Bloesemtherapie

Nuttige informatie


Bij bloesemtherapie worden de zielskrachten van geneeskrachtige planten aan mensen overgedragen. Deze therapie gaat op een zachte natuurlijke wijze diep verborgen problemen oplossen.

Emotionele en psychische schade die is opgelopen in de loop van een mensenleven kan voor blokkades en klachten zorgen. Mensen gaan zo hun levenspad bepalen vanuit deze remmingen. Ook lichamelijke klachten kunnen afkomstig zijn van onverwerkte trauma’s of kunnen uitgelokt worden door angsten en gedachtepatronen. De invloed die de fouten van onze ouders of familieleden op ons heeft, is heel groot. Spijtig genoeg zijn we ons daar niet altijd van bewust en gaan we daarom soms dezelfde fouten maken in ons eigen leven of met onze eigen kinderen. Deze bloesems bezitten een grote helende kracht die inzicht geeft, zodat we evenwicht en balans in ons leven kunnen ervaren.

Daarom is het belangrijk om ook onze kinderen en baby’s te verzorgen met bloesems. Op deze manier kunnen zij opgroeien zonder de negatieve bagage te moeten meedragen die allerlei ongemakken en remmingen met zich meebrengt. Zo kunnen zij vrij en spontaan hun eigen pad bewandelen.

Elke remedie geeft een sleutel tot transformatie, innerlijke heelwording en spirituele groei. Dit geeft een enorme meerwaarde aan het leven.

Waarom zijn er verschillende bloesem sets?

Er zijn tientallen verschillende bloesemsets. Door persoonlijke ervaring en een sterk intuïtie- gevoel heb ik gekozen om naast bach bloesems ook Australian Buch Flowers, Californische bloesems, Pacific essences, ... op te nemen in het gamma . Elke bloesem set op zich is heel waardevol, maar door deze onderling te gaan combineren worden je samenstellingen nog veel krachtiger!

Hoe te gebruiken en hoeveel?

Methode 1:
Doe 2 tot 3 maal per dag 1 druppel van elk bloesemflesje in een beetje water en drink dit mengsel sloksgewijs op.
Doe dit bvb 's ochtends, als je thuis komt van je werk en voor je gaat slapen.

Methode 2:
Maak een gebruiksklaar flesje. Neem een pipetflesje van bvb 30 ml en doe daar een beetje alcohol(cognac) in en vul verder aan met water(uit een fles, niet van de kraan). Doe er dan van elk bloesemflesje 3 druppels bij. Neem hiervan 4 x 6 druppels elke dag.

Tip: Bij diepe klachten of trauma’s is 1 flesje meestal niet voldoende. Als je 1ste flesje leeg is zal je zelf wel voelen of je een 2de flesje nodig hebt of niet.
Meestal worden blokkades opgelost in verschillende stappen. Maar de diepte alsook het tempo van de bevrijding van de klachten bepaal je geheel zelf.
Het is belangrijk dat je deze therapie uit eigen vrije wil volgt en dat jij de uiteindelijke leiding hebt over jouw genezingsproces.

De verschillende soorten reacties.

De reacties die optreden bij het innemen van bloesems zijn bij iedereen verschillend. Dat hangt af van de persoonlijkheid, het soort klacht dat je behandelt en of je openstaat voor deze behandelingswijze.

Waarom treedt bij sommige mensen geen verandering of verbetering op?

Soms is een fysieke aandoening een aanwijzing voor het feit dat je niet naar je lichaam luistert, bvb als je rust nodig hebt of als je activiteiten te zwaar geworden zijn. Dus moet je leren om hulp in te roepen.

Je dient de bloesems voldoende tijd te gunnen om werkzaam te zijn. Zoals reeds vermeld, kan het zijn dat sommige problemen een uitgebreide behandeling vergen.


Bepaalde lichamelijke klachten bekeken vanuit bloesemtherapie.

Bloesems stellen je in staat je ziekte of aandoening vanuit andere invalshoeken te bekijken. Je zal ontdekken dat je lichaam eigenlijk probeert duidelijk te maken welke karaktergebreken, gedragspatronen of gedachten er bij jou de oorzaak van zijn dat de ziekte of aandoening zich manifesteert.


Bloesems anders toepassen.

Voor bepaalde lichamelijke klachten kan je de bloesems ook uitwendig gebruiken.
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005