Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Magnesium Bisglycinaat Elvitaal

34.95
+
Samenstelling per tablet R.I.*
Magnesium (als magnesium Bisglycinaat)130 mg34%
*Referentie Inname

Ingredienten
Organisch gebonden Magnesium, Plantenvezels (Vulmiddel), Plantaardige Olie (Bindmiddel), Silicium Dioxide (Anti-klontermiddel), Plantaardig Magnesiumstearaat (Smeermiddel).

Gebruik

1 tot 3x daags 1 tablet.

Magnesiumtekort & stress
Een magnesiumtekort maakt je gevoeliger voor stress.
Stress zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het tekort aan magnesium wordt alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt.

Magnesiumtekort & spieren
Magnesiumtekort heeft een zeer negatief effect op je spieren.
Het heeft het tegenovergestelde effect van mineraal calcium. Waar calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, zorgt magnesium ervoor dat je spieren ontspannen. Maar als je lichaam te weinig magnesium krijgt, ontspannen je spieren onvoldoende. Je hebt dan namelijk meer calcium dan magnesium in je lichaam. Hierdoor kun je stijve spieren en spierkrampen krijgen.

Magnesium bij slaapproblemen

Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel. In die zin kan het dus zeker helpen om beter te slapen. Want wie meer ontspannen is, valt vlotter in slaap. Naast diverse andere lichaamsprocessen, speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.

Door te helpen het zenuwstelsel te ontspannen, kan magnesium je helpen om je lichaam en geest voor te bereiden om te gaan slapen.

Als je niet genoeg magnesium in je systeem hebt, kan je last krijgen van slapeloosheid. Verschillende studies hebben aangetoond dat optimale niveaus van dit mineraal nodig zijn voor een normale slaap.

Magnesium is goed voor de slaapkwaliteit, want magnesium helpt om goed te slapen en helpt ook om diep & rustig te slapen.

Magnesium kan je slaap verbeteren en slaapproblemen verhelpen. Een chronisch slaaptekort is slecht voor de gezondheid, met meer kans op allerlei klachten en problemen. Het is daarom belangrijk om slaapproblemen vroegtijdig adequaat aan te pakken. Magnesium kan daarbij helpen. Het speelt een belangrijke rol in je zenuwstelsel. Magnesium activeert mechanismen die je rustig en kalm maken. Het kan ook helpen om angst en depressie te verlichten, wat je nachtrust ten goede komt.

Angst en depressie

Angst en depressie kunnen beide negatieve gevolgen hebben op de slaap. Magnesium speelt een belangrijke rol om beide stemmingsstoornissen te verlichten. Dit geldt vooral als er sprake is van een magnesiumtekort, aangezien angst, depressie en mentale verwardheid vaak bij een magnesiumtekort worden gezien.

Magnesiumtekort & energie, weerstand, oververmoeidheid
Als je een magnesiumtekort hebt, is er ook minder magnesium beschikbaar voor het vrijmaken van energie uit je voeding.
Hierdoor zal je lichamelijke energie afnemen. Als je minder energie hebt, zul je sneller vermoeid raken, waardoor je minder zin hebt om leuke uitstapjes te maken.
Op de bank liggen is dan meer aanlokkelijk dan een dagje naar het strand of een fikse wandeling in het bos. Daarnaast heeft een magnesiumtekort indirect invloed op je weerstand.
Te weinig magnesium kan je gevoeliger maken voor stress. En als je veel stress hebt, dan kan dit weer leiden tot een verminderde weerstand. Hierdoor ben je eerder vatbaar voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

  • voor meer vitaliteit en betere prestaties
  • minder vermoeidheid en futloosheid
  • zeer belangrijk bij slaapproblemen
  • voor minder stress, meer rust en een betere slaap
  • voor een betere bloeddruk bij hoge bloeddruk
  • ter ontspanning bij spier- en buikkrampen
  • voor een betere controle over de suikerwaarden
  • voor minder hoofdpijn en migraine
  • voor een vlottere menstruatie bij menstruatiekrampen
  • voor een betere darmwerking bij constipatie


Stress op het werk, thuis of op de weg, het gebruik van alcohol, koffie, suiker en geraffineerde granen, ... : er zijn heel wat redenen voor het feit dat ongeveer 80% van de bevolking een gebrek aan magnesium vertoont. Terwijl dit mineraal essentieel is voor onze energiestofwisseling, stressbestendingheid, spier- en darmwerking. Wie magnesium wil aanvullen heeft aan magnesiumbisglycinaat de allerbest werkzame vorm. Magnesium platinum van Mannavital bevat als magnesiumbron louter magnesiumbisglycinaat.

Gecheleerd = beter opneembaar
De beste opneembare vormen van mineralen zijn "gecheleerde mineralen" of mineralen, gebonden aan een aminozuur.
Zo is magnesiumbisglycinaat of magnesium, covalent gebonden aan het aminozuur glycine, de allerbeste natuurlijke en werkzame vorm van magnesium, die vrijwel volledig wordt opgenomen.
In klinische studies werd door producent Albion bewezen dat magnesiumbisglycinaat sneller wordt opgenomen en hogere bloedspiegels bereikt dan andere magnesiumvormen.
Zo is magnesiumbisglycinaat tot 5 maal beter opneembaar dan het veelvuldig gebruikte magnesiumoxide! Bovendien leidt magnesiumbisglycinaat veel minder tot nevenverschijnselen zoals zwaartegevoel, constipatie en diarree in vergelijking met andere magnesiumvormen.

Beïnvloedt opname calsium niet!
Als complex van magnesium en glycine, wordt magnesiumbisglycinaat niet alleen in zijn geheel en zeer vlot opgenomen in de darm, het beïnvloedt de opname van calsium niet negatief!
Andere vormen van magnesium zoals magnesiumcitaat, -chloride en -oxide zijn ionisch gebonden vormen van magnesium.
In maag en darm splitsen deze vormen, waarbij ze tweewaardige positieve magnesiumionen vrijstellen.

Deze magnesiumionen verminderen vervolgens door "competitie" de opname van andere mineralen zoals calsium, zink en ijzer!