Chakra bloesems

Chakra essences set

chakra

Chakrabloesem set (10 stuks): 
(losse flesjes achteraf op bestelling verkrijgaar) 
Prijzen kan je terugvinden op de webshop
Deze set van Chakra Essences bevat tien Essences (in combinaties) van bloemen, edelstenen en kristallen, die de zeven belangrijkste chakra's plus drie andere chakrapunten in evenwicht brengen, waardoor de persoonlijkheid het bewustzijnsniveau dat bij elk chakra hoort ten volle kan benutten.


Feet Chakra Essence - voetchakra's bloesem
De voetchakra's zorgen ervoor dat wij voortdurend in verbinding en uitwisseling staan met de Aarde.
De voetchakra's (secundaire energiepunten) op onze voetzolen werken in samenhang met het eerste chakra en andere energiepunten in de benen om te zorgen voor een goede aarding en voor het creëren van een stabiele energetische basis.
Wanneer te gebruiken? Bij een slecht contact met de aarde en de wereld van de natuur om ons heen. Bij angsten die te maken hebben met fysiek overleven.

Base Chakra Essence - eerste chakra bloesem
Basischakra, aarding: de thema's die bij dit chakra horen draaien om ons kunnen functioneren in de materiële wereld.
Fysiek overleven, onze verbinding met de aarde en onze relatie met ons lichaam horen allemaal bij dit chakra. Als het goed werkt dan voelen we ons goed geaard, veilig, zeker, gevoed, en vol leven en welzijn. Het eerste chakra vinden we onderaan de wervelkolom, en samen met de voetchakra's en het aarde-ster-chakra vormt het de basis voor ons functioneren op alle niveaus.
Verbinding met: Kleur rood, Aarde, etherische patronen, etherisch lichaam, de toon C.
Samenstelling: Rookkwarts, zwarte toermalijn, wederik, papaver, jet, vulkaanas, St.Janskruid, staartpeper.
Wanneer gebruiken? Bij angsten en onzekerheden die te maken hebben met thema's als veiligheid en overleven, moeite met 'aarden', in het heden blijven, desoriëntatie, niet kunnen kiezen en organiseren, gebrek aan vitaliteit, moeite met het omgaan met de druk van het leven of het volkomen manifesteren van creatieve ideeën, problemen met de lagere etherische blauwdruk.

Sacral Chakra Essence – heiligbeenchakra bloesem
Heiligbeen chakra: creativiteit, seksualiteit en emoties.
De thema's van dit chakra hebben te maken met onze relatie met anderen en de wereld om ons heen, in 't bijzonder onze emotionele identiteit en seksualiteit. Als het goed functioneert dan ervaren wij het leven als een vloeiende stroom, waarin wij contact met anderen maken via onze gevoelens, en we een gezonde en bevredigende seksuele relatie hebben.
Verbinding met: Kleur oranje, water, emotioneel volwassen gedrag, het emotionele lichaam, de toon D.
Samenstelling: Carneool, helder bergkristal, pompoen, rozenkwarts, goudsbloem, donkere opaal, chrysocolla, twintigvlak.
Wanneer gebruiken? Bij boosheid, frustratie, ongeduld, geblokkeerde creativiteit. Moeite met uitdrukking seksualiteit; seksueel schuldgevoel. Emoties die uit evenwicht zijn. Emotionele uitersten, geweld. Zich niet kunnen uiten of in contact komen met emotionele behoefte. Moeite met het accepteren van verandering. Relatieproblemen. Verwonding van het innerlijk kind.

Solar Plexus Chakra Essence – zonnevlechtchakra bloesem

Solar Plexus Chakra: grenzen stellen, zelfwaarde en emoties.
De thema's die bij dit chakra horen hebben te maken met de definitie van het ik, persoonlijke kracht en macht, wilskracht en positieve emotionele expressie. Als het goed functioneert dan leven wij binnen gezonde persoonlijke grenzen, hebben we een evenwichtige persoonlijkheid, positief zelfbeeld en zelfwaarde en maken we constructief gebruik van wilskracht.
Verbinding met: Kleur geel, vuur, zelfverzekerdheid, lager mentaal lichaam, toon E.
Samenstelling: Parel, maansteen, Sharon roos, loofah, paardenbloem, boterbloem, knoflook, achtvlak.
Wanneer gebruiken? Bij overgevoeligheid; te open voor andermans gedachten en gevoelens of negatieve psychische indrukken. Gevoelens van kwetsbaarheid en van ongemak in de maagstreek (zonnevlecht). Gebrek aan zelfwaardering en geen persoonlijke grenzen kunnen stellen. Thema's met macht. Emotionele behoefte, afhankelijkheid en voorwaardelijke liefde. Agressie, boosheid. Teveel activiteit in het mentale systeem.

Heart Chakra Essence – hartchakra bloesem
Het Hartchakra: Onvoorwaardelijke Liefde.
Het bewustzijnsniveau dat bij dit chakra hoort. Zoals het draaipunt bij de wipwap is dit het evenwichtscentrum vanwaar wij de beide uiteinden van de persoonlijkheid gaan verbinden en de lichamelijke en geestelijke aspecten van onszelf gaan integreren. Als het goed functioneert zijn wij in staat om onvoorwaardelijk lief te hebben en om compassie, vrede en broederschap te ervaren en uit te dragen.
Verbinding met: Kleur groen, lucht, eenheid, hoger mentaal lichaam, toon F.
Samenstelling: Robijn, smaragd, zonnebloem, gebroken hartje (Dicentra spectabilis), twee soorten rozen, lavendel, viervlak (tetahedron).
Wanneer gebruiken? Bij eenzaamheid en isolatie van anderen, vanwege angst om gekwetst te worden. Angst voor intimiteit of om aangeraakt te worden. Gebrek aan zelfvertrouwen of het Universum. Zich niet geliefd voelen. Overmatig kritisch, bezitterig, jaloers. Gevoelens van superioriteit. Niet kunnen invoelen en uitreiken naar de ander. Besluiteloosheid.

Higher Hart Chakra - hoger hartchakra bloesem
Higher Heart Chakra: vergeving en compassie.
Dit chakra werkt samen met het hartchakra. Thema's verbonden met dit subtiele energiecentrum hebben vooral te maken met het ontwikkelen van compassie en het kunnen vergeven van onszelf en anderen. Samenstelling: Rode toermalijn, saffier, De la Haye roos, isomeer, goud, nefriet (soort jade).
Wanneer gebruiken? Bij behoefte aan meer compassie. Gevoelens van niet kunnen liefhebben (jezelf en anderen). Niet kunnen vergeven (zichzelf of anderen).

Throat Chakra Essence - keelchakra bloesem

Keelcentrum: zelfexpressie.
In het keelchakra ervaren wij de wereld via geluid en taal. Het heeft te maken met alle soorten van communicatie, ook het innerlijk horen en het uitdrukken van onze creativiteit. Via dit centrum kunnen we ons verbinden met het hogere mentale niveau, om geïnspireerd en geleid te worden door onze ziel, onze kern, ons Hogere Zelf. Door het bewustzijnsniveau van dit chakra kunnen wij ons uitdrukken en de hogere stem volgen.
Verbinding met: Kleur blauw, klank, zelfexpressie, het causale lichaam, toon G.
Samenstelling: Lapis Lazuli, aquamarijn, wilde hyacint, leeuwenbekje, de kosmos, twaalfvlak.
Wanneer gebruiken? Bij niet weten hoe of niet kunnen uitdrukking van jouw waarheid. Bij teruggetrokken persoonlijkheid. Het opzetten van een pokerface ook al kookt het van binnen. Onderdrukte emoties, behoefte aan creativiteit. Problemen met keel(chakra) of met innerlijk horen.

Brow Chakra Essence - Derde Oog chakra bloesem
Voorhoofdchakra: Intuïtie, innerlijk weten.
Dit chakra resoneert op de taal van licht of hoger bewustzijn. Het is de zetel van onze intuïtie en innerlijke wijsheid, en als het open staat en in balans is krijgen wij toegang tot 'het grote geheel' van ons leven. Innerlijk zien (helderziendheid) heeft te maken met dit chakra. Verbinding met: Kleur indigo, licht, zielelichaam, toon A.
Samenstelling: Diamant, petunia, Webbiana roos, amethyst, Oost-Indische kers, lichte opaal.
Wanneer te gebruiken? Bij gebrek aan geloof in jezelf en het universum. Gevoel dat je het niet meer weet. Overdreven mentale benadering van het leven. Moeite met intuïtie of innerlijk weten. Geen verbeelding. Onvermogen om zich te concentreren. Raakt verloren in de kleinere details van het leven.

Crown Chakra Essence - kruinchakra bloesem
Kruinchakra: spirituele verbinding.
Het kruinchakra biedt bewustzijn van de wereld die verder gaat dan het materiële en ons verbindt met het tijdloze weten. Het symbool van de lotusbloem was altijd al verbonden met dit chakra en de toestand van verlichting die wij kunnen bereiken door tot bewustzijn te komen van zuiver gewaar zijn, waar de bloem voor staat.
Verbonden met: Kleur violet, zuiver gewaar zijn, spirituele verbinding, geïntegreerd spiritueel lichaam, toon B.
Samenstelling: Goud, sugilliet (soort jaspis), lotusbloem, rozemarijn, rode pimpernel.

Higher Chakras Essence - hogere chakra's bloesem
Hogere Chakra's: Universele verbinding.
Behalve de chakra's met een directe connectie met het fysieke lichaam zijn er ook nog vijf belangrijke chakra's in de aura boven het kruinchakra. Wanneer deze chakra's open gaan, in evenwicht en in lijn met elkaar en de andere open hoofdchakra's worden gebracht, zijn we in staat om verbinding te maken met alle niveaus en dimensies.
Samenstelling: Zilver, engelwortel, groene jasper, zilverwinde (kruid), lavendel.
Wanneer gebruiken? Betere verbinding met de hoogste Goddelijke leidraad en het Hogere Zelf. Verbinding met andere werelden van bewustzijn.

Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005