Seasons of the Soul - Fes oliën

Kies hier:

Fes Flourisch spray's
Self Heal crème
Seasons of the soul massage oliën

 

Seasons of the Soul oliën


Seasons of the Soul kruiden & bloemen oliën zijn met liefde gemaakt door Terra Flora, FES te California.   Deze oliën dus een onderdeel van de Calisornische F.E.S bloesems.

Ze zijn volledig Biodynamisch én Biologisch gemaakt en hebben een Demeter certificaat …

Deze prachtige oliën zijn een combinatie van FES bloesems essences, 100 % zuivere etherische oliën en biologische kruiden bloemen.


Je kan ze gebruiken in bad, als massage olie of als helende olie op specifieke pijnlijke plaatsen op het lichaam.

Elke olie heeft zijn eigen kracht en heilzame werking … 

In de webshop kan je deze oliën terugvinden tussen de Californische F.E.S Bloesems.Dandelion Dynamo massage olie - paardebloem.

Prijs 60 ml
Prijs 120 ml

Voorjaar in de "Seasons of the Soul mandala". Dandelion olie is geprepareerd met: De verse bloemblaadjes van paardenbloemen in zuivere olijf-, saffloer- en/of zonnebloem olie.

Aan dit mengsel wordt de uitstekende castorolie (Palma Christi olie- ricinusolie van het zaad van de wonderboom) toegevoegd.
De etherische olien van de rozemarijn en de jeneverbes, deze zijn opwekkend en versterken de bloedsomloop.
De bloesem remedies van de Dandelion, de Tansy en de Zinnia, deze werken op te flegmatische en verharde houdingen en geven de ziel blijheid, vreugde en een dynamisch evenwicht. Geconserveerd met tarwekiemolie, met een natuurlijk hoog gehalte aan vitamine E.

Te gebruiken bij: Voorjaarsmoeheid, voorjaarsgriep, bij o.a. een stijve nek, rugpijnen, knieën met jicht, bij alle spieren die stijf, gespannen en/of verhard zijn door overmatige activiteit, een uitstekende algemene massage olie voor mensen die erg actief zijn, bij blokkeringen in het lichaam, bij stijve gewrichten door te hoog urinezuur gehalte, bij pijnlijke menstruatie, bij ontgifting via de levermeridaan.
Goed te gebruiken bij diepe weefsel-massage omdat men met deze olie dieper en effectiever in de "gepantserde" gebieden van het lichaam kan doordringen, bijv. het nek- schoudergebied.

Een uitstekend middel voor de lever, voor degenen die de neiging hebben om altijd maar bezig te zijn.

Enkele druppels olie kunnen direct plaatselijk worden gebruikt. Dit kan indien nodig enkele malen per dag herhaald worden, gedurende langere tijd.
Mugwort Moon Magic massage olie - Bijvoet


Prijs 60 ml
Prijs 120 ml

De zomer in de "Seasons of the Soul mandala". De verse bloesems van de Mugwort worden met de hand geplukt en gepotentieerd in zuivere olijf-, saffloer- en zonnebloemolie, met vitamine E voor de conservering.
De etherische olien van de lavendel, rode mandarijn, linde en bijvoet worden eraan toe gevoegd.
Tenslotte worden de bloesem remedies van de Mugwort en Hibiscus bij het mengsel gedaan, om zielewarmte, psychische helderheid en volledige expressie van het lichaam te bevorderen.

Te gebruiken bij: Brengt de zomer in het lichaam, laat het uitademen en uitbreiden, terwijl het toch geaard en gecentreerd blijft. Net zoals de moxa in de acupunctuur, versterkt de Mugwortolie de bloedsomloop en de energetische stroming in de meridianen, door vastzittende energie te openen.
De olie van de Mugwort is over het algemeen goed om toe te passen bij kneuzingen, stolsels of aderen met een blauwe kleur. Zulke gebieden hebben vaak niet genoeg doorstroming of doorbloeding, dit kan met de Mugwort verholpen worden.

Brengt de "kracht van de zomer" gedurende de winter en bij "winterse" lichamelijke problemen zoals winterhanden en wintervoeten en verharde of stijve aandoeningen zoals reuma.
De Mugwort is vooral goed als een algemene balsem voor de vrouwelijke voortplantingsorganen. Bij onregelmatige, moeilijk vloeiende-of uitgestelde menstruatie kan deze olie zeer aangenaam zijn.
Door vroedvrouwen aanbevolen om te gebruiken bij de geboorte en voor de stimulering van de borstvoeding.
Niet te gebruiken tijdens de zwangerschap, alleen bij de geboorte. De Mugwort brengt degenen die een teveel aan "maan" kwaliteiten bezitten, zoals emotionele en psychische gevoeligheid weer in evenwicht met helderheid en lichamelijke warmte.
St. John's Shield massage oliePrijs 60 ml
Prijs 120 ml

St. Johns Shield- Sint Jans-kruid Winter in de "Seasons of the Soul mandala".
Deze Sint Jan's olie is bereid met hand geplukte verse bloemen van het Sint-Janskruid, wordt door de zon beschenen tijdens de zomerzonnewende en wordt gepotentieerd in olijfolie.
Hieraan worden de kostbare en beschermende essentiële oliën van het St. Janskruid, de engelwortel (angelica) en de rozengeranium toegevoegd.
Het wordt met vitamine E (tarwekiemolie) geconserveerd.
Tenslotte worden er de bloesem remedies Love lies Bleeding, Borage en St. John's Wort bijgedaan, om de kwaliteiten: innerlijk licht, blijheid en spirituele sereniteit in de ziel te integreren.

Te gebruiken bij: De Saint John's Shield olie kan verdund worden om er een massage-olie van te maken, die gebruikt kan worden in tijden van spanning, zenuwletsel en zenuwpijnen, tijdens depressies, waarbij de donkere gebieden weer licht krijgen, bij een verstoord slaapritme, als gevolg van stress of reizen.
Men kan de olie ook direct uit de fles gebruiken en op speciale plaatsen van het lichaam wrijven, vooral bij nier -en blaaskwalen en bij bedplassen.
De olie kan dan op de binnenkant van de dijen en op de nier- en blaasstreek gesmeerd worden.
Tevens zeer beschermend wanneer men tijdens het (dag)dromen te ver van zichzelf weg raakt en negatieve energieën opneemt.

Niet op de huid gebruiken wanneer deze langdurig aan het zonlicht wordt blootgesteld. Deze olie is bijzonder goed om te gebruiken na zonnebrand en voor talloze noodgevallen waarvoor een beschermende afsluiting van wonden en ander letsel noodzakelijk is. Meng een kleine hoeveelheid olie in de FES Self Heal crème voor nog meer voordeel.
Arnica Allay massage olie Arniva Allay - valkruidPrijs 60 ml: 17.90€
Prijs 120 ml: 30.95€

Herfst in de "Seasons of the Soul mandala".
Door de inwerking van de zon wordt de kracht van de verse bloemen van de Arnica opgenomen in zuivere olijf-, saffloer-, en/of zonnebloemolie, met vitamine E olie.

De essentiële oliën van de sandelhout, ceder, vetiver, roos, palmarosa, cisteroos en helichryse worden toegevoegd vanwege hun stabiliserende en ontstessende kwaliteiten.
De remedies van de Alpine Aster, Arnica. Chrysanthemum, Indian Pink en Star of Bethlehem worden ook nog aan deze formule toegevoegd, om de kwaliteiten kracht, spiritualiteit en gecentreerd zijn in de ziel te bevorderen tijdens moeilijkheden en trauma.

Te gebruiken bij: De Arnica is al vanouds bekend vanwege zijn ontstekingsremmende en pijnstillend kwaliteiten en het feit dat de herstelling van het weefsel wordt bevorderd.
Het wordt in de homeopathie en kruidengeneeskunde gebruikt voor vele soorten van lichamelijk trauma, zoals kneuzingen, verstuikingen, blauwe plekken, verschillende vormen van spierpijn, sportletsel en de herstelling na een operatie.
Op een meer subtiel niveau helpt de Arnica met het herstel van het evenwicht na een fysiek of psychisch trauma.

Waarschuwing: niet in open wonden of sneden gebruiken of bij overgevoeligheid van de huid.
Benediction massage oliePrijs 60 ml: 19.90€
Prijs 120 ml: 33.95€

De Benediction olie omvat de gehele "Seasons of the Soul mandala".
De Benediction olie moedigt ons aan om te reageren op de seizoenen in onze eigen ziel: alle overgangsceremoniën, momenten van bewust ontwaken en alle niveaus van genezing en transformatie.
De Benediction is een balsem voor het hart, die niet alleen opent voor de vreugde van liefde, maar ook voor de gelukzaligheid en de wonden die zijn ontstaan door de liefde. Door het gebruik van deze heilige olie kunnen we tot het besef komen waarom we lijden, waarna we een diepere verbinding met de spirituele wereld kunnen maken en beter kunnen luisteren naar onze spirituele impulsen.
De Benediction kan gebruikt worden om alle gewijde poorten van menselijke ervaringen te openen en zegenen: geboorte, verjaardag, huwelijk, ziekte, dood, alle feestdagen, festivals en voor elke spirituele weg die je gaat.

Te gebruiken bij: alle veranderingen en momenten in het leven, als een heilige olie, die je ziel aanmoedigt om een verandering te maken.
Speciaal behulpzaam als een heilige balsem voor ernstig zieken of wanneer men stervende is, om de ziel te helpen door de pijn heen naar zijn spirituele bestemming te gaan. Een prachtig zalvende olie voor baby's om zowel te helpen hun ziel naar de aarde te brengen als om menselijke liefde te ontvangen. Bij de wisselingen van de seizoenen.

Te gebruiken voor de donkere nacht van de ziel wanneer men angstig en onzeker is. Bij de herstelling van elk trauma, zowel van het lichaam als van de geest, van gewelddadigheid tot seksueel misbruik. Te gebruiken op plaatsen met chronische pijn. Om de chakra's in evenwicht te brengen, speciaal het hart chakra.

Te gebruiken bij seksualiteit en intimiteit, om de liefde door het hart te laten stromen.
Calendula Cares massage olie60 ml: 18.90€
Prijs 120 ml

Het hart van de "Seasons of the Soul mandala".
Deze olie wordt gemaakt van handgeplukte verse bloemen van de Calendula, is door de zon beschenen in olijf-, saffloer en/of zonnebloemolie, terwijl tarwekiemolie is gebruikt voor de conservering.
Hieraan wordt Calendula extract toegevoegd en enkele essentiële oliën die de voedende en verzachtende kwaliteiten van de Calendula versterken.
Dit zijn de essentiële oliën van de sandelhout, vanille, kamille, marjoraam en lavendel.
Hierna worden de bloesem remedies van de Calendula, Mariposa lily en de Star Tulip er nog bij gedaan, om de ontvankelijke moederlijke kwaliteiten van de ziel te ontwikkelen.

Te gebruiken bij: De algeheel verzachtende en verwarmende kwaliteiten van de Calendula maken van haar een heerlijke massage olie, die verdund kan worden met amandelolie.
De olie maakt de huid open en ontvankelijk om de natuurlijke herstellende levenskrachten te kunnen ontvangen, deze olie is speciaal voedend voor de overgevoelige huid en de huid van baby's en kinderen, maar is tevens weldoend voor het kind in ieder van ons, wanneer dat behoefte heeft om moederlijke kwaliteiten te ontvangen.

Het brengt een zacht vrouwelijk evenwicht en is goed voor de huid van de borst bij het voeden van baby's en de huid van de buik tijdens de zwangerschap.

De olie wordt zeer veel uitwendig gebruikt en speciaal wanneer er een ontsteking van de huid is, als gevolg van een infectie of ander fysiek letsel.
Ze werkt erg goed bij slecht genezende wonden, zweren, littekens en bij kleine verbrandingen.
In het algemeen is de Calendula olie een uitstekende eerste-hulp olie, die in veel gevallen gebruikt kan worden.
In compressen kan de olie gebruikt worden bij inwendige ontstekingen van bijvoorbeeld de spijsverteringsorganen en bij gezwollen lichaamsdelen, vooral bij lympfedrainage.

Geeft meer bewustzijn van de creatieve krachten in het keel en hart chakra.


Set van 6 flesjes (60 ml) in geschenkdoosje

Set van 6 flesjes van 60 ml in een prachtig geschenkdoosje.  Inclusief de Benediction olie.

Een zeer mooi geschenk voor jezelf of iemand die je nauw aan het hart ligt.  
Ook leuk of interessant voor therapeuten die graag met deze oliën willen werken ...


 
Copyright © Valérie's Aroma-atelier Sinds 2005