Edelstenen

 | 

Edelsteenwater


Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam & geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige engergie van edelstenen te gebruiken.  Edelsteenwater drinken is een zéér krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.
Je kan het water ook vervangen met olie en dan heb je een edelsteenolie om uitwendig aan te brengen op het lichaam.
      
Toepassing van edelsteenwater:
Het is aan te raden om te beginnen met een glas per dag.  Daarna kan je dit opbouwen naar enkele glazen per dag.   Bij edelstenen die een activerende werking hebben (bergkrital) is het best om dit edelsteenwater 's morgens te drinken.
Bij edelstenen die een zachte & subtielere werking hebben (rozekwarts, amethist), mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer vier, maar bij krachtig werkende stenen is het niet aan te raden om meer dan twee glazen per dag te drinken.
Het is beter om te kiezen om het edelsteenwater voor een langere periode te gebruiken, met een minder aantal glazen per dag, dan dat je moet stoppen door een overreactie van het lichaam.

Je kan edelsteenwater ook uitwendig toepassen, bvb op de huid. Dit kan heel effectief zijn voor bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem.

Edelsteenwater kan je heel gemakkelijk zelf maken. 

Edelsteen essence zelf maken:
Je kan van dit water edelsteen essence maken door de hoeveelheid edelsteenwater af te meten met een maatbeker en er dan 2 maal zoveel alcohol (bvb cognac of whiskey) toe te voegen.
Noteer steeds de datum en de naam van de edelsteen essence op de fles.
Je neemt best een bruine fles of zet de fles op een droge, donkere plaats om te bewaren.
Deze essence gebruik je dan zoals bloesem essence.

Edelsteenwater gebruiken op verschillende manieren:

  • baden
  • drinken
  • huid verzorging
  • .....

Als je emotoinele of lichamelijke klachten wil behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam.
Drink dagelijks regelmatig kleine porties edelsteenwater, verdeeld over de dag. (Het is raadzaam dat gevoelige mensen de consumptie van edelsteenwater langzaam opbouwen)

Disclaimer: Edelstenen & mineralen nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen. 
Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.