Derde oog chakraDerde oog chakra: producten die de derde oog chakra in evenwicht brengen.


De derde oog chakra is de zesde chakra en ligt ten hoogte van het voorhoofd (ter hoogte van de neuswortel). Hoofdpijn, visuele problemen, oogklachten en gebrek aan inzicht.

Kenmerken van een onderontwikkeld zesde chakra:
Ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen, moeite met zien van alternatieven, gebrek aan fantasie, geen dromen kunnen herinneren.

Kenmerken van een overontwikkeld zesde chakra:
Hallucinaties, obsessies, waanideeën, concentratieproblemen, nachtmerries.

Als chakra’s langere tijd geblokkeerd zijn door emoties of trauma’s, kunnen er dus in het lichaam klachten en ziektes ontstaan.
Deze chakra oliën, bloesems, stenen, wierook, ... kunnen de chakra's terug in evenwicht brengen en op die manier zullen de klachten verbeteren en verdwijnen.

Uitgebreide uitleg: klik hier.


Prijzen: zie webshopNIEUW: Chakra essences set: Deze set van Chakra Essences bevat tien Essences (in combinaties) van bloemen, edelstenen en kristallen, die de zeven belangrijkste chakra's plus drie andere chakrapunten activeren en in evenwicht brengen. (zie onderaan deze pagina)Lichtwesen Meesteressences : Derde oog chakra


Engelen essence: Michaël kleurtrilling : blauw
Lichtwezen meesteressence: Maha Chohan, Sanat Kumara, Orion, Victory, Saint Germain, Hilarion, Aeolus, Maria

Lichtwezen essences uitleg: klik hier.

Aromatherapie : Derde oog chakra


Rozemarijn: versterkende werking op het denken en het verstand.
Strobloem: vergroot de intuïtie en vergemakkelijkt het doordringen in onderbewuste.
Tijm: stimuleert alle bewuste en intellectuele verrichtingen.

Toepassing: Verdamp deze etherische oliën in een aromalamp of geurbrander (beste is de aromastream).

La Drôme etherische oliën: klik hier.

Bloesemtherapie: derde oog chakra


Californische bloesems:
Mountain Pennyroyal: deze remedie maakt de geest schoon van negatieve gedachten, helemaal als de gedachten van anderen zijn overgenomen, geeft kracht en helderheid in de gedachten.
Rosemary: bij vergeetachtigheid, slecht geïncarneerd in het lichaam, gebrek aan warmte, slechte verbinding van de ziel/geest van het lichaam. Helpt om een warme fysieke aanwezigheid te voelen, levendige persoonlijkheid.

Bach bloesems:
Clematis of Bosrank
Aangewezen bij: Dagdromen, onverschilligheid, ongeconcentreerd, flauwvallen, werkelijkheid ontvluchten.
Resultaat: Levendige interesse in alles. geïnspireerd, kunstzinnig, staat met beide benen op de grond.
Honeysuckle of Kamperfoelie
Aangewezen bij: Heimwee, nostalgie, leeft in het verleden, heeft steeds het gevoel dat alles vroeger zoveel beter was. Resultaat: Inzichten kregen in het verleden, door de negatieve ervaringen los te laten.

Wild Rose of Hondsroos
Aangewezen bij: Lusteloosheid, gelatenheid, apathie gebrek aan levenskracht, ongemotiveerd.
Resultaat: Levendige interesse in alles. Vitaliteit.

Olive of Olijf Aangewezen bij: Volledige uitputting, dagelijks werk wordt een last, alle energie is opgebruikt. Resultaat: Vredig gemoed, niet uitgeput of overmeesterd door moeilijkheden.

White Chestnut of Paardekastanje
Aangewezen bij: De geest wordt voortdurend beziggehouden door aanhoudende, ongewilde, zorgwekkende gedachten. Mentale gesprekken.
Resultaat: Rustige, kalme geest. Onverstoorbaar voor invloeden van buitenaf.

Mustard of Herik
Aangewezen bij: Diepe somberheid, zwartgalligheid, depressie,...
Resultaat: Onverstoorbare innerlijke kalmte. Blijvend evenwicht en vreugde.

Chestnut Bud of Kastanjeknop
Aangewezen bij: Leert de levenslessen traag en vervalt steeds in dezelfde fouten.
Resultaat: Scherp waarnemingsvermogen, leert van zijn ervaringen.

Meer info bloesems: klik hier.

Edelsteentheapie: derde oog chakra


Chakra's zijn draaikolken van energie waardoor de universele levenskracht wordt opgenomen en doorgegeven. Ze hebben dezelfde trilling als die van edelstenen en kleuren. Edelstenen zijn een goed instrument om te combineren met bovenvernoemde producten om chakra's in evenwicht te brengen.

Lapis lazuli: brengt de ziel een gevoel van geborgenheid in de kosmos. Hij richt de geest naar binnen, versterkt zijn kracht en leidt de geest naar besef van hogere samenhang. Brengt diepe vreugde.

Sodaliet: verheldert het verstand en maakt diepgaande gedachten mogelijk. Brengt een positieve gelatenheid en sterkt de zenuwen.
Helpt gedachtepatronen los te laten.
Hij brengt de kracht om een eigen standpunt in te nemen.

Meer info edelstenen: klik hier.
Allerlei Chakra artikelenChakra Aurasprays & geurfrequensties

Gemaakt en samengesteld door de De Groene Linde, meesters in het maken van heerlijke geurfreqenties met een gerichte werking.


auraspray Geurfrequenties werken diep in op het energetische systeem van de mens. Ze zorgen er voor dat disbalans in het energie systeem, dat klachten veroorzaakt, weer in balans worden gebracht.


Aurasprays met geurfrequenties helpen om blokkades en ongewenste energieën op te ruimen, geven ondersteuning bij hooggevoeligheid van kinderen & volwassenen en kunnen helpen om beter bij jezelf te blijven.


aurasprayVerkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje,
je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.
Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.


Welke geurfrequentie voor welke klacht: klik hier voor een overzicht  Prijzen: zie webshopHier kan je een greep uit het gamma terugvinden. Maar op de webshop kan je het hele gamma inkijken.  Er komen regelmatig nieuwe geurfrequenties bij, kom gerust eens regelmatig een kijkje nemen in de webshop!


Chakra Healing Geurfrequenties

Verkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje, je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.
Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.Basis Chakra: 

pranaromVoor balans in het eerste chakra.


Deze Geurfrequentie zorgt voor een optimale gronding en plaatst je in het hier en nu. Dit chakra wordt ook wel stuitchakra
genoemd en bevindt zich onderaan de ruggengraat.

Het 1e Chakra (Muladhara) legt verband tussen het lichaam, de aarde en de manier waarop je je in de wereld beweegt.
Met wilskracht en stoffelijke spiritualiteit. De wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als de chakra open is voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu.

Emotioneel gezien heeft het eerste chakra te maken met veiligheid, basisvertrouwen, financiële zekerheid (basisbehoeften)
en begrenzing. Men moet eerst de grenzen van zijn mogelijkheden afbakenen, om die later uit te kunnen breiden.
Persoonlijke grenzen aangeven hoort eveneens bij dit chakra. 
Heiligbeen Chakra: 

pranaromOndersteun de werking van het tweede chakra


Deze geurfrequentie geeft ondersteuning bij scheppende en creatieve bezigheden. Het helpt je omgaan met veranderingen.
Dit chakra wordt ook wel heiligbeenchakra genoemd en bevindt zich ter hoogte van het heiligbeen.

Swadhisthana betekent zoetheid. De Swadhisthana wordt verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding.

Een stabiel chakra duidt op een gezonde omgang met seksualiteit. Hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Aktivatie leidt tot zelfverzekerdheid, vitaliteit, levenslust en aantrekkelijkheid voor andere mensen. Een niet goed funktionerende Swadhisthana heeft te maken met onverwerkte problemen uit het verleden. 

Zonnevlecht Chakra: 

pranaromDeze Geurfrequentie ondersteunt je bij het loslaten en helpt je bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Bescherming en balans voor je derde chakra. Dit chakra wordt ook wel zonnevlechtchakra genoemd en bevindt zich ter hoogte van de navel.
Manipura betekent schitterend juweel of met edelstenen gevuld. De Manipura wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Het wordt geassocieerd met de pancreas, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en het vegetatief zenuwstelstel.

Fysiek regelt het dus de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

Een goed ontwikkeld Manipura stimuleert op emotioneel vlak de vorming van een sterk ik-gevoel, dat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan. Het heeft tevens te maken met je open kunnen stellen voor anderen, zonder dat er teveel negativiteit binnen kan komen. Een te zwakke zonnevlecht geeft een te grote openheid, met als gevolg gebrek aan energie, onzekerheid en ongerichtheid. Een te sterk geladen chakra geeft en te sterk ik-gevoel, wat zich kan uiten in machtswellust, jaloezie en overdreven ambities. 

Hart Chakra: 

pranaromHelpt je om je hartchakra in evenwicht te brengen.

Deze Geurfrequentie laat je voelen dat je best van jezelf mag houden en zorgt voor evenwicht.
Dit chakra wordt het hartchakra (Anahata) genoemd en bevindt zich ter hoogte van je hart.

Anahata betekent ongedeerd of ongeschonden. Anahata verbindt de onderste drie chakra's van de instinkten met de bovenste drie chakra's van het hoger menselijk bewustzijn.

Het vierde chakra is het energetisch centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend kontakt met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn.

Dit chakra regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe, ontspannen ademhaling duiden erop dat het hartchakra in balans is. Het regelt de werking van de thymusklier.
Een verlaging van het energieniveau van dit chakra kan zich uiten via allergie, astma en infektiegevoeligheid. Een verstoring komt echter het duidelijkst naar voor in de vorm van hartklachten en ademhalingsproblemen. 

Keel Chakra: 

pranaromBevorder communicatie door het keelchakra in balans te brengen.

Deze Geurfrequentie ondersteunt in je communicatievermogen.

Dit chakra wordt het keelchakra (Vishuddha) genoemd en bevindt zich ter hoogte van je keel.
Hij helpt bij de ontwikkeling van het woordbewustzijn. Mensen met een goed ontwikkeld keelchakra kunnen goed spreken en winnen gemakkelijk iemands vertrouwen. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Dit chakra stemt ze op elkaar af en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ratio niet de overhand krijgt.

Een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek-, kaak- en schouderspieren geven aan dat de energie in het Vishuddha-chakra vrij kan stromen. Slecht stromende energie in het keelchakra zorgt vaak voor een stokkende, hese, snel vermoeid klinkende stem. Behalve keelklachten kunnen ook problemen met de schildklier, struma, oorpijn en zelfs tandpijn of tandvleesontsteking met een verzwakt keelcentrum in verband worden gebracht. 

Derde oog Chakra: 

pranaromOm het derde oog te openen en toegang te krijgen tot helder zien.

Ingrediënten van deze helende geurfrequentie: Rozemarijn, Kampfer, Kalmoes, Angelica, Sandelhout, Lavendel, Scharlei, Wierook

Deze Geurfrequentie is heerlijk om bij te mediteren.
Dit chakra zit ter hoogte van je derde oog ( in het midden van je voorhoofd ) en wordt het derde oog ( Ajna) chakra genoemd.
Als geestelijk centrum zorgt het "Ajna" chakra voor oplettendheid en bewustzijn. Als de levensenergie zich in het zesde chakra verzamelt en blokkades worden opgeheven, is het mogelijk om een hoger bewustzijn te bereiken.
Het Ajna-chakra verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het essentieel voor de gezondheid.
Een verstoring uit zich op geestelijk niveau, zoals angst, een gevoel van zinloosheid en doelloosheid of als concentratieproblemen. Is dit chakra vrijwel helemaal leeg, dan kan dat zelfs leiden tot zware geestesziekten. Een verzwakt chakra kan ook heel depressief maken, terwijl een overactief chakra waanvoorstellingen en schizofrenie tot gevolg kan hebben. 

Kruin Chakra: 

pranaromOpen je kruinchakra en voel je verbonden met de bron en krijg toegang tot inspiratie.

Deze geurfrequentie laat je ervaren met alles verbonden te zijn, voor het verkrijgen van inzichten en inspiratie. Dit chakra zit ter hoogte van je kruin en wordt je kruinchakra (Sahasrara) genoemd.

Het "Sahasrara" chakra hangt samen met spiritualiteit en verlichting. Dit chakra heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt. De energie van dit chakra kan er toe leiden dat men de Mahatma, 'de grote ziel', bereikt.

Het kruinchakra werkt in op het gehele organisme. Is de energie in dit chakra te zwak, dan kunnen er chronische ziekten, zenuwaandoeningen en levensbedreigende ziekten ontstaan. De meest voorkomende problemen uiten zich als hoofdpijn, verwardheid, vergeetachtigheid, slaapstoornissen en depressiviteit. Chakra geurfrequentie is verkrijgbaar als auraspray of als 10 ml essence.

10 ml essence: kan gebruikt worden als geurmengsel in een aromaverdamper of aromalampje, je kan de essence verwerken in een massage olie (10 dr op 50 ml basisolie) of je kan de essence in combinatie met himalayazout gebruiken als voetbad.

Auraspray: werken vooral in op het energetische lichaam. Spray met gesloten ogen de spray over je heen of in je directe leefomgeving.

zie webshop

Chakra aromalamp verstuiver: pranarom

Deze bijzondere aromaverstuiver heeft 6 LED kleuren, is ultrasonisch en heeft een inhoud van 500 ml water.
De (chakra) kleuren kan je zelf veranderen of vastzetten.

De aromalamp is te vullen met leidingwater en u kunt er een etherische olie aan toevoegen in de gewenste geur.

De hoeveelheid mist is in te stellen, evenals een timer van 0 tot 180 minuten. Ideaal in uw praktijk, winkel of gewoon thuis.

Afmetingen: 16 x 16 x 12 cm


Zeer geschikt voor de chakra geurfrequentie 10 ml essences mee te verstuiven!


chakra

Ayurvedische kruiden Chakra Thee Shoti Maa


The Comfort of Tea
Divine herb & spice tea compositions
Shoti Maa schrijft: "It is no secret that the mental stress of modern life affects us. Shoti Maa ("little mother") is formulated to comfort your senses in different ways.
Traditional and not-so-traditional herbs and spices are blended to give you an experience of meditative well-being.
Six fine brews from ayurvedic tradition and each delicious cup stimulates the energy centers in the body - chakras. "Shot Maa Thee - Chakra 1 - I am: 
chakraVerbindt met wortelchakra ‘Muladhara’ voor een veilig gevoel.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met salie, gember & vlierbloesem.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: salie (20%), gember (20%), citroengras, zoethout, vlierbloesem (5%), pepermunt, citroensap, zwarte peper, citroenschil, kardemom, kurkuma root, kaneel, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "The nature of the 1st Chakra is security and it represents the foundation of the system. It provides the base for our body, our health and survival."chakra Shoti Maa Thee - Chakra 2 - In the mood : 
Verbindt met het sacrale chakra ‘Svadisthana’ voor stimulatie.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met hibiscus, sinaasappelschil & peper.

Inhoud: 16 theezakjes


Ingrediënten: hibiscus (48%), sinaasappelschil (18%), citroengras, rozenbottels, zwarte peper (5%), zoethout, kardemom, kaneel, gember, oranje-extract (1%), kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "In the Mood - The nature of the 2nd Chakra is creativity. It is connected with flow of emotions and the attraction of opposites.
I feel the Earth. This is the planet I was born to - I spring from it. If I wiggle my toes, I can squish the fertile soil."chakra Shoti Maa thee - Chakra 3 - Sanctify: 
Verbindt met de navelchakra ‘Manipura’ voor warmte.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met gember, venkel & kaneel.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: gember (35%), venkel (25%), kaneel (10%), cacaodoppen, anijs, kardemom, kurkuma wortel, zwarte peper, kruidnagel.

Biologisch


Shoti Maa schrijft over deze thee: "Sanctify - The 3rd Chakra facilitates the exploration of personal power. With it comes choice, action, vitality and will.
To be in the moment, I eliminate distractions."


chakra Shoti Maa Thee - Chakra 4 - Loving: 
Verbindt met het hartchakra ‘Anahata’ om emoties te ondersteunen en troost te ontvangen.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met groene thee, kaneel & Earl Grey.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: groene thee Bancha (65%), kaneel (10%), anijs (5%), gerstemout, bergamot extract, vlierbloesem, kardemom, lindebloemen, gember, kaneel-extract, zwarte peper, kruidnagel.

biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "Loving - The nature of the 4th Chakra is love and compassion. It is the point from which to both give and receive.
We are connected through the heart. Whatever happens with you happens with me. We are ripples in the same sea."chakra Shoti Maa Thee - Chakra 5 -  Talk to me: 
Verbindt met je keelchakra ‘Vishudda’ voor soepele communicatie.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met lavendel, zoethout en munt.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: pepermunt (31%), zoethout (15%), citroengras, pepermunt (15%), kaneel, lavendel bloemen (2%), kardemom, gember, zwarte peper, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "Talk to Me - The nature of the 5th Chakra is communication. Communication is how we interact and coordinate all of our relationships.
We communicate our truth - share our creations."


chakra
Shoti Maa Thee - Chakras 6 & 7 - Delighted: 

Verbindt met met het derde oog chakra ‘Ajna’ voor rustgevende gedachten.

Ayurvedische kruiden- en specerijen thee met gember & citroen.

Inhoud: 16 theezakjes

Ingrediënten: gember (41%), citroengras, citroensap (8%), zoethout, pepermunt, citroenverbena, zwarte peper, citroenschil (2%), citroen-extract (2%), kardemom, kurkuma wortel, kaneel, kruidnagel.

Biologisch

Shoti Maa schrijft over deze thee: "The 6th and 7th Chakra represent intuition, mental clarity and inner peace.
Free, my mind is free."Prijzen: zie webshopkaars

Chakra meditatiekaars : 


Chakra Meditatie-kaars, geeft een prachtig lichteffect.


kaars

Chakra Regenboog geurkaars met essentiële olie: 100% natuurlijke stearine kaars (palmolie). Met essentiële olie van kamperfoelie en ceder. Verpakt in een kleurige geschenkdoos met uitleg in drie talen: Nederlands, Duits, Engels.
Stearine of palmwax komt van een hernieuwbare bron die steeds opnieuw wordt aangeplant.
Vrij van petrochemische componenten, zuivere stabiele vlam, brandduur 100 uur.
Stearinekaarsen geven geen rook en hebben een zuivere katoenen lont en bevatten geen lood of zink.

In vele tradities op onze aarde is het aansteken van kaarsen een heilige handeling, die meer betekent dan woorden zeggen kunnen; het gaat om dankbaarheid. Zo lang we ons kunnen herinneren heeft de mens op heilige plekken kaarsen gebrand.
Misschien zou jij graag je dag willen beginnen of beëindigen met dit eenvoudige ritueel - gewoonweg een kaars aansteken.
Of het kan zijn dat je een verjaardagskaars wilt branden voor een vriendin of vriend... Belangrijk daarbij is dat je dit alles langzaam en met aandacht doet.


Afmetingen: 21x6,5 cm7 Chakra`s wierook van het merk Green tree:


kaars7 Chakra`s wierook van het merk Green tree

De fijnste kruiden, bloemen extracten, exotische oliën en andere natuurlijke ingrediënten. Zoals kruiden, harsen en Indiase specerijen (masala) deze zijn zorgvuldig geselecteerd en vakkundig gemengd voor hun positieve invloed. Een uitzonderlijke wierook die het product is van de bijzondere kunst van het traditionele Indiase wierook maken.

Ontdek de geur van de 7 Chakra`s premium masala incense.

Deze wierook is kenmerkend om zijn handgerolde masala kwaliteit, er zijn geen toxische bestanden toegevoegd. Er zijn geen kinderhanden (kinderarbeid) aan te pas gekomen, Geen dierlijke toevoegingen. Deze wierook heeft enkel en alleen natuurlijke toevoegingen.

Uit: Bangalore (India)
van: Green Tree
Inhoud per doos: 12 doosjes wierook a 15 gms (ongeveer 180 stokjes) wierook

Tibetaanse OM Wierook - in luxe kartonnen brokaat koker: 


De Tibetaanse OM wieroken zijn geproduceerd volgens de principes die zijn neergeschreven in de Tantrische tekst Kavavira.

Deze tekst beschrijft de werking van medische planten en hun invloed op gezondheid en welzijn van mensen en hun woon- en leefomgeving. Dit is de best verkrijgbare handgemaakte, 100% natuurlijke Tibetaanse wierooklijn. De wierook wordt gebruikt vanwege het belang voor een goede gezondheid, het geluk en de gemoedsrust van de mens.

Volgens de Tibetaanse boeddhistische Tantra geschriften hebben de wieroken een zuiverende en stress verminderende werking en elimineren ze onbehaaglijke energieën die soms nadrukkelijk aanwezig kunnen zijn in de leef- en werkomgeving. De ingrediënten van de Tibetaanse Om wieroken komen van ‘heilige’ kruiden en planten, overeenkomstig de boeddhistische leer.
Er wordt met respect voor de natuur geoogst, en de planten worden op traditionele wijze gedroogd en verwerkt.
Deze wieroken zijn aanbevolen bij yogabeoefening, meditatie en ontspanning, offeren en zuiveringsrituelen.

Samenstelling: Druka, balu-sulu, saffron, nutmeg, bezon, kacola et al.
Aantal: 30 sticks.
Brandduur: 1 wierookstaafje: ± 45 minuten.
Maat: 20 cm lang en slechts 3 mm dik.
Geproduceerd door Tibetanen in Nepal.


Verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Buddha
  • Chakra Balance
  • Meditation
  • Sandalwood
  • Spiritual Healing
  • Spiritual Home

Inclusief brochure in het Nederlands, Duits, Engels en Italiaans.

Chakra spiraalhanger met 7 chakra edelstenen: 

chakra
Amethist - violet
Ioliet (water-saffier) - indigo
Aquamarijn - blauw
Peridot - groen
Citrine (gebrande Amethist) - geel
Karneool - oranje
Granaat - rood
in witmetalen hangerDeze chakraspiraalhanger is een mooi sieraad dat je kan dragen om de harmonie tussen je chakra's te bevorderen.OP DE WEBSHOP NOG MEE KEUZE IN HANGERS


Chakra piramide - edelstenen set 


chakra

Set van 7 piramidevormige stenen in de chakrakleuren - in fluwelen tasje

Edelstenen in piramide vorm: piramides zijn energiecentrales.
Ze werken als antenne naar de kosmos en verbinden dus hemel en aarde. Een antenne die energie bundelt en doorgeeft aan de chakra die eronder ligt.

De steensoorten zijn:

rode jaspis
perzik aventurijn
goud kwarts
groene aventurijn
sodaliet
amethist
lapis lazuli

Afmetingen:   ca 2,5 cm x 2,5 cm per piramide steen
Chakra symbooledelstenen set: 

chakraDeze chakrastenen zijn mooie, ronde, platte trommelstenen en worden speciaal uitgekozen voor chakraleggingen.
Elke steen is voorzien van een chakra symbool om de stenen volledig af te stemmen op de chakra-energie en deze trillingen. Daarom is er voor elke chakra een specifieke steensoort gekozen.

Om de chakra symboolstenen set goed op te bergen wordt deze set geleverd in een mooi zwart fluwelen zakje.

Met deze chakra edelstenen set kan een een edelstenen legging doen om je chakra systeem te ontdoen van negatieve spanningen en blokkades. En je chakra's terug in harmonie te brengen.

Je ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing om op de juiste manier de stenen te gebruiken.

Chakra staven set 

chakra


Set van 7 stenen staafjes in de chakrakleuren - in fluwelen tasjeDeze chakrastaven zijn mooie staven en zijn elk 5,5 cm lang en worden speciaal uitgekozen voor chakraleggingen.

De steensoorten zijn: rode jaspis, perzik aventurijn, goud kwarts, groene aventurijn, sodaliet, amethist, lapis lazuli.

Met deze chakra staven set kan je een edelstenen legging doen om je chakra systeem te ontdoen van negatieve spanningen en blokkades. En je chakra's terug in harmonie te brengen.

Je ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing om op de juiste manier de stenen te gebruiken.


Chakra wierook: 


Merk: Amrayoga Ayrveda wierook

Wortelchakra:
Amrayoga Ayrveda wierook Earth rol met 18 stokjes.
Root Chakra. Gemaakt met engelwortel, cisteroos, Indiase kruiden en bloemen.


Heiligbeenchakra:
Amrayoga Ayurveda Water wierook rol met 18 stokjes.  chakrawierook
Sacral chakra. Gemaakt met vetiver, champaca, ylang ylang, nootmuskaat en Indiase kruiden.


Zonnevlechtchakra:
Amrayoga Ayurveda wierook Fire, rol met 18 stokjes.
Navel Chakra. Gemaakt met henna, kaneel, wierookhars (boswellia) gember, kruidnagel en kruiden.


Hartchakra:
Amrayoga Ayurveda Air wierook, rol met 18 stokjes.
Heart Chakra. Gemaakt met lavendel, citroen, niaouli, kajeput en kruiden.


Keelchakra:
Amrayoga Ayurveda Ether wierook, rol met 18 stokjes.
Throath chakra. Gemaakt met styrax, citronella, litsea en Indiase kruiden.


Derde oog chakra:
Amrayoga Ayurveda wierook Energy.
Third Eye. Gemaakt met tuberoos, osmanthus, mirre, palmarosa en kruiden.


Kruinchakra:
Amrayoga Ayurveda Peace wierook, rol met 18 stokjes.
Crown chakra. gemaakt met fruitige houtsoorten, neroli, elemi en specerijen.Chakra essences set

 

Chakrabloesem set (10 stuks):
(losse flesjes achteraf op bestelling verkrijgaar)


Deze set van Chakra Essences bevat tien Essences (in combinaties) van bloemen, edelstenen en kristallen, die de zeven belangrijkste chakra's plus drie andere chakrapunten in evenwicht brengen, waardoor de persoonlijkheid het bewustzijnsniveau dat bij elk chakra hoort ten volle kan benutten.


Feet Chakra Essence - voetchakra's bloesem
De voetchakra's zorgen ervoor dat wij voortdurend in verbinding en uitwisseling staan met de Aarde.
De voetchakra's (secundaire energiepunten) op onze voetzolen werken in samenhang met het eerste chakra en andere energiepunten in de benen om te zorgen voor een goede aarding en voor het creëren van een stabiele energetische basis.
Wanneer te gebruiken? Bij een slecht contact met de aarde en de wereld van de natuur om ons heen. Bij angsten die te maken hebben met fysiek overleven.

Base Chakra Essence - eerste chakra bloesem chakra
Basischakra, aarding: de thema's die bij dit chakra horen draaien om ons kunnen functioneren in de materiële wereld. 
Fysiek overleven, onze verbinding met de aarde en onze relatie met ons lichaam horen allemaal bij dit chakra. Als het goed werkt dan voelen we ons goed geaard, veilig, zeker, gevoed, en vol leven en welzijn. Het eerste chakra vinden we onderaan de wervelkolom, en samen met de voetchakra's en het aarde-ster-chakra vormt het de basis voor ons functioneren op alle niveaus.
Verbinding met: Kleur rood, Aarde, etherische patronen, etherisch lichaam, de toon C.
Samenstelling: Rookkwarts, zwarte toermalijn, wederik, papaver, jet, vulkaanas, St.Janskruid, staartpeper.
Wanneer gebruiken? Bij angsten en onzekerheden die te maken hebben met thema's als veiligheid en overleven, moeite met 'aarden', in het heden blijven, desoriëntatie, niet kunnen kiezen en organiseren, gebrek aan vitaliteit, moeite met het omgaan met de druk van het leven of het volkomen manifesteren van creatieve ideeën, problemen met de lagere etherische blauwdruk.

Sacral Chakra Essence – heiligbeenchakra bloesem
Heiligbeen chakra: creativiteit, seksualiteit en emoties.
De thema's van dit chakra hebben te maken met onze relatie met anderen en de wereld om ons heen, in 't bijzonder onze emotionele identiteit en seksualiteit. Als het goed functioneert dan ervaren wij het leven als een vloeiende stroom, waarin wij contact met anderen maken via onze gevoelens, en we een gezonde en bevredigende seksuele relatie hebben.
Verbinding met: Kleur oranje, water, emotioneel volwassen gedrag, het emotionele lichaam, de toon D.
Samenstelling: Carneool, helder bergkristal, pompoen, rozenkwarts, goudsbloem, donkere opaal, chrysocolla, twintigvlak.
Wanneer gebruiken? Bij boosheid, frustratie, ongeduld, geblokkeerde creativiteit. Moeite met uitdrukking seksualiteit; seksueel schuldgevoel. Emoties die uit evenwicht zijn. Emotionele uitersten, geweld. Zich niet kunnen uiten of in contact komen met emotionele behoefte. Moeite met het accepteren van verandering. Relatieproblemen. Verwonding van het innerlijk kind.

Solar Plexus Chakra Essence – zonnevlechtchakra bloesem

Solar Plexus Chakra: grenzen stellen, zelfwaarde en emoties.
De thema's die bij dit chakra horen hebben te maken met de definitie van het ik, persoonlijke kracht en macht, wilskracht en positieve emotionele expressie. Als het goed functioneert dan leven wij binnen gezonde persoonlijke grenzen, hebben we een evenwichtige persoonlijkheid, positief zelfbeeld en zelfwaarde en maken we constructief gebruik van wilskracht.
Verbinding met: Kleur geel, vuur, zelfverzekerdheid, lager mentaal lichaam, toon E.
Samenstelling: Parel, maansteen, Sharon roos, loofah, paardenbloem, boterbloem, knoflook, achtvlak.
Wanneer gebruiken? Bij overgevoeligheid; te open voor andermans gedachten en gevoelens of negatieve psychische indrukken. Gevoelens van kwetsbaarheid en van ongemak in de maagstreek (zonnevlecht). Gebrek aan zelfwaardering en geen persoonlijke grenzen kunnen stellen. Thema's met macht. Emotionele behoefte, afhankelijkheid en voorwaardelijke liefde. Agressie, boosheid. Teveel activiteit in het mentale systeem.

Heart Chakra Essence – hartchakra bloesem
Het Hartchakra: Onvoorwaardelijke Liefde.
Het bewustzijnsniveau dat bij dit chakra hoort. Zoals het draaipunt bij de wipwap is dit het evenwichtscentrum vanwaar wij de beide uiteinden van de persoonlijkheid gaan verbinden en de lichamelijke en geestelijke aspecten van onszelf gaan integreren. Als het goed functioneert zijn wij in staat om onvoorwaardelijk lief te hebben en om compassie, vrede en broederschap te ervaren en uit te dragen.
Verbinding met: Kleur groen, lucht, eenheid, hoger mentaal lichaam, toon F.
Samenstelling: Robijn, smaragd, zonnebloem, gebroken hartje (Dicentra spectabilis), twee soorten rozen, lavendel, viervlak (tetahedron).
Wanneer gebruiken? Bij eenzaamheid en isolatie van anderen, vanwege angst om gekwetst te worden. Angst voor intimiteit of om aangeraakt te worden. Gebrek aan zelfvertrouwen of het Universum. Zich niet geliefd voelen. Overmatig kritisch, bezitterig, jaloers. Gevoelens van superioriteit. Niet kunnen invoelen en uitreiken naar de ander. Besluiteloosheid.

Higher Hart Chakra - hoger hartchakra bloesem
Higher Heart Chakra: vergeving en compassie.
Dit chakra werkt samen met het hartchakra. Thema's verbonden met dit subtiele energiecentrum hebben vooral te maken met het ontwikkelen van compassie en het kunnen vergeven van onszelf en anderen. Samenstelling: Rode toermalijn, saffier, De la Haye roos, isomeer, goud, nefriet (soort jade).
Wanneer gebruiken? Bij behoefte aan meer compassie. Gevoelens van niet kunnen liefhebben (jezelf en anderen). Niet kunnen vergeven (zichzelf of anderen).

Throat Chakra Essence - keelchakra bloesem

Keelcentrum: zelfexpressie.
In het keelchakra ervaren wij de wereld via geluid en taal. Het heeft te maken met alle soorten van communicatie, ook het innerlijk horen en het uitdrukken van onze creativiteit. Via dit centrum kunnen we ons verbinden met het hogere mentale niveau, om geïnspireerd en geleid te worden door onze ziel, onze kern, ons Hogere Zelf. Door het bewustzijnsniveau van dit chakra kunnen wij ons uitdrukken en de hogere stem volgen.
Verbinding met: Kleur blauw, klank, zelfexpressie, het causale lichaam, toon G.
Samenstelling: Lapis Lazuli, aquamarijn, wilde hyacint, leeuwenbekje, de kosmos, twaalfvlak.
Wanneer gebruiken? Bij niet weten hoe of niet kunnen uitdrukking van jouw waarheid. Bij teruggetrokken persoonlijkheid. Het opzetten van een pokerface ook al kookt het van binnen. Onderdrukte emoties, behoefte aan creativiteit. Problemen met keel(chakra) of met innerlijk horen.

Brow Chakra Essence - Derde Oog chakra bloesem
Voorhoofdchakra: Intuïtie, innerlijk weten.
Dit chakra resoneert op de taal van licht of hoger bewustzijn. Het is de zetel van onze intuïtie en innerlijke wijsheid, en als het open staat en in balans is krijgen wij toegang tot 'het grote geheel' van ons leven. Innerlijk zien (helderziendheid) heeft te maken met dit chakra. Verbinding met: Kleur indigo, licht, zielelichaam, toon A.
Samenstelling: Diamant, petunia, Webbiana roos, amethyst, Oost-Indische kers, lichte opaal.
Wanneer te gebruiken? Bij gebrek aan geloof in jezelf en het universum. Gevoel dat je het niet meer weet. Overdreven mentale benadering van het leven. Moeite met intuïtie of innerlijk weten. Geen verbeelding. Onvermogen om zich te concentreren. Raakt verloren in de kleinere details van het leven.

Crown Chakra Essence - kruinchakra bloesem
Kruinchakra: spirituele verbinding.
Het kruinchakra biedt bewustzijn van de wereld die verder gaat dan het materiële en ons verbindt met het tijdloze weten. Het symbool van de lotusbloem was altijd al verbonden met dit chakra en de toestand van verlichting die wij kunnen bereiken door tot bewustzijn te komen van zuiver gewaar zijn, waar de bloem voor staat.
Verbonden met: Kleur violet, zuiver gewaar zijn, spirituele verbinding, geïntegreerd spiritueel lichaam, toon B.
Samenstelling: Goud, sugilliet (soort jaspis), lotusbloem, rozemarijn, rode pimpernel.

Higher Chakras Essence - hogere chakra's bloesem
Hogere Chakra's: Universele verbinding.
Behalve de chakra's met een directe connectie met het fysieke lichaam zijn er ook nog vijf belangrijke chakra's in de aura boven het kruinchakra. Wanneer deze chakra's open gaan, in evenwicht en in lijn met elkaar en de andere open hoofdchakra's worden gebracht, zijn we in staat om verbinding te maken met alle niveaus en dimensies.
Samenstelling: Zilver, engelwortel, groene jasper, zilverwinde (kruid), lavendel.
Wanneer gebruiken? Betere verbinding met de hoogste Goddelijke leidraad en het Hogere Zelf. Verbinding met andere werelden van bewustzijn.

Prijzen: zie webshop

 


 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005