Cursussen

 | 

Kruiden


Kruidenkunde is de oudste vorm van genezen die we kennen en word al vele eeuwen gebruikt om ziekten te voorkomen en te genezen en om het uiterlijk positief te beïnvloeden.
Onderstussen is er een enorme hoeveelheid aan kennis ter beschikking zodat wij ook kunnen leren werken met kruiden. 
Veel kruidenrecepten voor je gezondheid, huid en/of haar zijn gemakkelijk zelf te bereiden. Maar je moet wel weten hoe je het moet doen en welke kruiden je mag gebruiken. 
Het verkeerd bereiden van bepaalde kruidenrecepten kan ernstige gevolgen hebben, want sommige kruiden kunnen giftig zijn, bloeddrukverhogend werken ... 
Daarom is het belangrijk dat je een goede cursus volgt. 

Wat mag je van deze cursus verwachten?
1) Een leuke en heldere cursus over de positieve werking van kruiden op je gezondheid, huid en haar.
2) De kruiden die besproken worden zijn oa: brandnetel, paardebloem, st janskruid, rozemarijn, lavendel, pepermunt, goudbloem, salie, aloë vera, peterselie, weegbree, citroenmelisse, duizendblad, kamille, tijm, basilicum, valkruid, engelwortel, rode zonnehoed & madeliefje.
3) Je leert hoe je een kompres, zalf, crème, afkooksel,… moet maken en maceraten, hydrolaten, tincturen, ... worden ook besproken.
Het is écht een boeiende materie waar je écht mee aan de slag kan! Leuk om te bestuderen en om te doen!
En een persoonlijke begleiding van een ervaren kruidenspecialiste. 

Al deze cursussen zijn geschreven door mezelf (Valérie). Deze cursussen zijn dan ook het resultaat van al mijn kennis, ervaring en studie die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan. Alle onderwerpen die aan bod komen heb ik zelf zéér uitvoerig getest en bestudeerd.
Kortom, je mag er dus gerust van zijn dat de informatie die je krijgt via de cursussen juist, helder en zéér interessant zal zijn! 

Bij elk lesdeel heb je de mogelijkheid om al je vragen en bedenkingen (via e-mail) te stellen, dit zorgt ervoor dat je een goede studieondersteuning en dus een goede studiehulp krijgt gedurende de volledige cursus.
Op het einde van de cursus ontvang je dan een schriftelijk examen dat je ook thuis kan afleggen. Dit examen is zo opgesteld dat je antwoorden een duidelijk beeld geven of je het lesmateriaal begrepen hebt.
Het is namelijk zo dat de onderwerpen die je hier kan studeren geen exacte wetenwschap zijn. Je eigen interpretatie en je eigen inzichten zijn daarom zéér belangrijk. Als je bij elk lesdeel vragen (huiswerk) zou krijgen, dan zou je jezelf (onbewust) enkel openstellen voor de informatie die relevant is voor het beantworoden van deze vragen. Ik heb er dus zéér bewust voor gekozen om je te ondersteunen via vragen die jij mij kan stellen over het studiemateriaal en pas examenvragen door te sturen op het einde van de cursus. Zo zal je geest veel meer opnemen en je zal zelf sneller verbanden en inzichten hebben over de materie. Wat ten slotte heel belangrijk is voor dit soort studiemateriaal.

Bij elke cursus kan je (maar dit is geen verplichting) kiezen uitverschillende startpakketten. Deze pakketten bevatten een aantal hulpmiddelen om alles wat je leert in de cursus onmiddellijk in de praktijk om te zetten. Deze pakketten helpen je al een stuk op weg om tijdens je deelname aan een cursus zelf je eigen ervaring op te doen. Op deze manier kan je experimenteren én onderstussen van persoonlijke begeiding genieten. Dit geeft je een extra gevoel van zelfvertrouwen, omdat je ook hiervoor mijn hulp kan inroepen. 
Het is zéér nuttig om tijdens de cursus te werken met de materialen en/of producten die je bestudeert. 

TIP: Wenst u een cursus te volgen zonder een startpakket aan te kopen is dat uiteraard geen enkel probleem.