Set van 1 koolzaadwas kaars in gerecycled glas, met twee navullingen die in het glas van de eerste kaars kunnen worden geplaatst nadat die kaars volledig opgebrand is.
Geurkaars van 100% plantaardige ecologische koolzaadwas, op ambachtelijke wijze
gemaakt in België. Met parabenevrije geuroliën. Biologisch afbreekbaar en
dus onschadelijk voor mens en milieu.
Productspecificaties
3 kaarsen + 1 glas
Geur: Witte salie
Brandduur ± 25 uur per kaars
Non-GMO koolzaad uit Duitsland
Parabenevrije geurolie
Glas gerecycled, vierkant 6x6x6cm
Verpakking, kartonnen doosje
Koolzaadwas
Koolzaadwas is gemaakt van koolzaadolie, bevat geen giftige ingrediënten en is
niet schadelijk voor het milieu. Integendeel, koolzaad helpt en beschermt de
bodem voor toekomstige gewassen terwijl de plant dienst doet voor het maken van
olie en veevoer. De was is niet-gevaarlijk voor mens en natuur en heeft een
kleinere koolstofvoetafdruk dan, bijvoorbeeld, sojawas omdat het verbouwd en
verwerkt wordt in Europa.
Hoe
voorkom je dat een kaars niet goed opbrandt?
Laat de kaars branden tot het gehele oppervlakte van de was volledig gesmolten
is. Anders ontstaat er een gat in de kaars en brand hij maar deels op. Streef
ernaar dat de gesmolten was ongeveer 1 cm diep is voordat je de kaars weer
dooft.
Tevens
adviseren wij om de lont te trimmen wanneer deze te lang is, om te voorkomen
dat de vlam te groot wordt en de kaars onnodig hard opbrand. Echter, een te
kort lont kan er voor zorgen dat een brede kaars niet geheel tot de rand smelt.
Dus een juiste lontlengte is ook belangrijk bij het goed opbranden van een
kaars. Vuistregel is dat een bredere kaars een langer lont nodig heeft dan een
smallere kaars.
Let op!
Plaats brandende kaarsen niet binnen het bereik van kinderen en/of dieren.
Plaats de kaars niet op een tochtplek.
Laat een brandende kaars niet onbeheerd achter.
Plaats de kaars op een hittebestendige ondergrond.
Wanneer de was gesmolten is na het branden, de kaars alleen indien noodzakelijk voorzichtig verplaatsen omdat het lont dan kan verschuiven naar de zijkant van het glas