Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Epsom zout

8.95
+

Epsom zout is een minerale verbinding van magnesium en sulfaat en het is samengesteld uit kleine kleurloze kristallen. Epsom is zeer waardevol bij stress, onrust, slaapklachten en oververmoeidheid.

Epsomzout is rijk aan magnesium wat je spieren ontspant en het zenuwstelsel kalmeert.

Epsomzout in het badwater, net voor bedtijd biedt je gegarandeerd de diepste nachtrust die je ooit hebt gehad, daarom ideaal bij slaapproblemen en stressklachten.

Een magnesiumtekort maakt je gevoeliger voor stress.

Stress zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het tekort aan magnesium wordt alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt.
Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel. In die zin kan het dus zeker helpen om beter te slapen. Want wie meer ontspannen is, valt vlotter in slaap. Naast diverse andere lichaamsprocessen, speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.

Door te helpen het zenuwstelsel te ontspannen, kan magnesium je helpen om je lichaam en geest voor te bereiden om te gaan slapen.

Als je niet genoeg magnesium in je systeem hebt, kan je last krijgen van slapeloosheid. Verschillende studies hebben aangetoond dat optimale niveaus van dit mineraal nodig zijn voor een normale slaap.

Magnesium is goed voor de slaapkwaliteit, want magnesium helpt om goed te slapen en helpt ook om diep & rustig te slapen.

Magnesium kan je slaap verbeteren en slaapproblemen verhelpen. Een chronisch slaaptekort is slecht voor de gezondheid, met meer kans op allerlei klachten en problemen. Het is daarom belangrijk om slaapproblemen vroegtijdig adequaat aan te pakken. Magnesium kan daarbij helpen. Het speelt een belangrijke rol in je zenuwstelsel. Magnesium activeert mechanismen die je rustig en kalm maken. Het kan ook helpen om angst en depressie te verlichten, wat je nachtrust ten goede komt.

Gebruik:

  • Badzout – epsomzouten worden in warm water goed opgenomen in het lichaam, het zout kan een therapeutisch effect hebben.
  • Scrubzout – wrijf een handvol over een vochtige huid om dode huidcellen te verwijderen. Daarna voelt de huid zachter en ziet er gezonder uit.
  • Voetenbad – voeg een halve kop epsomzout toe aan een voetenbad
  • Natuurlijke gezichtsreiniger – meng een theelepel epsomzout met uw gewone gezichtsreiniger voor een makkelijke reiniging.
  • Extra volume – meng wat conditioner met epsomzout en laat het ongeveer 15 minuten inwerken, spoel je haar vervolgens uit voor extra volume.

1 kg