Werking van edelstenen & mineralenedelstenen

Edelstenen & mineralen. Hoe werken ze nu juist?Het gebruik van edelstenen & mineralen tegen spirituele, geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen. Maar ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan.
Doorheen heel de geschiedenis en bij veel verschillende volkeren is deze kennis altijd van groot belang gebleven.

Edelstenen en dus ook edelsteentherapie wordt nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en energie te geven om zichzelf te herstellen.

De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen uit de natuur. Door een Edelsteen te dragen wordt het menselijk aura, dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, positief beïnvloed.

Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen (of combinatie van stenen) is de invloed vaak erg groot op klachten en/of ziektes en kunnen deze dan aanzienlijk verminderen.
Maar het werken met edelstenen mag niet ter vervanging van een arts of dokter gezien worden.
Edelsteentherapie is een complementaire therapie die je in combinatie met de geeskunde gebruikt, niet ter vervanging.

Prijzen & soorten: zie webshop


De edelstenen hebben dus hun eigen specifieke trilling, kleur en grondstof. Die belangrijk zijn bij het afgeven aan het energiesysteem van mens.


Er zijn mensen die twijfelen aan de geloofwaardigheid van geneeskrachtige stenen en edelsteentherapie in het algemeen, maar doormiddel van Kirlian foto’s (aurafotografie) is bewezen dat stenen ook een energieveld hebben.

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisartsVerschillende manieren om edelsteentherapie toe te passenChakra healing: Ga ontspannen liggen en leg op elke chakra een corresponderende steen. ( de stenen direct op de huid te leggen, onder je kledij of een deken )

Meditatie: Ga ontspannen zitten, met je beide voeten op de grond voor een goede aarding  en gebruik als ondersteuning de vibraties van een steen bij je meditatie.

Visualisatie: Ga ontspannen zitten en neem een edelsteen in je hand.  Sluit je ogen en laat de innerlijke beelden spontaan tot je komen.  De vibratie van de steen zal je meenemen op een innerlijke reis van beelden.

Op het lichaam: Draag een steen met een ketting aan je hals, hang hem met een veiligheidspelt aan je ondergoed op de hoogte van het orgaan dat je wil behandelen of plak de steen op een bepaald gedeelte van je lichaam vast met een pleister.
Een knuffelsteen of trommelsteen kan je bij je dragen in je broekzak.  Op die manier kan je de steen regelmatig vastnemen.

Als bescherming: Draag je steen steeds bij je, zo kan je jezelf beschermen te negatieve invloeden uit je omgeving.

In je huis:  ruwe stenen zijn prima om in je huis, kamer of kantoorruimte te gebruiken.  Ze geven de ruimte waar ze in liggen hun trillingsveld.

Je huis en aura ontstoren: Aardstralen en wateraders kunnen energieën bevatten die niet positief zijn voor de gezondheid en dus negatief op je kunnen inwerken.Veel mensen en dieren zijn gevoelig of overgevoelig voor de storende invloeden van wateraders en aardstralen en zeker waar deze elkaar kruisen.  Helaas kunnen hierdoor allerlei lichamelijke en geestelijke kachten ontstaan.   Maar ook elektrosmog heeft een negatieve invloed op mens & dier.  Alle elektrische apparaten, magneetvelden, elektrovelden en gelijk- en wisselstroom zorgen voor een stoorveld.  
Deze stoorvelden blijven in huis hangen door onder andere elektromagnetische straling, isolatiematerialen, stopcontacten, meterkast, wasmachine, afwasmachine, bedrading in de muur, ...
Het is dan ook van groot belang dat je je huis en/of jezelf ontstoort als je last hebt van slechte straling, want anders kan je ziek worden.
Maar je kan ook nood hebben om jezelf of je huis te onstoren van negatieve energie na bvb ruzie of onenigheid. Het is ook aan te raden om je huis te zuiveren en/of te ontstoren als je net verhuisd bent.  Dit doe je dan om je huis schoon te maken van de energie van de vorige bewoners.  Niet omdat deze "slecht" waren ofzo, maar omdat je op die manier je huis vrij maakt van "niet eigen" energie.
Het is nodig edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

Stenen ontladen & opladen: klik hierVerzorging Edelstenen


  • Je draagt de steen het best in je energieveld.  Zo zal het energieveld van de steen dan het energieveld van de drager positief beïnvloeden.
  • Geef je edelsteen voldoende rust en de tijd om terug op te laden. (leg ze bij enkele bergkristallen of op een oplaadschelp)
  • Je steen of stenen 1 maal per week even reinigen onder stromend water (zonder zeep!) en dan een nachtje opladen in het maanlicht en/of bij bergkristallen. Omdat het in onze huidige levenswijze en maatschappij meestal moeilijk (haast onmogelijk) is om 12 uur onafgebroken maanlicht te vinden, raad ik u aan om je edelstenen op te laden bij enkele bergkristallen of op een oplaadschelp..  Deze manier is zéker zo krachtig en zuiver als maanlicht.
  • Wanneer de stenen dof worden of zelfs af brokkelen, is de steen dringend aan verzorging toe! 
  • Hematiet heeft de eigenschap te ontladen. Omdat sommige stenen niet goed reageren op water is het nuttig om te overwegen je stenen te ontladen op een ontlaadschelp (van hematietstenen) 
  • Om je edelstenen dan terug op te laden leg hem een hele tijd bij bergkristallen.
  • Draag je stenen niet onder de douche en let op met parfum, make-up, haarlak of zonnebrandolie. Stenen worden daar heel snel dof en ziek van.
Reinigen en opladen:
Edelstenen moeten regelmatig gereinigd worden onder stromend water en opnieuw opgeladen worden. Maar niet alle stenen kunnen tegen water.
Daarom is het veiliger om je edenstenen te ontladen en weer op te laden via oplaaddoosjes van seleniet of Bergkristal & hematiet.

Om zeker te zijn van een goede reiniging van de stenen kan je overwegen om de stenen eerst 12uur op een ontlaadschelp (van hematiet) te leggen en daarna 12uur op een oplaadschelp (van bergkristal) te leggen.  
Seleniet ontlaad & laad op.
Door gebruik te makene van de oplaad/ontlaad doosjes of schelpen ben je zeker van een juiste verzorging van je edelstenen.
Want de specifieke trilling van de edelsteensoort wordt niet vervormt door deze reinigings - en oplaadmethode.

Stenen ontladen & opladenDe betekenis van kleuren bij edelstenenDe kleuren van een edelsteen worden bepaald door de chemische samenstelling van de steen. Maar als de chemische basisstructuur verschillende bijmengsels heeft of als de samenstelling van de basisstructuur afwijkt, is elke edelsteen anders van kleur.
Kleurtherapie en andere energetische therapieën (acupunctuur, homeopathie, Bach bloesem, Reiki, ...) proberen de verstoorde harmonie in de trillingen met subtiele middelen te "herstellen".
Je kiest een kleur, geluid of reuk om dit trillingsdefect te beïnvloeden.

Bij kleurtherapie en dus ook edelsteentherapie worden de verschillende trillingen in het lichtspectrum en de daarmee verbonden kleuren gebruikt.

Groen maakt het hart sterker, prikkelt de activiteit van lever en gal, maakt gevoelens vrij en leidt ze naar buiten.
Blauw prikkelt de activiteit van de nieren en de ontslakking, werkt kalmerend en lost angst op.
Violet versterkt het werk van de longen en de hersenprestatie, doordat meer zuurstof wordt toegevoerd, Deze kleur werkt daarnaast bevrijdend.
Rood prikkelt de doorbloeding en bevordert de seksualiteit en libido, gevoelens worden intenser, zowel positief als negatief.
Oranje stabiliseert de bloedsomloop en stofwisseling, maakt vrolijk en onbevangen.
Geel versterkt de lichaamseigen afweer, het immuunsysteem, werkt opbeurend.
Zwart kalmeert de energiestromen, werkt pijnstillend, versterkt de geestelijke weerstand.
Wit versterkt de bestaande toestand.Aanwezige stoffen in edelstenenOm de genezende kracht van edelstenen te leren begrijpen is het nodig om te weten welke stoffen aanwezig zijn in de stenen. Als je een edelsteen op de huid draagt dan kan het energieveld (of aura) van de steen overgaan in het energieveld van de drager. Op deze manier kunnen de aanwezige stoffen in de steen hun genezende kracht afgeven.

Aluminium:

Versterkt, is goed tegen vermoeidheid en duizeligheid. Werkt goed op het zenuwstelsel en stimuleert de alvleesklier, de lever en de nieren. Heeft eveneens een positieve invloed op de teelballen en de eierstokken. Toermalijn, sodaliet, obsidiaan, turkoois, maansteen en saffier bevatten aluminium.

IJzer:

Een versterkende stof, wilskrachtbevorderend en goed om bloedingen te stelpen. Verhelpt bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie. O.a. hematiet, obsidiaan en rode jaspis bevatten ijzer.

Kalk:

Geeft weerstand en verstevigt de beenderen, goed tegen overmatige, opgekropte emoties. O.a. calsiet bevat kalk.

Kiezelzuur (silicea):

Kiezelzuur is het belangrijkste bestanddeel van bijna alle edelstenen. Het is een stof die gezwollen klieren, etterende wonden en transpiratie verhelpt. Geeft ook zelfvertrouwen, energie en maakt minder ongeduldig. Bergkristal bestaat helemaal uit kiezelzuur. Maar aventurijn, granaat, onyx, sodaliet en aquamarijn bevatten eveneens kiezelzuur.

Koper:

Drijft urinezuur af, waardoor gewrichten weer soepeler kunnen worden, vooral bij reumatische aandoeningen geschikt. Werkt goed bij leverstoornissen en griep. O.a. turkoois, malachiet, pyriet en lapis-lazuli bevatten koper.

Magnesium:

Magnesium werkt goed tegen krampen, bij problemen met de spijsvertering of de vochthuishouding. Is aanwezig in olivijn (peridoot).

Mangaan:

Mangaan geeft kracht tot scheppend denken. Is goed voor zwakke mensen en wordt gebruikt bij een slecht geheugen. Rhodoniet, amethist, rozekwarts en mosagaat bevatten mangaan.

Titaan:

Biedt bescherming tegen besmettingen, vooral huidaandoeningen. Heeft een grote invloed op de geest, nuttig bij meditatie. O.a. amethist, citrien, tijgeroog en rozenkwarts bevatten titaan.

Chroom:

Brengt evenwicht in de waterhuishouding. Bevordert de afvoer van waterzucht. Bevordert een goede nachtrust en rust in het algemeen. O.a. Jade bevat chroom.

Calcium:

Heeft een gunstige invloed op de botten en de tanden. O.a. lapis-lazuli en zonnesteen bevatten calcium.

Kalium:

Heeft invloed op zwaarlijvigheid en vochtophoping. O.a. amazoniet bevat deze stof.

Fluor:

Helpt het lichaam met het beendergestel, de schildklier en het gebit. Heeft invloed op spataderen en bij de genezing van wonden. Komt voor in fluoriet.

Natrium, zink en zwavel kunnen ook voorkomen in edelstenen.
Welke steen voor welke klachtAarde, verbinding met de aarde en haar krachten:agaat, carneool, groene aventurijn & jaspis.
Begrip:chalcedoon, jaspis, tijgeroog & unakiet
Bescheidenheid:amethist & rode jaspis
Blokkades, oplossen van:bergkristal & aventurijn
Communicatie, juist taalgebruik:chalcedoon & turkoois
Concentratie:amethist, carneool, fluoriet & sodaliet
Creativiteit:carneool, rozenkwarts & tijgeroog
Daadkracht:rode jaspis
Discipline:onyx
Doorzettingsvermogen:onyx & rode jaspis
Dromen, duiden van:bergkristal & fluoriet
Eerlijkheid:lapis-lazuli
Energie:bergkristal & turkoois
Evenwichtigheid:agaat & chalcedoon
Fantasie en voorstellingsvermogen:rozenkwarts
Flexibiliteit:tijgeroog
Geborgenheid:lapis-lazuli
Geduld:jaspis
Gevoelens, helen van:groene aventurijn, rhodoniet & rozenkwarts
Harmonie:groene aventurijn & jaspis
Heel worden:bergkristal & jaspis
Helende energieën van de kosmos:turkoois
Helende kracht van de natuur:groene aventurijn
Hersenhelften, coördinatie van beide:fluoriet
Hogere leiding en hogere orde, vertrouwen in:amethist & lapis-lazuli
Idealen, verwezenlijken van:sodaliet
Individualiteit:jaspis, rode aventurijn & sneeuwvlokobsidiaan
Innerlijke waarneming:lapis-lazuli & tijgeroog
Intuïtie:amethist, bergkristal & lapis-lazuli
Kalmering:amazoniet & chalcedoon
Kalmte:amazoniet, chalcedoon & groene aventurijn
Kennis, inzicht, besef:amethist, bergkristal & fluoriet
Kennis, inzicht en ervaring, integratie van:fluoriet, lapis-lazuli & turkoois
Kracht:hematiet, jaspis & sneeuwvlokobsidiaan
Levendigheid:carneool, jaspis, aventurijn & tijgeroog
Levensvreugde:hematiet & rozenkwarts
Lichtheid:chalcedoon
Liefde, geluk in de:rozenkwarts
Liefde voor jezelf:jaspis & rozenkwarts
Liefde, medegevoel:jaspis, rhodoniet, rozenkwarts
Logisch en analytisch denken:onyx
Loslaten:obsidiaan
Meditatie:amethist, bergkristal, lapis-lazuli & onyx
Moed:agaat, carneool, hematiet & rode jaspis
Negativiteit en ongewilde invloeden, bescherming tegen:agaat, amazoniet, bergkristal & turkoois
Onbaatzuchtigheid, onzelfzuchtigheid:amethist & jaspis
Ontspannen, loslaten van stress:amazoniet
Openhartigheid:chalcedoon & tijgeroog
Optimisme, positiviteit:rhodoniet
Overgave, toewijding, deemoed:amethist
Partnerschap:amethist, rode aventurijn (sexualiteit), rozenkwarts & rhodoniet
Reinigen, neutraliseren van negatieve trillingen:bergkristal
Rust, vrede:amethist, groene aventurijn, jaspis, onyx & sodaliet
Spirituele ervaringen:amethist, bergkristal, fluoriet & lapis-lazuli
Stabiliteit, standvastigheid:agaat, carneool, hematiet, jaspis, sodaliet, unakiet & onyx
Succes:rode jaspis
Trouw aan jezelf:agaat, sodaliet & unakiet
Uithoudingsvermogen:agaat, onyx & jaspis
Vastberadenheid:agaat, carneool, hematiet, jaspis, sodaliet, unakiet & onyx
Vergeving:rhodoniet, rozenkwarts
Vernieuwing, transformatie:sneeuwvlokobsidiaan
Verslavingen en afhankelijkheden, overwinning van (alcohol, drugs,...):onyx & amethist
Visioenen, duiden van:bergkristal & fluoriet
Vitaliteit:carneool, hematiet, rode aventurijn, jaspis & unakiet
Volharding:agaat, onyx & jaspis
Waarheidsbesef, waarheidsinzicht:bergkristal, fluoriet, lapis-lazuli & sodaliet
Wilskracht:rode jaspis
Zelfacceptatie, liefde voor jezelf:jaspis & rozenkwarts
Zelfbeschikking, onafhankelijkheid, integriteit:onyx, rhodoniet & unakiet


Het is nodig om sieraden met edelstenen regelmatig te ontladen van de opgenomen negatieve energie en daarna terug op te laden.  

Meer weten?  Klik hier:

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts
.
Als je de stenen met zorg en liefde behandelt dan zal hij jou ook zijn volledige krachten geven.


Prijzen & soorten: zie webshop 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005