.

Zechsal Magnesium Olie helpt ter ondersteuning bij pijnlijke spieren en gewrichten, heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie, meer energie , voor sterke botten en betere calciumopname.

Ingrediënten: 31% magnesiumchloride, aqua. Wijze van gebruik: Aanbrengen op de aangedane plek. Daarna licht inmasseren.

100 ml


Zechsal Zuiveringszout: 

1 kg


Hoogste kwaliteit natriumbicarbonaat, voor extra detox in uw bad of voetenbad. Gegarandeerd vrij van aluminium.

Effecten:
* ontzuurt het lichaam
* voert afvalstoffen af
* ondersteunt het afweersysteem

Een geweldige combinatie met Zechsal voetenbad of bad. Bij gezamenlijk gebruik versterken Zechsal zuiveringszout en Zechsal magnesium elkaar. Natriumbicarbonaat (NaHCO3-) vormt een basische buffer in ons bloed. Het zorgt ervoor dat het bloed licht alkalisch blijft (pH 7.365) door zure afvalstoffen te neutraliseren. Natriumbicarbonaat wordt in de volksmond ook wel zuiveringszout genoemd vanwege de zuiverende werking bij het verwijderen van zuren. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat naarmate we ouder worden, de hoeveel natriumbicarbonaat in ons bloed afneemt. Dr. Lynda Frassetto heeft laten zien dat een substantiële afname van de bicarbonaatbuffers begint bij de gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Vanaf deze leeftijd ontstaan ook veel verzuringsklachten.

Ingrediënten: Natrii hydrogenocarbonas


Gebruik: Voeg 20 gram (1 eetlepel) toe op een voetenbad en ca. 100 gram op een ligbad. De aanbevolen watertemperatuur is 37 graden Celsius. Geurliefhebbers voegen een paar druppels etherische olie toe. Maximaal twee keer per week gebruiken i.v.m. sterke detox effect.

Zechsal producten zijn niet op dieren getest en bevatten geen conserveermiddelen. Zechsal zuiveringszout is onder GMP condities geproduceerd.Magnesium Zechsal Body Scrub: 

200 ml


Pure magnesium scrub, zeer hooggeconcentreerd. Bevat zoutkristallen voor scrubbende werking. De huid wordt extra geprikkeld, waardoor een betere doorbloeding en opname van magnesium ontstaat.

- zuivert en vitaliseert
- verjongt de huid
- zorgt voor pure ontspanning

nb. pas op met een gevoelige huid, dit product kan dan te krachtig zijn.

Gebruiksaanwijzing: Masseer de scrub zachtjes over de natte huid. Relax en laat enige tijd inwerken. De huid wordt gezuiverd en het magnesium doet zijn heilzame werk. Vervolgens afspoelen met warm water. De huid is na afloop extreem zacht en glad.

Ingrediënten: 39% magnesiumchloride, aqua, maris sal, hydroxypropyl starch phosphate.

200 mlMagnesium Zechsal Voetenbad: 

750 gr


Zechsal badkristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water.
Pot van 750 gram, goed voor 6 voetenbaden.
De voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. Heerlijk voor het slapen gaan!

Dosering en gebruik: Voor normaal onderhoud van uw magnesiumbalans, neem twee keer per week een voetenbad. Bij gezondheidsklachten bevelen wij aan om óm de dag een voetenbad te nemen, bij voorkeur 's avonds voor het slapen gaan.

Dosering: 125 gram op ca. 4 liter warm water. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Duur: minimaal 20 minuten, optimaal is een half uur.
Nb. niet geschikt voor elektrische voetenbaden (i.v.m. corrosieve eigenschappen van magnesium voor metalen onderdelen, zoals in een pompsysteem). Ingrediënten: 47% magnesiumchloride, kristalwater.Magnesium Zechsal Dobberbad: 

2 kg


Heilzame badkristallen.

- Natuurlijke ontspanning
- Soepele spieren en gewrichen
- Meer energie
- Effectief bij huidproblemen
- Opname via de huid
- Dier proef vrij
- Geen conserveringsmiddelen
- 100% natuurlijk

Ingredienten 47% magnesiumchloride, kristalwater.Gebruik: Gebruik voor een dobber bad een halve tot 1 kg magnesiumkristallen. De aanbevolen watertemperatuur is 37 graden Celsius. Strooi de kristallen in het bad. Deze zullen snel oplossen. Geurliefhebbers voegen een paar druppeltjes etherische olie toe.

Na ongeveer 20 minuten voelt uw lichaam zacht en glad aan. Uw huid is aangenaam soepel en u kunt na genieten van de dubbele werking: door de opname van magnesium voelt u zich ontspannen en zult u heerlijk slapen!
Verpakking goed sluiten na gebruik. Het product trekt water aan.
Prijzen kan je terugvinden op de webshop

 
 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005