Schriftelijke cursus Chakratherapie


Schriftelijke cursus Chakratherapie:


aantal lesdelen :7
chakra

Wat is chakratherapie?

Elke chakra straalt energie uit in het lichaam en heeft zo een invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten.

Het is dus van groot belang dat er geen blokkades aanwezig zijn in de chakra's, want door een gebrekkige toevoer van energie naar de organen kunnen er daar klachten ontstaan.Dit is een schriftelijke cursus: werkwijze:

Via e-mail:

emailKeuze uit:

Volledige cursus 
Cursus in 2 delen (meer info op webshop)Dit is een schriftelijke cursus. Dwz dat je kan starten wanneer je de cursus hebt aangekocht.

Je krijgt elke week op donderdag een lesdeel toegestuurd via e-mail. Er zijn 7 lessen voorzien momenteel. In de toekomst komen er nog levels bij en kan je kiezen om na deze level nog verder te doen.
Je hoeft het ritme van doorsturen niet te volgen, je neemt alle tijd die je nodig hebt en werkt op je eigen ritme.

Voor elk lesdeel mag je mij een e-mail sturen met vragen, die zal ik heel zorgvuldig en uitgebreid beantwoorden. Gelieve dan even te melden over welk lesdeel de vragen gaan, dan weet ik waar je zit in de cursus.
Het is dus belangrijk dat je het lesmateriaal aandachtig doorneemt voor je de e-mail stuurt, zo ben je zeker dat je AL je vragen in deze e-mail hebt opgenomen!

Op het einde van de cursus stuur ik je de examenvragen door. Een examen over dit onderwerp is geen “van buiten leren” examen, maar eerder het invullen van een vragenlijst vanuit je buikgevoel.
Er staat geen tijdslimiet op het insturen van je examen, je mag dus zoveel tijd hiervoor nemen dan dat voor u handig is.

Examen en certificaat beschikbaar na volgen van Deel 1 & Deel 2.

Daarna ontvang je een persoonlijk certificaat van deelname met je resultaat.Het doel van deze cursus:

Zelfstandig en met de juiste praktische kennis kunnen werken met chakratherapie en/of zelf je eigen chakra's in evenwicht brengen.

Prijzen: zie webshop
Inhoud van de cursus:

Les 1:
Wat zijn chakra's? Verschillende visies op chaka's.
Overzicht hoe emoties de chakra's beïnvloeden.
Technieken om de wortelchakra te openen. Leren aarden.
Schaduwzijde van de wortelchakra. Angst & overleven.
Ziekten & klachten die te maken hebben met de wortelchakra.
De relatie van de wortelchakra en de gezondheid.
Redenen waarom de eerstechakra geblokkeerd is.
Karakterstructuur van iemand met een geblokeerde wortelchakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de wortelchakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de eerste chakra.

Les 2:
Wat zijn chakra's. Algemeen.
Verslavingen en de chakra's die erbij horen.
De relatie tussen de heiligbeenchakra en de gezondheid.
Redenen waarom een tweede chakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde heiligbeenchakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de heiligbeenchakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de tweede chakra.

Les 3:
Wat zijn chakra's. Algemeen: Ontwikkelingsperiode van elke chakra.
De nevenchakra's
De elleboogchakra's
Relatie & de chakra's.
Wat is een aura chakra reading.
Chakra & andere spirituele therapieën: Aura Chakra Healing. Chakra reading. Koorden losmaken. Cranio Sacraal sessie. Klankschalen therapie. Reiki. Seichem. Voetreflextherapie.
De relatie tussen de derde chakra en de gezondheid.
Redenen waarom een derde chakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde zonnevlechtchakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de zonnevlechtchakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de derde chakra.

Les 4:
Wat zijn chakra's. Algemeen: De overeenkomt van de chakra's met de levensfases.
Chakrameditaties die gebruik maken van mudra's en geluid om de chakra's te openen.
De relatie tussen de hartchakra en de gezondheid.
Redenen waarom een hartchakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde hartchakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de hartchakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de vierde chakra.

Les 5:
Wat zijn chakra's. Algemeen: Eenvoudige oefeningen die je dagelijks kan doen om je chakra systeem in evenwicht te houden.
Wat is ons energieveld of aura. (zeer uitgebreide uitleg rond dit onderwerp en de relatie tot de chakra's.)Met illustraties.
Liefde, seksualiteit & chakra's.
De relatie tussen de keelchakra en de gezondheid.
Redenen waarom een keelchakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde keelchakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de keelchakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de vijfde chakra.

Les 6:
Wat zijn chakra's. Algemeen: Wat is een aura? (vervolg)
Belangrijke kleuren voor he aura.
Aura ontdoen van invloeden van anderen.
Extra uitleg over: Gronden - Aarden & het belang hiervan.
Edelstenen en chakratherapie.
Edelstenen die je kan gebruiken bij lichamelijke en emotionele klachten.
Edelstenen die je kan gebruiken bij lichamelijke en emotionele klachten.
De relatie tussen de derde oog chakra en de gezondheid.
Redenen waarom een derde oog chakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde derde oog chakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de derde oog chakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de zesde chakra.

Les 7:
Wat zijn chakra's. Algemeen: Wat is een aura? (vervolg) De zes auravelden.
Chakra's & meditatie.
Chakra meditatie. Liefde meditatie. Engelen meditatie. Aarde meditatie.
De relatie tussen de derde oog chakra en de gezondheid.
Redenen waarom een derde oog chakra geblokkeerd kan zijn.
Karakterstructuur van iemand met een geblokkeerde derde oog chakra.
Lichamelijke aandoeningen en hun psychische overeenkomsten.
Mogelijkheden voor het zuiveren en in balans brengen van de derde oog chakra via natuurtherapie, geluidstherapie, kleurtherapie, edelsteentherapie, aromatherapie, bach bloesems, ...
Algemene adviezen voor het activeren van de zesde chakra.Disclaimer cursus chakratherapie:
De informatie over de werking van deze kruiden, oliën, edelstenen, ... is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de chakratherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.Wat mag je van deze cursus verwachten?

Een uitgebreide en duidelijke uiteenzetting van de 7 hoofdchakra’s & welke etherische oliën, bloesems en edelstenen voor welke chakra’s gebruikt kunnen worden. Zeer veel boeiende informatie over chakra's. En een persoonlijke begleiding van een ervaren chakratherapeute.

Al deze cursussen zijn geschreven door mezelf (Valérie). Deze cursussen zijn dan ook het resultaat van al mijn kennis, ervaring en studie die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan. Alle onderwerpen die aan bod komen heb ik zelf zéér uitvoerig getest en bestudeerd.
Kortom, je mag er dus gerust van zijn dat de informatie die je krijgt via de cursussen juist, helder en zéér interessant zal zijn!

Bij elk lesdeel heb je de mogelijkheid om al je vragen en bedenkingen (via e-mail) te stellen, dit zorgt ervoor dat je een goede studieondersteuning en dus een goede studiehulp krijgt gedurende de volledige cursus.
Op het einde van de cursus ontvang je dan een schriftelijk examen dat je ook thuis kan afleggen. Dit examen is zo opgesteld dat je antwoorden een duidelijk beeld geven of je het lesmateriaal begrepen hebt.

Het is namelijk zo dat de onderwerpen die je hier kan studeren geen exacte wetenwschap zijn. Je eigen interpretatie en je eigen inzichten zijn daarom zéér belangrijk. Als je bij elk lesdeel vragen (huiswerk) zou krijgen, dan zou je jezelf (onbewust) enkel openstellen voor de informatie die relevant is voor het beantworoden van deze vragen. Ik heb er dus zéér bewust voor gekozen om je te ondersteunen via vragen die jij mij kan stellen over het studiemateriaal en pas examenvragen door te sturen op het einde van de cursus. Zo zal je geest veel meer opnemen en je zal zelf sneller verbanden en inzichten hebben over de materie. Wat ten slotte heel belangrijk is voor dit soort studiemateriaal.

Via deze manier krijg je wel een goede basis én een belangrijke studieondersteuning zonder jezelf te beperken.Werken met de materialen die je bestudeert.


Bij elke cursus kan je (maar dit is geen verplichting) kiezen uit verschillende startpakketten. Deze pakketten bevatten een aantal hulpmiddelen om alles wat je leert in de cursus onmiddellijk in de praktijk om te zetten.  Deze pakketten helpen je al een stuk op weg om tijdens je deelname aan een cursus zelf je eigen ervaring op te doen.
Op deze manier kan je experimenteren én onderstussen van persoonlijke begeiding genieten. Dit geeft je een extra gevoel van zelfvertrouwen, omdat je ook hiervoor mijn hulp kan inroepen.
Het is zéér nuttig om tijdens de cursus te werken met de materialen en/of producten die je bestudeert.

TIP: Wenst u een cursus te volgen zonder een startpakket aan te kopen is dat uiteraard geen enkel probleem.
Prijzen: zie webshop
Startpakket 1 + Cursus Chakratherapie:
chakra

Dit startpakket is een samenstelling van de cursus chakratherapie (120,00€ - 15% korting) + startpakket 1 twv 240,30€ Door dit startpakket samen te bestellen met de cursus, ontvangt u 15% korting op de cursus chakratherapie. Deze werd reeds verrekend.

Wenst u alle 2 de startpakken samen te bestellen met de cursus, ontvangt u 20% korting op de cursus chakratherapie . Gelieve dan even een e-mail te sturen naar info@aroma-atelier.be


Dit startpakket bestaat uit:

+ Volatile aroma verstuiver
+ Chakra edelsteenset
+ Oplaad -en ontlaadmix doosjes
+ Chakra geurfrequentie oliën 10 ml
+ 1L Zoete amandel olie voor massage
Startpakket 2 + Cursus Chakratherapie:


Dit startpakket is een samenstelling van de cursus chakratherapie (120,00€ - 15% korting) + startpakket 2 twv 348,25€ Door dit startpakket samen te bestellen met de cursus, ontvangt u 15% korting op de cursus chakratherapie. 
Deze werd reeds verrekend.

Wenst u alle 2 de startpakken samen te bestellen met de cursus, ontvangt u 20% korting op de cursus chakratherapie . Gelieve dan even een e-mail te sturen naar info@aroma-atelier.bechakra


Dit startpakket bestaat uit:

+ Chakra geurfrequentie Aurasprays (7stuks)
+ 7 Aura-Soma Chakra Equilibrium oliën
Prijzen: zie webshopVorige paginaCopyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005