Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Sweet Chestnut of Tamme Kastanje Healing Herbs

9.40
2262
+

Sweet Chestnut of Tamme Kastanje

Sweet Chestnut is voor kwellende mentale pijn die door Dr. Bach wordt omschreven als 'de radeloze wanhoop van degenen die het gevoel hebben het uiterste van hun incasseringsvermogen te hebben bereikt'. Het kan de vorm aannemen van intense smart. Degenen die dit overkomt hebben het gevoel dat ze er bijna door vernietigd worden. Somberheid wordt vergezeld van eenzaamheid en het gevoel dat de toekomst er naargeestig en volkomen hopeloos uitziet. Mensen die Sweet Chestnut nodig hebben kunnen het gevoel hebben op de rand van een zenuwinzinking te staan. Ze zijn echter niet suïcidaal. Zij kunnen het gevoel hebben door God verlaten te zijn. Deze gemoedstoestand kan het gevolg zijn van een sterfgeval of jarenlange moeilijkheden die moedig en zonder klagen zijn doorstaan.

Het positieve vermogen van Sweet Chestnut: bevrijding van wanhoop en neerslachtigheid. Hoewel de uiterlijke omstandigheden misschien niet veranderd zijn, kunnen ze nu met optimisme en gemoedsrust tegemoet getreden worden. Soms helpt de (her)ontdekking van het geloof in een hogere macht en het gevoel van innerlijke steun.

Aangewezen bij: Diepe wanhoop, troosteloosheid, heeft de grens van zijn uithoudingsvermogen bereikt (zonder zelfmoordneigingen).
Resultaat: Vertrouwen dat zijn wanhoop een noodzakelijke ervaring is, die bij inzicht spoedig zal verdwijnen.
Chakratherapie: 1de chakra