Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

.Eucalyptus Globulus

4.35
+

Zuivere etherische olie van Eucalyptus

De etherische olie van eucalyptus globulus heeft een karakteristieke, frisse en tegelijk scherpe, kamferachtige geur. Eucalyptus is goed te mengen met etherische olie van: lemongrass, lavendel, sinaasappel, petitgrain, mandarijn, pompelmoes, citroen en bergamot.

Op het lichaam: Bijzonder effectief voor het verlagen van de lichaamstemperatuur bij koorts. Helpt heel goed bij keelinfecties, griep, verkoudheid, sinusitis, ... Werkt goed tegen spierpijn en zenuwpijn.

Om de omgevingslucht te ontsmetten en om winterse infecties te helpen voorkomen. In geval van virale epidemieën en bij griep. Om de weerstand te stimuleren.

Om de luchtwegen vrij te maken en bij een verstopte neus.

Emoties & psyche behandelen: Werkt goed tegen concentratie problemen, brengt evenwicht bij extreme geestelijke uitputting.

Spiritueel - Energetisch: Eucalyptus is zéér nuttig voor de reiniging van plaatsen waar conflicten en ruzies zijn of hebben plaatsgevonden. Ook gebruik je best eucalyptus om alle plaatsen te reinigen waar negatieve energieën voelbaar zijn of waar iemand geweest is die een negatieve persoonlijkheid heeft.

Tip: Heel effectief om te verstuiven bij keukengeurtjes zoals frietgeur, visgeur,...


Tips:


Slijm losmakend, -oplossend, Remt slijmvliesafscheiding, Ontsmet de longen:

Bronchitis - Chronische of astmatische bronchitis. Moeilijk op te hoesten slijmen - Slijmophoping. Longontsteking (ondersteuning)

Antimicrobieel: vooral antibacterieel en schimmelremmend (Candida):

Neusverkoudheid - Keel-, amandel- en strottenhoofdontsteking - Sinusitis - Griep - Oorontsteking - Candida-infecties

Stimulerend en Positiverend: Zwakte - Moeilijke concentratie

Ontsmet de urinewegen : Blaasontsteking - Nierbekkenontsteking - Urinebuisontsteking - Vaginitis

Deodoriseert omgevingslucht: Onaangename geuren (keuken, badkamer, transpiratie)

Bij luchtwegenaandoeningen (sinusitis, bronchitis, keelpijn, neusverkoudheid, oorontsteking)

en om de omgevingslucht te ontsmetten: gelijke delen van de volgende essentiële oliën in een verstuiver aanbrengen: eucalyptus globulus + balsemspar (Abies balsamea) + ravintsara (Cinnamomum camphora ct cineol): gedurende 10 à 15 min /uur verstuiven.

Bij luchtwegenaandoeningen (sinusitis, bronchitis, keelpijn, neusverkoudheid, oorontsteking):

wat neutale plantaardige olie in de handpalm nemen en daar 5 à 6 dr essentiële olie in verdunnen. Naargelang de aangedane zone, inmasseren op de keel, de rug, de borst, of rond het oor.

Bij luchtwegenaandoeningen allerlei en bij verstopte neus: verdun 2 dr van elk van de volgende essentiële oliën in een kom heet water: Eucalyptus globulus + tijm CT thymol (Thymus zygis ct thymol) + echte lavendel (Lavandula angustifolia) + grove den (Pinus sylvestris). 2 à 3 maal daags inhaleren, gedurende een week.

Bijzondere zorgsvoormaatregelen:
Niet langdurig gebruiken via verstuiving. Niet gebruiken bij jonge kinderen onder de 8 jaar (risico op spasme van de larynx). Afgeraden voor personen met astma.

Ontgeurende synergie:

Vanwege de sterk ontgeurende werking, is de essentiële olie van Eucalyptus globulus zeer effectief om te verstuiven bij keukengeurtjes (frietjes, vis...). Ontgeurende synergie: breng gelijke delen van de volgende essentiële oliën aan in een verstuiver: eucalyptus globulus, pepermunt en pompelmoes; gedurende 10 à 15 min/h verstuiven in de keuken en in de leefruimten.

Tip: maak zelf je Aloe Vera handgel met een virus remmende olie naar keuze. Zie: Aloe Vera gel - CHI - Zelf handgel maken.

10ml per flesje

Info afkomstig van deskundigen & literatuur. Bij ziekte altijd een dokter raadplegen. Deze info is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp!