<< Vorige - Volgende >>


Kruidenwijsheid


Kruidenwijsheid
Ben jij een appelmens, een madeliefjeskind of heb je op dit moment behoefte aan rozenenergie? Welk kruidenmens ben jij? Er is een kruid dat wezenlijk bij je past en bij je blijft. Er zijn ook kruiden die je kortere tijd iets te vertellen hebben. 
Kruiden voeden je geest met hun diepere betekenis en helpen je in balans te blijven. 
Daarnaast kunnen kruiden pijn verhelpen. In vroeger tijden wisten mensen door intuïtie en overdracht welk kruid wanneer nodig was. In de loop der eeuwen zijn veel mensen dit vermogen kwijtgeraakt. 
Met dit boek biedt kruidenvakvrouw Marjanne Huising je informatie en veel handvatten om dit vermogen weer te ontdekken. Laat je niet tegenhouden omdat je driehoog achter op een etage woont, want in je eigen omgeving is de natuur altijd te vinden! Door zevenblad te oogsten, appels te plukken en kastanjes te verzamelen worden de seizoenen onderdeel van je leven. Je zult ontdekken dat er oeroude wijsheid in je schuilgaat en dat je die in het dagelijks leven zo kunt toepassen. 

Van meer dan vijftig kruiden die in onze omgeving zijn te vinden geeft Marjanne Huising informatie over het kruid zelf waaruit het kruidenmens ontstaat, de geneeskracht die de verbinding legt tussen de mens, bij welke klachten je het kruid kunt inzetten en de spirituele kracht die zich verbindt met jouw innerlijk weten. Verder geeft ze recepten voor bijvoorbeeld een pot thee uit eigen tuin of een zalf van gedroogde (gekochte) bloemen, praktische aanwijzingen om te aarden of de zon te ontmoeten op een sombere dag, affirmaties en nog veel meer kruidenextra's. "Ik hoop dat het boek je leidt langs de wegen van de seizoenen, letterlijk door het ervaren van de lente die roept om de prille brandneteltoppen te plukken en te drogen, de zomer die wordt ingeluid door het sint-janskruid, de gulle herfst die kastanjes en appelen in je schoot werpt en de winter die om rust vraagt en het genieten van de massage met sint-jansolie, met een kopje thee van de brandnetel die de afvalstoffen wegneemt. Figuurlijk leiden de wegen van de kruiden langs de seizoenen van het leven waarin klachten, ongemakken en ziekteprocessen een rol kunnen spelen. De seizoenen helpen bij het opbouwen van innerlijke krachten om het zelfhelend vermogen aan te spreken en te activeren."

Recensie(s)
Door het werk van de auteur in de natuur is ze steeds meer energetisch kruiden gaan aanvoelen en ermee gaan werken. Ze ontdekte dat een bepaald type mens of omstandigheid een verbinding heeft met een bepaalde plant. Bij elk in dit boek beschreven kruid wordt het karakter aangegeven, maar ook bij welk type mens, bij welke omstandigheid, bij welke ziekte of ongemakken dit kruid kan worden ingezet. Dit vooral uitgaand van intuïtieve en psychische omstandigheden. Tevens wordt aandacht besteed aan recepten, meditatie, rust, maar ook aan b.v. sprookjes, orakelen enz. Ook zijn er goede waarschuwingen bij gebruik. De planten worden in alfabetische volgorde beschreven met mooie, duidelijke foto's; aandacht is besteed aan de kleur van de bladzijde die passend is bij de behandelde plant. Met info over de auteur en een uitgebreide zoeklijst van kruiden en termen. Het boek zal iedereen aanspreken die zich openstelt voor de wonderlijke natuur.

E. Wannee-Immerzeel
€ 29.50

Aantal