Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

02. Lao Tse: Accepteren en Innerlijke Rust

23.90
1991
+

Minimale hoeveelheid voor "02. Lao Tse: Accepteren en Innerlijke Rust" is 1.

Je houdt op met beoordelen en veroordelen Je ziet de situatie(s) uit meerdere perspectieven Je accepteert feiten eerder en je zult daarnaar handelen Je bent minder geïrriteerd & opgewonden Je houdt je in en je neemt een belangrijke rustfase in alvorens je handelt Het brengt je innerlijke rust en kalme beheersing Lao-tse leidt ons naar de oneindigheid van het ogenblik, naar het hier en nu. Leven in het nu maakt kalmte, weidsheid en beheersing mogelijk. We gaan bewust in het moment leven en dat maakt ons rustig en helpt ons onze beheersing te hervinden. Onze eigen kalme uitstraling beïnvloedt ook anderen in onze omgeving en laat hen rustiger worden. Leven in het moment betekent dat elk moment, elke situatie nieuw is.

Dit gaan we ook daadwerkelijk zo beleven en in elke situatie nieuw en fris reageren; dogma's en vaste patronen uit het verleden zullen we niet meer gebruiken. We houden op met veroordelen, in goed en slecht in te delen, in hokjes te stoppen. We zijn bevrijd van oordelen die op ons verleden terugslaan, kunnen situaties realistisch en in hun totale omvang waarnemen. We doorzien spelletjes waarin we iemand op een voetstuk plaatsen om hem er vervolgens af te halen om de plek zelf in te kunnen nemen. We herkennen de waarde van ieder mens en elke bestaansvorm. We kunnen observeren zonder te beoordelen. We worden in ons eigen midden de waarnemer die ongeraakt blijft bij veranderingen.

Doordat we ons niet meer met het gebeuren identificeren, vallen angsten weg. Hetzelfde gebeurt bij andere waarnemingen en gevoelens. Wanneer we ermee ophouden te oordelen en ons te vereenzelvigen, nemen we gebeurtenissen van het leven aan als lessen, als uitdagingen waardoor we kunnen groeien. Of de situatie aangenaam is of niet, is niet meer zo belangrijk, want in beide gevallen biedt ze een les en is ze dus evenveel waard. Lao-tse leert ons accepteren.

Acceptatie is ook voorwaarde voor vertrouwen, liefde en zelfliefde. Acceptatie is ook de voorwaarde voor transformatie. Alleen wie zijn ongewenste gedragswijzen accepteert als signalen die op de eigen schaduwkanten attenderen en onaangename ervaringen als noodzakelijke inzichten aanvaardt, kan van deze ervaringen gebruik maken om heel te worden en het ontbrekende te leren.

Olie met de geur van imortelle en kamille.