Aromatherapie - Etherische oliën

 | 

Plantaardige oliën


Plantaardige oliën

Naast afzonderlijk gebruik kan je al deze oliën ook gebruiken als basis of draagolie voor etherische oliën. Je kan ze dus gebruiken om zelf mengsels te maken met etherische oliën of je kan ze puur gebruiken.

Een beetje afhankelijk van de gebruikte etherische oliën, neem je (voor volwassenen!) 10 tot 20 druppels etherische olie per 100ml basisolie. 
De basisoliën van ladrôme zijn pure en natuurlijke plantaardige oliën, die worden bekomen door een eerste, koude persing. 

Ze bevatten als ongeraffineerde olie nog alle waardevolle stoffen van de oorspronkelijke plant zoals essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen, fytosterolen, lecithines... 

Disclaimer:
De informatie over de werking van deze oliën is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. 
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.