Aromatherapie: Jasmijn

 

aroma

          Jasmijn


. Op het lichaam: Is heel nuttig tijdens de bevalling. Geeft verlichting bij baarmoederkramp en menstruatiepijn. Is heel goed voor een droge, gevoelige huid.
Jasmijn vergroot de elasticiteit van de huid.

. Emoties & psyche behandelen: Brengt optimisme, zelfvertrouwen en prikkelt de fantasie. Is heel heilzaam bij postnatale depressies. Staat bekend als afrodisiacum.

. Spiritueel - Energetisch:  Jasmijn is al duizenden jaren een krachtig afrodisiacum, maar daarnaast is jasmijn even krachtig als hulpmiddel bij spirituele ontwikkeling.  Dat is dan ook de reden dat jasmijn gebruikt kan worden voor het openen of harmoniseren van de kruinchakra.
Scott Cunningham schrijft : 'Indien gebruikt in combinatie met de juiste visualisatie, leidt ze tot een staat van verhoogd spiritueel bewustzijn' , wijst hij erop hoe belangrijk gedachten en intenties zijn bij de afstemming op de spirituele energieën van de oliën.
De belangrijkste toepassing van jasmijn in de spirituele aromatherapie is het spiritueel maken van de seksualiteit.  Dit geeft dan ook aan dat jasmijn zeer belangrijk is om de heiligbeenchakra te harmoniseren.
Jasmijn helpt om kunstzinnigheid te ontwikkelen. Dit kan betrekking hebben op de eigen creativiteit, maar dit kan ook betekenen jasmijn ontvankelijker maakt voor kunst, muziek, ...
Engelen hebben een voorkeur voor jasmijn, evenals voor roos.
Men zegt: "Als je de geur van jasmijn ruikt, terwijl er niemand aanwezig is, is het vrijwel zeker dat een engel je pad heeft gekruist. En andersom, als je aantrekkingskracht wilt uitoefenen op engelachtige wezens, gebruik, dan een druppel jasmijn met een passende affirmatie of visualisatie."

Algemeen:

Jasmijn is een zeer krachtig hulpmiddel bij de spirituele ontwikkeling. Deze olie versterkt je aantrekkingskracht en is dus een zeer goede olie voor het versterken van je zelfvertrouwen ( ook op seksueel vlak ).

Het is een zeer genezende olie voor vrouwen. Het helpt bij emotionele problemen en dan vooral problemen binnen de relatiesfeer of van seksuele aard.

Is heel nuttig tijdens de bevalling. geeft verlichting bij baarmoederkramp en menstruatiepijn. Is heel goed voor een droge, gevoelige huid. Jasmijn vergroot de elastisiteit van de huid.

Brengt optimisme, zelfvertrouwen en prikkelt de fantasie. Is heel heilzaam bij postnatale depressies. Staat bekend als afrodisiacum.

Het helpt ook goed bij psychische verkramping, (angst of paranoïa).

Jasmijn is zeer intuïtie bevorderend.

Werkingsgebied:

Werkzaamheid:
Afrodisiacum – analgetisch, mild – antibacterieel -  anticonvulsant – antidepressief, geeft zelfvertrouwen, optimisme, doet angsten afnemen – antigalactagoog - antiseptisch – antispasmodisch, sterk - apathie – calmatief, relaxerend, sedatief   -   carminatief – cicatrisant -  depressies/angsten – dysmenorroe – expectorant – frigiditeit  – galactogoog -  heesheid – hoesten – hoofdpijn – huidaandoeningen – huidverzorging, droge huid – impotentie – insectenbeten/-steken -  laryngitis – mensturatiepijnen, -bevorderend - ontstekingremmend – parasitair - parturiënt – pijnstillend -  sederend – slaapverwekkend – slijmvliesontsteking – spasmolytisch – spierkrampen – tonisch, uteriën – verrekkingen/verstuikingen – wondhelend.
Geboortehulp: versterkt de contracties, is pijnstillend en helpt bij het herstel van een post-natale depressie. Balanceert het hormonale systeem. Werkt op het hartchakra, plexus solaris chakra en basis chakra.

Geestelijk:
Jasmijn geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie en is daarom zeer bruikbaar bij apathie, onverschilligheid en lusteloosheid, depressies, nerveuze uitputting en stress. Maakt onderdrukte gevoelens los, tegen bittere jaloezie, lage eigendunk, schuldgevoelens, emotionele beschadigingen en misbruik. Afrodisiacum. Jasmijn kan de seksualiteit spiritueel maken en doet ons begrijpen dat er geen verschil bestaat tussen lichamelijke en goddelijke liefde. Kan emotioneel gesloten deuren weer openen.De meeste etherische oliën kunnen niet zonder risico ingenomen worden. Gebruik etherische oliën uitsluitend inwendig als u voldoende kennis heeft of raadpleeg een arts. Over het algemeen is echter de werking bij uitwendig gebruik sterker dan bij inwendig gebruik.

Contra-indicatie: etherische oliën niet gebruiken tijdens zwangerschap (enkel in overleg met een arts), etherische oliën kunnen huidirritaties veroorzaken bij de gevoelige huid. 
De oliën altijd goed verdunnen met een plantaardige olie bij gebruik op de huid. 
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Disclaimer: De informatie over de werking van deze oliën is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Valérie's Aroma-atelier doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
Wil je produkten kopen ? Kies hier in de shop.


 

Aromatherapie tips & gebruik:


Etherische olie wordt op natuurlijke wijze uit sommige delen van planten gewonnen (bloemen, bladen, wortels, hout en vruchten).
Deze oliën kan je verdampen en gebruiken in bad. Zij zullen evenwicht brengen in lichaam en geest.

Massage olie zelf maken:

Om je eigen massageolie te maken kan een basisolie of neutrale massage olie mengen met één of verschillende etherische oliën.
Bewaar het mengsel op een koele & droge plek, in een goed afgesloten flesje.
De meeste mengsels zijn 6 tot 8 weken houdbaar.

Massageolie
Gebruik niet meer dan 30 druppels etherische olie op 100 ml basisolie of neutrale olie. Je kan 1 of meerdere (best niet meer dan 3 per mengsel) etherische oliën combineren voor een thema.
Je kan best eerst kleine hoeveelheden maken om te zien of de mengeling goed werkt.
Een nuttige tip = 20 druppels etherische olie is ongeveer 1ml
Fysieke kwalen als bijv. reuma verlangen een hogere concentratie dan emotionele of psychische kwalen.

Hierbij hou je rekening met: Op het lichaam: meng de etherische olie met een basisolie en breng dit aan op plaats van de klacht. (zie dosering)
Emoties & psyche behandelen: verdamp de olie (of combinatie van verschillende oliën) in een geurverdamper.
Spiritueel - Energetisch: neem 30 ml basis olie (bvb zoete amandelolie), doe daar 1 druppel van elke etherische olie in. (niet meer dan 3 soorten oliën combineren voor spiritueel gebruik)
Bij een massage olie voor het gezicht of voor kleine kinderen is een dosering van 0,5% etherische olie meer als genoeg!
Neem bij het maken van ieder product zorgvuldig de contra-indicaties van de gebruikte producten in acht.
Let extra op met de dosering bij zwangerschap of andere ziektes.
Bij twijfel raadpleeg een arts of aromatherapeut!
Loop niet in de zon na het aanbrengen van je massage olie (met etherische oliën), sommige oliën zijn fototoxisch en zouden huidirritatie kunnen veroorzaken na blootstelling aan de zon.

Verdamping
Een paar druppels in een geurverdamper en je huis geurt heerlijk naar sandelhout, lavendel,… Op deze manier ga je emoties en de psyche kalmeren en positief beïnvloeden.

In het bad
Voor een heerlijk bad neem je een glaasje melk en doe er (zie dosering) de druppels etherische olie bij. Even omroeren en deze samenstelling doe je bij het badwater als het bad volledig vol is. Géén badschuim toevoegen! Je kan de etherische olie ook mengen in wateroplosbare neutrale badolie. Het is belangrijk dat je de voorgeschreven dosering NIET overschrijdt!

Dosering in bad
volwassenen: maximum 15 druppels kinderen: maximum 5 druppels baby’s: maximum 1 druppel Zwangere vrouwen mogen géén etherische olie gebruiken zonder uitdrukkelijk advies van een aromaspecialist.
Veiligheid
Gebruik etherische olie nooit puur op de huid. Zwangere vrouwen mogen géén etherische olie gebruiken zonder uitdrukkelijk advies van een aromaspecialist. Sommige oliën zijn fototoxisch!
Bij alle etherische oliën die afkomstig zijn van de schil van citrusvruchten is het belangrijk dat men blootstelling aan zonlicht (of zonnebank) moet worden vermeden tot ca 12 uur na gebruik op de huid. Met citrus oliën moet altijd opgelet worden bij een gevoelige huid.

Bewaren
Etherische oliën verdampen snel, dus kan je ze best op een koele en droge plaats bewaren. Bewaar ze buiten bereik van kinderen en huisdieren!

Speciale voorzorgsmaatregelen :
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
UITWENDIG GEBRUIK

Terug naar overzicht aromatherapie en etherische olie.

 

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005