Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Magnesium Platinum ManaVital

16.95
2480
+

Wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen van uitzonderlijke kwaliteit.

90 tabletten

Magnesiumtekort & stress
Een magnesiumtekort maakt je gevoeliger voor stress.
Stress zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het tekort aan magnesium wordt alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt.

Magnesiumtekort & spieren
Magnesiumtekort heeft een zeer negatief effect op je spieren.
Het heeft het tegenovergestelde effect van mineraal calcium. Waar calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, zorgt magnesium ervoor dat je spieren ontspannen. Maar als je lichaam te weinig magnesium krijgt, ontspannen je spieren onvoldoende. Je hebt dan namelijk meer calcium dan magnesium in je lichaam. Hierdoor kun je stijve spieren en spierkrampen krijgen.

Magnesiumtekort & energie, weerstand, oververmoeidheid
Als je een magnesiumtekort hebt, is er ook minder magnesium beschikbaar voor het vrijmaken van energie uit je voeding.
Hierdoor zal je lichamelijke energie afnemen. Als je minder energie hebt, zul je sneller vermoeid raken, waardoor je minder zin hebt om leuke uitstapjes te maken.
Op de bank liggen is dan meer aanlokkelijk dan een dagje naar het strand of een fikse wandeling in het bos. Daarnaast heeft een magnesiumtekort indirect invloed op je weerstand.
Te weinig magnesium kan je gevoeliger maken voor stress. En als je veel stress hebt, dan kan dit weer leiden tot een verminderde weerstand. Hierdoor ben je eerder vatbaar voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

 • voor meer vitaliteit en betere prestaties
 • minder vermoeidheid en futloosheid
 • voor minder stress, meer rust en een betere slaap
 • voor een betere bloeddruk bij hoge bloeddruk
 • ter ontspanning bij spier- en buikkrampen
 • voor een betere controle over de suikerwaarden
 • voor minder hoofdpijn en migraine
 • voor een vlottere menstruatie bij menstruatiekrampen
 • voor een betere darmwerking bij constipatie


Stress op het werk, thuis of op de weg, het gebruik van alcohol, koffie, suiker en geraffineerde granen, ... : er zijn heel wat redenen voor het feit dat ongeveer 80% van de bevolking een gebrek aan magnesium vertoont. Terwijl dit mineraal essentieel is voor onze energiestofwisseling, stressbestendingheid, spier- en darmwerking. Wie magnesium wil aanvullen heeft aan magnesiumbisglycinaat de allerbest werkzame vorm. Magnesium platinum van Mannavital bevat als magnesiumbron louter magnesiumbisglycinaat.

Gecheleerd = beter opneembaar
De beste opneembare vormen van mineralen zijn "gecheleerde mineralen" of mineralen, gebonden aan een aminozuur.
Zo is magnesiumbisglycinaat of magnesium, covalent gebonden aan het aminozuur glycine, de allerbeste natuurlijke en werkzame vorm van magnesium, die vrijwel volledig wordt opgenomen.
In klinische studies werd door producent Albion bewezen dat magnesiumbisglycinaat sneller wordt opgenomen en hogere bloedspiegels bereikt dan andere magnesiumvormen.
Zo is magnesiumbisglycinaat tot 5 maal beter opneembaar dan het veelvuldig gebruikte magnesiumoxide! Bovendien leidt magnesiumbisglycinaat veel minder tot nevenverschijnselen zoals zwaartegevoel, constipatie en diarree in vergelijking met andere magnesiumvormen.

Zonder magnesiumoxide
Magnesium platinum van Mannavital bevat voor 100% magnesiumbisglycinaat en is dus vrij van het veel minder opneembare magnesiumoxide.
Enkel magnesiumbisglycinaat 10% bevat louter magnesiumbisglycinaat!

Beïnvloedt opname calsium niet!
Als complex van magnesium en glycine, wordt magnesiumbisglycinaat niet alleen in zijn geheel en zeer vlot opgenomen in de darm, het beïnvloedt de opname van calsium niet negatief!
Andere vormen van magnesium zoals magnesiumcitaat, -chloride en -oxide zijn ionisch gebonden vormen van magnesium.
In maag en darm splitsen deze vormen, waarbij ze tweewaardige positieve magnesiumionen vrijstellen.
Deze magnesiumionen verminderen vervolgens door "competitie" de opname van andere mineralen zoals calsium, zink en ijzer!

Ook nuttig door glycine!
Positief is ook het feit dat door magnesium platinum tegelijk met magnesium het aminozuur glycine wordt aangebracht. Dit aminozuur is een zeer waardevol aminozuur dat ondermeer de maag helpt beschermen tegen zweervorming, dat leverschade door alcohol helpt voorkomen en nierschade door bepaalde medicijnen afremt.

Actieve ingrediëten per tablet:
1000 mg magnesiumbisglycinaat 10 %, 100 mg elementair magnesium aanvoerend (27% ADH*)
*ADH= Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Mannavital Magnesium Platinum in een notendop:

 • best opneembare vorm van magnesium: tot 5 maal beter opneembaar dan magnesiumoxide
 • best verdragen vorm van een magnesiumsupplement
 • beïnvloedt de opname van calsium niet negatief
 • voert met glycine ook een nuttig aminozuur aan