Aromatherapie - Etherische oliën

 | 

Pranarom

<< Vorige - Volgende >>


Cypres Groenblijvend  -  Pranarom


Cypres Groenblijvend - Pranarom
Groenblijvende cypres -  Cupressus sempervirens var stricta BIO 

Aromatische moleculen : Pineen, δ 3 careen
Gedistilleerd deel : takje

Deze boon met een grijs-bruine schors draagt zeer kleine, donker groene, peristerende blaadjes en kleine bloemetjes aan het einde van de twijgen, hij is afkomstig uit Azië. De vrucht is een eivormige kegel (4cm), met overlappende schubben, die eerst groen zijn en bruin worden met het rijpen.

Op het lichaam: Goed voor bronchitis, astma en kinkhoest. Werkt heel heilzaam bij zware menstruaties. waardevol voor alle overgangsproblemen. En helpt goed om de geur van zweetvoeten te verdrijven.
Emoties & psyche behandelen: Werkt versterkend en troostend bij verbroken relaties en bij rouw. Brengt kalmte en emotionele rust in tijden van verandering.
Spiritueel - Energetisch: Cypres helpt goed bij grote veranderingen in het leven, bvb verandering van werk of verhuizing, maar bij grote beslissingen op spiritueel vlak.
Cypres is ook werkzaam bij de pijnlijke en/of moeilijke overgangsperioden in het leven, zoals de dood van een geliefd persoon, het einde van een relatie, ...

Van oudsher bekend om zijn eigenschappen :
• ontspannend voor de venen, prostaat en lymfe • hoeststillend • astringens, vaatvernauwend • hormone like, emmagoog -regulator van het autonoom zenuwstelsel
Speciale voorzorgsmaatregelen :

- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
UITWENDIG GEBRUIK

Deskundige tips:

Dagelijks gebruik: samenstelling voor te verhitte voeten en excessief zweten: zonneroosje: 2ml, cypres: 5ml, lavandin: 10ml, pepermunt: 2ml - 's ochtends en 's avonds voetzolen inwrijven met 3 druppels van deze mengeling.

5 ml

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
€ 9.29

Aantal