Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Trauma oplossen - voor alle dieren - stress

17.50
+

Trauma Oplossen –
effectieve ondersteuning voor dieren bij kleine of grote stressvolle ervaringen

Leven is ervaring op doen, ervaringen brengen momenten van stress met zich mee.
Elk levend wezen wordt blootgesteld aan stress, mensen – dieren – planten.
De beleving van stress is voor elke levensvorm en individu anders, wat voor de ene een klein ongemak kan zijn is voor de ander een enorme berg om over te komen.

Met dieren is het net zo. Wij mensen worden gevormd door wat we mee maken en leren, dieren worden (net als ons) op dezelfde manier gevormd. Naast een stuk karakter wat de aard van het ‘diertje’ is, maken de ervaringen en vooral de (emotionele) beleving van de situatie het verschil in hoe we in het leven staan en hoe we ons voelen – zowel bij ons als bij dieren.

Of je nu een kleine Dwerg Hamster bent of een Deense Dog, je formaat zegt niets over je gevoeligheid. Beide komen in situaties momenten van stress tegen die voor onaangename gevoelens kunnen zorgen en het ‘natuurlijke’ gedrag beïnvloed.Als mens zeggen we dan dat we ‘niet lekker in ons vel’ zitten. Bij dieren kun je dit letterlijk nemen, zij hebben echt een vel/vacht waar ze daadwerkelijk niet lekker in kunnen ‘zitten’.

Denk bijvoorbeeld aan reisziekte als het dier in de auto mee moet naar de dierenarts, OF het bezoek aan de dierenarts, OF de enorm harde knallen van vuurwerk…..
Een simpeler voorbeeld is als bijvoorbeeld het dier met het dichtdoen van de deur of het hek per ongeluk tussen de deur komt. Het hoeft helemaal niet tot fysiek letsel te leiden om een stress prikkel om te zetten in een trauma.

Wat is een trauma?
Een trauma is niets anders dan een ‘te spannende’ situatie niet goed kunnen verwerken waardoor natuurlijk en instinctief gedrag tekort schiet om ‘juist’ te reageren zonder paniek.Schrikken van iets eenvoudigs kan een trauma laten ontstaan, het verlaten van het nest als jong dier kan een trauma veroorzaken – denk aan het feit dat alle zekerheden wegvallen en vanuit het niets opnieuw vertrouwen opgebouwd moet worden.

Er zijn natuurlijk ook genoeg fysieke trauma’s te bedenken, EN trauma’s die na fysiek contact zijn ontstaan. Denk hierbij aan bijten, schoppen, slaag, verstrikt raken in een touw of riem, etc.
Trauma’s ontstaan hoe dan ook, er is geen manier om een trauma te voorkomen, wel kun je trauma’s oplossen. LichtWesen’s Trauma oplossen helpt daarbij.

Hoe herken ik een trauma?
Als het dier gedrag vertoont van bijvoorbeeld angst, agressie, of ander overdreven gedrag (plassen in huis) kun je er van uitgaan dat er een trauma in het (onderbewustzijn van het) dier zit.
Voorbeelden waarin er sprake is van een trauma:

  • problemen met (vacht)verzorging als gevolg van verwaarlozing
  • overmatig blaffen als de hond onzeker en angstig is door een ‘vervelende’ ervaring
  • voernijd door een trauma (soms uit het nest) waardoor een gevoel van ‘te kort krijgen’ is ontstaan
  • on-natuurlijk gedrag met soortgenoten wanneer het dier met ‘gelijksoortige’ niet op een rustige en zelfverzekerde manier kan omgaan/spelen is er vaak sprake van een opgelopen trauma
  • aanhoudende onrust door over-prikkeling en een tekort aan rust momenten of een rustige plek
  • piepen of geluid maken bij een ‘normale’ situatie denk bijvoorbeeld aan een dier wat op een gladde vloer uitglijd en de ervaring heeft geen grip of controle te hebben, misschien heeft het zich zelfs wel bezeerd op die gladde vloer
  • rouw door het verlies en gemis van een maatje
  • hoge spierspanning waarbij het hele lijf op ‘scherp’ staat
  • verandering in gedrag bijvoorbeeld niet meer willen ‘werken’ of op een andere plaats willen liggen, bepaalde plekken mijden
  • kort lontje door een trigger die het trauma aanraakt

Wanneer een dier als het ware blokkeert in zijn gedrag, of het gedrag wat je gewent bent van hem/haar, kan er zeker sprake zijn van een trauma.

Trauma versus stress
Stress en trauma hebben overlappende symptomen, je kunt als stelregel aanhouden dat als dezelfde symptomen zich blijven herhalen terwijl je de situatie verandert dat het om een trauma gaat. Probeer altijd of je de stress kan verlagen, ook als het om een trauma gaat.
Bij pure stress zal het dier herstellen in natuurlijk gedrag als de stress en stressor weg is.

Wanneer gebruik je Trauma Oplossen?
Omdat elk dier kleine en grote trauma’s heeft houd het niet in dat je dier ‘verknipt’ moet zijn voor je ondersteuning gebruikt. Je kunt het zo zien: Wanneer je zelf merkt dat je weerstand vermindert en je verkouden wordt is het niet zo raar als je je weerstand verhoogt met vers geperste sinaasappels en vitamine C. Je hoeft tenslotte niet te wachten met ondersteuning van je weerstand tot je met koorts gestrekt in bed ligt.
Met Trauma Oplossen is het net zo, je wacht niet tot er een enorme gedragsverandering ontstaat waardoor je aan het eind van je latijn raakt en geen oplossing meer weet. Je kunt het dier op elk moment ondersteunen door Trauma Oplossen te geven en de stress te verminderen waardoor het lekkerder in zijn vel komt te zitten en (zelf)vertrouwen terug krijgt.
Door de stress en de trauma’s op te lossen komt er weer ruimte voor het natuurlijke gedrag van het dier, OOK als het dier dat daarvoor nooit vertoond heeft is dat mogelijk!

Hoe gebruik ik Trauma Oplossen?
Het flesje Trauma Oplossen is met een verstuiver uitgerust. Je kunt de vloeistof (essence) op de volgende manieren gebruiken:

  • spray in het drinkwater
  • spray over het voer
  • op je hand en strijk over de vacht van het dier
  • op je hand en laat het dier het oplikken
  • direct op de vacht van het dier

Gebruiksadvies:
We adviseren om minimaal 14 dagen de Trauma Oplossen essence op de hand te sprayen en op de vacht van het dier te strijken. Daarna kan het dier vaak zelf aangeven welke methode het prettig vind door ze 1 voor 1 aan te bieden. Natuurlijk is het helemaal ok om bij de eerste manier te blijven.
Wanneer het makkelijker is om het bijvoorbeeld door het drinkwater te doen omdat het dier zich niet laat aaien, is het goed om voor het sprayen in het water een klein beetje op uw eigen pols te sprayen zodat het dier in uw omgeving ook met de ondersteuning in aanraking komt.


Verkrijgbaar in 10 ml & 30 ml