Aromatherapie - Etherische oliën

 | 

Pranarom

<< Vorige - Volgende >>


Salie - Pranarom


Salie - Pranarom
Salie - Salie officinalis (Frankrijk) 

Op het lichaam: Helpt tegen diarree, verkoudheid, griep, hoest en keelpijn. Ontspant spieren en is goed tegen vermoeidheid. Menstruatieopwekkend en helpt bij pms.

Emoties & psyche behandelen: Uitstekend middel bij depressie en verdriet.  Salie geeft weerstand en wilskracht.
Deze olie heeft een stimulerende, opwekkende, versterkende en verwarmende invloed.
De olie is nuttig om te verdampen bij lusteloze mensen die hun zelfvertrouwen kwijt zijn of geestelijk overspannen zijn.

Spiritueel - Energetisch: Vroeger dacht men dat salie wijsheid schonk.  Ook ging men er van uit dat salie de verlosser van lichamelijke kwalen was.
Je kan salie in combinatie met meditatie of visualisaties toepassen om inzicht en wijsheid te ontwikkelen.
Salie werkt zeer goed bij mensen die veel onderdrukte woede in zich voelen.
Ook voor mensen die "last" hebben met autoriteit en geen gelegenheid laten voorbij gaan om daar tegen in opstand te komen.
Deze houding vindt zijn oorsprong in de angst om afgewezen te worden door de omgeving of de maatschappij.
Deze gevoelens en gedachten werden in de jeugd vaak onderdrukt.  Daarom is het nu moeilijk om deze ideeën op een neutrale, duidelijke manier te formuleren.
Salie is goed om gevoelens van onmacht te verwerken. Zeker als de omgeving  kritiek geeft.
Salie geeft de kracht om mensen die niet meer kunnen communiceren met de omgeving en hierdoor eenzaam worden, te leren zijn gevoelens voor zichzelf te analyseren en ze dan op een evenwichtige manier naar buiten te laten komen. 

5 ml

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
€ 7.08

Aantal