Dr. Schüssler: BadzoutDr. Schüssler badzout.


 
De huid is het grootste uitscheidingsorgaan van het lichaam. Daarom speelt ze bij de verwijdering van schadelijke stoffen & zuren een heel grote rol. Eén van de intensiefste uitscheidingsprocessen vindt via het zweten plaats.

Er zijn twee manieren van zweten te onderscheiden: het actieve en het passieve zweten.

  1) Het actieve zweten, dat door intensieve sportieve activiteit wordt bereikt, helpt het organisme om zich te ontdoen van belastende stoffen die zich in het weefsel onder de huid bevinden.
  2) Het passieve zweten helpt ook om zulke stoffen uit te scheiden. Dit gebeurt o.a. in de sauna.

Wil je schadelijke stoffen door middel van een bad uitscheiden, dan moet het badwater een temperatuur boven de lichaamstemperatuur hebben, dus in elk geval hoger dan 37° Celsius.

Warmte bevordert dus de stofwisselingsprocessen van de uitscheiding,  hiervan wordt bij het Basisbad (een bad met BaseCare Badzout van Adler Pharma) gebruik gemaakt.
Hierbij speelt niet alleen de temperatuur een grote rol, maar vooral ook de pH-waarde. Door bijvoeging van de juiste mineraalstoffen wordt in het badwater een pH-waarde van minstens 8 bereikt en de temperatuur van het badwater wordt op minstens 38°, in elk geval boven de lichaamstemperatuur, gehouden.
Door het Basisbad ontstaat een "loog". Het lichaam wordt gedwongen om de pH-waarde van het bad omlaag te brengen naar een waarde die gelijk is met die van het lichaam, deze ligt bij ongeveer 7,4.
Dit is de pH-waarde van het menselijk bloed.
Er ontstaat zo een osmotische druk, waardoor de zuren uit het lichaam verwijderd worden.
Door de hoge watertemperatuur begint het lichaam te zweten en met het zweet worden de schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderd. Het is van groot belang om de schadelijke stoffen (slakken) in de loop van de tijd kwijt te raken.
Wordt het lichaam daarbij ondersteund en kunnen de slakken afgebouwd worden, dan zorgt dit voor vermindering van gewicht en lichaamsomvang.

Adler Pharma Base Care badzout: 

Badzout

400 gr

Ontslakking. Werkt rustgevend en ontspannend op het zenuwstelsel. 

Het ontspant de huid, waardoor jeuk sterk kan verminderen. 

Vooral bij alle huidaandoeningen, zoals acne, eczeem, psoriasis en neurodermitis omdat het de huid niet uitdroogt en bevrijdt van slakken en zuren.

Adler Pharma Mineralen badzout: 

Badzout

400 gr


Vult de tekorten aan in de mineralenhuishouding van het lichaam. 


Enkel op bestelling leverbaar.

Bestellen kan via info@aroma-atelier.beGebruik BaseCare Badzout:

Basisch ligbad: 

Iindien hier behoefte aan is, is het mogelijk om basis badzout elke dag te gebruiken. 
Dosering: 3 eetlepels basisch badzout.
Duur: ca. 30 tot 50 minuten, maar het is ook mogelijk om een bad van meer dan een uur te nemen.
Extra tip: Elke 5 tot 10 minuten moet de huid met een borstel of een washandje licht afgeborsteld worden. Ze wordt daardoor gereinigd van de uitgescheiden stoffen.
Temperatuur van het bad: ca. 37° C tot 38° C, in elk geval tijdens de hele duur van het bad licht boven de lichaamstemperatuur houden.


Basisch zitbad:

Duur: 10 tot 40 minuten.
Dosering: 1 eetlepel.
Extra tip: Een basisch zitbad werkt vooral goed bij problemen in het genitale of anale gebied.


Basisch voetbad:

Duur: van 30 minuten tot langer dan een uur.
Dosering: 1 eetlepel basisch badzout.
Extra tip: Een basisch voetbad werkt vooral goed als er veel afvalstoffen in de voeten zitten. Hierin zakken namelijk heel vaak belastende vloeistoffen. Dit kan zich uiten in verschillende klachten in de voeten en enkels, zoals zweetvoeten, voetschimmel, jeuk aan de onderbenen, uitslag, spataderen, jichttenen, reumatische klachten in de voetgewrichten. Ook bij te sterk uitgerekte pezen en banden kan een voetbad goed werken.

Basisch handbad:

Duur: 5 tot 20 minuten.
Dit hangt ook af van het probleem wat zich voordoet.
Dosering: 1 theelepel basisch badzout.
Extra tip: Vooral eczeem aan de handen duidt op een overbelasting van het weefsel door schadelijke stoffen en dit badzout kan in zo'n geval goed ingezet worden.


Waarschuwing: mensen met hoge bloeddruk, problemen met de bloedsomloop of het hart mogen geen baden boven lichaamstemperatuur nemen. Voor deze mensen ligt de ideale badtemperatuur bij 35° tot 36,5°. Voor hen is een voetbad misschien en mogelijk alternatief. 
 
 
 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005