Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

11. Kuthumi: Verbinding met de aarde

23.90
2000
+

Minimale hoeveelheid voor "11. Kuthumi: Verbinding met de aarde" is 1.

Brengt ons stabiliteit bevordert de verbinding tussen het fijtstoffelijke en het fysieke lichaam helpt ons geduldig te zijn bevordert ons realiteitsgehalte Kuthumi verbindt ons met de energie van de aarde, met het lichaam en maakt ons bewust dat we zelf ons lichaam hebben uitgezocht als thuis. Kuthumi laat ons zien dat alles met elkaar is verbonden en dat in elk deel bezielde, goddelijke, energie stroomt. Juist in de huidige tijd hebben veel mensen het contact met de aarde verloren. Men voelt zich niet echt verbonden met (de schatten van) de aarde. Velen richten zich op de ontwikkeling van de hogere bewustzijnsniveaus en verwaarlozen het contact met de aarde. Ze zijn erg gericht op de fijtstoffelijke kant en verwaarlozen de materiële werkelijkheid. Als de verbinding met de aarde verdwijnt dan verdwijnt ook de verbinding met ons lichaam.

Kuthumi helpt ons weer in contact te komen met de aardenergie en ons eigen lichaam. Ze brengt de verbinding tot stand tussen het goddelijke en het aardse. We worden opmerkzamer op onze omgeving en hebben ook sneller in de gaten welke mensen, planten, (edel)stenen, etc. goed voor ons zijn. Sterker aan de aarde worden gebonden staat niet haaks op spiritualiteit. Sterker nog, op aards niveau kan het juist worden vergroot. Je zult meer gevoel ontwikkelen voor bijvoorbeeld stenen en planten. Zo had Bach het vermogen om zich te vereenzelvigen met planten om zodoende vast te kunnen stellen over welke (geneeskrachtige) eigenschappen ze beschikten.

Kuthumi leert ons ook zien dat voor alles een juist moment is. Alhoewel in het zaadje de hele structuur van de plant al aanwezig is, duurt het toch nog een bepaalde tijd voordat de plant tot volle wasdom is gekomen. Voor alles is dus een moment.

Olie met de geur van galbanum en patchouli.