Cursussen

 | 

Aromatherapie


Aromatherapie is een therapie, die lichaam, hoofd en geest behandelt door het gebruik van etherische oliën die uit planten en kruiden worden gehaald.
De kunst van aromatherapie wortelt in de oudste genezingsmethoden, die al gebruikt werd duizenden jaren geleden, toen men de genezende eigenschappen van planten en kruiden ontdekte. 
De etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, verdund in een plantaardige olie, in een neutrale crème of in bad.
Je kan de oliën ook in brander gebruiken, zodat je huiskamer of praktijk heerlijk ruikt.

Hoe & wat?
Bij elk lesdeel heb je de mogelijkheid om al je vragen en bedenkingen (via e-mail) te stellen, dit zorgt ervoor dat je een goede studieondersteuning en dus een goede studiehulp krijgt gedurende de volledige cursus.
Op het einde van de cursus ontvang je dan een schriftelijk examen dat je ook thuis kan afleggen. Dit examen is zo opgesteld dat je antwoorden een duidelijk beeld geven of je het lesmateriaal begrepen hebt.

Het is namelijk zo dat de onderwerpen die je hier kan studeren geen exacte wetenwschap zijn. Je eigen interpretatie en je eigen inzichten zijn daarom zéér belangrijk. Als je bij elk lesdeel vragen (huiswerk) zou krijgen, dan zou je jezelf (onbewust) enkel openstellen voor de informatie die relevant is voor het beantworoden van deze vragen. Ik heb er dus zéér bewust voor gekozen om je te ondersteunen via vragen die jij mij kan stellen over het studiemateriaal en pas examenvragen door te sturen op het einde van de cursus. Zo zal je geest veel meer opnemen en je zal zelf sneller verbanden en inzichten hebben over de materie. Wat ten slotte heel belangrijk is voor dit soort studiemateriaal.

Wat mag je van deze cursus verwachten?
1) Een uitgebreide, duidelijke en zeer boeiende cursus. 
2) In deze cursus wordt je meegenomen doorheen een reis vol leuke & interessante informatie over de verschillende gebruiksmethoden, veiligheid en andere nuttige informatie. 
3 ) De fysieke, psychische én spirituele werking van meer dan 50 verschillende etherische oliën worden duidelijk besproken. 
4) Verder krijg je veel recepten voor klachten zoals bronchitis of angst,... en vertelt deze cursus je ook veel boeiends over aromatherapie & het haar, aromatherapie & de huid. Basisbegrippen zoals basisoliën, maceraten, hydrolaten,... worden ook duidelijk besproken!
5) Een natuurlijk niet onbelangrijke troef van deze cursus: een persoonlijke begleiding van een ervaren aromatherapeute (al deze cursussen zijn geschreven door mezelf, Valérie). 

Bij elke cursus kan je (maar dit is geen verplichting) kiezen uit verschillende startpakketten. Deze pakketten bevatten een aantal etherische oliën om alles wat je leert in de cursus onmiddellijk in de praktijk om te zetten.  Deze pakketten helpen je al een stuk op weg om tijdens je deelname aan een cursus zelf je eigen ervaring op te doen. 
Op deze manier kan je experimenteren én onderstussen van persoonlijke begeiding genieten. Dit geeft je een extra gevoel van zelfvertrouwen, omdat je ook hiervoor mijn hulp kan inroepen. 
Het is zéér nuttig om tijdens de cursus te werken met de materialen en/of producten die je bestudeert. 

TIP: Wenst u een cursus te volgen zonder een startpakket aan te kopen is dat uiteraard geen enkel probleem.